Belgische bond langer door met Martinez; onduidelijkheid over Henry

Vrijdag, 18 mei 2018 om 08:07

Nog voor de start van het WK heeft de Belgische voetbalbond het contract van bondscoach Roberto Martinez verlengd. De 44-jarige trainer had een verbintenis tot en met het WK in Rusland en heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract, waardoor hij tot het EK van 2020 verbonden is aan de nationale ploeg van België. Dat heeft de bond reeds bekendgemaakt.

De ex-manager van onder meer Swansea City en Everton werd na het EK van 2016 aangesteld bij de Rode Duivels, waar hij de opvolger werd van Marc Wilmots. Onder leiding van Martinez plaatste België zich op overtuigende wijze voor het WK in Rusland. Ook de andere leden van de technische staf hebben hun contract met twee jaar verlengd. Alleen over de toekomst van assistent-bondscoach Thierry Henry is vooralsnog geen duidelijkheid.

In aanloop naar het WK oefent België tegen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni). Op het eindtoernooi in Rusland is de ploeg van Martinez ingedeeld in een groep met Panama (18 juni), Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni).Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Henry zal wel assistent worden bij Arsenal wellicht samen met Bergkamp en dan Viera trainer?

18 mei 2018 om 09:05

Lijkt me sterk

18 mei 2018 om 11:08

Bergkamp durft toch niet te vliegen? Lijkt me niet ideaal voor een club die veel wedstrijden internationaal speelt. Niet enkel tijdens het seizoen, maar ook in de voorbereiding. Ik zie het niet gebeuren. Wel zie ik een rol voor Henry weggelegd.

18 mei 2018 om 11:50

Lijkt me hartstikke mooi! Echter lijkt het erop dat het Arteta gaat worden, waar ik toch zeer grote vraagtekens bij heb. Had liever Vieira gezien, toch meer ervaring als hoofdcoach.

Wel heel opportunistisch van de KBVB. Wat gaan ze doen als we er eventueel uitvliegen in de achtste finales? Zeggen dat het volgende hoofdtoernooi de onze wordt? Hmmmm.. heb zeer veel twijfels bij dat dit ze niet zuur gaat opbreken.

18 mei 2018 om 08:58

Wie weet blijkt wel dat het goed matcht met de selectie en de resultaten zijm vooralsnog prima. Vind het sowieso altikd akelig als je als coach naar zon wk ontslagen wordt.. Het is geen schande voor België om het wk niet te winnen, kwartfinale is denk ik het hoogsthaalbare normaalgesproken. Dus wat dat betreft is t wel anders als bij een Frankrijk of Spanje.

18 mei 2018 om 08:59

Het is toch juist het tegenovergestelde van opportunistisch? Ze laten hiermee zien dat wat er ook gebeurd op het WK ze door willen. Het zou opportunistischer zijn om de resultaten van het WK af te wachten en daarop dit besluit baseren.

18 mei 2018 om 10:52

Zoals surreal aan gaf, is het het tegenovergestelde van opportunisme. De joviale Spanjaard ligt goed bij zijn bazen (en de spelers) en ze tonen aan samen verder te willen, wat er ook gebeurt op het WK. Eerst had hij aangegeven na het WK terug naar Engeland te willen keren maar het leven in Belgie bevalt zijn gezin en hij wil blijven.

Spijtige zaak voor Belgie. Anderzijds zal je voor een loon van 800.000 euro nooit een echte topcoach aantrekken en zelfs coaches van het kaliber Martinez halen daar normaal hun neus voor op. Ik vind hem tactisch heel, heel matig maar op Preud'Homme na zie ik geen beter alternatief. Dus ja.

18 mei 2018 om 11:27

@Bon Jovi, Busi, Surreal Mijn excuses voor mijn verkeerde woordkeuze. Ik bedoelde ermee dat de verwachtingen van ons (het volk / mij maakt het niet zó veel uit) en de bond redelijk hoog zijn (minimum kwartfinale), dat ik vrees dat Martinez niet de juiste persoon is om België naar een nieuw niveau te tillen waar deze goude lichting wel ontzettend naar snakt. Ok je kan goed liggen in de spelersgroep en bij het bestuur, en ok je kan er eventueel vroeg uitvliegen nu... Maar ik zie nog steeds amper tot geen verbetering in het spel van na het EK 2016.

18 mei 2018 om 14:45

Nee klopt Martinez is niet de juiste man. Maar vind maar eens een betere die genoegen neemt met 800.000 euro op jaarbasis.

Belgie is haar generatie aan het weggooien.
Eerst met Wilmots nu met Martinez.
Als had je het beste team ter wereld , met deze trainers ga je het Wk/ek nooit winnen.
Erg zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 2
113 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jan VertonghenVerdediger60
Axel WitselMiddenvelder61
Toby AlderweireldVerdediger51
Romelu LukakuAanvaller56
Dries MertensAanvaller54
Voor de complete selectie: Clubpagina België.

Frankrijk
500 fans
Aanvaller, 41 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren