Lindhout: ‘Als ik deze beelden had gezien, dan had ik een penalty gegeven’

Donderdag, 17 mei 2018 om 23:18

Scheidsrechter Allard Lindhout heeft na het zien van de beelden tegenover de camera van FOX Sports toegegeven dat hij Sparta Rotterdam een strafschop had moeten toekennen. Donderdagavond werd Stijn Spierings naar de grond gewerkt door FC Emmen-verdediger Alexander Bannink en zelfs na het zien van de beelden langs het veld kende de arbiter geen strafschop toe. Na de wedstrijd kreeg Lindhout andere beelden voorgeschoteld en was hij er wel van overtuigd dat Sparta een strafschop verdiende.

“Op de beelden zag ik het shot dat jullie live op de televisie hebben laten zien', aldus Lindhout in een reactie. “Dus van bovenaf gefilmd. Op basis daarvan vond ik het geen strafschop. Als ik het beeld van de zijkant had gezien op het scherm, dan kom ik maar tot een conclusie: dan moet er een strafschop volgen. Als ik deze beelden had gezien, dan had ik een penalty gegeven. Maar ik heb deze beelden op het moment surpreme niet gezien.”

Lindhout baalt er stevig van dat de VAR nog altijd over kinderziektes beschikt. “Dit is iets wat we heel goed moeten evalueren, want de uitkomst is niet positief. Op het moment dat ik voor het scherm sta moet ik oordelen op basis van de beelden die ik te zien krijg en toen was ik niet overtuigd. De woede en frustratie van Sparta begrijp ik zeker.”

Advocaat had na afloop geen goed woord over voor de arbitrage. “Er was vandaag zelfs een videoscheidsrechter aanwezig. Die meneer of mevrouw, ik heb geen idee wie er zat, zegt dan ook niks. De scheidsrechter moet het blijkbaar zelf zien”, aldus de trainer. “Ik heb het moment net zelf teruggezien en als je dit niet durft te geven, sorry hoor… Dat mag echt niet gebeuren. Verder heeft het weinig zin om daar nu iets over te zeggen, dus daar wacht ik nog even mee.”Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door capis)

Dan is dat duidelijk niet goed gegaan. Analyseren, evalueren en de VAR zoveel mogelijk blijven toepassen. Geen enkel systeem is onfeilbaar, maar dit soort kinderziekten krijgen we er wel uit.

17 mei 2018 om 23:29

Zit wat in maar de KNVB experimenteert al meer dan een jaar met de VAR in de beker. Ik vind het eerlijk gezegd schandalig dat deze kinderziekte dan nog niet is opgelost, hoe moeilijk is het nou om met enig tempo de goede beelden te monteren voor de scheidsrechter? Kom op zeg wat een amateurisme weer.

18 mei 2018 om 08:57

Ik vind het ook echt waanzinnig. Bij het hockey was dit gewoon in 1 keer goed geregeld. Kaders waren duidelijk, zovaak mag je het vragen, zo lang mag het duren. Daar kijkt de scheidsrechter op het veld ook niet naar een scherm, ik weet niet welke clown dat verzonnen heeft maar laat de VAR gewoon advies geven en op basis daarvan fluiten. Nu zie je wat er voor gezeik van komt als de scheids op het veld zelf ook nog even wil kijken. Wissels gaan zich er me bemoeien, ook onwenselijk. Maar ja, het moet natuurlijk eerst weer uitgebreid geëvalueerd worden door 24 verschillende commissies die allemaal tot consensus moeten komen.. Wat is de voetbalwereld toch ongelofelijk simpel, dommig en conservatief soms.

18 mei 2018 om 12:31

Die man bij var zei kijk zelf maar even. Dat is puur verantwoordelijkheid verschuiven.

18 mei 2018 om 00:50

Probleem zit niet in de VAR maar ligt bij de schiedsrechers die steeds vaker hun eigen regels verzinnen. In dit geval vond de scheidsrechter duidelijk dat Sparta geen panalty verdiende en weigerde gewoon hem te geven. De beelden waren overduidelijk, ongeacht de hoek waaruit je ze bekijkt.

Na afloop krijgt de scheidsrechter kritiek en dan verschuilt hij zich achter een slap excuus.

18 mei 2018 om 08:42

@speedy:

Inderdaad!
Zelfs vanaf de meeste gekke hoek zag je dat dit een pingel was. Hij had alleen het lef niet hem toen te geven, en dan kom je nu met ja van bovenaf wel.....

Dan heb je eindelijk ie hulp, en dan alsnog handel je er niet naar. Normaal kon ik er wel mee leven een blunder van de scheids, want wij hebben 30 herhalingen en hun een splitsecond. Maar nu had hij zelf ook die herhalingen en dan zelfs zo'n blunder maken.

18 mei 2018 om 09:07

Niet mee eens Capis, vanuit het punt dat de scheidsrechter het actiebeeld enkel te zien kreeg, was het helemaal niet zo duidelijk te zien, dat de Spartaan een arm om het lichaam kreeg, waardoor hij viel.

Vanaf die camerapositie leek het alsof ze elkaar uit balans brachten door zo dicht op elkaar te bewegen, in ieder geval was het dan voor interpretatie vatbaar. Ik snap de beslissing van de arbiter dan ook. Dat heeft weinig met weing lef te maken. Zoals hij het beeld voorgeschoteld kreeg leek de val als wel of geen overtreding discutabel.

De blunder lag 100% bij de videoref die verzaakte.

Er zal altijd een discussie blijven. Van mij part gewoon afschaffen die var en zoals altijd doorgaan. Menselijke fouten zullen altijd blijven.

17 mei 2018 om 23:34

Nee, zoals je kunt lezen had hij maar 1 camerabeeld tot zijn beschikking. Gewoon een gruwelijke faal van de Knvb dus. Ik snap best dat er in de toekomst interpretatie issues ontstaan. Dit was gewoon een zekere penalty.

17 mei 2018 om 23:46

Vind het vooral een fout van de videoref. die heeft talloze beelden beschikbaar en laat de scheids beslissen op een onduidelijke herhaling.

18 mei 2018 om 08:58

Gruwelijke faal van de videoref bedoel je. Als deze man zijn door de KNVB opgegeven taak normaal had uitgevoerd, dan was het VAR-systeem in deze gewoon waterdicht geweest. Nooit meer achtee de monitoren laten plaatsnemen deze videoref.

Waarom projecteren ze gewoon niet de FOX-sport beelden met meerdere camerahoeken? Lijkt me logisch dat je beelden van meerdere kanten nodig hebt om tot een goede beslissing te komen. Wat een kinderachtige organisatie is de Knvb toch. Is toch logisch dat je niet 1 camerabeeld iets laat beslissen? Wat een faal weer

18 mei 2018 om 00:30

Weet niet of de knvb hier iets aan kan doen. Op de herhaling van de VAR zag je dat hij telkens verschillende beelden bekeek waaruit bleek dat het een pingel was. En vervolgens laat hij de scheids weet ik hoe vaak achter elkaar hetzelfde beeld zien, waarop het juist lijkt dat de speler van Sparta gewoon valt en juist zelf vasthoudt. Fout ligt bij die VAR, niet bij het systeem of de knvb.

18 mei 2018 om 00:51

Ook dan had de scheidsrechter de penalty niet gegeven, dit is gewoon een smoesje achteraf omdat hij kritiek kreeg op zijn beslissing de overtrding te negeren. Maar de scheids deed het alleen maar in het kader van de wedstrijd de wedstrijd te laten zijn. Een tendens die we al het hele seizoen zien.

18 mei 2018 om 08:53

Ben ik niet met je eens SpeedyAFC. De scheidsrechter kreeg enkel het beeld vanuit de VAR-regiestudio voorgeschoteld, dat vanaf de camerapositie ten hoogte van de middenstip van bovenaf werd geschoten.

Op dat beeld was de omarming rond het middel nauwelijks goed zichtbaar en leek het alsof de Sparta-speler uit balans raakten doordat ze te dicht op elkaar liepen.

De fout lag echt bij de videoref, die enkel dit beeld aanbood ter bewijsvoering aan de arbiter op het veld. Totaal van de zotte dat hij de beelden vauit een lagere positie vanaf de zij/achterkant niet te zien kreeg.

Het is te gemakkelijk om hier de scheidsrechter de zwarte piet toe te schuiven en te beweren dat hij met smoesjes op de proppen komt. De opzichtige fout ligt echt bij de videoref, die de meest duidelijke camerabeelden verzuimde te laten zien.

Vind dit toch wel heel raar...je hebt toch alle beelden tot je beschiking? Stel je voor dat Sparta nu degradeert doordat emmen wel 1x scoort ...dan heb je dat gezeik weer

18 mei 2018 om 00:38

Dan heeft Sparta gewoon gefaald. Dat kunnen ze dan niet op dit moment afschuiven. Als ze dat wel zouden doen zou dat op zeer weinig zelfkritiek duiden.

18 mei 2018 om 00:59

Normaal gesproken zou je gelijk hebben en is het dan gewoon een menselijke fout, zoals die wekels op de velden plaatsvinden. Nu echter, is de mogelijkheid er om deze situatie volledig goed te kunnen beoordelen en wordt daar dus niet goed mee omgegaan. Dan vind ik dus wel dat als Sparta er zondag met 1-0 af zou gaan, je zeker mag terugkijken naar dit moment. Tuurlijk heeft Sparta dan zelf ook gefaald, maar ik vind dit toch een net iets andere situatie dan een normale menselijke blunder

Emmen verdiende een vrije trap en niehuis had eraf gemoeten met rood, hij liep buiten de 16 met de bal

17 mei 2018 om 23:46

Als dat al zo was, dan was het geel, geen rood. Er is geen scoringskans ontnomen....

17 mei 2018 om 23:47

Daar krijg je normaal hooguit geel voor. of was het een situatie dat een aanvaller van emmen alleen op de keeper afging?

Ik vraag me echt af wat voor mensen achter dit systeem zitten. Het lijkt me dat de gemiddelde voetbalsupporter dit nog beter zou regelen. Je zag dat de videoref het van alle hoeken en gaten zat te bekijken en die zegt dan dat de scheids het maar zelf moet gaan zien op een scherm waar die een niet goed zichtbaar live beeld moet terugkijken. Wat een waardeloze videoref ben je dan.

Jammer, met een uitgoal zou echt fijn zijn in zo een wedstrijd. Nu wordt het lastig, moet er niet aan denken dat Emmen straks eerst een goal maakt.

Lekker afschaffen die VAR.. In mijn optiek voegt het echt niets toe en je maakt de meest gekke dingen mee. Doellijntechnologie is super, maar voor de rest moet voetbal voetbal blijven

18 mei 2018 om 00:53

Het probleem zit niet bij de VAR mij bij de scheidsrechters die steeds vaker bewust de rgels niet handhaven om er hun eigen wedstrijdje van te maken. die scheidsrechters moet je zo snel mogelijk afschaffen, gewoon volgens de regels fluiten of vertrekken.

Als deze beelden de wereld overgaan dan wordt onze mickey Mouse imago er niet beter op. Dit is natuurlijk een schandalige blunder.

Kunnen het de hele dag over dit moment hebben, maar als je niet kan winnen van Emmen, heb je ook niks te zoeken in de eredivisie. Misschien maar beter dat dit soort momenten niet beslissend zijn. Toch een aanfluiting dat Sparta. Die paar kansjes.. Emmen had misschien wel meer kansen ...Het zou voor Drenthe wel goed zijn om Emmen in de eredivisie te hebben, het voetbal gaat hard achteruit in de regio betreft de amateurclubs. Zou voor de jeugd weer een stimulans moeten zijn om voetbal op grasveldjes te spelen en savonds lekker naar de sportclub te gaan.

Volgens mij zat het probleem hem vooral in het feit, dat bij de overtreding, er geen bal in de buurt was. 2 meter er vanaf viel ook al een Spartaanvan de sokken.. Wellicht was er buiten het zicht van de camera's voor in het strafschop gebied ook nog wel een Spartaan die een Emmenaar vasthield. Wie zal het zeggen. Het was iig niet het direct ontnemen van een scoringskans en aangezien ik een lichte voorkeur voor Emmen heb kan ik mij vinden in Lindhout, al snijdt mijn opmerking wellicht geen hout.. Wat de wedstrijd betreft vond ik Emmen het betere veldspel hebben en is de 0-0 terecht. Laat Sparta maar zien dat het eredivisiewaardig is en het zondag afmaken. Achteraf roepen over van alles en nog wat heb je geen zak aan en op het veld moet je het laten zien. 2 goede kansen over 90 minuten is veel te weinig voor een eredivisieclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Roy KortsmitKeeper10
Julian ChabotVerdediger10
Michel BreuerVerdediger10
Sherel FloranusVerdediger10
Deroy DuarteMiddenvelder10
Ryan SanusiMiddenvelder10
Stijn SpieringsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

3 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Na het ontslag van Gus Poyet heeft Girondins de Bordeaux met Thierry Henry gesproken over zijn opvolging. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren