Ziyech openhartig: ‘Ik dacht ook: krijg allemaal maar de klere’

Vrijdag, 18 mei 2018 om 09:11

Hakim Ziyech kwam dit seizoen meer dan eens in botsing met een deel van de aanhang van Ajax, met als dieptepunt het incident bij het verlaten van de spelersbus na het verloren duel met PSV (3-0). Het voorval heeft impact gehad op de 25-jarige middenvelder, maar hij had eerder al het besluit genomen om bij de Amsterdammers te vertrekken na dit seizoen.

“Ik dacht ook: krijg allemaal maar de klere. Je beseft daarna wel dat je je energie in de verkeerde dingen steekt. Ik heb geen idee, man. Ik begrijp het zelf ook niet. Uiteindelijk is het zoals het is. Ik ben niet iemand die haatdragend is”, zegt Ziyech bij Andy in de Auto. “Het ging alleen maar daarover, dus het leek alsof ik er teveel mee bezig was, terwijl dat niet zo was. Ik beantwoord de dingen die mensen mij vragen.”

“Zodra ik op de club was, was ik het kwijt. Ik heb er twee, drie dagen energie ingestoken, daarna ging ik door”, vervolgt de middenvelder. Ziyech had naar eigen zeggen voor de winterstop al het besluit genomen dat hij een transfer wilde maken. “Ik had het gevoel dat ik het hier wel gezien had. Ik speelde mindere wedstrijden, maar dat heeft iedere speler.”

“Bij veel wedstrijden had ik echt een prikkel nodig. Na sommige wedstrijden was ik echt helemaal gesloopt. Vorig jaar bijvoorbeeld tijdens de Europa League. Dit jaar had ik soms het gevoel dat ik een goede wedstrijd had gespeeld, terwijl ik weinig had gedaan”, besluit Ziyech, wiens contract bij Ajax nog loopt tot medio 2021. AS Roma zou nu tot de clubs behoren die de Marokkaans international over willen nemen van de Amsterdammers.


Poll

Gaat Hakim Ziyech de stap naar een van de Europese topcompetities maken?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

En terrecht hij is ook een speler die risico neemt niet dat balletje terug en breed en dan is het de bal zo nu en dan inleveren inherent aan!

18 mei 2018 om 10:39

Was het maar zo nu en dan. Voor een speler die zichzelf zo goed vindt is het gewoon veel te vaak. Vervolgens krijgt hij terecht kritiek en daar kan meneer niet tegen. Daarom gaat hij overal weg met heisa. En daarom wordt het nooit een topper, terwijl hij dat voetbal technisch wel kan zijn.

Justin en Hakim zijn beiden ineens lekker openhartig. Enerzijds is het verfrissend ten opzichte van al dat politieke geneuzel normaliter, anderzijds weet ik niet of iedereen het kan waarderen. Ik vind het een prima reactie van Hakim, ook al ben ik geen grote fan van zijn persoonlijkheid. Benieuwd welke stap hij gaat maken.

18 mei 2018 om 11:52

Van Hakim wel. Zo is hij altijd al geweest en heeft al altijd zo gesproken. Kluivert is een rat 1e klas. Die iedereen een leuk verhaal eerst verteld dat hij blij is bij Ajax etc. Om vervolgens van alles en nog wat te roepen over wat Ajax allemaal slecht heeft gedaan.
Hoe bedoel je 2faces.

18 mei 2018 om 12:20

Praatjes moet je kunnen waarmaken. Van ziyech vind ik het prima. Die heeft het team helpen dragen en heeft zn kwaliteiten op orde. Kluivert hoort niet eens bij de drie beste spelers van ajax, laat staan de eredivisie.

Heb altijd het idee dat hij goed nadenkt over zijn antwoorden, het is misschien niet altijd wat men wilt horen, maar de woorden komen 9 van de 10 keer toch altijd oprecht over. Hoop dat hij een mooie club kan vinden in de zomer.

Hij is gewoon eerlijk en wil gewoon een sportieve stap maken nou heb ik niet het gevoel dat het bij hem om het geld gaat aangezien ik hem op zijn Instagram ook al meerdere keren in een Lamborghini heb zien zitten. Ik denk dat het probleem bij een Kluivert dan weer ligt dat hij mede door dat hij erg omhoog gehypet is meer wil verdienen, omdat hij denkt dat hij een van de en zo niet de beste speler van Ajax is wathl hij op dit moment nog totaal niet is. Succes Hakim ik zou je graag zien bij een Dortmund, Lazio, AS Roma, Sevilla of Valencia.

18 mei 2018 om 12:30

Hij is inderdaad eerlijk, maar toch vind ik het niet handig dat hij dit zegt. Misschien zelfs de reden dat Ajax weer geen kampioen geworden is. Als je voor de winterstop al hebt besloten de aankomende zomer een transfer te maken, zal je niet ten koste van alles kampioen willen worden. Hij was met heel andere dingen bezig.

Ik denk (misschien wat cliché) dat de hype rond Kluivert zeker een factor is dat hij nu veel wilt gaan verdienen. Maar Raiola is natuurlijk de grootste reden. De uitspraken die Kluivert nu doet, zijn dezelfde die Tete en Bouy destijds hadden, namelijk de fout bij Ajax leggen. Raiola een erg goede zaakwaarnemer voor de spelers, maar een kriem voor de ''minder rijke'' voetbalverenigingen.

Wel echt heerlijke video's. Een hele andere Ziyech dan die je normaal ziet. Waarom heeft hij nou altijd het idee gehad dat hij in media-interviews anders moest antwoorden of anders moest zijn dan bij Andy? Wellicht omdat hij zich niet op z'n gemakt voelt bij een grote camera en microfoon? Voelt zich altijd gelijk aangevallen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, deze Ziyech ga ik echt missen. Die voor de camera's van de NOS niet.

Ziyech en Kluivert zijn spelers die vooral voor zichzelf leven, exact de reden dat Ajax dit jaar tekort kwam voor een kampioenschap, onder de Boer werd wel eens geklaagd over ideale schoonzonen. Die gasten werden wel 4 keer achter elkaar kampioen waren een echt team en hadden nauwelijks dit soort problemen. Als Blind en Siem de Jong, ook keihard bekritiseerd, uitgefloten werden gingen hun nog harder werken.

Als Ziyech zegt, ik heb het soms op halve kracht gedaan, hoe kom je dan in godsnaam aan zoveel verliespunten en heb je het kampioenschap gemist? Maar het boeit ze waarschijnlijk niet eens zoveel, Kluivert heeft dat nog wat meer dan Ziyech overigens, ze waren al heel snel met een transfer bezig. Ik denk dat Ajax een stuk beter af is zonder deze instelling, al hebben deze spelers kwaliteiten.

Ik kom graag voor Frenkie de Jong naar het stadion, no nonsens spelers met kwaliteit, net als van de Beek, de Lig, Matusiwa of Mazraoui. Die zitten mentaal sterk in elkaar en hebben al wat tegenslagen overwonnen, zonder verder te zeuren.

18 mei 2018 om 10:12

4 keer achter elkaar kampioen met weinig punten ja. Het puntenaantal van nu zal voldoende zijn geweest voor een titel destijds dus het is maar hoe je het bekijkt.

Wel ben ik het met je eens. De spelers van destijds waren veel meer een team en gingen er ook echt voor als het moest. Daarnaast kon men beter met kritiek omgaan, omdat ze het simpelweg eens waren met de kritiek. Nu kraamt men uit dat er goed gespeeld werd terwijl het gewoon 3 keer niks was. Ook de huidige coach doet mee met het uitkramen van onzin omtrent het veldspel.

18 mei 2018 om 10:30

Niet alleen Ajax had minder punten ook de concurrenten. Wellicht waren de clubs toen meer aan elkaar gewaagd. De tegenstand was sterker, dus nog een grotere prestatie dat ze toen kampioen zijn geworden.

18 mei 2018 om 10:43

Dat is zo, maar het is geen toeval, in die jaren was het vaak wel zo dat het ze tot de laatste seconde aan het vechten waren voor een overwinning, zoals PSV dat nu nog altijd doet en Feyenoord vorig jaar ook. In NL moet je behalve kwaliteit vooral een goede instelling hebben als je wilt winnen.

Ik erger mij ook dood aan ten Hag, ik denk heel vaak, wat voor wedstrijd heb jij gezien in godshemelsnaam? Bij Ziyech heb ik ook het idee dat het altijd maar mooi moet, soms moet het ook gewoon simpel, Ziyech heeft maar een modus, continue mooie ballen geven en risico nemen, schiet nou eerst maar eens de bal gewoon op en in de goal of als je dat niet kunt, leg de bal af. Tuurlijk, soms prachtig om te zien, maar mooi voetbal zonder resultaat is niks waard.

Als Ziyech zo rondliep had hij allang een keer gewisseld moeten worden en op zijn minst niet achter elke vrije trap moeten gaan staan

18 mei 2018 om 11:21

Misschien mag er in dit geval ook krediet naar de Boer? Zijn spel was soms stroperig en saai, maar hij was wel goed in spelers motiveren, iig in Nederland. Op het wk in 2010 heeft hij volgens mij een serieuze rol gehad in het creeeren van geloof in die wereldtitel, en daar stond toen echt een team. Bij Ajax stond er toen voor mijn gevoel ook altijd echt een team met jongens die er tot in de laatste minuut altijd voor bleven gaan. Trouwens was Bosz dat ook vrij aardig gelukt. Alleen dit jaar had ik soms het idee dat er 11 individuen op het veld stonden, terwijl PSV maar weer bewijst hoe belangrijk team spirit is.

18 mei 2018 om 10:44

waar heb jij het over? die laatste jongens die je noemt hebben op De Ligt na niet eens 25 procent gepresteerd van wat Ziyech heeft laten zien bij Ajax

en vertel mij verder eens welke voetballer ter wereld niet voor zichzelf voetbalt? als dat niet zo was hadden spelers ook nooit een andere club gekozen en waren ze eeuwig bij hun cluppie gebleven en de enige spelers die dat doen zijn spelers die een hoger niveau niet aankunnen of spelers die al bij een grote club als Barca, Real of Madrid spelen

18 mei 2018 om 12:56

Volgens mij is voetbal een team sport die je met een Elftal speelt. Spelers die echt goed zijn, zijn individueel uitzonderlijk, maar kunnen dat ook in een team laten zien wat beloond wordt met Teamprijzen, Ziyech heeft nog nooit iets gewonnen. Maar hij zegt vrolijk dat hij nog niet voluit heeft gespeeld.

Het gaat erom wat Ziyech laat zien met het elftal/team Ajax, individueel is het overigens erg grillig bij Ziyech, als hij getergd is, dan kan hij soms meer dan anders. Ik denk dat team Ajax helemaal niet slechter af is zonder Ziyech en Kluivert.

18 mei 2018 om 13:05

@lausho voordat Ziyech kwam had Ajax een betonmiddenveld staan met 0 creativiteit. ik denk dat je hem niet zomaar gaat kunnen vervangen. Frenkie De Jong is een aardig talentje maar hij heeft nog nooit aangetoond het verschil te maken bij Ajax. wie weet kan hij dat maar vooralsnog is het afwachten

Een geweldige speler die Ziyech, die we absoluut volgend seizoen gaan missen i.t.t. ene Kluivert. Jammer dat het publiek kleine Kluivert in de armen sloot ipv Ziyech...

Siske de Rat! Nooit geweten dat Ziyech een fan was van Danny de Munck?!

Maar wat ben ik klaar zeg, met dit soort mannetjes die alleen maar lopen te zaniken, die zelfreflectie en - kritiek missen en die echt denken dat het de taak van supporters is om naar zijn pijpen te dansen. Sjongejonge wat gaat Ajax erop vooruit straks als hij weg is zeg!

Want tuurlijk, uitstekende speler op zich. Passing is subliem, techniek uitmuntend. Altijd de goede oplossingen zien én die ook nog uit kunnen voeren. In potentie dus gewoon een topspeler. Maar mijm hemel wat raakt die jongen vaak en vaak makkelijk een bal ook weer kwijt. En dan zeggen mensen wel vaak 'ja maar dat komt omdat hij zoveel risico in zijn passing legt'. Onzin! Hij is gewoon vaak slap in duels en verliest gewoon vaak een bal in die duels. Gek genoeg zie je juist dát eigenlijk nooit bij de echte topspelers. Die blinken juist uit op het vlak dat ze nou juist nooit ballen verspeelden. heb jij Zidane ooit balverlies zien lijden? Ik niet (bij wijze van spreken). Die hield ballen onder alle oimstandigheden onder controle en in bezit. En dat nukkige gedrag ook van die Ziyech, bahbah, wat heb ik het daarmee gehad zeg.

Dus nogmaals, Ajax gaat er alleen maar op vooruit. Door de aanwezigheid van Ziyech moest Frenkie de Jong voorstopper spelen. Als Ziyech vertrekt, kan Frenkie de Jong dus eindelijk de touwtjes in handen krijgen op dat middenveld. Is een veel betere 'leider' en 'spielmacher' dan Ziyech trouwens. Misschien iets minder verfijnd, maar wel veel effectiever. Dus Ajax zal misschien ietsje minder spectaculair zijn, maar het is wel degelijker én effectiever. Nou net datgene waar het Ajax al jaren aan ontbreekt trouwens. Sowieso gaat Ajax onder Ten Hag wel wat meer zekerheden inbouwen. Maar. dat mag ook wel na vier jaar droogte en een naar een titel snakkende achterban.

18 mei 2018 om 10:33

Dit is dus precies het probleem van de Ajax supporter. Ze verwachten allemaal dat hun beste speler op het niveau van Iniesta of Modric speelt. Daarmee zijn ze de realiteitszin volledig kwijt, want het niveau van Ajax is ongeveer gelijk aan een ploeg onderin de middenmoot van de grootste competities. Dan kun je niet verwachten dat je spelers hetzelfde presteren als de Bruyne of Eriksen.

Ziyech heeft gewoon heel veel goede dingen gedaan, maar heeft ook nog mindere punten. Daarom speelt hij bij Ajax en niet bij Real Madrid. Dat er zoveel amoube's bij Ajax op de tribune zitten die hem daardoor uitfluiten, uitschelden en zelf duwen zegt meer over de hersenloosheid van deze supporters dan over Ziyech.

De aanhang zou blij moeten zijn dat iemand van het niveau Ziyech bij Ajax speelt en daar zijn handen voor stuk klappen, want de tijden dat er spelers als Rijkaard, Bergkamp, Sneijder, Laudrup, Litmanen en Eriksen rondliepen liggen ver achter ons en komen ook niet meer terug. Ze mogen zelfs van geluk spreken dat ze nog jongens als vd Beek, de Jong en Ziyech hebben staan, want andere Nederlandse topclubs moeten het doen met Jorrit Hendrikx of Sofyan Amrabat. Ik ben benieuwd wat voor een idioterie de Ajax aanhang zou uithalen als er zoiemand bij Ajax rond zou lopen. Volgens mij zou die zijn leven niet zeker zijn.

Nu is er weer het blinde vertrouwen in Frenkie de Jong. Een jochie dat net komt kijken en nu al gezien wordt als de godenzoon. Maar denk eens even terug aan jongens als Sneijder, vd Vaart en Eriksen op die leeftijd.... Die waren mijlen verder als speler. Dus ik voorspel het vast, Frenkie (wat ik overigens een geweldige speler vind voor de Nederlandse competitie) gaat weer enorm teleurstellen, omdat ook hij niet van het niveau Iniesta is. Sterker nog, hij moet nog een hoop groeien om op het niveau Ziyech te komen.

18 mei 2018 om 10:45

Als Ziyech vertrekt gaat iedereen erop vooruit behalve Ajax. Voor ons een zorg minder als we tegen Ajax spelen. Overigens is het nu nog veel te vroeg om te zeggen of ajax daadwerkelijk vooruit gaat als hij vertrekt. We zullen het zien het komend seizoen.

Wat is dit een jankerig mannetje zeg. Huilt heel wat af. Calimerogedrag. Iedereen is tegen ziyech en meneertje is zo zielig. Ondertussen wordt hij gewoon door ons verkozen tot ajacied van het jaar.

18 mei 2018 om 11:12

@Tibbe Ja lekker tegenstrijdig, iemand word al het hele seizoen constant met de grond gelijk gemaakt, door zowel media als publiek. Na een jaar die behoorlijk zwaar was voor Ziyech. Er zijn belangrijkere dingen dan benoemd worden tot Ajacied van het jaar.

Dus dit jaar hebben we: Dijks, Viergever, Younes, Ziyech, Kluivert en Bergsma.. Wanneer komt de volgende speler die niet meer in Overmars en v/d Sar geloofd?

En vorig jaar? Tete, Riedewald, El Ghazi, Gudelj, Bazoer, Boilesen, Fisher, vd Hoorn en Serrero.

Jaarlijks ruzie met een stuk of 6 spelers lijkt me niet gezond.

18 mei 2018 om 10:13

Toevalligerwijs vrijwel allemaal spelers die op het 2de plan zijn geraakt . Dus daar zou ik me niet zo druk over maken

18 mei 2018 om 10:30

Bij andere clubs gaat dat in redelijk goed overleg maar bij Ajax ontstaat er ruzie bij 6 spelers per jaar.

18 mei 2018 om 10:49

't feit dat Veltman de voorkeur kreeg boven Tete op de rechtsback positie, is alles om je druk over te maken.

Wij zien dit vanaf de buitenkant en dan is het makkelijk om te zeggen dat het komt doordat deze spelers op het 2e plan zijn geraakt. Echter hebben de spelers met de organisatie ook nnog een sociale band etc etc. Zou dus niet alles zo 123 afgooien op het feit dat dit spelers zijn die op de bank waren beland. Het waren namelijk niet allemaal gevalletjes Gudelj.

18 mei 2018 om 11:29

Bij Dijks, Ziyech, Riedewald, vd Hoorn en Serrero was zeker geen ruzie hoor. Dijks werd niet verkocht omdat ajax geen back kon vinden, en mag dit seizoen gewoon weg als hij wilt. In principe heeft Ziyech geen ruzie met ajax, hij wil gewoon de volgende stap zetten en dat is op zich niet onlogisch (verder zou ie vm alleen problemen met het Ajaxpubliek hebben). Riedewald en van de hoorn raken op het tweede plan en vertrekken dan bij de club, niet heel gek toch? En bij serrero was Ajax zelfs bereid hem voor slechts 5 ton te laten vertrekken (dat is echt geen geld voor zo'n speler). Volgens mij is Fisher ook gwn weggegaan omdat ie op het tweede plan was beland, zonder dat er sprake van ruzie was. Younes, Kluivert en Tete verlengen hun contract niet, ook niet gek. Bij Gudelj en El Ghazi was er sprake van 'ruzie' omdat die twee niet op de bank konden zitten zonder daar een probleem van te maken. Tsja, wat moet je dan doen? Ze maar weer in de basis zetten?

18 mei 2018 om 11:36

Dijks, Serrero, Boilesen, en Younes mochten gewoon wegrotten en die anderen werden de hemel ingeprezen totdat ze een paar mindere wedstrijden speelden en daardoor gelijk werden afgeschreven.

Als dit 15x in 18 maanden gebeurd, kan je gewoon vaststellen dat er een enorm probleem is. Helemaal als er ook nog trainers versleten worden als tissues.

Maar jij steekt liever je kop in het zand begrijp ik?

Nee! Er is een groot verschil tussen Ziyech en Kluivert! Ziyech is een dragende speler en toe aan een stap hogerop. Justin nog lang niet en laat zich gekmaken door Raiola bovendien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Na het ontslag van Gus Poyet heeft Girondins de Bordeaux met Thierry Henry gesproken over zijn opvolging. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren