PSV beloont rechtsback met contract: ‘Heb ik ook zelf afgedwongen’

Donderdag, 17 mei 2018 om 17:58Robin Bruggeman

Baggio Wallenburg heeft donderdag een nieuw contract getekend, zo maakt PSV bekend via de officiële kanalen. De rechtsback zette zijn handtekening onder een nieuwe, tweejarige verbintenis met een optie voor nog een jaar: “Dit is voor mij een topdag. Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb mogen tekenen bij PSV”, reageert hij opgetogen.

Wallenburg begon met voetballen bij sv Houten uit zijn geboorteplaats en verscheen al op jonge leeftijd op de radar van scouts van de landskampioen. Hij maakt namelijk al sinds de F-jeugd deel uit van de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en vierde onlangs met PSV Onder-19 het landskampioenschap. Daar werkt de negentienjarige verdediger onder clubicoon Mark van Bommel.

“Van hem heb ik de kans gekregen, maar ik heb ook zelf afgedwongen door altijd te blijven knokken, ook in slechte tijden. Dit seizoen heb ik geen wedstrijd gemist en daar ben ik trots op. Nu moeten we de beker nog winnen en dan is ons seizoen helemaal geslaagd”, legt hij uit.


Poll

Denk jij dat Baggio Wallenburg in de toekomst uit zal groeien tot vaste waarde bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Jammer dat PSV vooral met dit soort transfers en transfervrije versterkingen voor de breedte het nieuws haalt. Het zou de club sieren eens in het begin van de zomer de selectie grotendeels op peil te hebben. Na het voorlaatste kampioensjaar heeft PSV zichzelf ontzettend zand in de ogen gestrooid, en dat kan zich wel eens gaan herhalen komende zomer. Destijds gaf Ajax, of beter gezegd De Graafschap, heel Eindhoven een cadeautje en dat maakte dat de leiding weinig deed om echte versterkingen aan te trekken of spelers die op dat moment op hun hoogtepunt waren te verkopen. Gevolg van het niet onderkennen van de manco's was dat PSV het jaar erop al in februari op alle fronten een verloren seizoen speelde.

Nu vrees ik hetzelfde. Ajax is al volop in beweging om zich op te richten en wacht niet tot het WK gaat bepalen welke krenten in de pap later niet meer haalbaar zullen zijn. Nog voor het huidige voetbalseizoen over is, heeft het alweer een topverdediger uit de middencategorie aan boord, terwijl het zich al eerder van Labyad, Bandé en Schuurs verzekerde en in de winterstop wél zijn problemen op de linkerflank onderkende door de komst van Tagliafico. Bij PSV zie ik geen enkele beweging om het verdedigende probleem met wortel en tak aan te pakken en actie om het middenveld wat meer kleur op de wangen te geven evenmin. Terwijl de club weet dat Van Ginkel weggaat en Isimat, Brenet en Luckassen geen spelers zijn die een plaats in de Champions League gaan veiligstellen. Daarnaast moet PSV nog een keeper hebben, wil het met Room op 21 augustus geen middelmaat op doel hebben. Zeker voor een club die net zijn TD heeft zien vertrekken, is het angstvallig stil rond Psv.

17 mei 2018 om 19:58

Dat het wel erg stil blijft rondom PSV ben ik met je eens. Maar tegelijk zijn er met Romero en Viergever al twee volwaardige selectiespelers gehaald voor komend seizoen. Verder heeft PSV niet de luxe om, voordat er iets verkocht is, al ruim te gaan aankopen. PSV wil zich heus wel nu al versterken en de lijstjes zijn echt al wel klaar. Maar zolang Zoet, Arias en de Jong bijvoorbeeld nog niet verkocht zijn kan de club nou eenmaal weinig.

17 mei 2018 om 20:05

Als Viergever een volwaardig selectiespeler wordt, zie ik het somber in. Die was niet voor niets wisselspeler bij Ajax, want voor een club die met 40 meter in de rug wil spelen - of dit zou moeten willen - is hij veel te traag en te statisch. Prima manusje-van-alles voor in de breedte, maar toch niet de kracht waarmee je Champions League wil afdwingen?

17 mei 2018 om 20:14

Voor zijn blessure had Viergever al 1.5 jaar een basisplek bij Ajax, en presteerde in die tijd zeer behoorlijk.

17 mei 2018 om 20:36

Hoe wil je Viergever dan zien? Jeugdspeler? Met volwaardige selectiespeler bedoel ik een speler die bij de eerste 14/15 spelers hoort. Geen jeugdspeler die alleen als opvulling gebruikt wordt.
Dat Viergever niet de speler is die het niveau van PSV omhoog stuwt ben ik met je eens, maar dat kan ook niet elke speler zijn. Mijn punt was alleen dat er wel degelijk al met de selectie van komend seizoen bezig is gegaan. Alleen moet PSV wat meer geduld hebben aangezien het niet zomaar nu spelers kan gaan kopen zonder dat er iets verkocht is. Dat kan PSV zich gewoonweg niet veroorloven. Althans, niet op grotere schaal.

17 mei 2018 om 21:54

Toegegeven, misschien moeten we geduld hebben. Alleen ben ik er op basis van voorgaande jaren wat huiverig voor dat PSV weer te laat zijn binnenkomende transfers in gang zet. Vorig jaar leverde dat al een gênante situatie op waarin Brands drie maanden lang tevergeefs op een uitgerangeerde linksback van HSV had gewacht, de club die voor een bodemprijsje Van Drongelen voor diezelfde positie oppikte bij Sparta. Die lethargie en het negeren van de dringende noodzaak om versterkingen kwam PSV duur te staan in Osijek, waar tegelijkertijd Psv's redding lag: met een defensie van dit kaliber kampioen worden in Nederland kan niet los worden gezien van het uitblijven van Europees voetbal naar mijn idee. Waarbij ik hoop dat PSV wat dat betreft dezelfde realiteitszin heeft en niet gaat denken met Schwaab, Isimat, Brenet en Viergever wel ineens CL-deelname veilig gaat stellen.

Wat betreft Viergever heb je gelijk. Hij is zeker niet zo slecht dat je hem liever in de kantine ziet afwassen, een bruikbare speler in de breedte. En inderdaad niet een die het niveau omhoog stuwt. Alleen heeft PSV momenteel teveel van dat soort spelers in zijn selectie vind ik. Jongens die meedoen als de weinige smaakmakers en sterkhouders hun dag ook hebben. Het is zonneklaar dat Viergever voor zijn multifunctionaliteit gehaald is, maar waar heb je Luckassen dan voor zoveel geld voor gehaald vorig jaar? Waarbij ik graag de kanttekening zet dat ik liever in Viergever die gewenste generalist zie dan Luckassen.

17 mei 2018 om 22:03

Ajax speelt met die ruimte ja, maar PSV zeker minder en al helemaal in de CL. Juist in wedstrijden dat je als ploeg niet dominant bent heeft viergever met z'n ervaring en Duel kracht waarde. Vind het zelf wel jammer dat Viergever weg is bij ons, al hoefde ik hem ook niet zo nodig meer in de basis te zien. Vind viergever eigenlijk wel meer een PSV speler dan een Ajax speler, dus ik sluit niet uit dat ie het gewoon goed gaat doen in Eindhoven.

17 mei 2018 om 21:23

@gomes1psv:

Ik begrijp je op zich wel, maar je bent wel een beetje ongeduldig. Het seizoen is pas anderhalve week geleden afgelopen, PSV speelt pas over een kleine drie maanden (dat is 1/4 jaar) weer een wedstrijd die er toe doet en er is nog niemand verkocht...

17 mei 2018 om 22:07

Geduld is op zijn plaats, maar PSV zou al lang de lijntjes hebben moeten uitleggen. Misschien is dat ook wel al het geval. in dat geval verwacht ik dat de club snel bij de verwachte vertrekken van De Jong, Zoet, Arias, isimat en evt. Brenet en Pereiro met basiswaardige vervangers op de proppen komt en niet na wekenlange zoektochten op de proppen komt met tweedekansjes uit de grabbelbak of duurbetaalde middelmaat. In dat laatste licht ben ik bijvoorbeeld niet erg blij met de interesse over - vorig jaar nog Spartaan, voor een prikkie op te halen - Denzel Dumfries. Voor de 4,5 miljoen die PSV daarvoor moet kopen haalde Ajax een volwassen Argentijn uit de middencategorie; Dumfries lijkt me een scenariootje Luckassen met zich meebrengen.

Als PSV toch graag in de Eredivisie wil kijken, kijk dan naar de smaakmakers. Hoewel ik als opvolger van Van Ginkel het liefst Erick Gutierrez van Pachuca zie komen - behalve om zijn kwaliteiten ook als garantie voor Lozano misschien - vind ik Mason Mount een uitstekend alternatief. Bij een verlies van Pereiro zou na zijn indruk bij NAC Manchester City's Manu Garcia toch een haalbare versterking moeten zijn voor Cocu, die immers goede banden met Guardialo heeft, wat misschien ook tot de huur van Angeliño zou kunnen leiden. Voor de rechtsback en centrale verdediger die PSV nodig heeft - naast Schwaab en Obispo - moet PSV hoofdscout John de Jong maar eens aankijken. In Nederland zie je weinig topwaardigs rondlopen; duikel dan in Argentinie, Chili, Colombia of Mexico een talentvolle, betaalbare optie op.

17 mei 2018 om 22:34

Angelino heeft nog een 1 jarig contract waardoor city hem alleen wil verkopen (naar verluid is de vraagprijs 10 miljoen)

Manu García staat ook in de belangstelling van Valencia en Sevilla dus dat gaat ook een lastig verhaal worden.

Mason Mouth zullen ze ook alleen maar kunnen huren en ik denk dat Chelsea hem liever verhuurt aan een PL club

17 mei 2018 om 22:01

Rondom Ajax hoor je altijd hetzelfde, dat men wil dat de selectie eerder op orde is, maar misschien is dat voor zo'n kleine club gewoon niet meer mogelijk tegenwoordig. Als de eerste 3 keuzes voor een winger bij Tottenham niet willen en ze komen midden augustus voor Lozano, tja dan kun je gewoon niet zoveel meer. Ook hebben Nederlandse clubs niet de financiële ruimte om sterren aan te trekken terwijl de huidige nog niet vertrokken zijn. Blijven ze dan allemaal, dan is het salarishuis te hoog voor de club en dat is een onverantwoord risico om regelmatig te nemen. Ajax zou dat incidenteel nog wel eens kunnen flikken, maar voor PSV wordt zoiets al veel moeilijker.

17 mei 2018 om 22:26

Je hebt wel heel weinig geduld. De transfer markt is nog niet eens open. Daarnaast wil psv niet meer geld uit geven dan binnen komt en zullen ze dus afwachten tot er iets verkocht gaat worden (daarnaast weten ze pas een paar dagen hoeveel ze gegarandeerd binnen krijgen voor Europees voetbal).

Ook is het algemeen bekend dat in een jaar van een wk dat transfer molen vaak pas na een wk op gang komt.

17 mei 2018 om 22:43

Ja kom, laten we een voorbeeld nemen aan Ajax....hou toch op man en lul niet zo slap. We zijn dit millennium de voetbalhoofdstad van NL. Laten ze maar eens een voorbeeld aan ons nemen ipv alles af te zeiken. Nou beginnen de PSV-supporters zelf al naar Ajax te kijken.....

17 mei 2018 om 23:34

Tjongejonge wat een treurige calimero-reactie zeg: beat the numbers till they confess! Alleen nog even wachten op de Ajax-fan van hetzelfde kaliber die zegt dat zijn club de voetbalhoofdstad van het afgelopen decennium is en het bekvechten kan beginnen.

Bovendien, als je niet inziet dat PSV met zo'n armoedige verdediging nooit kampioen was geworden als Europees voetbal wél een wissel zou trekken op de ploeg, snap je er weinig van en is het inderdaad logisch dat je het PSV-beleid de hemel in prijst. Weliswaar kan Ajax een voorbeeld nemen aan de keuzes die in Eindhoven op organisatiebeleid en keuzes t.a.v. de staf worden gemaakt, maar scout en koopt Ajax veel creatiever. Lozano en Romero zijn ronduit huzarenstukjes, maar meer om hoe Brands ze gehaald heeft dan hoe ze zijn gevonden want deze jongens stonden op elk lijstje van elke Europese topclub. Voor relatief veel minder geld wist Ajax talenten en basiswaardige spelers van hetzelfde kaliber aan zich te binden met Sanchez, De Jong, Schuurs, Dolberg, Onana en Tagliafico, terwijl de club ook doortastend, snel en overtuigd durft te investeren in bewezen toptalent van een hogere categorie (bande en Ziyech). PSV had een tijdje de smaak te pakken met een dergelijke lijn, met als gevolg een sterke as waarin De Jong, Guardado, Propper, Moreno en Pereiro hun lol op konden, maar de club geeft ook structureel teveel geld uit aan misperen van subtopniveau, zoals Maher, Ramselaar, Luckassen en niet onwaarschijnlijk straks Dumfries. Wat dat betreft heeft Ajax een beter zicht op koopjes en beseffen de Amsterdammers dat onder het nationale topniveau de kans klein is dat een subtopper in hun hoofdmacht zijn niveau gaat ontstijgen. Zelfs over Labyad zijn binnen Ajax twijfels hierover.

17 mei 2018 om 23:38

Haha ja pukkie, niet iedereen ziet het zo zwart-wit als jij he kerel. Ondanks het feit dat gomes1psv wellicht wat ongeduldig is stelt hij wel een kritische kanttekening die ergens op slaat. Met een beetje pech vertrekken er 4 a 5 basisspelers dus PSV heeft nog zat werk te doen, zeker als men de CL wil halen. Je kan wel blijven tetteren dat PSV de voetbalhoofdstad is van het door jou zelf gekozen timeframe maar daar koop je volgend jaar toch helemaal niets voor? Als je werkelijk denkt dat PSV niets van Ajax' beleid zou kunnen leren (en vice versa evengoed uiteraard) ben je wel heel naïef hoor. Dat je club 3 van de laatste 4 jaar kampioen is betekent niet er geen dingen zijn die andere clubs misschien handiger aanpakken ofzo he?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller169
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper160
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
0 fans
21 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Jong PSV 16 0 1 0
2018/2019 Jong PSV 27 0 0 0
2017/2018 PSV U19 11 0 1 0
2017/2018 Jong PSV 1 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren