‘Ik heb gezegd dat ik nog wel een jaar bij Ajax wil blijven’

Zondag, 20 mei 2018 om

Donny van de Beek heeft geen plannen om Ajax te verlaten. Justin Kluivert heeft aangekondigd zijn contract niet te willen verlengen, maar Van de Beek zegt in een interview met het Algemeen Dagblad nog zeker één seizoen in de Johan Cruijff ArenA te willen voetballen.

“Ik heb in principe gezegd dat ik nog wel een jaar bij Ajax wil blijven”, aldus Van de Beek. “Het is natuurlijk pas mijn eerste seizoen in de basis. Ik wil nog graag een prijs winnen bij de club. Al is het in het voetbal ook moeilijk te zeggen van: ‘ik blijf nog zo lang’. Maar ik zeg nu: in principe lijkt het me verstandig.”

De 21-jarige Van de Beek voegt er in het interview aan toe dat hij met spelers als Kluivert en Matthijs de Ligt weleens praat over eventuele transfers: “Maar uiteindelijk maakt iedereen zijn eigen keuze. Ze moeten vooral doen wat goed voor henzelf is.”

De drievoudig international van het Nederlands elftal kwam dit seizoen in 39 officiële wedstrijden tot 13 doelpunten en 6 assists en in totaal staat de teller in dienst van Ajax op 14 treffers en 10 assists in 81 optredens.Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Prima keuze lijkt mij. Hopelijk kan Van de Beek komend seizoen meer zijn stempel drukken zoals Davy in het laatste seizoen. We zullen Van de Beek in ieder geval nodig hebben komend seizoen.

20 mei 2018 om 19:05

Moet minimaal 2 seizoenen de beste zijn dan pas hoor je te gaan. Suarez en Eriksen gingen ook niet na 1 goed seizoen. Het hek is echt van de dam. Ajax kan haar jeugd niet meer vasthouden. Wat een grootheidswaanzin. Wat zit er in het water daar in Amsterdam?!

20 mei 2018 om 20:03

Ajax krijgt de lasten van haar eigen succes voor de kiezen. Een jonge speler die het goed doet bij Ajax is altijd interessant voor de internationale (sub)top. Dus jongens willen naar Ajax om te vertrekken. Daarnaast heeft Ajax al een tijdje last van het Raiola virus. En het lijkt erop dat ze vooralsnog geen medicijn hebben weten te vinden.

20 mei 2018 om 20:51

Of de lasten van het gebrek aan succes? Al enkele seizoenen geen kampioen meer. Afgelopen seizoen niet weten te kwalificeren voor een Europees hoofdtoernooi en plaatsing voor groepsfase CL zal ook komend seizoen weer een hels karwei worden. Buiten dat ben je dus tegenwoordig ook niet zeker van CL als je wel kampioen wordt. Gezien de gigantische financiële verschillen in de Eredivisie kunnen logischerwijs de meeste clubs ook geen fatsoenlijke weerstand bieden. Gevolg is dat spelers zich tegenwoordig steeds sneller genoodzaakt zien om relatief snel te vertrekken zodat ze wekelijks uitgedaagd kunnen worden.

20 mei 2018 om 21:12

Ook als Ajax kampioen wordt, gaan er spelers weg.

20 mei 2018 om 22:03

Dat ontken ik ook zeker niet en zal ook altijd zo blijven, aangezien de Eredivisie geen eindstation is voor de betere spelers. Je kan er echter ook niet omheen dat je nu toch een duidelijke tendens ziet waarbij spelers sneller willen vertrekken na sterkere competities.

20 mei 2018 om 22:05

Heeft misschien te maken met het feit dat deze spelers allemaal een Europa League finale achter de rug hebben. Praat overigens niks goed, aangezien dezelfde talenten zich niet eens konden kwalificeren.

21 mei 2018 om 12:51

Vanzelfsprekend doelde ik op het succes als opleidingsclub. De opleiding en de scouting staan internationaal als een van de allerbeste aangeschreven. En terecht. De successen op het veld zijn helaas na het vertrek van de Boer een beetje uitgebleven.

20 mei 2018 om 18:37

Precies, zou normaal zijn als hij nog drie jaar zou blijven. Is een aardige speler, maar vind hem (nog) niets bijzonders. Zelfde als klaassen verhaal al was die wel een van de betere van de Eredivisie. Maar beide geen specialisten ergens in.

20 mei 2018 om 18:48

Toch vind ik Van de Beek in veel dingen toch net wat verfijnder en beter dan Klaassen. Zijn balbehandeling, schot, positionering, net wat sneller, verdedigend net wat slimmer. Een vrij allround middenvelder inderdaad, maar die kun je er echt wel bij hebben. Gasten als Cocu en Ronald de Boer (in z'n betere tijd) hadden dat ook. Klaassen kon misschien net wat meer een smeerlap zijn en was wat beter in de duels, maar dat kan bij Van de Beek met de jaren ook nog anders worden. Ik vind het juist vreemd dat het minder over hem dan over De Ligt, Ziyech of Kluivertje gaat, want deze jongen doet het gewoon heel goed. Al onder Bosz zag je dat zodra hij in werd gebracht (toen juist vaak op 6) de boel beter ging lopen. En de laatste twee interlands van Oranje ook. Kon moeiteloos mee met het niveau en met hem stond het middenveld gewoon stukken beter.

20 mei 2018 om 19:16

Ach dat werd ook bij klaassen en S. De Jong gezegd. Allemaal dezelfde types die niks gaan bereiken in het internationale voetbal.

20 mei 2018 om 22:11

@040vaart, geloof jij dat maar lekker. Zal je een geheimpje verklappen van de beek werd in de jeugd maradonny genoemd. Dit kwam omdat hij een mannetje kon uitspelen en fantastische goals maakte. Zijn loopvermogen werd niet gezien als zijn beste kwaliteit, maar een kwaliteit. Klaassen is de verbeterde versie van Siem, naast een neusje voor de goal en diepgang ook loopvermogen (en ik ben er van overtuigd dat hij nog komt bovendrijven alleen niet bij Everton). Donny is de verbeterde versie van Klaassen, niet functionele techniek, maar de capaciteit om iemand te passeren. Niet alleen slim positie kiezen om te scoren, iets kunnen forceren voor een doelpoging. Klaassen verzoop Europees op zes omdat daar zijn kwaliteiten niet toereikend waren. Donny floreerde Europees op zes. Maar blijf vooral roepen dat het niets wordt. Inmiddels wordt het flink gelogenstraft, Eriksen zou niets worden, Vertonghen was te langzaam, Blind had niets te zoeken bij United, Milik zou de flop worden bij Napoli, Sanchez was een modale voetballer die alleen opviel in de eredivisie en dat Suarez durfde te dromen van Barca was echt idioot.

Ik heb in principe gezegd dat ik nog wel een jaar wil blijven. Klinkt niet erg overtuigend. Hij houdt een slag om de arm. Waarom geen volmondig: Ik speel ook volgend jaar bij Ajax, 100 procent, de fans hoeven zich geen zorgen te maken.

20 mei 2018 om 18:49

Omdat morgen Bayern Munchen op de stoep kan staan met 4 miljoen per jaar. Milik en Sneijder zeiden ook ooit "zeker" te blijven, 1 week later waren ze weg naar een Europese topclub voor 30 miljoen.

Deze beste vent heeft 1 seizoen in de basis gespeeld en geeft aan nog minimaal 1 seizoen te willen blijven. Waar gaat de wereld heen. Het wordt tijd dat Ajax op hun strepen gaat staan anders gaat iedereen met ze lopen. Dan hou je maar een keer iemand aan zijn contract en dan is die speler maar ongemotiveerd. Uiteindelijk zullen we toch puntje bij paaltje kiezen om te presteren anders is de kans op een transfer kleiner. Jammer dat het voetbal beetje bij beetje kapot gaat.

20 mei 2018 om 18:49

Erg jammer, in de jupiler league wou hij zo graag naar het eerste en een kans krijgen. Jammer dat hij nu dan alweer aan een stap omhoog denkt. Hij heeft geluk gehad, van hetzelfde had ie pas komend seizoen vaste basis gestaan.

20 mei 2018 om 19:59

@076ray dat lijkt me niet. die kiezen in dat geval dan straks al op hun 14e of 15e ipv op hun 19e voor een overstap naar een buitenlandse club

Die jonge talentvolle spelers zullen steeds sneller vertrekken omdat de erdedivisie sportief en financieel een lachertje is geworden. Ik kan ze het niet eens kwalijk nemen dat ze weg willen. Ook qua ontwikkeling staan ze sneller stil met tegenstanders als (met alle respect) Emmen en Fortuna.

20 mei 2018 om 19:35

Sorry hoor, je hebt gelijk onze competitie is een lachertje. Maar buiten de Ligt om, welke Ajacied (jong talent, heb het dus niet over Ziyech) was dit seizoen nou constant en liet zien duidelijk de betere te zijn? Juist in onze trieste nationale competitie moeten ze toch met kop en schouders bovenuit steken als ze zichzelf zo goed achten?

Als we talenten van ~21 jaar al gaan verkopen kunnen we net zo goed de eredivisie opzeggen. Talentvolle spelers zijn nou juist net de spelers waar wij het nederlands publiek het van moeten hebben..

Het is echt drama. Dacht dat we niet verder konden afzakken, maar nu willen zelfs talenten die niet eens constant goed presteren al na 1/1.5/2 seizoenen vertrekken.

20 mei 2018 om 20:23

Ajax heeft wel een speler gekocht van Fortuna, en vorig jaar ging Dumfries van Sparta naar Heerenveen en hij staat nu in the picture bij Psv.
Dus ook kleinere clubs zijn belangrijk voor een competitie.
Zonder deze clubs komen spelers ook niet bij bij de subtop van NL of hoger.

In principe zegt Kluivert ook precies hetzelfde. Alleen op de een of andere manier kwam het wat negatiever over bij media en fans

20 mei 2018 om 20:22

Er is wel heel groot verschil het contract van Donny loopt niet af. Dus zeggen ze in taal het zelfde alleen de invloed voor Ajax is compleet anders.

20 mei 2018 om 20:51

Ze willen beiden nog een jaar voetballen en daarna vertrekken.

Tijd dat we wat oudere jongens gaan halen want dit soort knaapjes gaan me vreselijk irriteren...
Wegwillen na 2 jaar is te gek voor woorden, haal maar wat 25-28 jarige uit Argentinie of Brazilie...

20 mei 2018 om 19:56

hoezo? het niveau van de Eredivisie gaat helemaal nergens meer over. als je je wil doorontwikkelen is het echt niet gezond langer als 2 of 3 jaar in de Eredivisie te spelen anders stagneer je.

PSV en Ajax hebben in de laatste 3 jaar dan een keer weten te stunten maar in de Champions League en Europa League speel je normaal gesproken ook geen rol van betekenis gezien het verschil in financiele mogelijkheden in vergelijking met teams uit de topcompetities.

logisch dat deze jongens dan snel een nieuwe uitdaging op zoeken. zeker als het geld ook al niet geweldig is wat je verdiend met dat salarisplafond wat Ajax hanteert.

als je dan ziet dat onze top 3 nu al doorsnee spelers als Viergever, Labyad en Ayoub gaat halen dan word sportief het niveau er ook niet veel beter op en getuigd dat ook echt van erg weinig ambitie

20 mei 2018 om 22:42

Precies. Zo lang er meer kwaliteit voor loopt, zullen jonkies minder snel denken dat ze uitgeleerd zijn. Maar een oudere speler moet wel voldoende kwaliteit meebrengen. Anders gaat het verhaal niet op.

Heel typisch dit! Komt eigenlijk net kijken, eerste seizoen in de basis en roept nu al dat hij ‘in principe nog wel een jaartje wil blijven.’ Wat is dat toch met deze generatie? Wat heeft deze tiener, een jongen nog maar, überhaupt te zoeken in het buitenland? Moet nog minstens drie seizoenen zijn waarde bewijzen en groeien!

20 mei 2018 om 20:18

4 jaar spelen in de Eredivisie is veel te lang gezien het huidige niveau. dan kiezen die buitenlandse clubs liever voor een talent dat zich al heeft bewezen in een topcompetitie. als je hier 4 jaar speelt als talent betekend dat gewoon dat je geen groot talent bent want dan hoor je het niveau hier allang ontstegen te zijn. je moet je doorontwikkelen en dat gaat niet door 4 jaar in Nederland te spelen. zeker in de wetenschap dat je normaliter ook niet meer dan een handjevol Europese wedstrijden speelt per seizoen

De eredivisie heeft een dikke sponsor nodig. Dan noemen we het maar anders, maar tenzij de clubs hun spelers niet meer te bieden hebben dan kunstgras en laag salaris, kunnen we het wel vergeten. De top 5 competities lopen steeds meer uit en Ajax is de enige club die financieel nog een beetje in de buurt komt.

20 mei 2018 om 20:20

inderdaad en je moet een stuk creatiever gaan scouten want als je ziet wat onze top 3 soms haalt qua spelers dan kan dat echt niet. de echte goede voetballers lopen in het buitenland en amper meer in Nederland. die spelers moet je zien te halen door heel creatief te scouten en dat vul je dan aan met eigen jeugd

20 mei 2018 om 20:27

Volkomen mee eens, al zijn bijvoorbeeld Labyad voor Ajax en Ayoub voor Feyenoord natuurlijk goede breedte aankopen!

Ik zie wel waar Ajax heen gaat met hun scouting in Afrika en Zuid Amerika. En buiten dat ook met hun partnerships in Australië en Azië. Makkelijker scouten, creëren een enorm netwerk en maken het voor sponsoren aantrekkelijk.

20 mei 2018 om 22:45

Partnerships heb je niks aan. Die partners zijn namelijk niet objectief over de spelers in dat land en zullen eigen spelers proberen te pushen. Ajax moet gewoon meer oud spelers activeren als scout. Clubs als Benfica hebben veel meer scouts in dienst dan Ajax.

Moet toch minimaal tot zijn 23/24 bij Ajax blijven voetballen? Dus ik zou zeggen minimaal nog 2 seizoenen, misschien wel 3...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

51 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 5 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax gaat in alle vroegte last-minute besluit nemen over De Ligt

Het is nog onduidelijk over welke spelers Erik ten Hag zondag in de topper van Ajax tegen PSV kan beschikken. Volgens Voetbal International zijn Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren