PSV deed poging in Amsterdam: ‘Na medische keuring benaderden zij mij’

Vrijdag, 18 mei 2018 om

Vince Gino Dekker stapte onlangs met een aflopend contract van Ajax over naar AZ, maar de Alkmaarders waren niet de enige club uit de Eredivisie die interesse toonden. De linksbuiten had verschillende opties in de subtop en middenmoot van de Nederlandse hoogste afdeling, terwijl ook landskampioen PSV nog een late poging deed om hem te strikken.

“Ik kon ook naar PEC Zwolle of Willem II. Toen de medische keuring was geweest, benaderde ook PSV mij. Maar ik had mijn keuze sowieso al gemaakt, bij AZ verwacht ik de meeste kansen te krijgen”, legt hij uit in gesprek met de Stentor. Dat hij na een langdurig blessureleed de clubs voor het uitkiezen had, kwam voor Dekker als een aangename verrassing: “Ik had veertien maanden een zware knieblessure en dat een club als AZ mij dan toch wil binnenhalen, is prachtig.”

In Alkmaar wordt de 21-jarige aanvaller herenigd met John van den Brom, die hij nog kent uit de tijd dat de huidige trainer van AZ hoofd jeugdopleidingen was bij Ajax. Na een duel tussen Jong AZ en Jong Ajax raakten de twee weer met elkaar in gesprek: “Hij belde direct na die wedstrijd dat hij me wilde hebben. Bij de gesprekken die volgden, kreeg ik meteen een goed gevoel.”

Dekker vindt het jammer dat hij het eerste van Ajax net niet heeft weten te halen, maar is ook weer blij dat hij bij AZ in een andere omgeving terecht is gekomen. De geboren Ermeloër geeft aan te hechten aan een goede sfeer: “Bij Ajax was die er niet altijd. Ik ben de club ontzettend dankbaar voor alles hoor, maar de sfeer was er wel vaak kil. Tijdens mijn blessure heeft er nooit iemand naar me omgekeken van Ajax.”


Poll

Denk jij dat Vince Gino Dekker in de toekomst uit zal groeien tot vaste waarde bij AZ?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door robby)

Wederom een jeugdexponent die "klaagt" over hoe kil het bij Ajax is. Erg opvallend. Lijkt me dat Ajax hier iets mee moet doen..

18 mei 2018 om 14:10

En wederom is t er 1 die t niet gered heeft...

18 mei 2018 om 14:13

Jongens die het wél redden zullen het ook niet snel aangeven

18 mei 2018 om 14:18

Voor zijn lange blessure was Dekker gewoon een hartstikke goede speler. Lijkt me wel dat je een jongen die zo lang moet revalideren ook steunt. Is gewoon geen goed teken als zo'n jongen het gevoel krijgt dat er niemand naar hem omkijkt. Natuurlijk is er bij Ajax een prestatie cultuur, maar dat hoeft niet te betekenen dat je een speler die je afschrijft omdat hij zo veel blessures heeft maar links laat liggen.

18 mei 2018 om 14:18

Voor zijn lange blessure was Dekker gewoon een hartstikke goede speler. Lijkt me wel dat je een jongen die zo lang moet revalideren ook steunt. Is gewoon geen goed teken als zo'n jongen het gevoel krijgt dat er niemand naar hem omkijkt. Natuurlijk is er bij Ajax een prestatie cultuur, maar dat hoeft niet te betekenen dat je een speler die je afschrijft omdat hij zo veel blessures heeft maar links laat liggen.

18 mei 2018 om 14:21

Louis el Pisto, daarin heb je gelijk. De vraag is alleen, wie hebben hem wel gesteund (want niemand kan mij vertellen dat hij 14 maanden helemaal niets, nada, noppes van Ajax heeft gehoord) en van wie had deze Dekker dat verwacht. Als hij verwacht dat Overmars of van de Sar dat doen, dan lijkt me het namelijk niet vreemd dat hij vindt dat hij niet gesteund werd.

18 mei 2018 om 14:38

Het was geen goede speler. Altijd matige opvulling gevonden.

18 mei 2018 om 14:15

Jaren daarvoor heeft Dekker zich daar nooit over uitgelaten.
Maar nu de deur achter hem is dicht getrokken, krijgen we dit ineens.... Het zal wel...

Wel jammer dat hij het niet gered heeft, want hij was een veelbelovend talent. Al had ik 'm graag aankomend seizoen vast gezien bij jong-Ajax om van daaruit verder te groeien richting Ajax-1. Een speler met een geweldige voorzet en pass. Succes bij AZ.

18 mei 2018 om 14:20

Ja als je er nog zit laat je je er minder snel openbaar over uit, lijkt me niet raar. Het is hoe dan ook opvallend dat je dit vaker hoort van oudwerknemers, toch? Je kunt je schouders er telkens over ophalen, maar ik zou het inmiddels toch als serieus signaal gaan zien. Als dit gevoel echt rond de club hangt kan dat nadelig werken op de teamspirit, die je echt nodig hebt en jonge talenten die gevoelig voor sfeer zijn eerder wegjagen. Ik wil geen probleem zoeken dat er niet is maar het valt gewoon wel op.

18 mei 2018 om 14:30

Haha wat een onzin, de spelers die het niet redden zeggen dit wel eens, maar zeker ook niet altijd je moet niet overdrijven. De spelers die het 1e van Ajax halen, spelers die van andere NL clubs naar Ajax komen zeggen toch heel iets anders.. 1 zal met het ander te maken hebben.. maar het is niks boeiends hoor..

18 mei 2018 om 15:29

Kun je wel zeggen maar spelers die er nog bij zitten worden meteen afgeserveerd als ze een boekje opendoen. Waarom willen de jonkies die doorbreken meteen weg?

18 mei 2018 om 14:16

Als dit alleen de spelers zijn die het niet redden of op de bank belanden, misschien een beetje. Kan wellicht minder interessant worden om naar Ajax te gaan.

18 mei 2018 om 14:18

Voor elke speler die daar over klaagt, zijn er 2 die wel positief zijn over Ajax. Zo gaat dat bij elke club.

18 mei 2018 om 14:21

Niet helemaal waar. Het label kil hoor ik bv vrijwel nooit over PSV.

18 mei 2018 om 14:23

Zo was Bazoer toentertijd ook niet blij met PSV en was Ajax volgens hem professioneler en duidelijker.

18 mei 2018 om 14:26

Als spelers het over de kilheid van een club hebben gaat het vrijwel uitsluitend over Ajax.

18 mei 2018 om 14:33

Ja en die kilheid blijkt uit? Precies makkelijk lullen, en de media die altijd het verschil vraagt tussen Ajax en hun stap omlaag.. Ja Ajax is dan stuk killer, oftewel een stuk professioneler, het is maar hoe je het wil uitleggen..

Feit is namelijk dat spelers die het eerste van Ajax hebben gehaald, of van andere NL clubs komen ze Ajax helemaal niet kil vinden..

18 mei 2018 om 14:36

Dekker geeft aan dat er tijdens zijn langdurige blessure niet na hem werd omgekeken. Warm is anders.

18 mei 2018 om 14:41

Die probeerde zieltjes te winnen. PSV was namelijk heel duidelijk naar Bazoer: die zagen in hem een verdediger terwijl hij zichzelf zag als middenvelder. En als je dan bij ajax wel je zin krijgt en het dubbele als salaris dan zou ik dat ook zien als professioneler en duidelijker. En ik snap die keuze heel goed van Bazoer als je niet de kans krijgt bij PSV als middenvelder dat je dan gaat naar een club die je die kans wel biedt. Maar je weet niet wie dit het beste ingeschat heeft. Misschien was ie bij PSV nu als verdediger wel basisspeler.

18 mei 2018 om 15:20

@nijogeth: zou het ook niet iets over de spelers zelf zeggen? Alsof dat allemaal van die zelfbewuste moeder Theresa's zijn. Had Bazoer zijn zin gekregen en knip met de vinger als middenvelder in het Eerste gespeeld, dan was het een droom die uitkwam. Vraag me ook af of die jongen nog steeds zo positief over Ajax is destijds.

Kijk zo'n Labyad. Zei enkele jaren geleden nog dat PSV toch dé club in Nederland bleef voor hem. Deze week bleek het achterhaalt. Justin Kluivert: zette het hele seizoen bij elke goal het Ajax-logo aan zijn lippen en wilde pas over enkele jaren voor - jawel - 160 miljoen weg naar de Europese top. Inmiddels wil hij dat nu en verwijt hij Ajax dat ze veel geld aan hem over willen houden (!).

Achteraf is het mooi wonen. Ik ben benieuwd of deze Dekker ook vóór het zekerheidje dat AZ hem nu biedt, de ballen had om de club er eens op aan te spreken dat het belangstellingspeil tijdens zijn blessureleed wel erg laag is.

18 mei 2018 om 14:21

Dit soort verhalen hoor je al heel lang over ajax. Wel meestal van jongens die het niet gered hebben. Maar Ajax en de supporters worden hier liever niet op gewezen. Terwijl het volgens mijn redelijk bekend ondatbhet in de organisatie toch echt wel beter moet.

18 mei 2018 om 14:28

Ik weet niet of dat beter moet. Ajax heeft gekozen voor een duidelijke, professionele structuur. Dat kan als kil worden ervaren. PSV heeft een wat lossere, persoonlijkere structuur. Linksom of rechtsom zal dat inderdaad het verschil geven in hoe het ervaren wordt. De ene vindt A beter en de andere B. Bazoer ging bijvoorbeeld naar Ajax en gaf daarbij aan dat de professionele aanpak hem wel aanstond.

18 mei 2018 om 14:33

Je kunt toch nog wel omkijken naar een langdurig gebleseerde speler? Of ben je dan niet professioneel?

18 mei 2018 om 14:37

Ik kan je vertellen dat dat echt wel gebeurd. Ik denk dat het volgens deze jongen dan niet de personen waren waar hij het van verwacht had. Of denk jij dat deze jongen 14 maanden lang niet op de club is geweest? Er zal best wel met hem gesproken zijn door zijn coaches, de hoofd jeugdopleiding en dergelijke. Maar als er verwacht wordt dat de trainer van het eerste (toch vaak een passant) of Overmars en van de Sar naar hem persoonlijk omkijken, dan lijkt me dat een beetje vreemd. Die vragen dat na bij zijn coaches, de hoofd jeugdopleiding en de fysiotherapeuten.

18 mei 2018 om 14:42

Hij heeft het zelf als kil ervaren, dat zegt mij genoeg. En het is ook niet alsof dit een grote openbaring is. Hij is de zoveelste die dit aangeeft.

18 mei 2018 om 14:47

Dat wil ook verder niets zeggen. Als iemand iets als kil ervaart of zelfs meerderen, dan wil dat niks zeggen. Dat is een puur persoonlijke mening. Sommigen vinden iets al snel kil.

18 mei 2018 om 14:52

Mwa, dat wil wel iets zeggen in mijn ogen. Als een deel van je werknemers je bedrijf als kil ervaart gaat er toch echt iets fout.

18 mei 2018 om 14:54

Ex-werknemers. Er zijn overigens altijd werknemers die niet goed bij een bedrijf passen.

18 mei 2018 om 15:01

Overigens kom ik zelf vaak op de Herdgang en kan je vertellen dat daar gewoon een andere sfeer hangt. Af en toe heb ik daar juist het idee dat het wat professioneler zou kunnen, omdat het altijd zo gemoedelijk is. Maar dat is de sfeer die men daar graag heeft en daar is niets mis mee. Dat Ajax graag een wat professionelere sfeer heeft, wil niet zeggen dat dat moet veranderen. Dat moet pas veranderen als mensen er iets over zeggen als ze er werken, niet pas als ze weg zijn.

18 mei 2018 om 15:28

Het zegt jou genoeg omdat het precies in je straatje past. Van de vele duizenden jeugdspelers die bij Ajax hebben gespeeld heb je hooguit een handje vol horen klagen. De vele ex spelers die aangeven dat ze een leuke tijd hebben gehad in de jeugd bij Ajax zullen we maar even vergeten he..

18 mei 2018 om 15:36

Ja, dit past goed in mijn Ajax is kil lobby die ik voer(???). Zoals gezegd zijn het vrijwel uitsluitend ex-spelers van Ajax die hun ex-club kil noemen. Zal wel toeval zijn.

18 mei 2018 om 16:00

Mijn conclusie daaruit is dus dat deze mensen niet bij de organisatie passen en al heel snel iets kil noemen.

18 mei 2018 om 14:59

Het zijn vooral de jongens die het net niet halen die achteraf lopen te klagen. Profvoetbal is een keihard vak en Ajax hoopt ze daar iets van mee te geven en dat is ook 1 van de redenen waarom ze de beste jeugdopleidingen hebben, talent hebben ze allemaal maar ze moeten ook fysiek en mentaal weerbaar worden.

18 mei 2018 om 15:58

Ach die verhalen horen we zo vaak. Maar inderdaad, veelal van spelers die het niet hebben gered. Dat is een bekend verhaal. Het kan natuurlijk zo zijn dat bepaalde jongens alsnog elders opbloeien omdat een gemoedelijkere omgeving wat beter bij ze past, maar er zijn ook genoeg spelers die later hebben erkend dat de hardheid bij Ajax ook leerzaam was toen ze zich in de top in het buitenland staande moesten zien te houden. Ibrahimovic bijvoorbeeld. Die heeft zowel de clubcultuur als het Ajax-publiek als zeer kritisch omschreven. Mensen die nooit tevreden zijn. Dat vond hij niet makkelijk toen hij jong was. Maar dat bleek in sommige opzichten ook peanuts toen hij bijvoorbeeld onder Capello kwam te spelen.

Ik hoop dat deze jongen het gaat redden bij AZ en misschien later weer terug komt in de NL Top.

Paar jaar terug las ik een interview over hem met zijn ouders. De oprichters van het kinderkledingmerk Vingino, Geld speelt geen rol in zijn carriere meer, zeer nuchter en sympathieke indruk maakte ze.

18 mei 2018 om 15:21

Je bedoelt omdat zijn ouders nu veel.geld hebben van het bedrijf?

18 mei 2018 om 18:15

@Busi ja die ouders zijn wel redelijk gesetteled in het geld dus daar hoeft hij het niet meer voor te doen

18 mei 2018 om 18:38

Ja maarja over elke voetballer die naar China of de zandbak gaat ook dus we moeten het nog zien he 😜

Tekenend natuurlijk die laatste zin, daar kan me nog grote stappen in zitten in Amsterdam.

Zal bij AZ de concurrentie aan moeten gaan met Idrissi en dat zie ik hem niet zomaar winnen, ik had in zijn geval nu na zoveel blessureleed en op deze leeftijd eerder gekozen voor meer zekerheid op speelminuten bij een Willem II of Pec.

Hij is 21 en zal toch wel niet in de Jupiler League weer vooral zijn minuten willen gaan maken bij Jong AZ, de toekomst zal het uitwijzen of dit een verstandige keuze is. Echter ook na zo'n zware knieblessure moet je nog maar zien hoe je echt terug komt en hoeveel van je potentie je nog kan waarmaken.

18 mei 2018 om 14:34

Hij zou bij psv natuurlijk ook linksback kunnen worden, ik denk alleen dat hij dat zelf niet ziet zitten

18 mei 2018 om 14:35

Ook voor zn blessure zag je al dat hij tekort kwam voor Ajax1. Wel makkelijk om het daarop te gooien.

18 mei 2018 om 15:32

Jupiler en aansluiten bij het eerste

18 mei 2018 om 16:25

Hij zal eerste maanden minuten gaan maken bij jong AZ als het daar goed gaat kan hij snel doorschuiven. Mihalik is nog geblesseerd, stengs komt net als dekker terug van een zware blessure dus zal ook nog niet alles spelen en verwacht dat AZ naast dekker nog een buitenspeler haalt.... want je kan niet dos santos, García en jahanbaksh weg laten gaan en alleen dekker terug

18 mei 2018 om 16:59

Ik denk ook dat hij naar PEC of Willem II was gegaan als er geen belofte team in de JL uit zijn gekomen. Nu slim hij blijft in dezelfde competitie maar heeft met AZ meer mogelijkheden om door te breken. Lukt dat niet kan ie alsnog naar Willem II

Ligt het aan mij of zou deze jongen het in zich hebben om als linkervleugelverdediger de hele linkerflank te bestrijken? De aanvallende kwaliteiten heeft hij al, maar zou die genoeg inhoud en verdedigende kwaliteiten hebben of kunnen krijgen? En ja, ik weet dat het eigenlijk een linksbuiten is. Persoonlijk vind ik hem heel veel gemeen hebben met John Goossens in zijn tijd bij Ajax en toen werd dat geloof ik ook geopperd om dat te proberen.

18 mei 2018 om 14:35

Hij moet het ook willen he ik bedoel als jij manager bent bij de jumbo dan ga je niet gaan zakkenvullen bij de albert heijn

18 mei 2018 om 14:39

Ik hoop dat je vakkenvullen bedoeld, want in de eerste functie zou ik hetzelfde doen als in de 2e, alleen heeft het een andere naam. Maar ik snap wat je bedoelt, maar soms moet je een voetballer duidelijk maken dat zijn grootste kansen liggen op een andere positie. Kijk naar Karsdorp, die heeft toch mooi het Nederlands elftal gehaald als rechtsback, terwijl dat gewoon een 10 was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

2 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 maart
Barcelona brengt mogelijk een bod op André Silva uit als hij in de zomer naar AC Milan terugkeert. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren