Ten Hag verwacht dat Ajax drie transfers kan opvangen: ‘Helemaal bij Ajax’

Donderdag, 17 mei 2018 om

Erik ten Hag begon in januari aan zijn klus bij Ajax, als opvolger van de vertrokken Marcel Keizer. De oefenmeester, die al flink wat voor zijn kiezen heeft gehad, weet nog niet hoe zijn selectie eruit gaat zien volgend seizoen, want onder anderen André Onana, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Hakim Ziyech worden in verband gebracht met een transfer.

Ten Hag is er echter van overtuigd dat Ajax het vertrek van enkele spelers wel kan opvangen. “Drie is te doen. Dan heb ik het niet over drie van elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Het mooist is eigenlijk als je twee transfers doet” aldus de trainer in gesprek met Ajax Life.

De trainer wil zich niet te veel bemoeien met het technische beleid van Ajax en stelt dat het lastig wordt een miljoenenbedrag van een geïnteresseerde club te weigeren: “Dat is aan de directie. Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?”

Toch hoopt Ten Hag dat de belangrijkste spelers in Amsterdam actief blijven: “Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen. Niet voor een seizoen, maar voor de langere termijn”, besluit de oefenmeester.


Poll

Verwacht jij dat Justin Kluivert zijn contract gaat verlengen bij Ajax?


Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door rubje)
17 mei 2018 om 17:19

Er staan zelfs nog drie puntjes achter de zin....

17 mei 2018 om 18:33

Traoré, Riedewald en Tete vertrokken ook nog en die zaten ook in de kern van 15 spelers waar hij het nu over had. En dan kom je op 5 i.p.v. 3. Hoewel hij (imo onterecht) geen basisspeler was, zag je bv dat Tete wel echt gemist werd. Zeefuik, Orejuela, Dijks, Kristensen.. we hebben dit jaar een hoop ellende op de flankpositie voorbij zien komen.

17 mei 2018 om 20:12

Bij PSV en Feyenoord was het niet anders. Bij PSV vertrokken Guardado, Moreno, Willems, Propper en Locadia. En Kuyt, Kongolo, Karsdorp en Elia bij Feyenoord.

En eigenlijk zijn alleen Lozano, Haps en Tagliafico succesvol als aankopen/opvolgers.

17 mei 2018 om 21:36

Bij PSV ging het net goed, bij Feyenoord ging het ook mis. Van kampioen naar een achterstand van 17 punten op de nieuwe kampioen.

Als er teveel spelers vertrekken duurt het gewoon te lang voor het efltal weer begint te draaien.

17 mei 2018 om 22:48

De rust die er rondom club heerst doet dan ook veel. Niet alles draait om transfers als het gaat om teamprestaties. Of zoals bij Psv, club-prestaties gezien de kampioenschappen van U19 en U17.

18 mei 2018 om 01:22

Blijf er bij dat Dijks onderschat werd. Laatste jaar De Boer was hij prima.

18 mei 2018 om 01:37

PSV heeft ook gewoon een slecht seizoen hoor. Ik vind dat de topclubs moeten besluiten de winterse transferperiode te boycotten voor de verkoop van eigen topspelers.. halverwege je weg naar succes je toppers verkopen is zielig en leugenschtig richting je ploeg, staf en aanhang

18 mei 2018 om 11:52

Dit hoor je elk jaar bij ajax, maar geld drijft de club en het sportieve aspect is van ondergeschikt belang. Als supporters nu nog in dit soort praatjes trappen, tja.

Kluivert kun je missen, Hakim ga je missen maar is op te vangen. Enige waar ik mij nu zorgen om maak is Onana, wie zou daarvoor in de plaats moeten komen?

17 mei 2018 om 16:28

Volgens mij is Van Leer gehaald als vervanger van Onana. Anders misschien Steek proberen?

17 mei 2018 om 16:52

Stekelenburg terug halen als ervaren kracht en een jonge talentvolle keeper halen tenzij onze Kroatische aanwinst er al klaar voor is.

17 mei 2018 om 17:13

Stekelenburg wat heeft die de laatste jaren laten zien , op grond van wat moet Ajax hem terug halen ?

17 mei 2018 om 18:49

Als je stekelenburg koopt is het alleen op basis van zijn tijd bij Ajax en WK 2010, maar dat is al veel te lang geleden

17 mei 2018 om 19:54

Timo Horn proberen?

18 mei 2018 om 06:43

Horn heeft beloofd Koln trouw te blijven. Ik zou een gooi doen bij Danny Ward van Liverpool erg talentvol en jong.

Ziyech word denk ik het moeilijkst om te vervangen. spelers met die creatieve kwaliteiten zijn normaal gesproken onbetaalbaar voor een Nederlandse club

17 mei 2018 om 16:43

Frenkie de Jong kan dat, denk ik, goed opvangen. Alleen moet hij dan niet geblesseerd raken. Want dan heb je niemand daarachter zitten met die creativiteit. Labyad lijkt me ook meer iemand die achter de spits de diepte in kan duiken.

17 mei 2018 om 16:56

Je kunt de positie ook door meerdere spelers laten invullen. Frenkie kan het, maar je kunt hem ook op zes zetten waarbij je een speler als Jensen of Labiyad er laat spelen. Daarnaast hebben we Sinkgraven ook nog als je het wat verdedigender wilt opzetten.
Ik ga ervanuit dat als Ziyech verkocht wordt er nog een goede creatieve middenvelder gehaald wordt.
Of een echte sterke 6 zodat Frenkie in de rol van Ziyech kan spelen.

17 mei 2018 om 16:58

Inderdaad. Labyad op de plek van Donny en Donny op de plek vab Schone. In mijn ogen krijg je dan een zeer dynamisch middenveld.

17 mei 2018 om 17:05

Frenkie, Donny, Labyad gewoon een zeer goed middenveld. Wellicht Labyad wat meer zwervend.

17 mei 2018 om 18:35

@FraXz, al verlies je dan wel het scorende vermogen van Donny, wat juist heel belangrijk is geweest dit seizoen.

17 mei 2018 om 19:52

Een middenveld met F. de Jong, van de Beek en Labyad zal het toch wel worden.

Frenkie op de plek van Schã¶ne en Labyad op de plek van Ziyech.

Dat gesprek hebben ze volgens mijn ieder jaar. Echter wat voor belang heeft een een speler bij het lange termijn succes van Ajax. Een speler wil zelf succesvol zijn en als dat bij een andere club kan, waar hij meer verdient en in een grotere comp speelt is ie weg. Zo simpel is het en daar kan Ajax niks tegen doen.

17 mei 2018 om 21:38

Klopt, en het probleem is ook nog eens dat ze voor hun achtiende maar voor drie jaar mogen tekenen. Dus gaat op hun negentiende al het laatste contractjaar in als ze niet verlengen.

Ajax zou moeten overwegen om spelers pas te laten debuteren na hun achtiende. Dan is de intresse in het buitenland ook nog niet zo groot. Hebben ze een basisplaats bij Ajax, dan wil iedereen ze hebben. Zeker omdat ze spotgoedkoop zijn zolang ze niet bijgetekend hebben.

Wat dat betreft heeft Ajax veel geluk gehad met de Ligt. Die kreeg pas Raiola als zaakwaarnemer nadat hij bijgetekend had.

Volgens mij is Ajax met Viergever, Younes en Ziyech al 3 spelers van de eerste 15 kwijt terwijl Kluivert ook zomaar kan vertrekken. Als Overmars toch perse zijn financiele klapper wil maken, dan valt de verkoop van vd Beek of De Jong het beste sportief op te vangen. Ook zou hij Kluivert kunnen verkopen met een terughuur constructie.

Ajax kennende kunnen ze de verleiding niet weerstaan en zal Overmars enkele mega verkopen realiseren. bv. Zyiech, Kluivert, vd Beek voor 95 miljoen, waarbij Kluivert gewoon het seizoen afmaakt. Als die spelers vertrekken na het bereiken van de EL groepsfase, is er niks aan de hand.

De Ligt, Neres, Dolberg, De Jong en in mindere mate Onana zijn niet te koop onder de 50 miljoen per speler, maar dan wordt het natuurlijk wel bespreekbaar ondanks dat het Ajax onherroepelijk sportief verzwakt.

17 mei 2018 om 16:46

Ajax kennende? Overmars weigerde afgelopen seizoen om Dolberg te kopen, zelfs voor een astronomisch bedrag. Voor De Ligt willen ze nu ook een bizar bedrag en op Neres is 30 miljoen al afgewezen. Vorig jaar wist je dat Klaassen zou vertrekken en Sanchez wilde zelf per se weg. Overmars deed hem zelfs nog een ultieme contractaanbieding van, ik geloof, twee miljoen per jaar. Ziyech zal dit jaar wel gaan ja. Maar verder zal Ajax niet heel happig zijn op verkopen als ze dat niet sowieso kunnen opvangen.

17 mei 2018 om 16:54

Klopt. Het resultaat was alleen niet bevredigend. Maar ik vind Overmars een top TD hoor. Prima statistieken alleen nu stokt het wel alweer 4 jaar. Wel breekt Overmars het ene na het andere transferrecord. Die wil de lat hoger leggen en de 50 miljoen transfer doorbreken.

Ik verwacht dus dat er meer spelers weggaan dan 3, want die zijn al weg. En dit maakt Ajax sportief zwakker want bij grote aankopen loopt de opleidings-machine vast.

17 mei 2018 om 16:58

Ajax is hard bezig om meer spelers op te halen. Maar niet alles verschijnt in de media. Dat komt nog wel dat er iets gaat gebeuren. Ajax weet ook wel dat er spelers bij moeten. Maar Kluivert en Ziyech gaan voor 100% weg.

17 mei 2018 om 17:07

Onder Ten Hag hebben de volgende wereld-talenten zichzelf alweer laten zien: Mazraoui en Matusiwa. En Labyad is al gehaald dus het middenveld zit alweer aardig vol want Eiting is er ook nog.

En Cerny en Johnson? Hebben die zin om een jaartje te banken achter Neres? Ook Schone, Siem, Veltman, Orejuela en Huntelaar zullen vooral vanaf de bank of in noodsituaties het volgende seizoen meemaken.

17 mei 2018 om 17:16

Cerny geblesseerd, Johnsen te wisselvallig. Siem geen creativiteit.

17 mei 2018 om 17:20

In Belgie wordt Ajax uitgelachen om de transfer van Bande. Schuurs is een Jupiler league topper, mooi talent. Labyad is een subtopper. etc. Bovendien is er de terugkeer van Dolberg en Sinkgraven.

Ondanks het enorme aantal aankopen afgelopen winter en vorige zomer, komt er maar geen stabiliteit bij Ajax. De basis van 2016-2017 is compleet vervangen, net als 2 trainers.

17 mei 2018 om 17:24

Dan wordt Ajax maar lekker uitgelachen. Genoeg potentieel top talent bij Ajax waar menig Belgische club jaloers op is. Een grote bankrekening met veel toekomstige mogelijkheden.

17 mei 2018 om 17:38

yes, weer een jaar met talenten. Ajax is weer titel-favoriet in de Jupiler League. Maar Ten Hag positie wankelt alweer/nog steeds.

Voor seizoen 2019-2020 kan de selectie weer gerepareerd zijn. Vervanging van Huntelaar, Siem en Schone, verwacht ik wel enkele echt grote aankopen van Overmars. Zeker gezien het zeker lijkende vertrek van Onana, De Ligt en alle andere talenten die staan te popelen om een transfer te maken.

17 mei 2018 om 18:36

Hoe kom jij erbij dat Overmars een klapper "wil" gaan maken? Denk je echt dat het zijn streven is om zoveel mogelijk te verkopen? Voor de rest is het op dit moment alleen van Ziyech zeker dat hij vertrekt. Er zijn problemen met het verlengen van Kluivert, maar zelfs als die niet verlengt, staat hij nog steeds onder contract. Voor de rest zijn het alleen maar geruchten.

17 mei 2018 om 19:29

Kluivert geeft aan dat hij geen vertrouwen heeft in Ajax (of liever: Van der Sar, Overmars en Ten Hag) of in het bereiken van CL en dat andere spelers willen vertrekken. Ook bij Jong is het een grote tombola, en bv. Bergsma was ook heel duidelijk. Ik denk dat Eiting en Sierhuis er ook zo in staan.

@kyle: lol, weleens van Marc Netto gehoord? Vergeten hoe Tete, Riedewald, Bazoer en Viergever en de velen anderen naar de uitgang zijn geduwd? Of de zgn. jaarlijkse contract rebellen: Boilessen, Younes, Kluivert, El Ghazi en Kishna.

Of zou Ajax hier gewoon de geldwolf zijn?

Van Ziyech verwacht ik dat hij sowieso zal vertrekken en ook Kluivert zie ik wel vertrekken. Van Onana en de Ligt hoop ik echt dat ze nog minimaal 1 seizoen bij Ajax blijven.

Als vervanger van Ziyech is Labyad al binnengehaald en velen zien Labyad als een andere speler en eerder als de opvolger van Kluivert, maar persoonlijk zie ik Labyad als de vervanger van Ziyech. Ze verschillen natuurlijk qua speelstijl, maar als Ziyech vertrokken is dan verwacht ik dat Labyad zijn plek over zal nemen en ik hoop dat Ajax aankomend seizoen met het middenveld Frenkie (rechts), van de Beek (centraal) en Labyad (links) speelt.

Met Bandé, Schuurs en Labyad heeft Ajax natuurlijk al 3 aankopen gedaan, terwijl Magallán er waarschijnlijk ook nog bij zal komen. Ik hoop dat er nog een extra vleugelaanvaller bijkomt en ook zou ik overwegen om een nieuwe rechtsback aan te trekken, want Kristensen en Orejuala hebben tot nu toe geen indruk gemaakt, Veltman ligt er vrijwel de gehele 1ste seizoenshelft nog uit met een blessure en Mazraoui vind ik meer een middenvelder en mocht er inderdaad een nieuwe rechtsback aangetrokken worden (waar ik desondanks niet van uit ga), dan zou ik Orejuala en/of Kristensen verkopen.

Als nieuwe vleugelaanvaller werd de afgelopen dagen Marvin Spielmann genoemd: een 22-jarige Zwitserse (met Congolese roots) vleugelaanvaller, die bij FC Thun in Zwitserland op het hoogste niveau speelt. Dit seizoen is hij met Thun een na laatste geworden op het Zwitsers hoogste niveau, maar Spielmann zelf heeft een prima seizoen achter de rug, met 12 goals en 3 assists in 33 wedstrijden op het hoogste niveau in Zwitserland, bij de club die dus een na laatste is geworden.

Heb de afgelopen dagen het een en ander over hem opgezocht en denk wel dat hij een goede vleugelaanvaller voor Ajax kan zijn. Is pas 22 en heeft denk ik nog genoeg 'rek' in zich, om zich door te ontwikkelen en ik zie hem graag komen.

Ben als Ajacied wel blij dat Ajax in vergelijking met de voorgaande seizoenen, nu wel echt door pakt en transfers vroeg probeert af te ronden, zodat er aan het begin van het seizoen in ieder geval (voor een groot gedeelte) een goede selectie klaarstaat, want dat was de afgelopen seizoenen wel anders bij Ajax en dan liep Ajax in bijvoorbeeld Europees verband achter de feiten aan.

17 mei 2018 om 16:53

Ajax doet het ook zeker goed. Hopen dat we nog een goede buitenspeler halen direct voor de basis. En dan is het kwestie van veel voorbereiden samen en een team worden. Ten Hag kent de selectie nu en moet gewoon zorgen dat er zo snel mogelijk een team staat.

17 mei 2018 om 17:13

Je mag de winterse aankopen Kristensen en Tagliafico ook niet vergeten. Als je de aankopen van zomer 2017 ook meerekent, dan is er wel zeer weinig stabiliteit bij Ajax. Lijkt wel een draaideur voor spelers die weg willen of moeten uit Amsterdam.

Ik zou tegen de ligt en Neres zeggen jullie gaan sws nergens heen. dan maar 2 ongelukkige spelers in de selectie. Moet hij maar niet zo een lang contract tekenen. Voor de rest is iedereen te vervangen. Wat denken jullie van Sinkgraven op de positie van zyech?

17 mei 2018 om 17:17

Zou Sinkgraven langer dan 6 maanden fit kunnen zijn?

17 mei 2018 om 17:23

6 maanden? 6 weken is al een hele prestatie. Vorig jaar ook al 4 blessures gehad

17 mei 2018 om 18:15

Voor Ajax hoop ik ook dat Ziyech en kluivert de enige spelers zijn die weggaan. Eigenlijk hebben ze met Labyad en Bande daarvoor al de vervangers in huis. En ze hebben ook nog jeugdspelers die op die posities kunnen spelen.
Is gewoon een selectie waarmee je kampioen wordt in Nederland(als de trainer er maar een team van weet te maken)
Naast deze opstelling heb je gewoon nog een Huntelaar, siem de jong, Sinkgraven, schone op de bank zitten. En dan hebben we nog een tal van jeugdspelers die toch ook wel willen aansluiten bij het eerste.

Onana
Kristensen
de Ligt
Wober
Tagliafico
de Jong
van de beek
Labyad
Neres
Dolberg
Bande
17 mei 2018 om 18:24

Bande heeft de laatste 6 maanden geen knikker geraakt. Reken maar niet op hem. Ook op Cerny, Johnson, Siem en Sinkgraven kan je niet rekenen. Maar ajax is dd een kampioenskandidaat, hoewel PSV natuurlijk favoriet is.

Veel van de talenten zijn .... talenten. Je kan er nog niet op bouwen om een titel binnen te slepen.

17 mei 2018 om 18:38

Gelukkig weet jij het zeker hoe Bande het gaat doen. Wil jij geen scout worden?

17 mei 2018 om 18:39

Bij PSV gaan er denk ik meer basiskrachten vertrekken (Van Ginkel, De Jong, Arias, Zoet en wellicht nog Brenet of Lozano bij een goed WK). Wie er favoriet is zullen we dus in juli pas zien denk ik.

17 mei 2018 om 19:50

klopt. Vooralsnog is PSV alleen favoriet om de CL te bereiken. Maar het vertrek van Brands, Van Ginkel, Arias en Zoet zal zich laten voelen.

Maar het succes van Eindhoven zit hem in de rust die er heerst. Een topsportklimaat. Zoals er bij Ajax met poppetjes geschoven wordt, kan niet anders dan voor onrust zorgen.

@kyle: ik zou zeggen: ga eens wat wedstrijden van Mechelen kijken en schrik je rot van het niveau van Bande. Kom dan terug om iets te zeggen.

18 mei 2018 om 12:01

Als alleen kluivert en ziyech vetrekken is ajax gewoon de grote favoriet voor de titel.
Zelfs als een Bande tegenvalt kun je dat opvangen met een jeugdspeler of labyad er neer zetten en heb je nog steeds de meest talentvolle selectie.

Bij psv komt er ook nog een hele uitloop. van Ginkel, arias, zoet en dan nog eventueel de jong en lozano.

Ik heb het idee dat het vetrek van de ligt en onana veel moeilijker is op te vangen voor ajax. Dat zijn spelers van een buitencategorie(voor de ED) waarmee je veel geluk moet hebben dat in je jeugdopleiding te hebben rondlopen of ergens te kunnen kopen.

17 mei 2018 om 18:21

2 ongelukkige en onder de maat presterende spelers. Vooral doen zou ik zeggen

18 mei 2018 om 00:06

dat ze ongelukkig zijn betekend niet dat ze ver onder de maat gaan spelen of wel? sws niet verkopen voor de voorrondes CL en aankijken hoe het gaat tot de winterstop dan kan verkopen altijd nog. 2 ongelukkige spelers kan nog net als het er meer worden kan het overslaan op andere spelers en kan de hele selectie tegen je keren.

Nou erik het mooiste is eigenlijk als we een keertje nul uitgaande transfers van belangrijke spelers doen ipv twee

17 mei 2018 om 16:55

Dat gaat niet gebeuren. Ziyech wilt weg want, hij wilt een uitdagingen buiten de Nederlandse competitie aangaan. De Ligt willen ze echt alles voor doen om hem te laten blijven. Maar er zit ook een risico eraan bedragen als 60 miljoen zijn niet te houden. Kluivert zal wel weggaan maar een goede buitenspeler is altijd wel ergens op te halen.

17 mei 2018 om 18:17

Hoge bedragen hebben ze vorig jaar afgewezen voor Dolberg, Raakte geblesseerd en is nu zwaar in waarde gedaald. De Ligt en Onana hebben ook hun vertrek wens kenbaar gemaakt, evenals Kluivert jr en Ziyech lijken ze te vertrekken. Buitenspelers halen is op neres na geen succes voor ajax. Ook als je hoge uitgaande transfersommen betaald zullen de inkomende ook hoger worden

17 mei 2018 om 18:20

5 basis spelers opvangen is een zeer zware taak. Ook voor ajax. Ten Cate waar t publiek t niet zo op Had? Die er niks van kon, mislukkeling was etc etc etc. Die keert ten eerste niet terug naar ajax, ten tweede wilt die niet meer in Nederland coachen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

28 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles

In de wandelgangen

Dinsdag 25 juni
Arsenal gaat afscheid nemen van Henrikh Mkhitaryan om ruimte in het transferbudget en salarishuis te creëren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren