Streppel voorziet ware veldslag: ‘Dan zegt men: ’Die trainer kan er niks van‘’

Zondag, 20 mei 2018 om

Jurgen Streppel verwacht dat er volgend seizoen veel trainers hun baan gaan verliezen in de Jupiler League. De coach, die na afgelopen seizoen sc Heerenveen heeft verlaten, zegt bij De Tafel van Kees van FOX Sports dat de druk bij de topclubs op het tweede profniveau dermate hoog is, dat trainers uiteindelijk de dupe worden.

"Ik ga je vertellen wat er volgend jaar gebeurt in de Jupiler League", begint Streppel. "Ik denk dat er binnen twee maanden vijf trainers buiten liggen. Want FC Twente moet bovenaan staan, NEC moet bovenaan staan... En wat denk je van Roda JC Kerkrade? En er komen misschien nog wel wat aan", doelt de oefenmeester op de mogelijke verliezers van de finale van de play-offs om promotie/degradatie.

"Je hebt De Graafschap, je hebt Sparta Rotterdam... Er kan er maar één bovenaan staan. En na vier of vijf weken zegt men: 'Ja, die trainer kan er niks van.' Maar het ligt vaak… We kijken allemaal naar de spelers en de trainer, maar moeten we niet kijken naar het beleid dat door de clubs gevoerd wordt?", aldus Streppel, die zelf onder meer in verband wordt gebracht met NEC.


Poll

Ben jij het eens met de analyse van Jurgen Streppel?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door falonso)

Deze man heeft helemaal gelijk! Je zult zien dat na twee maanden de paniek weer toeslaat...

Eerste slimme opmerking van Streppel, jammer dat hij nooit zo slim was als trainer van Heerenveen.

Des te belangrijker sparta erin blijft want ik zie ze inderdaad niet zosnel terug in de eredivisie. Dat zegt ook iets over de tekortkomingen die ze nu al eigenlijk hebben. Mochten ze het vanmiddag redden dan moeten ze echt gaan investeren in de zomer. Misschien nog eens bij maher proberen

Dit is natuurlijk een beetje open ramen ingooien van Streppel, tuurlijk zullen er veel clubs die bovenaan willen staan. Maar zouden die clubs dat ook niet van zichzelf weten? Werd Jürgen Streppel niet gelinkt aan een baan bij NEC? Want na zulke uitspraken denk ik niet dat hij daar interesse in heeft.

20 mei 2018 om 12:05

Als het zo'n open raam is, waarom is het dan elk jaar zo? Als het allemaal zo overduidelijk is, waarom verandert er dan niks? Tuurlijk is het logisch dat al die clubs bovenaan willen staan, maar als ze dat niet staan, waarom moet dan die trainer er uit? En ja, die clubs weten dat van zichzelf, maar ze weten ook dondergoed dat ze zware concurrentie hebben. Waarom moet dan die trainer eruit? Het lijkt allemaal maar normaal, maar het is onzin natuurlijk. En ik denk dat dat is wat Streppel eigenlijk bedoelt te zeggen. En dat lijkt toch een soort van taboo ofzo, je moet er als trainer maar mee akkoord gaan dat het allemaal gebeurt en je mag er eigenlijk niks van zeggen.

En dat Streppel aan NEC wordt gelinkt staat in de tekst. Ik denk wel dat hij daar interesse in heeft, misschien is dit zelfs al een beetje de start van een politiek spelletje. Stel hij gaat naar NEC en wordt ontslagen na een korte periode, dan kan hij zeggen 'zie je, het ligt niet aan mij, het is gewoon altijd hetzelfde verhaal'.

Snijdt hout aan alle kanten. Eerste Divisie wordt interessant volgend jaar: Twente, Roda, Sparta (misschien), NEC, De Graafschap (misschien) en Cambuur plus Jong Ajax & Jong PSV. En dan heb je nog Telstar, MVV en GAE... Voor het eerst in jaren wordt het echt interessant

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

15 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren