‘Pepijn Lijnders oogde de laatste tijd zielig en wekte zelfs medelijden op’

Vrijdag, 18 mei 2018 om 07:54

Aan de ongelukkige samenwerking tussen NEC en Pepijn Lijnders kwam donderdag een eind. De trainer werd ontslagen nadat promotie naar de Eredivisie niet was bewerkstelligd. In zijn column voor De Telegraaf schrijft chef sport Valentijn Driessen dat de aanstelling van Lijnders in januari een ‘onverantwoorde keuze’ was. “De combinatie NEC met de onervaren Lijnders was gedoemd te mislukken”, aldus Driessen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door henkpierlo)

Wat een onzin van Gaal, Mourinho, Klopp, Nagelsmann, Tuchel zijn enkele voorbeelden van spelers die ook geen grote carrière hebben gehad. Lijnders is een prima assistent en hoop ook dat hij terug komt naar Liverpool.

18 mei 2018 om 09:13

Van Gaal is gewoon voetballer geweest bij Sparta Rotterdam. Dus is niet te vergelijken met coaches die als speler helemaal niet op betaald niveau gespeeld hebben.

18 mei 2018 om 09:18

Sparta Rotterdam... Tuchel en Klopp zijn spelers geweest in de 2. Bundesliga en Nagelsmann moest volgens mij noodgedwongen stoppen met voetballen en ging coachen. Enige wat ik wil zeggen is dat je geen grote carrière als speler hoeft te hebben om een goede coach te worden

18 mei 2018 om 10:14

Gaat terug naar Liverpool. Bekende van mij zit in zijn 'kring'

Valentijn Driessen heeft nooit een training gezien van nec maar weet toch een oordeel te vellen. Schrijft alles met zijn natte vinger. Leuk hoor columns schrijven, maar ze raken kant noch wal.

18 mei 2018 om 08:52

Moet je een training gezien hebben om te constateren dat de manier van werken van Lijnders niet werkt? Na het aanstellen van Lijnders is het zowel wat prestaties als voetbaltechnisch hard achteruit gegaan, ik kan me zo voorstellen dat dat niet helemaal de bedoeling is geweest van het aanstellen van Lijnders?
Het is ook niet zozeer de fout van Lijnders als wel de fout van N.e.c. die hadden een trainer met ervaring moeten aanstellen. De fout ligt ook volgens dit stukje van Driessen dan ook veel meer bij het bestuur van N.e.c. dan bij Lijnders.

18 mei 2018 om 09:49

Goh, toch grappig... Toen ik de kop met het citaat op op de hoofdpagina las, wist ik gelijk intuïtief dat het een uitspraak van onze grote vriend Valentijn was. Wat is die kerel toch ongelooflijk naar en voorspelbaar.

Altijd staat hij vooraan om individuen te kleineren, met denigrerende Popie Jopie praatjes en vaak ongenuaceerd geblaat. Nare man is het toch. De natuurlijke opvolger van Johan Derksen bij VI staat al klaar.

De opmerking over Lijnders is wat mij betreft goed toepasbaar op deze notoire intrigant in tv-programma’s als ik hem bij Natafelen of VI zie plaatsnemen:

‘Valentijn Driessen oogde de laatste tijd zielig en wekte zelfs medelijden op'

Ik krijg altijd het gevoel bij Valentijn dat hij vroeger op school niet het meest populaire jochie was en hij nauwelijks serieus werd genomen door zijn klasgenootjes. En dat hij dat nu probeert te compenseren op het podium dat hij nu wel heeft. Door lekker stoken en volop genieten om mensen met status op hun bek te zien gaan. Sneaky ventje, bah.

Gatver wat een arrogante blaaskaak die driessen. Lijnders heeft het voetballen af moeten breken door een ernstige blessure, met dat zogenaamde "hij kan nog geen bal recht vooruit trappen". Vraag me af hoe recht die driessen de ballen trapt. Die knuppels gooien 20 zelfverzonnen geruchten in de krant in de hoop dat er een keer eentje waar is, komen met regelmaat te laat voor primeurs en kunnen alleen nog maar aan stoelen zagen. Smeerlapperij. Lijnders heeft denk ik vooral het niveauverschil onderschat van nec in vergelijking met wat jij gewend was. Dan ga je de verkeerde dingen verwachten en in oefening brengen. Wil hem wel eens zien bij een voetballend team of team die hij zelf mag opbouwen. Misschien is t wat voor een twente of excelsior (dat meestal met een laag budget toch altijd leuk voetbal laat zien en ook wel bekend staat als een club die trainers een kans geeft).

Leo Beenhakker had ook geen voetbalachtergrond. Ruud Gullit en Marco van Basten waren beide wereldvoetballer van het jaar, spraken de taal van de kleedkamer maar zijn als trainer hopeloos gefaald. Erik Ten Hag om er eentje te noemen was lang assistent, deed het aardig bij GAE (Overmars was toen directeur) ging het tweede van Bayern trainen en kwam terecht via Utrecht bij Bayern. Ernest Faber nog zo'n geval. Mitchel van der Gaag jarenlang assistent in Portugal om vervolgens via Martino en Excelsior bij NAC te belanden. Het probleem bij NEC is dat Van Schaik en Oversier een presterende trainer de deur wees om vervolgens iemand anders in een onmogelijke positie binnen te brengen...

Ik ben er van overtuigd dat het type trainer als Lijnders ooit hele hoge ogen gaat gooien, maar op dit moment is de voetbalwereld nog te simpel en conservatief om de toegevoegde waarde daarvan in te kunnen zien. Driessen bevestigt dit gelukkig ook onbedoeld in z'n column:

"terwijl de taal van de professor, van de universiteitsbankjes bijna altijd contraproductief werkt in de voetballerij. Zijn enorme communicatieve tekortkomingen hielpen hem evenmin.”

Als de taal van de professor niet werkt, wie heeft er dan communicatieve tekortkomingen? De voetballers of de trainer? Ik krijg steeds meer het idee dat deze man simpelweg te intelligent is om voor een groep voetballers te staan. Een man als Lijnders heeft nog een voetbaltolk nodig, die zijn ideeën vereenvoudigt ten overstaande van een groep en het vervat in voetbaltaal zodat de voetballers het ook begrijpen. Driessen kan dat misschien bestempelen als tekortkomingen, in mijn optiek ligt dat eerder aan de voetballers dan aan Lijnders. Niet dat een van de partijen daar wat aan kan doen, maar dat betekent wel dat de voetbalwereld nog niet klaar is voor het type Lijnders als hoofdtrainer.

Gelukkig zie je dat hier in ook langzaam maar zeker aan gewerkt wordt bij clubs. Ajax intensiveert de theoretische ontwikkeling op de Toekomst en ik weet dat ze bij Willem II in de jeugd rekensommen moeten oplossen tijdens het voetballen om zo snel te kunnen schakelen maar ook om de cognitieve ontwikkeling te stimuleren. Als die ontwikkeling doorzet, dat zijn de groepen die baat hebben uiteindelijk bij een trainer als Lijnders. Zo lang voetballers jochies met talent blijven die het allemaal wel prima vinden zo lang ze maar 100k+ volgers op Instagram hebben (ja ik chargeer), dan zal de stijl van Lijnders nog geen toegevoegde waarde hebben.

Ik lees in dit uitstekende artikel van Driessen eigenlijk geen enkel verwijt naar Lijnders behalve dan dat hij zichzelf zonder enige ervaring misschien enigszins heeft overschat. De verwijten gaan veel meer richting het bestuur van N.e.c. die Lijnders hebben aangesteld, terecht volgens mij.

Het is erg naïef geweest van het bestuur van N.e.c. om iemand zonder enige ervaring als hoofdverantwoordelijke aan te stellen die ook nog eens niet kan terugvallen op enige ervaring als voetballer. De keus van N.e.c. voor Lijnders is natuurlijk een hele riskante geweest die eigeniijk gedoemd was te mislukken dat Lijnders deze kans met beide handen aanpakt is wel te begrijpen.
Het falen is dan ook volledig op het conto van het bestuur van N.e.c. te schrijven.

De enige met wie ik medelijden begin te krijgen is Valentijn Driessen. Wat een enorme zak hooi is deze vent toch ook. Spelers en trainers afbranden, een loopje nemen met de waarheid en maar gal spuwen in zijn columns.

Persoonlijk heb ik niks met NEC of Pepijn Lijnders, maar hoe kom je er bij om te zeggen dat die man geen bal recht vooruit kan trappen? Je maakt iemand helemaal af, en waarom? om je gelijk te halen? om te laten zijn dat Meneer Driessen het wel al allemaal goed zag? Waarom maakt men Valentijn geen trainer van Nec?

Het enige dat ik maar elke keer zie gebeuren is dat er een optie of oplossing voor verbetering bedacht van een aspect van het Nederlandse voetbal of een club, en dat we dat dan (met lui als Driessen en Derksen voorop) met zijn allen het gaan afbranden en belachelijk maken. Op deze manier komen we nooit een reet vooruit.

wat een gelul .om driessen en derksen zo aante vallen. het is dom weg de schuld van het bestuur .waarom moest bongers het veld ruimen ,waarom lynders de 2 dehelft van de competie niet als assisten naast bongers om ervaring op te doen .nee zoals altyd de laatste jaren weten de heren achter het buro het beter. en zo gaat N.e.c. naar de kl....n een meer als 60jarige suporten. bedankt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

267 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2015- Liverpool
2008-2015 Borussia Dortmund
2001-2008 FSV Mainz 05
Laatste voetbalnieuws

Liverpool verlengt tot 2023 en stalt middenvelder in de Bundesliga

Marko Grujic gaat voetballen bij Hertha BSC. Liverpool maakt zondagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de middenvelder voor een seizoen wordt verhuurd aan de Duitse club. De Engelse topclub laat...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren