Mourinho en Sánchez krijgen de wind van voren: ‘Het was gewoon eng’

Zondag, 20 mei 2018 om

Chelsea won zaterdagavond de FA Cup door in de finale Manchester United te verschalken (1-0). Een treffer van Eden Hazard was genoeg voor the Blues om de beker te winnen. Paul Scholes kan niet begrijpen waarom manager José Mourinho vasthield aan Alexis Sánchez terwijl de Chileen, zoals wel vaker dit seizoen, geen potten kon breken tegen Chelsea.

“Zijn optredens moeten verbeterd worden. Ze kunnen in ieder geval niet slechter worden, om eerlijk te zijn”, aldus de oud-middenvelder bij BT Sport. “Ik geloof dat de eerstvolgende wedstrijden in het volgende seizoen cruciaal zijn voor hem. Hij moet ervoor zorgen dat de fans in hem gaan geloven en ervoor zorgen dat er geloof is dat men Manchester City kan naderen.”

“Ze hebben een grote speler nodig. Of ze die al hebben? Paul Pogba wint geen wedstrijden in zijn eentje. Alexis Sánchez zeker niet. Hij heeft het al sinds januari niet laten zien. Ze dachten dat hij het kon, maar dat hebben we nog niet gezien. Ze hebben twee magische spelers nodig. Ik vind dat ze wel goede spelers hebben, maar ze hebben geen Hazard, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi.”

“Ik weet dat veel teams deze spelers niet hebben, maar het verschil tussen Chelsea en United was dit keer de kwaliteit van Hazard. United heeft een dergelijke speler gewoon niet. Mourinho wisselde Marcus Rashford en Jesse Lingard, terwijl Sánchez bleef staan. Hoe vaak hij heeft de bal niet weggegeven? Het was gewoon eng. Hij is een klassespeler, maar heeft het nog niet gebracht bij United.”


Poll

Ben jij het eens met de analyse van Paul Scholes?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door geert vs)

Het klopt wel wat Scholes zegt. Ookal vind ik de vergelijking met Messi, Ronaldo en dan Hazard wel wat slap. Hazard is wereldtop maar scoort niet aan de lopende band zoals Messi, Ronaldo en Neymar. Mourinho is vaak gewoon de oorzaak dat klasse spelers slecht renderen onder hem. Omdat hij verlangt dat zijn beste dribbelers, afmakers en koppers ineens verdedigers worden. Iedereen klaagt al zolang over Mourinho maar zolang ie prijzen wint kan je eigenlijk weinig over hem zeggen. United heeft een nieuwe trainer nodig. Een aanvallende trainer die juist spelers als Sanchez en Pogba de prioriteit geeft om aan te vallen en zo nodig mee te helpen verdedigen. Zodra die nieuwe coach er is en nog 1 of 2 wereld spelers in de selectie er bij komen, zal United denk ik weer de top bestormen.

20 mei 2018 om 11:18

Hazard heeft andere kwaliteiten wat hem een van de beste spelers maakt. Zet hem in een team met een manager als Klopp, Tuchel, Sarri en je zal een veel betere Hazard zien.

20 mei 2018 om 12:05

Over zijn rendement kun je discussiëren, maar zijn dribbelen en zijn versnelling en tempowisselingen aan de bal zijn echt fenomenaal. Die aanname en actie ook waar de strafschop uit kwam, geweldig.

20 mei 2018 om 12:00

Gisteren deden Pogba en Sanchez juist niks anders dan aanvallen. Dat was het probleem ook niet.

United heeft twee problemen:

1. Er zitten geen automatismen in het elftal bij balbezit.

2. De dure aankopen renderen al een jaar of vijf veel te weinig. Van Di Maria tot nu Sanchez. Alleen Lukaku doet wat je gezien zijn verleden in de PL van hem zou mogen verwachten: 1 op 2 lopen en een redelijk sterk aanspeelpunt. Maar ook weer niet meer dan dat.

Tsja, het is erg wisselvallig met Sanchez maar als je ‘m niet opstelt of vroeg wisselt dan krijg je de kritiek van de analisten dat hij te weinig vertrouwen krijgt, voor een speler met zulke kwaliteiten.

20 mei 2018 om 13:33

Niet als je wint. Als je wint zonder hem dan hoor je niemand

Het opvallende met Sanchez is dat hij wel degelijk een dergelijke speler was bij Arsenal de eerste jaren. Dit seizoen speelde hij niet meer met trots voor zijn shirt maar voor zichzelf en toen ging zijn spel gigantisch achteruit. Deze lijn lijkt hij ook door te hebben gezet bij United. Zonder trots voor het shirt waarin je speelt, gaat je spel nooit goed genoeg zijn.

Waar ik Chelsea gister de eerste helft ietsje beter vond was de tweede helft wel echt voor United maar los van de wegens buitenspel terecht afgekeurde goal vond ik Manu verder niet erg dreigend. Chelsea ook niet. Vooral bizar dat los van Hazard, Kante en Willian (die op de een of andere manier niet in de basisplannen voorkomt) heeft United zoveel meer betere spelers. Verschil is niet heel groot maar de selectie is zeker beter dan die van Chelsea. Beide ploegen spelen gewoon erg lelijk voetbal maar zorgt er wel voor dat ze b.v. nu in de finale staan. Het gaat (bij de meeste) om winnen. En uitzonderingen zijn de ploegen die mooi voetballen en winnen. Sanchez, tja, 500000 euro per week is geen garantie, slechts een hele hoop geld...maar volgens mij valt er meer uit dit Manu te halen en niet alleen bij Sanchez

Je hebt niet 1 of 2 sterren nodig, als trainer moet je resultaten behalen en een onoverwinnelijk team vormen. Kijk leicester of Bayern, resp. winnen ze de PL en speelt men Real vd mat. Sterren genereren inkomsten, commerce, sponsoring, vereenzelviging door fans. Een ster maakt per definitie nog geen kampioen. Ik vind het dan ook zonde van al die Engelse talenten die ondersneeuwen door de sterren van buitenaf of doordat ze niet de benodigde aandacht krijgen die ze verdienen.

20 mei 2018 om 11:28

Het is wel zo dat ManUnited altijd de beste spelers van de wereld had. Die hebben ze sinds het vertrek van Ronaldo eigenlijk niet meer gehad. Kijk je naar alle linies dan vind ik dat Man.United alleen qua keeper de top 3 heeft. - aanval: Messi, Ronaldo, Neymar, Salah etc. - middenveld: De Bruijne, Kroos, Silva, Iniesta etc. - verdediging: Ramos, Marcello, Pique, Boateng etc. Zulke spelers heb je gewoon nodig. Zolang die bij clubs zoals Barça & Real spelen zal Man.united weinig grote prijzen pakken.

Wat speelt Sanchez slecht zeg. De hele team van United speelt zo dramatisch, spelers die bij andere clubs het zo goed deden kunnen nu niet eens voetballen lijkt het.

iedereen is lyrisch over de 2e plek die Mourinho heeft behaald wat ik overigens niet eens zo indrukwekkend vind. hij zit er nu 2 jaar en als ik naar United kijk zie ik nog steeds dat er geen enkel idee achter het spel zit en voetballend echt 0 vooruitgang.

natuurlijk kan je alleen naar de resultaten kijken en zeggen dat hij het aardig doet maar ik denk dat er ook voetballend progressie in een elftal hoort te zitten. als je ziet wat Guardiola in 2 jaar City heeft gedaan met zijn elftal en ik vergelijk dat met Mourinho dan valt het qua aankopen en spel echt tegen vind ik bij United. die 19 of 20 punten achterstand op City zegt in principe al heel veel

20 mei 2018 om 11:56

Er zit inderdaad totaal geen houvast in dat elftal. Geen automatismen, geen vaste lijnen, geen wederzijds begrip tussen ploeggenoten, niks.

20 mei 2018 om 14:28

Is er iemand lyrisch over die 2e plaats? De pers niet, de supporters niet, de trainer niet en de supporters van de tegenstanders ook niet.

Ze hebben dit jaar overal naast gegrepen, 2e in de competitie, met 1 goal verschil de supercup verloren, met 1 goal verschil de CL uitgevlogen en met 1 goal verschil nu de FA cup finale. Daar waar dat soort wedstrijden vorig jaar net wel hun kant opvielen, de League cup finale, Europa League en Community Shield. Geen enkele fan zal daar tevreden over zijn.

20 mei 2018 om 15:47

@hangover96 ik ben het met die mensen eens maar op dit forum zijn er veel mensen die vinden dat Mourinho het dit jaar geweldig heeft gedaan

20 mei 2018 om 17:34

Mourinho heeft het niet geweldig gedaan. Maar hij heeft zeker niet gefaald. Leg de prestaties voor Mourinho en nu maar nast elkaar.

20 mei 2018 om 17:44

Ik heb anders bar weinig Mourinho fans gezien op VZ

Ik zou m een zesje geven op zijn eindrapport, genoeg om naar het volgend seizoen te mogen maar het moet beter kunnen. Er zit wel wat progressie in, qua punten, goals, eindnotering en de mentaliteit om terug te knokken bij achterstand is sterk gebleken, maar er is ook telkens naast de prijzen gegrepen door veel te wisselvallig spel, volgend jaar moet t beter anders is het exit. Dat zal iedereen inclusief Mourinho zelf ook wel begrijpen, zo gaat t bij elke topclub.

Ik durf er geld op te zetten dat als hij volgend jaar niet minimaal 2e plaats plus halve finale CL haalt, dat hij weg is.

Achja, met Sanchez speel je eigenlijk met een man extra. Hij trekt en sleurt voor het hele team en daar zit al z’n energie in. Heeft gisteren een paar ballen onderschept à la Kanté, iets wat je bijna nooit ziet als aanvaller.

20 mei 2018 om 11:52

Daar koop je alleen weinig voor als hij vervolgens bijna elke bal weer knullig inlevert. Nou lag dat weliswaar niet alleen aan Sanchez. Dat hele elftal is gewoon totaal niet op elkaar ingespeeld. Dat kon je meermaals zo ontzettend goed zien gisteren. Spelers passten continu naar plekken waar niemand stond. Dat is bij deze spelers echt geen gebrek aan inzicht of techniek, gewoon puur een gebrek aan vaste lijnen, automatismen en wederzijds begrip. Spelers staan elkaar ook zeer regelmatig af te blaffen omdat ze op de verkeerde positie staan of de verkeerde kant op lopen. Dat zie je bij ingespeelde elftallen niet of nauwelijks.

20 mei 2018 om 20:04

Klopt, daarom vind het niet terecht dat alleen Sanchez de wind van voren krijgt. Bijna elke speler speelde gisteren een onvoldoende.

Veel te kortzichtig van Scholes. ‘Ja haal maar even 2 magische spelers!’ Hij moet toch zelf ook weten dat het zo niet werkt? En United is daar de afgelopen seizoenen voorbeeld nummer 1 van. United moet er voor zorgen dat hun zwakke plekken worden weggewerkt, en dat op die manier er een elftal komt te staan dat elkaar aanvult met een speelwijze en tactiek waar spelers in hun kracht komen te spelen. Want momenteel is het los zand, waar spelers elkaar minder maken dan ze zijn omdat iedereen voor eigen gewin gaat.

20 mei 2018 om 12:46

Spelers moeten wat meer lef en aggresie tonen, Martial dramatisch, Rashford hetzelfde scoort wanneer het hem uitkomt mag van mij ook weg en Sanchez de laan uit. Dries Mertens en Griezmann zie graag komen nieuwe linksback Bale. In Hazard zie ik geen verbetering zijj rendement is laag ze zouden een gekke big shot kunnen nemen voor Neymar. Maar zwz moet het team dynamischer zijn als het iets wil.winnen

20 mei 2018 om 14:15

Is dit sarcasme of heb je per ongeluk op mijn reactie gereageerd? We verschillen namelijk totaal van mening over wat er moet gebeuren bij United en dit is geen FIFA. En Bale als nieuwe linksback? ...

20 mei 2018 om 14:35

Toch was er tegen City, Tottenham, Liverpool, Arsenal etc dit jaar geen gebrek aan lef en aggressie, het is vooral de wisselvalligheid die opvalt. Dat krijg je op zich wel snel met relatief jonge aanvallend ingestelde spelers als Pogba Martial Rashford, maar een Sanchez en Matic haal je dan toch om een beetje stabiliteit te brengen, en dat zie je alsnog maar de helft van de tijd terug.

De verjonging is leuk maar er is nog niet echt een balvaste regisseur op 10 zoals je in de oude Mourinho elftallen zag met Sneijder, Ozil en Fabregas.

Verder heeft Jones waarschijnlijk gisteren het einde van zijn united carriere bevestigd, hij speelt op zich niet slecht maar heeft dit jaar ook zoveel cruciale blunders gemaakt (ook bv die bizarre eigen goal tegen Spurs), ik zou er zelf als trainer allang klaar mee zijn

20 mei 2018 om 14:37

Mata? Bewijst het iedere x als ie de kans krijgt. Ligt toch echt aan Mourinho.

20 mei 2018 om 14:41

Op 10? Hij speelt goed maar als rechtsbuiten, op 10 was het onder Van Gaal niks en onder Mourinho ook niks, hij werd totaal overlopen.

20 mei 2018 om 15:06

Dan zou United is naar FIFA moeten kijken. Bale verdiende zijn tranfer omdat hij linksback goed deed bij Tottenham vandaar dat ik hem graag daar bij United had willen zien. Ik als united fan kan me irriteren aan de speelstijl of hoe Mourinho zijn spelers het minst uit hun kan halen, weinig vrijheid wat Pogba nodig heeft.

Ik vind het echt een bijzonder fenomeen. De frustratie die bij zoveel mensen bestaat jegens Mourinho. En het trieste is dat er nog een wanhopige poging wordt gedaan om dat onder mom van voetbaltechnische argumenten te brengen.

Als ik af zou gaan op de verhalen die hier geschreven worden, zou ik zeggen dat United op het punt van degraderen staat.

Guardiola kwam binnen bij het sterkste team in Engeland en had een jaar en 500 miljoen nodig om kampioen te worden.
Mourinho kwam binnen bij een ploeg dat achter elkaar niet eens CL voetbal had kunnen halen en kijk waar ze staan. Maar blijkbaar is dit een wanprestatie...

Als Scholes dit daadwerkelijk zo heeft gezegd, is hij nog dommer dan hij eruit ziet. We hebben allemaal de wedstrijd toch gezien? Tuurlijk liep het voor geen meter, maar het verschil is dat Sanchez wel als een malle rent bij balverlies, daar waar Rashford iedere keer vanuit buitspel terug huppelde wachtend op een bal. Dat je matig speelt is tot daar aan toe, maar niet werken is gwn een schande en Sanchez deed dat zeker wel.

Hoogste ranking sinds Ferguson. Best Europese prestatie sinds Ferguson.
Veruit!!! meeste punten sinds Ferguson. United heeft dit seizoen 15 punten meer gehaald dan in het laatste seizoen van van Gaal.

Hoe kun je met droge ogen beweren dat United achteruit gaat? Turlijk kan het spel beter, maar je kunt niet bouwen zonder eerst een fatsoenlijk fundament te creeeren.

Zijn mensen serieus te dom om dit te begrijpen of houden ze zich bewust van het domme om maar te kunnen zeiken?

20 mei 2018 om 17:02

Wat Sanchez en Scholes betreft ben ik het volledig met je eens. Maar je gaat zoals zovelen volledig voorbij aan het feit dat Manchester United de grootste club ter wereld is met de meeste mogelijkheden. Moyes en Van Gaal hebben daarnaast een absolute wanprestatie geleverd, laat daar ook geen twijfel over bestaan. Mourinho doet het vervolgens op zijn eigen manier. Een manier waarvoor van bovenaf bewust gekozen lijkt te zijn gezien het aanhoudende vertrouwen. En het heeft ook zeker wat opgeleverd, maar Manchester United onder Mourinho lijkt naast die resultaten toch wederom in dezelfde valkuilen te vallen. Van enig fundament zoals je meldt is natuurlijk amper iets te zien, want hij gaat uit van individuele kwaliteiten van bepaalde spelers terwijl er geen tactiek of speelstijl te bespeuren valt waarin deze spelers het ook makkelijk wordt gemaakt, vrijheid krijgen en mogelijkheden worden geboden ook daadwerkelijk te kunnen excelleren. Daarom word er ‘gezeikt’ en zijn mensen ontevreden, en om daarnaast al Mourinho’s fratsen en narcisme te tolereren, zijn deze resultaten wel heel karig.

20 mei 2018 om 17:31

Ok, je hebt een fatsoenlijke onderbouwing iig. Echter ben ik het er simpelweg niet mee eens. Hoe kun je concluderen daar er geen sprake is van een fundament als je de feiten naast elkaar legt. Je kunt niet een heel seizoen afdoen als "individuele" kwaliteiten. Als je van plaats 6 binnen 2jaar omhoog Schiet naar plaats 2, is er wel meer gedaan dan alleen leunen op individuele kwaliteiten. Het geeft eens te meer aan hoe ziek United was. Alleen geld en grootheid is niet genoeg om de top te bereiken. Hoeveel heeft city inmiddels uitgegeven sinds de overname? En wat heeft ze opgeleverd in Europees verband? Er is meer nodig dan alleen geld voor succes. En fratsen? Volgens mij is hij zo n beetje de meest nette coach van de competitie geweest. Zeker als je het vergelijkt met de coach van de andere "titelkandidaten".

20 mei 2018 om 19:07

Oké, je kunt het er simpelweg dan niet mee eens zijn, dan zeg ik dat ik persoonlijk vind dat er weinig zichtbaar is van een speelwijze en een verbeterend spel, misbruikt hij het overschot aan aanvallende kwaliteiten en mag hij Ferguson op z’n blote knieën bedanken dat hij hem David De Gea op z’n hoogtepunt van z’n carrière heeft geschonken. Qua ‘feiten’ is het daarnaast in mijn ogen ook afhankelijk van waar je de prioriteiten legt. Je hebt het over Ferguson en Van Gaal, maar laten we puur naar Mourinho kijken:


Mourinho 16/17:
Premier League: 6e
Europa League: winnaar
FA Cup: 6e ronde (kwartfinale)
EFL Cup: winnaar
Community shield: winnaar
64 wedstrijden (W:37, G:18, V:9)


Mourinho 17/18:
Premier League: 2e
Champions League: 8e finale
FA Cup: finalist
EFL Cup: kwart finale
Super Cup: finalist
56 wedstrijden (W:37, G:7, V:12)


Dus hiernaar gekeken, telt een 2e plaats in de competitie zwaarder dan een overwinning in de Europa League? Het levert namelijk hetzelfde op, maar voor de één krijg je ook een tastbare beker. Aan de andere kant hebben ze vanwege die finale toen de competitie wat laten lopen, maar hebben ze nu om zich van de 2e plaats te verzekeren ook de EFL Cup laten lopen? Ze gingen er namelijk beschamend uit tegen Bristol City. En Mourinho is toch die prijzenpakker? Dat lukte 3x in zijn 1e seizoen, is hij het nu kwijt door 2x een finale te verliezen? Ik heb de antwoorden niet en vind het ook moeilijk een keuze te maken, maar van een stijgende lijn spreken gaat me wat ver.

20 mei 2018 om 20:17

Mourinho is ook prijzenpakker. Dat hij nu met united dit seizoen weinig wint, doet daar niks aan af. Bovendien is het wel erg kortzichtig om even alle prestaties in alle toernooien tegen elksar af te zetten en op basis daarvan te concluderen of je wel of niet vooruit gaat. Dat je er een keer vroeger incidenteel uit gaat in een Ko match, bepaalt niet gelijk of je als team wel of niet vooruit bent gegaan.. Je doet het te makkelijk af met "laten we vgaal en moyes weglaten" ...waarom? Zij zijn juist het essentiële bewijs dat Mourinho niet op 0 begonnen is bij United, maar op -100. Het is toch bizar dat men hier betere prestaties verwacht dan wat er nu geleverd is? Op basis waarvan? En daarom haal ik moyes en lvg aan. Dan kun je wel steeds naar het geld wijzen, maar zoals eerder gezegd is er wel meer nodig dan alleen geld om te veranderen van de nr 6 van de competitie naar de kampioen. United heeft sinds de komst van Mourinho het op 1 na meeste netto uitgegeven gok ik zo, dus ook in dat opzicht is het helemaal geen schande met waar hij nu staat. Geslaagd zal niemand het noemen, maar dat er over gefaald wordt gesproken, is lachwekkend.

Sinds het vertrek van Furgenson is Man United van het podium gevallen. Ik denk dat die man zo bepalend was en zou veel invloed in de club had, dat toen hij vertrok niemand nog enig idee had hoe het verder moest. Er is totaal geen visie. Het lijkt wel of ze luk raak spelers aankopen.

Alexis Sanchez vind ik wel wereldtop, samen met De Gea van dat niveau. Pogba in vorm ook. Matic en Lukaku misschien ook. Maar United komt in het algemeen nog steeds kwaliteit tekort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Watford135
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

846 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho vernietigend: ‘Het is iets wat je als kind leert in de jeugdopleiding’

Manchester United liet zaterdagmiddag op eigen veld twee dure punten liggen tegen Wolverhampton Wanderers (1-1). Het elftal van manager José Mourinho nam nog wel de leiding door een doelpunt van Fred,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Sébastien Haller mag hopen op een toptransfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren