Oranje Onder-17 bereikt EK-finale na perfecte strafschoppenserie

Donderdag, 17 mei 2018 om 21:54

Oranje Onder-17 heeft zich donderdagavond ten koste van gastland Engeland weten te plaatsen voor de finale van het jeugd-EK. Nadat de reguliere speeltijd geen doelpunten had opgeleverd, zegevierde Nederland in de aansluitende strafschoppenserie alsnog. In de finale staat Oranje tegenover Italië, dat eerder op de dag met 2-1 won van België

Beide teams maakten dit toernooi al grote indruk met frivool voetbal, maar in het Proact Stadium in Chesterfield waren de kansen schaars. Oranje moest het initiatief na de openingsfase aan de Engelsen laten, hetgeen in de slotfase van de eerste helft resulteerde in twee goede mogelijkheden voor het gastland. Faustino Anjorin kreeg de grootste kans, maar zijn poging trof de paal.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. Engeland bleef lang de bovenliggende partij, maar in de slotfase slaagde Oranje er steeds vaker in zich onder de druk uit te voetballen. Het team van bondscoach Kees van Wonderen slaagde er echter niet in te scoren, waardoor een strafschoppenserie een winnaar moest aanwijzen. Nederland benutte in die serie zes achtereenvolgende strafschoppen, waarna Folarin Balogun fataal miste voor Engeland.Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Komt er eindelijk een.lichting aan?

17 mei 2018 om 22:02

In de afgelopen jaren zijn er genoeg lichtingen geweest. Alleen het probleem is dat geld bepaalt of een talent zich kan doorontwikkelen tot topspeler. Financieel is dit een geweldige tijd om talent te zijn, sportief alles behalve..

17 mei 2018 om 22:07

Dat betwijfel ik. Al die 'verloren' talenten zijn verloren gegaan doordat ze naar het buitenland gaan, of zijn ze juist verloren gegaan omdat ze minder grote talenten waren dan gedacht? Een Messi kwam er ook in het buitenland, Pogba vond z'n weg ook. De echt grote talenten breken wel door, links of rechtsom, maar misschien zijn Ake, Bruma etc gewoon leuke talenten geweest en niet meer dan dat.

17 mei 2018 om 22:18

Messi en Pogba zijn wereld taenten die kunnen overal slagen. Maar jongens als Bruma, Rekik, Ake, Willems, Vilhena, Achabar, Depay, Bazoer, Kongolo, Ebecilio hadden met hun talent gewoon een vaste waarde moeten zijn bij een topclub of in ieder geval een betere club dan waar ze nu bij spelen.

17 mei 2018 om 22:22

Jij hebt het echt over de absolute toptalenten. Maar van de hedendaagse talenten wordt verwacht dat ze op hun 20e al bij de topclubs kunnen meespelen, anders worden ze weg geselecteerd. Ik denk dat 95% van de talenten pas een topspeler is op zijn 24e of ouder. Zelfs Kevin de bruyne zat op zijn 20e op een dwaalspoor bij Chelsea. Ik vraag mij nog steeds af wat er was gebeurd als er geen club zo gek was geweest om 30 miljoen neer te leggen voor een 2e elftal speler van Chelsea.


In de afgelopen 20 jaar heeft Nederland veel topspelers gehad toch? Hoeveel van die spelers waren op hun 20e al klaar voor de top, de top waar onze grootste talenten belanden. Ik kom niet verder dan Seedorf, Kluivert, van Persie en robben. Zelfs topspelers als Stam, de boertjes, Sneijder, cocu, van Nistelrooy hadden de weg der geleidelijkheid nodig. Ik denk niet dat het toeval is dat een relatief klein land als Nederland geen doorstroming meer heeft sinds het geld het heeft overgenomen.

17 mei 2018 om 22:22

Welke speler die in Nederland is gebleven heeft het wel gehaald dan.. Jullie doen allemaal net of NL het enigste land is waar je je voetbalopleiding kan krijgen. Ik weet niet op welke plaats we staan in de wereldranglijst, maar al jullie argumenten slaan nergens op. Allemaal zo snel mogelijk naar het buitenland en dan een degelijke opleiding nuttigen. De top in Europa wordt aangevoerd door spanjaarden Fransen, portugezen, brazilianen.....zelfs de belgen hebben grotere spelers op dit moment. Nee, de Nederlandse opleidingen doen effe niet meer mee

17 mei 2018 om 22:39

@pukkiedukkie
De Vrij, Depay, Van Dijk. De drie beste spelers van het Nederlands elftal zijn allemaal pas weggegaan nadat ze eerst in Nederland in de Eredivsie hadden gespeeld.

17 mei 2018 om 22:43

Vilhena speelt al jaren in de eerste van Feyenoord,in mij ogen is hij niet verder dan ake..

17 mei 2018 om 22:43

pukkie: Waar heb je het over?
Eredivisie is de grootste leveranciers van de Top 5 leagues. Je ziet dit ook terug op het WK, waar de Eredvisie een record aantal spelers onderdak heeft geboden.

17 mei 2018 om 23:01

In welk opzicht. Ze spelen op een totaal andere positie in een andere rol..

18 mei 2018 om 02:47

Wij willen toch ook allemaal de nieuwe Robben of van Persie? Dan praat je toch ook over wereldtalenten net als in mijn voorbeeld Pogba? Het is gewoon altijd heel makkelijk gezegd van ja die is te vroeg gegaan. Ik hou er zelf ook niet van hoor, maar bij de meesten ben ik er ook niet zo van overtuigd dat ze veel beter waren als ze gebleven waren.

17 mei 2018 om 23:06

Mwah een team met kruijswijk, owusu-abeyi en yong-a-pin werd 2 keer achter mekaar Europees kampioen. Een team met van persie en robben heeft volgens mij nooit echt wat bereikt.

Mooie pingels zeg. Keeper van Engeland schoot toch wel de mooiste binnen. Echt niet normaal.

17 mei 2018 om 22:00

Naja, close second na die penalty van Ihattaren wat een lekkere panenka was dat. Sowieso 10 hele sterke penalties gezien met kansloze keepers. Bizar goed geschoten.

17 mei 2018 om 22:43

Dat was zeker de mooiste bij Nederland. Maar die van Engeland is onhoudbaar.

17 mei 2018 om 22:04

Inderdaad! Echt genoten hoe jonge gasten op dit niveau zo koel de pingels binnen knallen. Ik vond wel die panenka nog mooier

Dit keer geen keeper weggestuurd? On topic: mooi resultaat van onze beloften

Mooi om te zien dat de 2 landen die het huidige WK niet hebben gehaald wel succesvol zijn in de jeugd. Uiteraard gaat Oranje wel winnen 😉

17 mei 2018 om 22:14

Engeland speelt gewoon op het huidige WK?

17 mei 2018 om 22:15

Hij bedoelt Italië dat Nederland in de finale treft.

Geweldig!! Nu nog de finale winnen!! Hopen op een goede toekomst voor het Nederlands elftal!! We hebben weer hoop!!

17 mei 2018 om 22:41

Met alle respect, maar ze voetballen wel echt op zn hollands. En dat bedoel ik niet positief. Heel weinig beweging. Heel weinig creativiteit. Al die aanvallers zijn onwaarschijnlijke egotrippers, met Redan als grootste egoist. Het is dat we tegenwoordig goed zijn in verdedigers opleiden (wie had dat ooit gedacht), maar anders lagen we er wel uit.

Lekkere revanche op de verloren wedstrijd tegen Engeland via penalty’s in 2014. Mooie lichting komt er weer eens aan. Wat een sublieme panenkaatje van die Ihattaren van PSV

17 mei 2018 om 22:42

Beste speler van het toernooi is ook een Psv'er, een belg: Vertessen.

17 mei 2018 om 23:17

Alleen Ihattaren en Vergani komen in de buurt. Als 1 van deze 2 uit gaat blinken in de finale wordt dat de speler van het toernooi, en anders Vertessen.

17 mei 2018 om 23:23

Ik denk dat als de 0 gehouden gaat worden in finale Van Gelderen een echte kanshebber is. Nog geen minuut gemist (enige aan Oranje kant) en deel van defensie die slechts 1 tegengoal heeft gekregen tot dusverre. Zelf keertje gescoord, vlak hem zeker niet uit voor individuele prijs. Vl

Klasse van die boys nu op naar de finale tegen Italië talent volle lichting gaan we nog veel plezier aan beleven

Begin was best goed maar na kwartier was het huilen met de pet op. Engeland obv 80 minuten had het iets meer verdiend maar ook die vielen tegen. De penalties waren beste van de wedstrijd, wat sterk werden die geschoten. Ihattaren beste Nederlander op veld, Gravenberch viel heel interessant in en defensief stond het zoals andere wedstrijden ook al was gewoon goed. Aan de bal was op middenveld echt schandalig, ook backs aan de bal bedroevend. Beetje zelfde als tegen Ierland.

17 mei 2018 om 22:04

Eigenlijk zou je ihatteran en gravenverch gewoon een basisplaats moeten geven toch? Man wat kunnen die goed voetballen!

17 mei 2018 om 22:13

Ihattaren speelde basis

17 mei 2018 om 22:24

Ja klopt ik vond ze gewoon erg goed haha

17 mei 2018 om 22:27

Durft hij niet aan, zijn allebei jaartje jonger dan rest (net als Brobbey) en is momenteel de een of de ander want die zekerheid wilt Van Wonderen niet weggeven. Gravenberch heeft een van de mooiste motorische vaardigheden die ik in tijden heb gezien bij een speler van zijn postuur. Lange jongen met een slangenlichaam. Ihattaren is iets normaler qua bouw en constanter in spel + brengt met zijn vrije trappen en corners iets extra's die creativiteit kan je ook niet missen. Gravenberch is minder offensief dan Ihattaren als middenvelder.

17 mei 2018 om 22:39

Weet je wat ik het mooie aan ihatteran vind, je kan totaal n8et lezen wat hij gaat doen wanneer hij de bal krijgt. Het enige wat he zeker weet is dat hij iets goeds gaat doen.

17 mei 2018 om 22:56

Ben het eens over Gravenberch. Zijn manier van bewegen en de bal toucheren is heel apart. Vind wel dat het hem soms ook in de weg zit. De bal blijft nog weleens teveel onder hem liggen tijdens een dribbel waardoor hij niet lekker uitkomt. Aan de andere kant kan hij enorm verrassen in zijn acties en is het een toptalent

17 mei 2018 om 22:59

Nah je weet wel dat hij altijd naar zijn linkerbeen gaat. Fantastische speler, maar op gegeven met had die back door wat hij wou gaan doen.

17 mei 2018 om 23:07

Dat is wel met Ihattaren op de flank poseren, hij is niet explosief genoeg om zelfde ding steeds te herhalen, zeker als tegenstander wel explosief is. Zodoende zie ik hem ook gewoon op middenveld eindigen.

18 mei 2018 om 00:28

Vind die Gravenberch echt enorm soepel in zijn bewegingen. Heel sierlijke voetballer. Met z'n 15 jaar stal hij al regelmatig de show bij O-17 en O-19 van Ajax. Echt indrukwekkend.

17 mei 2018 om 22:09

Heb de wedstrijd niet gezien, maar die Ihattaren is wel een goede speler. Meer een 10 dan flankspeler. Weet jij toevallig wrm die Goudmijn nooit speelt? Dat lijkt me wel een mooie speler met een goede balbehandeling en inzicht. Die Burger komt handelingssnelheid tekort om bepalend te zijn op het middenveld

17 mei 2018 om 22:23

Past niet goed in systeem dat Van Wonderen wilt spelen. Die had meer gespeeld als Llansana erbij was en op 6 stond. Dan had hij met Burger geconcurreerd en Ihattaren op linksmidden.

17 mei 2018 om 22:43

Burger is fysiek gewoon sterk. Die moet je ook hebben. Heeft ook een goede pass en is kopsterk. Wint duels voor je.

17 mei 2018 om 23:10

In de rol waar hij dit EK op speelt past hij niet, maakt hem geen slechte speler maar maakt hem niet geschikt voor een team dat bal wilt hebben. Is nu vooral loopwerk en lange ballen aan het geven, zal weinig goede - aangekomen - passes vooruit hebben gegeven omdat het simpelweg geen controlerende middenvelder is. Ik zou zelfs opperen hem bij Feyenoord CV te maken en niet zoals vaker zelfs op de flank te spelen, maar op middenveld heeft hij iemand die bal opeisen kan nodig en spel doet verdelen. Dan kan Burger bikkelen en meegaan in dat spel, het spel maken is simpelweg -nog?- niet aan hem besteed en dat werd dit toernooi duidelijk.

Ik zie hier italie (makkelijk) van winnen. Italie 17 is bizar goed. Versloeg spanje ook al met speels gemak, daarna ook belgie.

17 mei 2018 om 22:06

Makkelijk zou ik niet zo (makkelijk) durven stellen. Ik vond ze vandaag wel erg goed tegen de belgen. Maar Nederland is zeer degelijk en krijgt geen goals tegen dus we zullen zien

17 mei 2018 om 22:13

Nederland had anders ook niet veel moeite met Spanje en versloeg ook Duitsland overtuigend.

17 mei 2018 om 22:31

Vraag de Juventusjongens wat hun ervaringen is met de Nederlandse tegenstanders dit jaar Makkelijk gaat het niet worden maar neig wel naar Italië als favoriet ondanks dat in kwalificatie Oranje Italië met gemak aan de kant zette en uiteindelijk slechts 2-0 won. Dit Oranje was met Llansana, Zirkzee, Pherai en jongens met Eredivisie ervaring als Van de Berg en Boadu stuk completer geweest als dit team.

17 mei 2018 om 22:38

hmm, Italy heeft dit toernooi nog nooit gewonnen en Nederland gaat voor de 3e titel in 8 jaar. Het is mij wel duidelijk wie favoriet is.

17 mei 2018 om 23:00

Want een lichting van 8 jaar geleden zegt iets over het huidige niveau?

17 mei 2018 om 23:02

Al zitten er niet heel veel Juventus spelers bij dit Italie. Alleen Fagioli,leone en Iweru. Al had ik zelf ook wel een speler als Petrelli erbij verwacht. Vond het raar dat die er niet bij stond.

17 mei 2018 om 23:12

@voetbalimpact: Wat zegt een wedstrijd van gisteren over de wedstrijd van morgen?

De finale tegen Italia gaat smullen worden! Italia's eerste goal, België gewoon naar huis getikt: hakbal, voorzet, tweede paal binnentikken; geweldige teamgoal. De tweede, aanname, bots en buitenkantje voet de kruising in. Zeker de moeite waard om de samenvatting van te bekijken op het uefa kanaal op youtube. Ik kijk er naar uit! Moge de beste winnen.

17 mei 2018 om 22:15

Waar werd deze wedstrijd uitgezonden? En finale?

17 mei 2018 om 22:19

Uefa op youtube, gratis livestreams met engelse commentaar. Daarzijn ook de samenvattingen op te vinden!

17 mei 2018 om 22:43

eerste 20 m van 2 e helft zag Italië sterretjes toen België gaspedaal indrukte. eerste helft was Italië baas 2e was voor België. konden winnen zeker op laatste nog dikke kans gehad

Wat heb ik toch zin in die finale. De 2 beste teams van het toernooi staan tegenover elkaar. Hopen dat ze er een voetbalfeestje van maken. Als er uit deze lichting niks komt voor het grote oranje dan weet ik het ook niet meer trouwens.

Komt er eens een keeper die snapt dat ie beter op zijn lijn kan blijven staan ipv een hoek te gokken? Koorevaar had er wel 3 kunnen stoppen die matig ingeschoten werden. Cillessen is ook altijd zo'n wegduiker

Toch opvallend dat van de succesvolle jeugdteams uiteindelijk nauwelijks tot geen grote talenten doorbreken. En dan zag je de lichting robben destijds op een jeugd wk maar tot de kwartfinale komen en uiteindelijk behoorlijk wat toppers voortbrengen

Haha ik heb t niet altijd goed maar dit had ik toch mooi voorspeld: je kan alleen van Engeland winnen via penalties

Van de laatste 5 jeugdtoernooien (de WK’s en EK’s U17 tm U21) in de afgelopen anderhalf jaar heeft Engeland nu 2x gewonnen en is er 3x (!) op penalties in de (halve) finale uitgevlogen. De jeugdteams zijn ongeslagen - maar net als de echte Engeland, falen met penalties leren ze al jong.

Jeugdtoernooien voor 17jarige zeggen natuurlijk niet alles. Toch goed dat er nog iets hoop is voor de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland U17


24 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren