De Graafschap keert na twee seizoenen terug in Eredivisie

Zondag, 20 mei 2018 om 18:37Gijs Freriks • Laatste update: 20:49

De Graafschap keert na een tweejarige absentie terug naar de Eredivisie. De club uit de Achterhoek was zondag met 2-1 te sterk voor Almere City, nadat de eerste wedstrijd in 1-1 was geëindigd. Het is de zevende promotie van De Superboeren sinds het debuut in de Eredivisie in 1974.

De Graafschap kreeg via Tarik Tissoudali de eerste twee mogelijkheden van de middag, maar toch begon men weinig overtuigend aan de wedstrijd op de sfeervolle Vijverberg. Almere liet het balletje bij vlagen heel aardig gaan en werd voor het eerst gevaarlijk via Achille Vaarnold, die over mikte. De Graafschap kreeg in het vervolg een kans via Youssef El Jebli, die in het zijnet schoot, en Tissoudali schreeuwde tevergeefs om een strafschop. Na 36 minuten viel het stadion in Doetinchem stil, want het bezoek uit Flevoland kwam op een 0-1 voorsprong.

Filip Bednarek had nog wel een antwoord op een schot van Silvester van de Water, maar was kansloos op de rebound van Jergé Hoefdraad. Almere hoopte de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen, maar De Graafschap knokte zich terug. Nadat Mark Diemers doelman Chiel Kramer al aan het werk had gezet met een vlammend schot, was het Tissoudali die er in de blessuretijd 1-1 van maakte. De aanvaller kon de bal na goed werk van Fabian Serrarens binnentikken en bezorgde de gastheer een morele oppepper.

Desondanks bleef de spanning in de benen zitten bij de formatie van trainer Henk de Jong. In het eerste kwartier van het tweede bedrijf kreeg Almere zelfs de beste kans, want Lars Nieuwpoort verwerkte een bal bijna achter zijn eigen keeper. Aan de andere kant werd een poging van Diemers geblokt en mikte El Jebli ver naast. Na het uur was Almere dicht bij een treffer toen Vaarnold net naast mikte. Het was uiteindelijk De Graafschap dat voor een tweede keer toesloeg, want na 68 minuten benutte Serrarens een rebound nadat Kramer een antwoord had gehad op een vrije trap van Daryl van Mieghem.

Almere moest scoren om kans te blijven maken op een ticket naar de Eredivisie en Jack de Gier greep in: Vaarnold maakte plaats voor Arsenio Valpoort. In de slotfase kreeg De Graafschap echter nog de beste kansen: Kramer dook een vrije trap van Diemers uit de hoek en hield invaller Anthony van den Hurk in de negentigste minuut van scoren af. Door de minimale marge mochten de meegereisde supporters van De Zwarte Schapen blijven dromen van promotie, maar doordat Robert Klaasen nog een bal van de lijn haalde in extremis, hield De Graafschap stand.


Poll

Een terechte zege voor De Graafschap?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

122 reacties (laatste reactie door lelele)

Erg jammer dat Almere City net tekort is gekomen voor promotie. Ik hoop ondanks deze zure nederlaag dat Almere City volgend seizoen kan meestrijden om de titel in de JL. Als Almere City volgend seizoen op hetzelfde niveau voetbalt als in deze nacompetitie dan promoveren ze volgend seizoen hopelijk wel. Ik baal er wel van dat Almere City volgend seizoen niet op Fifa 19 zit maar hopelijk komt door de degradatie van een aantal grote clubs de JL wel in Fifa 19.

20 mei 2018 om 18:42

Ik lees een hoop reacties van: wat een armoe de eredivisie nu rohda, Twente Sparta eruit zijn. Maar je kan het ook zo bekijken: de eredivisie word kwalitatief steeds sterker nu blijkt dat zelfs deze 3 clubs zich niet kunnen handhaven tegen deze jup. Clubs
ðÿ¤£

20 mei 2018 om 18:44

Er zal veel moeten gebeuren om mee om De titel te doen. Dit jaar 9e geëindigd

20 mei 2018 om 18:45

Ik betwijfel of Almere mee kan doen om de titel. Dat is ze volgens mij nooit gelukt, en volgend jaar is er met Twente N.E.C. Roda en Sparta (+eventueel jong Ajax en jong PSV) flinke concurrentie

20 mei 2018 om 18:46

Als er vaste selecties komen van de Jong Teams is er misschien een kans van de Jupiler League in de Eredivisie, maar om realistisch te zijn denk ik niet. Het is Fifa, die zit alleen maar de grote competities te volgen, vooral Engeland dus ik denk dat de National League erin komt.

20 mei 2018 om 20:27

JL komt nooit naar fifa, aantal jaar geleden kon je stemmen. JL stond ergens triest onderaan

20 mei 2018 om 18:47

Dirk, ik ben ook voor het meer promoten van de Jupiler League. Maar op de manier hoe jij over Almere sprak, vraag ik me af waarom je een ajax-logo hebt en meent voor Ajax te zijn.

20 mei 2018 om 18:51

Almere gaat volgend jaar echt niet meespelen om de titel. Afgelopen seizoen negende geworden en een aantal spelers staan in de belangstelling van eredivisieclubs. Die gaan het over een heel seizoen natuurlijk nooit redden tegenover Nec, Twente, Sparta, Roda enzovoorts.

Helaas, had graag Almere in de Eredivisie gezien..

Gefeliciteerd De Graafschap! Mooie club weer terug in de Eredivisie! Moet even zeggen dat ik overigens nog nooit zo'n slechte speler als Dennis van der Heijden heb zien spelen. Mijn god zeg!

Enorm compliment voor Almere. Het lag erg dichtbij elkaar. De Graafschap is een mooie club om erbij te hebben in de eredivisie. Veel succes komend seizoen!

Prachtig dit. Welkom terug de Graafschap. Dat we 'revanche' mogen nemen aankomend seizoen

20 mei 2018 om 19:22

Word een leuke wedstrijd denk ik! Vol gas.

Gefeliciteerd. Iedereen is terecht hoe je het went of keert. Volgend jaar nieuwe kansen zeg ik maar.

Welkom terug! De Eredivisie kan altijd meer boeren gebruiken

20 mei 2018 om 18:52

Haha, helaas zit Bryan Smeets bij Cambuur nu!

20 mei 2018 om 19:35

Hij zat wel in het stadion, met zijn hart nog altijd bij de graafschap

20 mei 2018 om 20:28

Heeft momenteel geen club.

Gelukkig is er geen gezeur meer over Almere City in de Eredivisie. Ze komen wel steeds dichterbij dus ik heb het gevoel dat ze in 2019/2020 wellicht in de Eredivisie zitten.

20 mei 2018 om 19:18

Er is in de afgelopen weken nog nooit zoveel over de club gepraat en geschreven. De club heeft zich op de kaart gezet door Roda te verslaan en de finale te halen.

20 mei 2018 om 20:28

Zat eindelijk het stadion een keer vol hahaha

20 mei 2018 om 20:56

Zit het best vaak hoor

20 mei 2018 om 23:19

Inderdaad

Hoppa! We hebben het gedaan. We zijn weer terug! Wat een spanning! SUPERBOEREN!!

20 mei 2018 om 18:49

Gefeliciteerd! Welkom terug Superboeren!

20 mei 2018 om 19:01

Proficiat kerel! Is jullie gegund. Ikzelf hoopte op Almere, omdat mn ouders daar wonen. Lekker Ajax uit kijken met mn pa, maar het mocht niet baten.

20 mei 2018 om 19:24

Thanks, mooie reactie. Het mooiste moment was dat we even samen met de fans van Almere feest maakte. Was prachtig om het mee te maken, zo kan het dus ook!

20 mei 2018 om 21:16

Ja dat vond ik ook geweldig, samen scanderen pas op twente almere komt eraan.! Prachtig zo kan het ook respect naar hun supporters

HOPPAAAA, Boys in blue zijn terug!! Slechtste wedtrijd van t seizoen by far en nog 2-1 winnen dankij werklus. Wat speelde Serrarens een geweldige westrijd zeg. Bedankt voor de spannende wedstrijd Almere!

20 mei 2018 om 19:19

Graag gedaan hoor enne gefeliciteerd met de promotie

20 mei 2018 om 19:25

Bedankt! Misschien zien we jullie volgende jaar weer, en dan hopelijk in de Eredivisie! Succes

20 mei 2018 om 19:25

Erg sportieve reactie, jullie hebben een goed jaar gehad. Als jullie de spelersgroep een beetje bij elkaar houden gaat er volgend jaar misschien wel iets moois gebeuren.

20 mei 2018 om 23:21

Dank. Het is te hopen dat de spelersgroep een beetje intact blijft. Een aantal heeft natuurlijk de aandacht getrokken

Mooi om De Graafschap terug te zien. Ik heb altijd wel een zwak voor ze gehad.

Wat spannend op het einde! Welkom terug in de Eredivisie, nummer 2 van Gelderland!

20 mei 2018 om 18:51

Smerige provocatie richting de supporters van Achilles!

20 mei 2018 om 19:40

Eerder richting de supporters van Nec.

20 mei 2018 om 21:30

You don't say

Gefeliciteerd superboeren. Ik had het persoonlijk Almere veel meer gegund. Graafschap heeft door de 'goede sfeer' meer sympathie. We kunnen ons na Go Ahead weer verheugen op de nodige veldbetreders en incidenten. Almere voetballend de betere naat mijn idee, ik verwacht ze binnen 3 jaar wel in de Eredivisie op deze manier

20 mei 2018 om 18:58

Graafschap voetbalt over het algemeen juist veel beter dan Almere, Almere wacht altijd af. Maar de Graafschap heeft vandaag gewoon een van de slechtste wedstrijden van t seizoen gevoetbald puur door de spanning. Voetballend is de Graafschap dus veel beter (;

Zwarte zondag, het enige dat deze twee clubs aan de eredivisie toevoegen is weer een kunstveld
Maar goed gefeliciteerd met de promotie de Graafschap en Emmen.

20 mei 2018 om 18:47

graafschap heeft gewoon gras hoor .

20 mei 2018 om 18:52

Bij deze excuus aan de Graafschap, dan is dit een aanwinst voor de eredivisie

20 mei 2018 om 18:47

Dan moet je toch juist blij zijn dat de Graafschap promoveert ipv Almere?

20 mei 2018 om 19:03

Almere heeft volgend seizoen ook gewoon gras. Maar ach boeie

20 mei 2018 om 20:31

Boeren op kunstgras? Are you kiddin' me?

Jammer, maar als Almere altijd zo speelt als die laatste 30 minuten die ik net gezien heb is het voor mij onbegrijpelijk dat dit überhaupt de finale van de play-offs gehaald heeft. Wat een voetbaltechnisch dom team zeg.

Heerlijk. Cultclub weer terug in de Eredivisie!

Welkom terug De Graafschap!!

Gefeliciteerd De Graafschap.. maar moet toch zeggen, wat mis ik Henk de Jong bij Cambuur zeg.. En nee, dat heeft niets met Hake te maken!

Gelukkig. De Graafschap vind ik een mooiere club met een rijkere historie. Met de promotie van eerder Fortuna en Emmen, zat ik echt niet te wachten op Almere in de Eredivisie.
Over twee wedstrijden gezien ook wel terecht dat De Graafschap de tweestrijd heeft gewonnen. De betere club.

Graafschap supports bedanken de Almere supporters. Genieten dit en dat is waarom ze in de eredivisie horen. Hoog respect gehalte.

20 mei 2018 om 18:52

Is weer eens wat anders. Wat dit maar de standaard. Helaas hebben we overal tokkies zitten in de stadions. Die niet gewoon normaal kunnen doen.

20 mei 2018 om 18:54

Haha omdat ze gewonnen hebben als ze verloren hadden zouden ze de Almere supporters en spelers aanvallen

20 mei 2018 om 19:01

Lekker negatief weer Frankie. Kunnen we niet gewoon hiervan genieten en positief reageren. Zijn genoeg clubs die bij winst de boel gaan lopen jennen.

20 mei 2018 om 19:27

@cuco. Franky heeft helaas wel gewoon gelijk. Als je wint heb je vrienden en ben je aardig. Maar als ze niet winnen wil het nog wel een anders lopen getuige tegen de Eagles toen. Maargoed de tokkies zijn er bij iedere club. Ik meen te hebben gelezen dat er vandaag bij Sparta ook al weer een het veld op ging.

Jammer Almere! Goed gespeeld en Flevoland toch op de kaart gezet. We moeten ook echt wat gaan doen aan het kleine stadion..

Gefeliciteerd de Graafschap! Jammer voor Almere, ze zijn heel ver gekomen, had ze graag een kans gegeven in de eredivisie. Toch blij om de Graafschap weer na enkele jaren terug te hebben in de eredivisie, ben benieuwd naar de veranderingen, en wie weet.. misschien loopt er weer een nieuw talentje rond?

Hopen dat de KNVBplanner weer De Graafschap - Ajax als laatste inpland. Je weet maar nooit!

20 mei 2018 om 19:02

Het zal idd leuk zijn als ze volgend jaar tegen Ajax op de laatste speeldag weer rechtstreeks degraderen.

20 mei 2018 om 19:33

Willem

Weet je, ik ben het met je eens. We zijn het ze verschuldigd nog met gelijke munt terug te betalen. Laatste speeldag Ajax kampioen en De Graafschap er weer uit. Maar als je dat zegt ben je volgens velen hier een eikel terwijl het andersom wel leuk is in te wrijven dat Ajax de titel verspeelde... Licht hypocriet.

20 mei 2018 om 20:35

Inderdaad, Frank de Boer is hier de hoofdschuldige van.

Gefeliciteerd De Graafschap! Knap dat jullie toch weer redelijk snel terug zijn in de Eredivisie. Zou Henk de Jong zijn toneelstukjes al geoefend hebben voor volgend seizoen, ik denk dat we wat nieuws nodig hebben omdat we inmiddels allemaal wel weten dat hij een hypotheek en kinderen heeft.

Mooi dat de Graafschap weer terug is, zwaarbevochten maar wel verdiend. Altijd wel een sympathieke club gevonden met een geschiedenis in de Eredivisie. Met spelers als El Jebli, Diemers en Tissoudali hebben ze toch een paar aardige spelers waarvan ik denk dat die prima in de Eredivisie meekunnen. Gefeliciteerd!

20 mei 2018 om 19:12

Probleem is alleen dat Diemers eigenlijk voor 80% zekerheid weggaat, en het ook voor Tissoudali lastig wordt om hem nog een seizoen te huren van Le Havre.

El Jebli heeft zijn contract gelukkig wel verlengd, maar hopelijk blijven er inderdaad meer spelers!

20 mei 2018 om 20:10

Le havre kan nog degraderen, misschien hebben ze dan wel kans hem over te nemen of te huren.

21 mei 2018 om 01:40

Hoor zojuist van een interview dat Le Havre zijn contract gaat ontbinden, en dat de Graafschap hem dan transfervrij kan overnemen! Zou topnieuws zijn, maar kan ook ergens anders veel meer verdienen ben ik bang

Compliment voor de scheids! top wedstrijd gefloten en top gebruik gemaakt van de VAR door gewoon via de oortjes af te wachten, spel door de laten spelen en indien mogelijk te laten stoppen als hij een beslissing hoort van iets.

20 mei 2018 om 19:27

Inderdaad, een van de betere wedtrijden van meneer Makkelie dit seizoen. Erg volwassen gefloten, weet precies wanneer hij de VAR erbij moet roepen. Hopelijk gaat dit op het WK ook zo soepel!

Weer een leuke derby volgend jaar. Vitesse de Graafschap. De Graafschap heeft wel iets. Leuk stadion. Als Vitesse supporter kwam ik er altijd graag. Lekker broodje bal eten. Vroeger gewoon op eigen vervoer. Kon ne gewoon op de lange kant met clubkleuren zitten. Helaas kan dat niet meer omdat een aantal van die blagen de hooligan moeten uithangen.

20 mei 2018 om 19:30

Wees nou eens eerlijk, wij hebben natuurlijk gewoon de lekkerste broodje bal van Nederland hier in Doetinchem :D

21 mei 2018 om 01:41

Hebben andere clubs nou eigenlijk geen broodje bal of is die van ons zo goed? Kom niet heel vaak in andere stadions namelijk

Hoe waarlijk ik allang blij ben dat niet Almere in de eredivisie komt ben ik toch somber gesteld gezien de clubs die promoveren. Clubs als Emmen, de Graafschap en Fortuna zijn, met alle respect, natuurlijk geen aanwinst voor de eredivisie en zullen het gemiddelde flink verder laten zakken.

20 mei 2018 om 20:04

Enige waar ik over twijfel is Fc Emmen , Fortuna en Graafschap zijn in principe niets minder dan VVV of Excelsior

20 mei 2018 om 20:33

Klopt. Ze zijn niets minder dan die 2. In mijn ogen zijn ook dat jupiler clubs. Maar met Emmen en de Graafschap erbij wordt het percentage 1e divisie clubs wel groot. Het wegvallen van clubs als Twente, Roda, Sparta en NEC is voor het niveau van de eredivisie een flinke aderlating.

20 mei 2018 om 23:36

Wat een kortzichtig gepraat van je. Wat maakt een club een 'jupiler club' in jouw ogen? Alleen het stadion en het aantal toeschouwers zeker? Een club is wel wat meer dan dat. Wat heeft Sparta de Eredivisie nou beter gemaakt? Die club heeft werkelijk niets gepresteerd, meeste doelpunten tegen en minste aantal doelpunten gescoord. Voor een hoop clubs was het een speeltuin als ze tegen Sparta mochten, ze boden amper weerstand. Een club als Sparta haalt het niveau van de Eredivisie juist omlaag. Laat daar maar een club voor terugkomen die gewoon goed beleid voert, die een team op het veld heeft staan dat kan voetballen en niet om de haverklap met 7-0 verliest. Daar wordt de Eredivisie namelijk beter van.

Prachtig , heerlijk die sfeer op de Vijverberg !! Gefeliciteerd super boeren !

Gefeliciteerd en leuk dat jullie terug zijn! Het stadion en de sfeer daar doen me altijd denken aan de oudere authentieke stadions in de lagere Engelse divisies waar het publiek nog lekker kort op het veld zit. Een welkome toevoeging dus.

Gelukkig geen ex omniworld in de Eredivisie haha Toen die begonnen waren ze echt het lachertje in Nederland. De prestaties zijn nog steeds niks maar wegens een gek systeem waren ze alsnog dichtbij promotie. Nee, gewoon lekker De Graafschap!

Geweldig, welkom terug buurman!

Ondanks het verlies ben ik toch hartstikke trots op de jongens. De Graafschap heeft het absoluut niet cadeau gekregen.

I'm a agent of chaos ...wat een helden toppers ...morgen om 3 uur huldiging pfff ak fit genoeg ben ...afterparty was zwaar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

De Graafschap

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. SchuurmanMiddenvelder362
R. SeuntjensAanvaller3514
D. van MieghemAanvaller3510
M. SnoeiUnknown
E. DanquahKeeper00
R. de BoerKeeper360
Voor de complete selectie: Clubpagina De Graafschap.

33 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren