Bayern-spelers in opspraak: ‘Het is niet goed om je medaille weg te geven’

Maandag, 21 mei 2018 om

Bayern München verloor zaterdag in de finale van de DFB Pokal van Eintracht Frankfurt (1-3). Niet alleen is er na afloop commotie ontstaan over het feit dat sommige spelers van der Rekordmeister linea recta naar de kleedkamer gingen na het ontvangen van hun medailles; ook over het gedrag van Sandro Wagner en Thiago Alcántara wordt nagesproken.

Wagner besloot na de medaille-uitreiking zijn eremetaal te geven aan iemand uit het publiek, wat voor kritiek zorgde van de Duitse media. Uli Hoeness vond de actie van de spits niet handig: "Ik heb het eerlijk gezegd niet gezien, maar als hij dat heeft gedaan, is dat niet goed. Het is niet goed om je medaille weg te geven.” Ook Thiago is in opspraak, want de Spanjaard was zichtbaar boos toen hij gewisseld werd.

Oud-international Bodo Ilgner vindt het gedrag van Thiago niet kunnen: “Dit is onaanvaardbaar en hier zal de coach (Jupp Heynckes, red.) niet blij mee zijn. Dit is niet op zijn plaats.” Dirk Schuster, trainer van Darmstadt, vult bij Sport1 aan: “Dit valt heel slecht voor de buitenwereld. De ploeg staat voorop. Ook op de moeilijke momenten moet je jezelf wegcijferen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door superbuli)

Oordelen over mensen die handelen in moeilijke situaties, zij die vrij zijn van zonden werpen de eerste steen.

Er zijn ergere zaken in het leven.

21 mei 2018 om 11:23

Helemaal mee eens, wat is er nou zo erg aan om je medaille weg te geven? Voor de spelers heeft het geen waarde, waarom zou je het niet mogen geven aan mensen die er wel waarde aan hechten? Waar de media tegenwoordig problemen om maakt is echt lachwekkend.

21 mei 2018 om 11:40

Dit is echt zeuren om niks, medailles worden heel vaak weggegeven ook als je gewonnen hebt gebeurt het vaak dus waarom zou het niet mogen als je verloren hebt

21 mei 2018 om 12:06

Natuurlijk mag je het weggeven want het is van jou. Maar doe dat dan wel even na de wedstrijd als er geen camera's op staan. Je weet dat er mensen zijn die hierover gaan vallen. Dan moet je gewoon slimmer zijn en het doen wanneer niemand het ziet. Persoonlijk interesseert het mij niet, al spoelen ze die medaille door het toilet. Maar je moet als voetballer gewoon slimmer handelen wanneer er camera's op je gericht zijn.

21 mei 2018 om 14:05

Dus stiekem mag het wel alleen niet in het zicht en dus oprecht? Haha.

Als ze hadden gewonnen en hij had de medaille weggegeven dan zou iedereen het fantastisch vinden. Denk dat in beide gevallen ze de medaille met de zelfde bedoeling weggeven , namelijk dat je er zelf niet veel aan hebt maar een supporter wel super blij mee maakt.

21 mei 2018 om 11:24

🙏 dank, jij snapt het. Mensen zijn soms zo hypocriet.

21 mei 2018 om 11:54

En toch gaat er hier, wellicht onbedoeld, een andere boodschap vanuit, dan dat hij de medaille had weggegeven wanneer ze hadden gewonnen. Gewoon niet zo heel handig gedaan, maar vanuit de buitenwereld ook teveel waarde op gelegd... Dat heb je in dit soort publieke posities....

Een paar breukjes bij Bayern lijkt het. Het lijkt wel alsof niemand met elkaar communiceert, Boateng die aangaf een vervolg te willen vervolgens reageert het bestuur dat ze van niets weten. Thiago en Lewa lijken weg te willen en verdeelde reacties over het "succes" dit seizoen. Naar mijn mening heeft Bayern een overvolle middenveld en mogen spelers als Thiago en Sanches wel weg

21 mei 2018 om 11:26

Thiago mag wel naar Barca hoor zou ik alleen maar toejuichen, Sanches krijgt sowieso geen kans die gaat weer verhuurd worden, Lewa die vind zichzelf onsterfelijk, zou me niet verbazen als hij naar Real gaat.

21 mei 2018 om 11:51

Sowieso moet er wel weer iets gebeuren bij Bayern. Deze beker voor Eintracht is leuk en gun ik ze ook van harte, maar het is wel weer een voorbeeld van dat Bayern in maart al kampioen is en aan het einde van het seizoen als de prijzen verdeeld worden niet scherp meer zijn.

Net als bij Barca is er volop kritiek terwijl ze dit jaar op het moment van kampioen ongeslagen waren in de beker en competitie, maar er in de kwartfinales al uitvlogen.

Bayern heeft daarnaast last van een verouderende voorhoede, weinig absolute uitblinkers meer (al is dat ook hun sterkte), spelers die hun absolute topniveau niet meer halen en relatief veel blessures.

Ik hoef echt geen Neymar of Coutinho voor 200 miljoen te zien, maar ze zullen toch wel aan een team moeten bouwen die in staat is om te concurreren met Real.

Wat een onzin zeg. Dat de Bayern spelers meteen de kleedkamer opzochten vond ik ook niet netjes. Bij letterlijk elke finale is het de gewoonte om te blijven en toe te kijken hoe de winnaars de beker ontvangen, nagenoeg elke nationale beker, de cl, het wk, het ek.... Dat vond ik dus respectloos en flauw van Bayern.

Dit is echter zo'n onzin, lijkt wel een heksenjacht te worden. Waarom mag je je medaille niet weggeven dan? Het is toch zijn medaille? Doet ie lekker mee wat ie wil. Moet hij er blij mee zijn? Nee toch, kan Wagner allemaal niets schelen. Waarom dan geen fan in het publiek blij maken met dat stukje metaal?

Is dat niet ooit geroepen door klopp? Als je een medaille weggeeft aan een supporter maak je zijn dag, een voetballer en of coach gooit hem in een kast en kijkt er niet meer naar om. (Niet zeker of dit klopp was die dit zei)

Had Lewandowski dit gedaan dan waren er twintig artikelen en meningen over geschreven haha... wat een verschil..

Feit blijft dat Bayern goed moet gaan versterken aankomende zomer. Vooral de flanken moeten beter, nu hebben ze Coman of Gnabry.. maar twijfel of dit voldoende zal zijn. Robbery is gewoon niet meer zo effectief zoals vroeger, Bayern hecht teveel aan haar oudere spelers. Tijd voor verfrissing bij Bayern. Middenveld is daarentegen weer te vol en de flanken niet..

21 mei 2018 om 13:23

Ulli gaf laatst aan dat er niemand meer bij komt. Het lijkt wel alsof hij zijn eigen pad bewandeld in het bestuur. Rummenigge en Hasan gaven zelf ook nog aan dat er een transfer plaats zou kunnen vinden in de zomer.

21 mei 2018 om 13:34

@ Superbuli

De enige mening die telt bij Bayern is die van Höness, alle andere mensen, bestuursleden of niet, zijn figuranten. Was nog nooit anders Als je Bayern wilt begrijpen dan moet je dit als eerstes weten en behartigen.

21 mei 2018 om 17:51

Dat zeker en was me jaren geleden duidelijk ahah. Ik was ook 1 van de mensen die hoopte dat Hoeness terug kwam.

Het was een moeilijke maand en het lijkt erop dat uit die maand wel een aantal consequenties getrokken kunnen worden. Helaas niet allemaal positief maar als je als Thiago zijnde een draak van een wedstrijd speelt, en je bij de wereldtop hoort, staat een wissel dan wel op zijn plaats. Een frisse speler zoals Goretzka is wel nodig, maar ook de Ligt zou ik wel welkom heten. Spelers als Hummels en Martinez kunnen die jongen als verdediger echt verder helpen. Er moet duidelijke verfrissing komen en ik snap dat een Boateng nog wel de premier league wil uitproberen, of Lewandowski het als spits bij Real wilt proberen. Maar wat nu belangrijk is, zijn jongens die alles voor de club willen geven binnenhalen, zoals Kimmich en Süle. En die natuurlijk ook jong zijn. Nou, ben ik ook blij met Mai en Evina die ook mogen ruiken aan sporadisch spelen, wat ik ook graag zie. In ieder geval is er werk aan de winkel en moeten er 1 op 1 gesprekken plaats vinden met de onrustige factoren in de selectie om volgend seizoen onder Kovac sterker terug te komen!

Zag de winnaarsmedaille op een filmpje van Willems. Als de verliezers medaille minimaal net zo lelijk is zou ik hem ook weg geven. Wat een spuuglelijk geval was dat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Actuele wedstrijden

Duitsland
37 fans
Coach, 74 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 augustus
Real Madrid gaat zich melden bij Sporting Portugal met een serieus bod op Bruno Fernandes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren