‘Barcelona wil binnen enkele dagen tot akkoord met Griezmann komen’

Vrijdag, 18 mei 2018 om 10:55

De transfer van Antoine Griezmann naar Barcelona is bijna in kannen en kruiken, zo weet Sport te melden. Voor het begin van het WK willen de Catalanen tot een akkoord komen met de Franse spits, die eind 2017 al het besluit zou hebben genomen om naar Barça te verkassen. In de komende dagen moeten Griezmann en Barcelona tot een mondeling akkoord komen.

Als dat zover is, zal Barcelona met Atlético Madrid in onderhandeling gaan. De Catalanen willen los Colchoneros graag te vriend houden en hopen daarom een overeenstemming te bereiken over een transfersom van 115 miljoen euro, waardoor de Madrilenen meer ontvangen dan de afkoopclausule van Griezmann. Barcelona ziet het ook wel zitten om meer te betalen, omdat men in dat geval het bedrag in termijnen kan betalen.

Indien Barcelona en Atlético geen overeenstemming weten te bereiken, zal Barça de afkoopclausule ter waarde van honderd miljoen gaan activeren. Atlético wenst dat bedrag dan wel in één keer te ontvangen en dat is iets wat Barcelona niet ziet zitten. Het lijkt daarom aannemelijk dat beide partijen tot een overeenstemming zullen komen, die halverwege juli openbaar gemaakt zal worden.

Griezmann heeft een halfjaar geleden al besloten dat hij Barcelona zou verkiezen boven Manchester United. De Catalanen hebben, met dat in gedachten, de tweede seizoenshelft afgewacht en namen enkele weken pas contact op met Atlético. Los Colchoneros hebben toen laten weten dat ze geen euro minder wilden ontvangen dan de afkoopclausule van Griezmann, maar dat men ook bereid was om op een vriendelijke manier tot een overeenstemming te komen met Barcelona.


Poll

Doet Antoine Griezmann er verstandig aan om naar Barcelona te verkassen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door millonario)

echt een geweldige speler. ik denk dat deze jongen bij elke grote Europese club makkelijk mee kan qua niveau. in dat kader zie ik hem zeker slagen bij Barca maar ik zou hem liever bij Real zien als vervanger van Benzema. daar past hij denk ik nog veel beter

18 mei 2018 om 11:25

Morata koste 66 miljoen. Geen 85 miljoen. Coutinho koste ook 120 miljoen een geen 150 miljoen. 100 miljoen voor Griezmann is gewoon marktconform. Geen "koopje".

Verder snap ik niet wat Barcelona met Griezmann moet, als je al Messi en Suarez hebt voor spits en Coutinho en Dembele voor de flanken, echter gaan er geruchten rond dat Dembele verhuurd gaat worden.

18 mei 2018 om 12:20

Messi speelt al heel lang niet meer als Spits, maar staat voornamelijk als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder opgesteld en zal zich alleen maar meer op het middenveld laten zakken. Suarez scoort heel erg makkelijk, maar ik vind zijn bijdrage aan het spel afgezien van duikelen en matennaaien minimaal, en het alternatief Paco Alcacer kan echt niet. Coutinho zal de opvolger van Iniesta worden en zal gewoon op het middenveld gaan spelen,dembele is nog jong en wisselvallig maar een mega talent en heeft gewoon nog wat tijd nodig om zich verder te bewijzen. Griezmann zorgt dat Valverde wat meer opties heeft voorin en is zeer welkom. Verder denk ik dat Barca een sterke selectie heeft voor komend seizoen mocht Griezmann komen,.

Ter Stegen
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Rakitic/Rob
Busquets
Coutinho
Messi
Suarez/Griez
Griez/Dembel
18 mei 2018 om 12:20

Timvan Heteren, kap nou eens met zulke opmerkingen man, daar wordt je toch helemaal gestoord van. Iedereen die fan is van een club, ze intensief volgt (niet alleen het eerste elftal), elke wedstrijd van ze kijkt en het stadion regelmatig bezoekt (in het geval van buitenlandse clubs misschien iets minder maar jij weet niet hoe vaak Mike C is Camp Nou komt) spreekt toch in de 'wij' vorm? Dat is gewoon normaal hoor..

18 mei 2018 om 13:02

Niet alleen kopen ze een speler van wereldklasse ver onder de huidige marktnorm (met dank aan Neymar en de Qatarezen) ook kopen ze een enorm veelzijdige speler die zonder moeite op vier posities uit de voeten kan en het goal makkelijk vind en zich ook dienstbaar opstelt voor het team. Daarbij komt ook nog dat ie nog wel wat jaartjes mee kan.

18 mei 2018 om 13:16

Suarez was fenomenaal tijdens zijn eerste seizoen bij Barca maar daarna werd het minder. Je kan nu duidelijk zien dat hij het van zijn fysiek moet hebben. Griezmann is de beste vervanger. Volgens zeizoen kunnen ze rouleren en dan kan Groezmann het overnemen.

18 mei 2018 om 14:11

He ? Mss omdat suarez geen bal kan raken zonder messi. Barca heeft een spits nodig die het kan met en zonder messi. Als barca fan kan ik mijn frustratie niet genoeg uiten aangaande de rot attitude en schwalbe gedrag van suarez. Bedankt voor de mooie jaren maar hij mag beschikken.

Griezmann is echt een fantastische speler, maar ik vraag me af wat Barcelona met hem moet.

Ze hebben Messi, Suárez en Dembélé al rondlopen als aanvallers en daarachter hebben ze nog Alcácer en Coutinho die (eventueel) in den aanval uit de voeten kunnen. Dembélé begint de laatste tijd beter te presteren en ik verwacht dat hij uiteindelijk zijn draai zal vinden bij Barcelona, terwijl Messi en Suárez vast nog wel een paar jaar meekunnen.

En Griezmann zal bij Barcelona waarschijnlijk vanaf de flanken komen te spelen, maar ik vind Griezmann juist beter in een rol achter de spits en ook denk ik dat hij beter tot zijn recht komt in een 2-spitsensysteem.

Maar als Griezmann daadwerkelijk naar Barcelona vertrekt, dan sluit ik niet uit dat er 'n soort domino-effect zal ontstaan:

- Griezmann van Atlético Madrid naar Barcelona.
- Dembélé van Barcelona naar Liverpool.
- Salah van Liverpool naar Real Madrid.
- Bale van Real Madrid naar ...?

Zoiets sluit ik niet uit bij een transfer van Griezmann.

18 mei 2018 om 11:16

Suarez (31) is ook de jongste niet meer, je moet ook naar de toekomst kijken (griezmann is 27)

18 mei 2018 om 11:23

Precies dus Dembele zal zeker niet verkocht worden. Hooguit uitgeleend aan een topclub, maar ook die kans in minimaal. Zoals al gesuggereerd wordt dat Griezmann beter speelt in een 2 spitsensysteem krijg je met Valverde wellicht een 4-1-3-2 systeem met Coutinho op links, Busquets of Rakitic als CVM, messi op 10 en recht sergi robero. Suarez, griezzman en dembele kunnen knokken om de spitsenplekken. Daarbij kunnen er veel spelers rouleren zoald semedo en sergi roberto, roberto en rakitic, rakitic en busquets, en paulinho kan ook op rechtshalf of CM spelen. Keuze zat en dan is het gewoon: de beste speelt

18 mei 2018 om 11:31

Bale naar United, Alcacer terug naar Valencia of naar BPL?! Griezman is natuurlijk een fantastische aankoop voor Barca en past daar absoluut in de stijl. Kan de nieuwe aanvalsleider voor de komende jaren zijn.

18 mei 2018 om 11:56

Geloof niet meteen alles wat je leest. Onlangs gaf de assistent van Valverde nog aan dat hij urenlang met Lionel Messi had gesproken over hoe de Argentijn kon inspelen op de loopacties van Dembélé. Normaal doet hij dat nooit, enkel voor uitzonderlijke talenten gaat hij zitten en analyseert hij hoe hij zijn spel kan aanpassen. Hetzelfde deed hij met Neymar. Geloof me, er is geen enkele mogelijkheid dat Dembélé de club zal verlaten aankomende zomer. Dat zal Dembélé waarschijnlijk zelf ook niet willen. Hij heeft een lastige start gehad, lang geblesseerd geweest en eindelijk weer terug in vorm voor het WK. Speelt voor de club van zijn dromen, waarom dan al zo vroeg weer vertrekken?

Een ding is zeker. Deze man gaat samen met Messi heel wat verdedigingen kapot spelen. Die gaan elkaar blindelings kunnen vinden verwacht ik.

Voor Barca een goede aankoop. Ik heb het idee dat hij wel in het team past en dan gaat het niet alleen om hoe hij samen kan spelen met Messi.

Overigens heb ik het idee dat Barca een fout heeft gemaakt met Dembele. Dit was een paniek aankoop en hij heeft nog niet aangetoond waarom er zoveel voor hem is betaald. Presteert hij dit seizoen niet, dan kan je spreken van een miskoop. Zeker gezien het prijskaartje.

18 mei 2018 om 11:43

Dembele is dan ook nog heel jong he, moet je geduld mee hebben. Had vroeg in het seizoen al pech met die blessure. Die jongen komt er heus wel, let maar op.

18 mei 2018 om 12:34

Dembele is alles behalve een miskoop is pas 19 en heeft een ernstige blessure gehad, maar in de wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft die op mij een goede indruk gemaakt. Is enorm snel, tweebenig en heeft een techniek waar een Bale alleen maar van kan dromen. Let maar op, over 3 jaar is hij de grote ster van Barcelona en zal hij een veelvoud van die 105 miljoen waard zijn.

Sinds het vertrek van Neymar lijkt Barcelona in blinde paniek op zoek te zijn naar nieuwe aanvallende aanwinsten en lijkt ook al het vertrek (of afnemende rol) van Luis Suárez te plannen. Ondertussen lopen de meest talentvolle spelers weg uit La Masía of beschikken over een aflopend contract. Aanvallende aanwinsten krijgen de prioriteit boven het bouwen van een gebalanceerde selectie en het resultaat lijkt heiliger dan ooit. Antoine Griezmann is, hoewel ik voorstander ben van zijn komst mits andere prioriteiten ook ingevuld kunnen worden, het schoolvoorbeeld van Madrid-achtig gedrag (van een paar jaar terug dan natuurlijk, het huidige beleid in de hoofdstad mag als voorbeeld dienen) van Barcelona.

Blijkbaar slaagt Bartomeu erin om extra transferbudget vrij te maken na het verlengen van de sponsordeals in de afgelopen periode. Bewonderenswaardig, financieel (buiten het salarishuis uiteraard) gaat het uitstekend met de club en ze zijn dus in staat om bedragen als die voor Dembélé Coutinho en Griezmann neer te leggen. Begrijp me niet verkeerd, de kortzichtige fan in mij is natuurlijk ontzettend blij met het nieuwe glimmende speeltje die we volgend seizoen zien spelen voor Barcelona. Logisch. Maar rationeel gezien klopt er iets niet.

Als de club dan toch kiest voor een complete 'overhaul' van de selectie, wat in mijn optiek niet direct nodig is gezien de recente successen onder Valverde... Waarom dan niet bij het begin beginnen? La Masía. Neem jongens als Juan Miranda, Jorge Cuenca, Oriol Busquets en Abel Ruiz mee in de voorbereiding en laat ze regelmatig minuten maken. Carles Aleñá maakt gelukkig al wel officieel deel uit van de selectie. Maak ruimte in de selectie door overbodige spelers als Aleix Vidal, Thomas Vermaelen (al is dat gezien zijn huidige vorm geen noodzaak), Lucas Digne, André Gomes en Paco Alcácer van de hand te doen. Dwing Ernesto Valverde tot een keuze om jeugdspelers op te nemen in de selectie, dat is namelijk de manier waarop je op langere termijn je gerichte (en extreem dure) aankopen kan veroorloven.

Dan maak je ook meteen ruimte voor gerichte aankopen die op langere termijn de club verder brengen. Dan is het ook helemaal niet erg om eens honderd miljoen voor een speler neer te leggen die cruciaal is voor de balans in de selectie. Wat mij betreft liggen de prioriteiten centraal achterin, op het middenveld en voorin. Matthijs de Ligt, Thiago en Griezmann lijken me de gedroomde kandidaten, maar uiteraard ook nagenoeg onbetaalbaar (denk dat je aan bedragen in de richting van 230 miljoen euro moet gaan denken). Aangezien de verkoop van spelers waarschijnlijk niet genoeg op gaat leveren moet je een compromis maken. Ja, dan heb ik liever Thiago en De Ligt dan dat Griezmann volgend seizoen in Camp Nou speelt. Daarom geef ik aan dat de prioriteiten anders zouden moeten liggen dan bij het aantrekken van een nieuwe steraanvaller. In principe kan je met Philippe Coutinho, Lionel Messi, Luis Suárez en Ousmane Dembélé het volgende seizoen in, mits er uiteraard een Xavi-esque middenvelder komt die Messi meer kan verlichten van de rol als spelmaker. Is zo'n speler niet beschikbaar of kan je geen betere middenvelder dan Arthur krijgen? Ja, dan begrijp ik dat Griezmann in beeld komt en het aantrekken van zo'n middenvelder van wereldklasse wordt uitgesteld tot volgende zomer.

18 mei 2018 om 12:25

Ik ben het helemaal met je eens. Dat Griezmann gaat komen is eigenlijk al lang duidelijk. Dat zijn nummer 7 vrij bleef, ondanks dat topaankoop Coutinho nog een nummers moest krijgen, was eigenlijk het laatste bewijsstuk dat nodig was (coutinho moest uiteindelijk genoegen nemen met 14, maar zal na dit jaar wellicht de 8 van Iniesta overnemen of de 6 van Denis mocht die vertrekken). Daarnaast geldt met dit soort hardnekkige transfergeruchten vaak: waar rook is, is vuur.

Ik denk dat Griezmann en Messi samen tegenstanders echt kunnen vernietigen. Probleem wordt echter dat Barcelona topzwaar wordt: teveel zwaargewichten in de voorhoede. Hoe je Messi, Suarez, Griezzmann, Dembele en Coutinho allemaal tevreden gaat houden qua speelminuten (en de opstelling verdedigend in balans houdt) zie ik niet zo snel. Niet alleen op het veld geldt dit probleem, ook in de salarishuishouding zullen de ondersteunende spelers op het middenveld, achterin en op doel, met jaloezie kijken naar de vette salarissen van al die aanvallende sterren. Dat zorgt voor disbalans binnen de selectie en problemen met spelers die meer salaris gaan eisen (zie Umtiti en Busquets) op de lange termijn.

Ik had dan liever een investering in bijvoorbeeld Dybala gehad (die wat jonger is) dan in Griezmann voor de lange termijn. Helaas hebben Dybala en Messi het bij Argentinië samen al moeilijk, dus zal hij niet naar Barcelona komen. Omdat Suarez ook al wat ouder is, zie ik Griezmann opzich wel als fijne aankoop omdat hij ook puur in de punt kan spelen, maar ik ben bang dat Barcelona op deze manier, waarbij altijd 4 van die 5 grote aanvallers willen/moeten spelen, toch wel uit balans raakt.

Je andere punt over de jeugd/selectie klopt ook helemaal. Weg met Vidal, Vermaelen, Digne, Gomes, Alcacer en eventueel Denis en Rafinha (hoewel ik die nog wel een kans zou willen geven). Dat zijn allemaal spelers die de club niet naar een hoger niveau brengen en de jeugd alleen maar in de weg lopen. Zo dwing je Valverde inderdaad om de jeugd meer mee te laten doen waardoor jongens als Alena en Munir meer kansen krijgen.

18 mei 2018 om 13:22

Ik kan niet geloven dat het nog lang goed gaat bij Barcelona als we het hebben over het salarishuis. Dat Messi meer verdient vind iedereen prima, maar als je Griezmann binnen haalt moet je hem ook een heel heel hoog salaris gaan geven. Grote kans dat dit inderdaad tegen het zere been van veel andere spelers is.

Barca geeft nu al teveel (onnodig) geld uit aan salarissen, daar moeten ze echt snel mee kappen.

18 mei 2018 om 14:30

Hoop dat Denis blijft, heeft dit seizoen mentaal aangetoond zich terug te kunnen vechten en is een technisch zeer begaafde speler.

18 mei 2018 om 14:44

Klopt. Maar hopelijk krijgen ze weer meer ruimte in het salarishuis door onnodige spelers te verkopen/verhuren.

18 mei 2018 om 14:46

Denis vind ik inderdaad een heel technische begaafde voetballer, maar zijn ontwikkeling is helaas niet sterk genoeg ondanks dat hij nu al wat jaren dagelijks traint met de beste. Hij heeft heerlijke acties en dribbels in huis, maar komt duelkracht te kort en hij verliest veel te vaak de bal. Daar moet hij echt aan werken. Als hij zich dit seizoen niet voldoende ontwikkelt als een soort vervanger van Iniesta qua creativiteit, denk ik dat hij volgend seizoen wordt verkocht/verhuurd. Een verhuurperiode naar een Europese subtopper, waar hij de garantie krijgt wekelijks te spelen, zou overigens zeker geen slechte zaak zijn. Ik denk daarbij aan de nummers 2-5 van de Duitse, Franse, Spaanse of Italiaanse competitie.

Als dit door gaat zie ik het somber in voor de basisplaats van Suarez! Die over het algemeen een matig seizoen heeft gehad. Hij is momenteel 31 en begint al snelheid te verliezen. Een aanval met Coutinho Messi Griezmann kan zeker werken. Echter zie ik het niet snel gebeuren dat Suarez accepteert op het tweede plan te belanden en aangezien Messi en Suarez beste vriendjes zijn is de kans nog kleiner. Vandaar dat het waarschijnlijk zo zal zijn dat de Suarez-Messi-Griezmann de aanval gaat zijn en Coutinho in de rol van Iniesta gaat spelen. Voor de ontwikkeling van Dembele zou het beste zijn dat hij verhuurd word maar hij kan met zijn snelheid zeker van waarde zijn om de boel open te breken. Verder verwacht ik ook veel van de Braziliaan Arthur die overkomt van Gremio

18 mei 2018 om 12:28

Matig seizoen?

18 mei 2018 om 14:31

Maak er gerust dramatisch van. Zijn goals verbloemen veel, maar voetballend was hij keer op keer de dissonant in de ploeg.

Ooit de club waar zelf spelers opleiden centraal stond.. snap dat het moeilijk is om op die manier bij de top te blijven horen maar Barca is (bijna) de ergste koopclub geworden van allemaal..

18 mei 2018 om 17:09

Soms moet je een paar jaar investeren. Om dan weer de jeugd een kans te geven. Het is jammer, maar de markt is nu eenmaal zo.

18 mei 2018 om 22:57

Is die markt niet mede door hun gecreëerd >>> Coutinho en Dembele

19 mei 2018 om 01:11

Altijd lastig te zeggen. PSG kwam toch met 220 miljoen voor Neymar? Dat mag wel...

Als Madridista zijnde zou ik dit vreselijk vinden. Maar goed, het is een geweldige speler, en Barca laat wel zien door te kunnen pakken op de transfermarkt. Een bijna ongeslagen seizoen in La Liga en je dan nog versterken met Griezmann.., poh, die gaan menig verdediging kapot spelen volgend jaar.

Wel jammer voor Dembele en voor Atletico, en Real natuurlijk.

Ik mag toch hopen dat er een reactie komt vanuit de hoofdstad. Real moet minimaal 2 toppers aantrekken wil het volgend jaar kunnen concurreren met Barca in de competitie. Anders kan je de winnaar nu al wel opschrijven.

Prima versterking alweer. Coutinho-Luisito-Leo-Griezmann. Ik kan niet wachten op Fifa 19!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

180 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Atlético Madrid 0 0 0 0
2017/2018 Atlético Madrid 32 19 7 1
2016/2017 Atlético Madrid 36 16 3 0
2015/2016 Atlético Madrid 38 22 5 0
2014/2015 Atlético Madrid 37 22 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik heb besloten nog vele jaren bij Atlético te blijven en dit is waarom’

Real Madrid reeg de prijzen de afgelopen jaren aaneen, maar in finales blijkt stadsgenoot Atlético Madrid soms nog te sterk. In de laatste drie verloren finales was Atlético steeds de tegenstander...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Na het ontslag van Gus Poyet heeft Girondins de Bordeaux met Thierry Henry gesproken over zijn opvolging. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren