Fans halen verhaal op het veld: ‘Ze moeten de spelers niet aanraken’

Zondag, 20 mei 2018 om 20:40Gijs Freriks

Sparta Rotterdam degradeerde zondag uit de Eredivisie en na afloop van de 1-3 nederlaag tegen FC Emmen stormden tientallen supporters het veld op om verhaal te halen. Stijn Spierings, middenvelder van de Kasteelheren, heeft geen goed woord over voor dat gedrag.

In een interview met FOX Sports vertelt de 22-jarige Spierings dat ‘iedereen teleurgesteld’ is en dat hij dat kan ‘begrijpen’: “Ik vind het alleen jammer dat de supporters dan het veld op moeten komen en de spelers moeten aanraken. Dat is niet gepast. Ontevreden zijn kan, maar aan spelers komen gaat een stap te ver.”

Verdediger Sander Fischer zei dat Sparta ‘het schaamrood’ op de kaken heeft staan: “Het is onvoldoende geweest met z’n allen. Het doet heel veel pijn als je hier zo'n rondje loopt. Dan sta je met kippenvel op je armen. De verslagenheid is groot. Als je mensen op de tribune ziet die altijd achter ons hebben gestaan, doet het heel erg pijn om ze zo teleur te stellen.”

Sjaak Polak denkt dat de degradatie nog wel even nadreunt op Het Kasteel: “Dit gaat lang duren voor Sparta”, vertelde de oud-prof bij FC Rijnmond. “Mensen gaan met angst en beven de hond uitlaten omdat zij bang zijn voor die ontslagbrief”, doelt de voormalig middenvelder op de eventuele ontslagen die zullen vallen op de werkvloer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door edforce2)

Maar als je wint en ze komen je feliciteren en omhelzen dan is het ineens geen probleem. Of is er in deze situatie gevochten?

20 mei 2018 om 20:53

Niet echt gevochten, zag wel dat boze supporters het shirt van spelers uit wilde trekken.. onder het motto van 'je bent het shirt niet waard'.. niet op heel vriendelijke wijze natuurlijk..

20 mei 2018 om 20:58

Er zit nogal een verschil tussen het fysiek uiten van positieve emotie en negatieve emotie. Volgens jouw logica zou mijn vriendin het dus niet erg moeten vinden als ik haar een paar tikken verkoop, aangezien ik haar soms ook op een positieve manier raak.

20 mei 2018 om 23:12

Dat is dus het probleem, dat heb je niet in de hand. Zulke situaties moeten fans gewoon geweerd worden. Wat denken ze wel niet. Ja als ze gewoon respectvol verhaal komen halen prima, maar het blijft helaas een risico. De laatste tijd gebeurd het lijkt wel vaker en zulke fans moeten gewoon hard aangepakt worden zodra ze fysiek bezig gaan zijn.

Lijkt wel of het een trend word de laatste tijd. Het gebeurd te vaak de laatste tijd, gewoon een stadion verbod voor het leven en een boete van een paar duizend euro bij het betreden van het veld. Publiek heeft er niks te zoeken.

Er was geen agressie, niets. Natuurlijk is het verboden om het veld te betreden maar maak het nou niet erger dan het is.
Ga liever bij jezelf ten rade of je wel geschikt ben voor betaald voetbal, qua niveau in ieder geval niet.

20 mei 2018 om 21:30

Tja, van dat niveau geldt ook voor de supporters die op het veld komen. Hopelijk worden er de nodige stadionverboden uitgedeeld. Publiek hoort niet op het veld, dat is voor de spelers.

20 mei 2018 om 21:59

Bij het winnen van en het degraderen is het wel te verklaren dat er supporters het veld op komen. Agressief gedrag is niet te tolereren maar om te zeggen dat ze er niets te zoeken hebben ... zonder fans bestaat er geen 1 club

20 mei 2018 om 22:02

Zonder idioten die het veld bestormen zou Sparta ook nog wel bestaan hoor. Het is van de zotte om het veld te betreden en verhaal te gaan halen, evenals het veld betreden bij een overwinning ook te ver gaat.

20 mei 2018 om 22:04

Zonder voetballers bestaat er geen spel voor supporters om naar te kijken. Wegblijven daar

21 mei 2018 om 00:01

Geen agressie? Dan heb jij duidelijk andere beelden gezien dan ik...

Sparta is in de uitwedstrijd een glasheldere penalty ontnomen, bij de 0-0 stand.
Gisteren bij de 1-0 stand alweer geen penalty gegeven,toen Fred Friday bij z'n arm werd vastgehouden.
Ik kan me de frustratie hoe dan ook,wel voorstellen als je op die manier degradeert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.PEC Zwolle1-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. VriendsVerdediger91
B. SmeetsMiddenvelder92
M. OkoyeKeeper90
E. EmeghaAanvaller91
D. AbelsVerdediger90
L. ThyAanvaller92
V. van CrooijAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

0 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren