Advocaat na omstreden VAR-moment: ‘Als je dit niet durft te geven...'

Donderdag, 17 mei 2018 om 21:41

Na afloop van het duel tussen FC Emmen en Sparta Rotterdam (0-0) in de heenwedstrijd van de finale in de Play-Offs om promotie/degradatie ging het vooral om een moment in de tweede helft. Sparta vond dat het recht had op een strafschop, maar daar dacht scheidsrechter Allard Lindhout anders over. Zelfs na het raadplegen van de VAR besloot de arbiter om de bezoekers uit Rotterdam geen penalty toe te kennen. Dick Advocaat wilde er na afloop niet te veel over kwijt.

In de tweede helft werd Stijn Spierings naar de grond gewerkt door FC Emmen-speler Alexandar Bannink. Lindhout stond een relatief lange tijd langs het veld en zag de beelden terug. Toch bleef de scheidsrechter erbij dat Sparta geen penalty verdiende. “Dit kun je gelijk afschaffen”, reageerde Advocaat bij RTV Rijnmond. "Laat ik maar mijn mond houden, er is nog een wedstrijd.”

Tegenover de camera van FOX Sports ging Advocaat wat dieper in op het moment. “Er was vandaag zelfs een videoscheidsrechter aanwezig. Die meneer of mevrouw, ik heb geen idee wie er zat, zegt dan ook niks. De scheidsrechter moet het blijkbaar zelf zien”, aldus de trainer. “Ik heb het moment net zelf teruggezien en als je dit niet durft te geven, sorry hoor… Dat mag echt niet gebeuren. Verder heeft het weinig zin om daar nu iets over te zeggen, dus daar wacht ik nog even mee.”

Ook Spierings was ervan overtuigd dat hij een strafschop had moeten krijgen. “Ik wil erlangs gaan en dan houdt hij mij vast, een overduidelijke penalty. Volgens mij gaat het niet veel duidelijker worden. Toen de scheidsrechter naar de zijkant ging, rekende ik op een penalty. Daarna dacht ik even dat ik zelf krankzinnig was geworden, maar na de wedstrijd werd het al snel duidelijk dat het een absolute penalty was.”Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door blagelik)
17 mei 2018 om 23:10

Zo zie je dat het toch aan de scheidsrechters ligt. Kwaliteit van de KNVB scheidsrechters is slecht zelfs met behulp van VAR wordt er verkeerd beslist. Matchfixing vind ik een beetje te ver gaan, dit was meer onkunde. Stiekem ben ik wel blij met de uitslag.

17 mei 2018 om 22:13

We kunnen er grapjes over maken maar dit is gewoon dieptriest en maakt het voetbal kapot..

Maar we discussiëren nu over de penalty maar wtf doet die Emmen speler met twee armen om spierings? Wat ben je dat moment denkende..

18 mei 2018 om 00:32

Tja het begon allemaal toen de Knvb toe begon te staan dat scheidsrechters bewust overtreding negeerde in het kader 'dan krijg je een lekkere wedstrijd''. Sindsdien worden rde regels niet mere gehandhaafd maar bepaald de scheidsrechter of hij vind dat een ploeg een penalty verdiend of niet.

Het wordt tijd dat de Knvb ingrijpt, scheidsrechters ie bewust de regels niet langer handhaven dienen geschorst te worden en als ze na hun schorsing blijven volharden in het toepassen van hun eigen regels, dan dienen ze uit het betaald voetbal verbannen te worden.

18 mei 2018 om 08:43

Schandalig. Sparta zwaar benadeeld

Een bejaarde scheids in de 5e klasse op zondagmiddag ziet nog dat dit een penalty was.. en dat zonder video scheids.. belachelijk!!!

17 mei 2018 om 22:16

Want jij hebt het blikveld van de scheids gezien in de wedstrijd? Daarnaast gaf hij aan dat de var andere beelden gaf dan de beelden via de zijkant waarop het overduidelijk zichtbaar was. Kortom beelden var niet juist door gegeven.

Eerst roda naar de degradatie fluiten door enkele enorme fouten en nu dit, deze scheidsrechter mag echt terug naar de amateurs. Die man moet zich echt heel heel heel diep gaan schamen

17 mei 2018 om 22:18

Roda heeft een heel seizoen gehad om zich te handhaven, daarnaast de play-offs over twee wedstrijden en dan ga jij de scheids de schuld geven.

18 mei 2018 om 07:24

Dat geldt ook voor Sparta, dus die mogen volgens jou ook niet zeuren.

Dan had in de laatste minuten de bal bij Emmen ook op de stip gekunt. Bal was amper in de buurt.

18 mei 2018 om 00:33

Mischien wel, mischien niet maar in dit geval hadden de spelregels gewoon gehandhaafd moeten worden. Het is in Nederland compleet uit de hand gelopen met scheidsrechters die hun eigen wedstrijd fluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Roy KortsmitKeeper10
Julian ChabotVerdediger10
Michel BreuerVerdediger10
Sherel FloranusVerdediger10
Deroy DuarteMiddenvelder10
Ryan SanusiMiddenvelder10
Stijn SpieringsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren