Zondag, 20 Mei 2018

Ajax vraagt AS Roma om dertig miljoen euro

De overname van Newcastle United staat op losse schroeven. Eigenaar Mike Ashley wil nu 457 miljoen euro ontvangen voor de club, terwijl hij in eerste instantie 365 miljoen vroeg. (Daily Mirror)
Mauricio Pochettino wordt de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek bij Tottenham Hotspur. De trainer heeft echter positieve gesprekken achter de rug met voorzitter Daniel Levy en gaat de komende weken nog een aantal keer om de tafel met de preses. (The Telegraph)
/
AS Roma is in gesprek met Ajax over een overstap van Justin Kluivert. De Amsterdammers verlangen naar verluidt dertig miljoen euro voor de aanvaller, maar technisch directeur Monchi hoopt daar nog wat af te kunnen onderhandelen. (DailyNews24)
Marouane Fellaini lijkt te gaan vertrekken bij Manchester United. De middenvelder heeft drie contractvoorstellen van the Red Devils afgewezen en heeft nu ook zijn huis in Cheshire leeggehaald. (Daily Mirror)
Everton mengt zich in de strijd om Wilfried Zaha. The Toffees ondervinden echter concurrentie van Chelsea, Liverpool en Manchester City voor de sterspeler van Crystal Palace, die ruim 68 miljoen euro moet kosten. (Daily Mirror)
De toekomst van Mario Mandzukic ligt mogelijk in Turkije. Besiktas is namelijk bijzonder geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller van Juventus. (CNN Türk)Poll

Denk jij dat Justin Kluivert dertig miljoen euro gaat opbrengen?


49 reacties (laatste reactie door mayarood)

Dit bericht is net zo realistisch als Tadic naar Ajax...

20 mei 2018 om 15:09

Haha ja. En Monchi wil er "iets" af halen. Voor 28 miljoen is t een deal.

Met de gekte van vandaag geen gekke vraagprijs natuurlijk, maar voelt wel als heel erg veel geld voor een snotneus die het allemaal nog moet laten zien, met nog 1 jaar op zijn contract.

20 mei 2018 om 12:23

Geen gekke vraagprijs? Vind t mooi dat Overmars hoog inzet hoor, maar ik zou m voor alles boven de 15 laten gaan. Kan je een vervanger voor halen die vele malen beter is dan deze snotaap. Blij als deze soap voorbij is en we er geen aandacht meer aan hoeven te besteden.

20 mei 2018 om 12:34

ja dat kun je wel zeggen maar het is het grootste aanvallende talent dat er in Nederland rondloopt en die gaat ver komen alleen erg jammer dat hij die zakenwaarnemer heeft , die wil gewoon aan hem verdienen en dan weet je dat je weinig kans hebt dat hij bijtekent .

20 mei 2018 om 12:47

Die gaat ver komen??? Denk wel dat zijn houding moet veranderen. Is nog jong en gaat mocht die naar bijvoorbeeld Roma gaan ook zeker periodes banken, en vermoed niet dat knaapje Justin dan een erg leuk persoon ik omgang is.

20 mei 2018 om 12:50

En buiten dat ‘ik’ twijfel ook serieus of die genoeg talent heeft om de top te halen. Er zijn veel wedstrijden geweest dat die nog geen lantarenpaal voorbij kwam.

20 mei 2018 om 14:13

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het absurd veel geld en ik zou het er zelf nooit voor over hebben, als ik in een positie zou zitten om dergelijke onderhandelingen te voeren. Daarnaast is de vraagprijs natuurlijk nooit de verkoopprijs.

Maar punt is wel dat er veel interesse is voor Kluivert, van grote clubs, hij heeft zijn naam mee, hij heeft veel exposure als zeer groot talent, hij heeft een zaakwaarnemer die clubs kan interesseren en hij komt van Ajax en hoe je het ook wendt of keert, dat scheelt gewoon een heel groot stuk.

En dan vind ik 30 miljoen als vraagprijs dus niet heel gek.

20 mei 2018 om 13:07

Totaal geen gekke prijs nee, ga toch weg man. De helft van de prijs vragen ze alleen al voor zn achternaam, want heb niks gezien waardoor dit jochie in deze markt meer dan 15mil moet kosten, in de normale markt zou die voor 5 gaan

20 mei 2018 om 13:15

Prima vraagprijs, maar als er een tegenbod komt van vijftien, inderdaad direct een mooie rood/gele strik eromheen en dan a la Bouy via pak hem beet FC Pisa naar RKC.

20 mei 2018 om 14:17

Verkozen tot grootste talent ter wereld. Alleen dat moet het prijskaartje al naar de 30 miljoen sturen.

30 maar? Laat Justin zijn uitspraken even zien over 160 dan onderhandelen ze verder.

20 mei 2018 om 12:30

Dat bericht is zo uit z'n verband getrokken door met name Wilfred Genee, die maar bleef volhouden dat Kluivert had gezegd dat hij voor 160 miljoen bij Ajax wilde vertrekken. Dat heeft hij echter nooit gezegd. Ooit wil hij een speler zijn die voor 160 miljoen naar een van de 5/6 topclubs gaat. Dat hij z'n eigen waarde nu op 160 miljoen schat is echt onzin, al zou het wel stroken met z'n huidige houding. Jammer dat de huidige media zo werkt.

Dertig miljoen. Da's wel veel voor een knaapje van 19 die het allemaal nog moet laten zien. Tot nu toe heeft hij het bij vlagen alleen in de eredivisie laten zien....

20 mei 2018 om 12:19

... en een contract voor 1 jaar.

Aan de andere kant; tijd zat tot het nieuwe seizoen en zakken kan je altijd nog.

20 mei 2018 om 16:03

Misschien wel tijd zat tot het nieuwe seizoen, maar dit zaakje ff afhandelen is wellicht ook een idee en schept ook duidelijkheid richting de rest van de selectie. Lozen deze gozer en door met focus op de voorronden CL. Dan horen we de komende twee jaar niks van Kluivert en daarna komt hij op huurbasis naar Den Haag.

20 mei 2018 om 15:08

Ik begin het idee te krijgen dat Ajax het nu hard gaat spelen en dat is ook wel slim. Overmars gaf al aan geen spelers van 18 of 19 te gaan verkopen. Dus dan is de situatie zo: Of ze vangen (te)veel geld voor Kluivert (dat is voor een club natuurlijk nooit mis) of ze laten Kluivert het voelen en nemen hun verlies in dit geval.

Raiola is natuurlijk alleen gevaarlijk tot een club het hard gaat spelen. Helaas durven clubs het vaak niet om geen kapitaal mis te lopen, maar als een club dat wel eens gaat doen, is Raiola ineens niet meer zo machtig. Dat neemt niet weg dat Justin Kluivert net zo schuldig is en nog lang niet volwassen en goed genoeg is voor een grote stap.

Gewoon een jaartje banken en dan het grote geld pakken, voetbal maakt deze jongen echt niets uit anders zou die wel bijtekenen bij Ajax.

20 mei 2018 om 17:56

Voetbal is voor bijna elke speler bijzaak geworden

Apart eigenlijk, Zaha is alweer 25, redde het niet bij United, maar staat nu toch weer helemaal in de picture bij de topclubs. Kluivert je tja, in de huidige markt is 30 miljoen de prijs voor een toptalent, maar ik vraag me wel af of Kluivert echt het toptalent is dat hij zelfs denkt dat hij is. Zou hem proberen te verkopen voor 20 miljoen met een 40% doorverkoopclausule...

20 mei 2018 om 12:54

Denkt hij zelf dat die is? Alle analisten en tot voor kort alle Ajax supporters vinden/vonden dat.

20 mei 2018 om 13:12

Nee hoor, iedereen die hen regelmatig ziet spelen weet dat het een aardig talent is die echter ook nog genoeg wedstrijden totaal onzichtbaar was. Hij is nog jong, maar moet echt nog flinke stappen zetten om bij een topclub in de basis te kunnen spelen

Ik wordt moe van die Mike Ashley, waarom verkoop je de club niet gewoon? Hij heeft zoveel geld verdient aan de club met zijn sponsoring etc. Onder zijn leiding zal deze club niet structureel verder groeien. Blijf je elk jaar tegen degradatie spelen en het zal niet lang denk ik meer duren voordat Benitez het ook zat is. Vorig jaar mocht Benitez uitgeven wat hij wilde om de club omhoog te helpen maar puntje bij paaltje toen was het alleen uitgeven wat er binnen komt. En nu casht hij ook nog eens 137 miljoen pond vanwege de nieuwe tv deal.

20 mei 2018 om 12:46

Hij heeft ook nogal wat geld in de club gestopt. Daarnaast was de 350m gebaseerd op een scenario waarin Newcastle zou degraderen. Newcastle is erin gebleven en zal nu moeten gaan investeren. Oftewel de waarde van de club is omhoog gegaan. Gewoon marktwerking

Voor 25 miljoen en 10% doorverkoop percentage en niet minder. En het gehele bedrag in 1 keer overmaken want daar zijn italianen ook waardeloos in. Indien geen club dit bied dient hij lekker zijn contract ui bij Ajax en speelt hij een jaar niet. Ajax moet hem niet te goedkoop van de hand doen en gewoon een punt maken.

20 mei 2018 om 13:15

Als Kluivert en Raiola zelf 40% willen hebben zou ik als Ajax zijnde ook inzetten op 40%

30 Miljoen haha.. Wat een losgeslagen prijzen . Kluivert die net komt kijken en menigeen maar zeiken dat Feyenoord 25 miljoen vraagt voor een Jorgensen. Die mijn inziens toch meer heeft bewezen.... Als geen ajacied lijkt het me toch wel pijnlijk dat dit snotneusje de club zijn rug toedraait... Het kussen van het logo bleek een pure farce

20 mei 2018 om 12:36

De marktwaarde van Kluivert die uitgeroepen is als grootste talent van de wereld is natuurlijk veel hoger dan van Jorgensen die lal op leeftijd is en overal mislukt is behalve bij Feyenoord.
Jorgensen heeft zich idd meer bewezen maar Kluivertje komt pas net kijken en heeft alles in zich om absolute top te worden dus dan nemen clubs sneller een risico. Maar voor 30 natuurlijk meteen wegdoen.

20 mei 2018 om 14:30

Ach hoeveel echte "talenten" had Ajax wel niet die het wel even waar zouden maken Als club zijnde zou ik voor een gearriveerde speler gaan waar je zijn kunnen van weet Dan van een talent die het eerst maar eens moet laten en niks qua loyaliteit kent

30 lijkt me wel heel erg veel voor onze logokusser met een nog 1-jarig contract... Anderzijds de markt is er gek genoeg voor. En de prijs van grootste talent moet Ajax uitbuiten. Maar met 20 miljoen en een doorverkoop percentage ben ik dik tevreden. Ik hoop wel dat een deal spoedig rond komt, weg ermee !

Pochettino Is in beeld om bij Man Utd het roer over te nemen of hij dat gaat doen weet ik niet. Het geeft hem wel een instrument om de voorzitter Daniel Levy onder druk te zetten. Spits zullen prijzen moeten gaan winnen en daarvoor is een hoger salarisplafond voor nodig en meer investering worden gedaan. Spurs verkoopt al jaren zijn beste spelers, dat moet veranderen en laat het gerucht Man Utd, plus het nieuwe stadion nu net pochettino in de hand spelen alleen is Levy een doorgewinterde onderhandelaar die niet dezelfde fouten gaat maken zoals bijvoorbeeld Leeds United en in Nederland Karel Aalbers en Joop Munsterman. Wordt interessant

OK, stel dat Kluivert vertrekt voor 25-30 mio. Welke spelers zouden dan echt in aanmerkimg komen? Ik volg eigenlijk alleen de Eredivisie dus ken zelf weinig serieuze opvolgers. Goede bankzitters uit Engelse/Duitse subtop bijvoorbeeld? Of weer een leuke Deen?

20 mei 2018 om 14:03

Ik zou de gok met zeneli misscien wel aandurven mits voor een redelijke prijs.

20 mei 2018 om 14:06

Ajax heeft nu Bandé en Johnson voor de linksbuiten positie, maar beiden zijn zoals ik de verhalen hoor niet klaar om al constant in Ajax 1 te draaien. Hopelijk toveren ze een verrassing uit Zuid- of Midden-Amerika, zoals PSV dat deed met Lozano.

Als Ajax dit jaar zijn dragende spelers verkoopt, zal er toch wel weer een miljoentje of 80 binnenkomen. Dan vind ik dat Ajax wel verplicht is om een grote en gevestigde naam binnen te halen. Tadic is al genoemd, maar ook bijv. een Filip Kostic zou misschien wat zijn. Is gedegradeerd met HSV en kent de Eredivisie natuurlijk al. Bankzitters uit de BPL lijken me onbetaalbaar voor Ajax.

20 mei 2018 om 17:23

Bande niet klaar om in Ajax 1 mee te draaien? ze gaan toch geen 9 miljoen neerleggen voor een speler die in Jong Ajax gaat spelen neem ik aan?

Ajax doet het gewoon goed door hoog in te zetten. Met die Raiola weet je ook niet wat Ajax nou werkelijk overhoudt aan de transfersom, volgens de laatste berichten wou Raiola 40% voor hemzelf en Kluivert hebben. Daarnaast is Kluivert gewoon een groot talent en heeft hij ook een hoog commerciële waarde in deze gekke markt.

20 mei 2018 om 14:05

Die 40% was bij verlenging. Als ajax hem verkoopt heeft ajax niets te maken met de eisen van raiola. Wat raiola er aan over houdt moet ie met roma regelen.

30 miljoen voor een speler die niks bewezen heeft en nog maar een 1 jarig contract heeft? dit lijkt me echt een onzingerucht

Ajax lijkt dus kost wat het kost Kluivert te willen behouden🤣....30 miljoen voor een speler die niets gepresteerd heeft en gewoon weg wil met een enkeljarig contract. Ze mogen blij zijn als er een club ongeveer 10 geeft voor een speler die volgend jaar gratis af is te halen.

strik erom en voor 20 mjn de laan uut. Over het paard getild kereltje.

Ajax heeft groot gelijk. Gewoon 30 miljoen vragen. Graag of niet. Op deze manier verdienen ze nog een redelijk bedrag aan Kluivert. En Raiola deelt nog niet mee....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren