Eredivisie niet te hoog gegrepen: ‘Wij zijn niet zo klein als men denkt’

Donderdag, 17 mei 2018 om 14:33

Almere City FC veroordeelde Roda JC Kerkrade afgelopen weekend tot de Jupiler League en de Flevolanders zijn nog twee wedstrijden tegen De Graafschap verwijderd van de allereerste promotie naar de Eredivisie. Technisch directeur Robert Maaskant merkt dat er elders in Nederland vaak met opgetrokken wenkbrauw wordt gereageerd op de wens van Almere om te promoveren, maar denkt niet dat dit terecht is.

“Dit is echt een club met mogelijkheden. Op sportief gebied staat er al aardig wat. Klein stadionnetje, oké, maar alles wat we op trainingsgebied nodig hebben staat er al, of komt er binnen afzienbare tijd”, legt hij uit in gesprek met Voetbal International. Maaskant is nog geen twee maanden in dienst bij Almere en zou meteen het grootste succes uit de clubgeschiedenis mee kunnen maken.

De oud-coach van onder meer RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Groningen en Go Ahead Eagles denkt dat de buitenwacht nog even moet wennen aan het idee: “Almere City is niet zo klein als men er tegenaan kijkt. De benadering naar ons toe moet ook anders worden. Bijvoorbeeld van makelaars, die nog bij ons komen aanzeulen met afvallers van andere Eerste Divisie-clubs. Dat stadium is Almere gepasseerd.”

Maaskant wijst erop dat eigenaar Lesley Bamberger ‘aardig liquide’ is en zeker bereid is om goed onderbouwde plannen te financieren. De club wil volgens eerder opgestelde plannen in 2020 promoveren, maar grijpt de kans om eerder de Eredivisie in te gaan met beide handen aan: “Na zondag spat de wil ervan af bij iedereen”, sluit hij af. Almere City speelt donderdagavond eerst thuis tegen De Graafschap. De return in Doetinchem staat voor zondag in de agenda.


Poll

Denk jij dat Almere City FC ten koste van De Graafschap gaat promoveren?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door capis)

Ik misgun geen enkele club om te promoveren, maar voor het internationale imago van de Eredivisie is het een slechte zaak wanneer clubs met stadions van 15.000+ degraderen en clubs met stadions kleiner dan 10.000 promoveren en moeiteloos meedraaien.

Maar goed de welwillendheid straalt er bij Almere van af om dat kunstgras eruit te gooien, dus wie weet worden kleintjes ooit groot!

Hopen op een leuke wedstrijd!

17 mei 2018 om 15:06

Ach dat hebben we in heel veel landen wel. In Spanje heb je Eibar & Leganes, maar die hebben er best wat leuke wedstrijden gehad. Als ze maar wat toevoegen toch. En wie weet kan Almere door deze promotie er wel voor zorgen dat het een stabiele eredivisie club wordt en meer supporters trekt en dus zo ook langzaam naar een groter stadion kan. Want Almere bestaat namelijk ook nog niet zo lang.

17 mei 2018 om 15:20

Zo sta ik er persoonlijk ook wel in. Als ze nooit de kans krijgen (ofwel promoveren) zullen ze ook nooit kunnen uitgroeien tot 'waardige' Eredivisieclubs. Als ze echt zo ambitieus zijn en serieuze plannen hebben om door te groeien, waarom niet?

17 mei 2018 om 15:29

Almere City heeft natuurlijk een belachelijk klein stadion. Maar als ik zie dat bij FC Emmen het halve stadion leeg is tijdens de wedstrijd van het jaar tegen Nec, dan vind ik dat persoonlijk erger en een behoorlijk troosteloze bedoeling. Ik vind dat er wel eisen mogen zijn voor een minimum capaciteit in het stadion voor de eredivisie. In Portugal is dat volgens mij bijvoorbeeld 4.000 en daar zit Almere City met 3.200 al onder.

17 mei 2018 om 15:37

@mgmv
Omdat het een club van 3x niks is zonder enige aanhang..

Op de Man City, PSG en dergelijke klagen wij hier. Maar van Almeren zou het mooi zijn?
Een club zonder enige ziel en spelen bijna altijd in een bijna leeg klein stadion.
Nee dat zou wel een verijking zijn voor de Eredivisie ja...

Late we hopen op de Graafschap die voegen nog iets toe.

17 mei 2018 om 15:49

@capis ik snap de vergelijking niet met PSG en Man City. Almere City is toch helemaal niet zo kapitaal krachtig of heb ik wat gemist?

17 mei 2018 om 15:58

Het gaat toch ook om prestaties? Als Almere daadwerkelijk wat toevoegt en serieuze plannen heeft om een stabiele Eredivisieploeg te worden, waarom zouden ze dan niet de kans kunnen/mogen krijgen om uberhaupt te groeien?

Anders gaan we vanaf komend jaar maar clubs selecteren op basis van sentiment of aanhang. Ook lekker makkelijk voor Nec, Twente en Roda.

Wie weet staat Almere (200.000 inwoners) plots wel voor de poorten wanneer er Eredivisie gehaald wordt.

En die vergelijking met City en PSG mag je me best uitleggen, want voor zover ik weet kopen ze hun succes niet richting de top?

17 mei 2018 om 16:44

Zijn ook clubs zonder geschiedenis en zonder historie. En dan roept ook iedereen dat een Liverpool bijv mooier is. Iedere club koop alleen in bepaald ematen. Een City geeft niks meer uit dan een United

Inderdaad een Nec, Twente en Roda zijn veel en veel mooier voor de Eredivisie. Mooie stadions echte aanhang en sfeer.

Kan mogen ze best krijgen, maar laten we nu niet allemaal gaan doen alsof het zo leuk is voor de Eredivisie.
Ze zijn 9de geworden, weten alleen nu net een keer te pieken. Maar dan zullen ze hier wat gaan toevoegen als nummer 9? Laat nou gewoon lekker de Graafschap er in komen zou meer dan terecht zijn.

17 mei 2018 om 18:48

City heeft ook gewoon een historie hoor. PSG ook . Iedereen jonger dan 15-20 denken misschien van niet maar is echt zo

18 mei 2018 om 08:28

@berry:

Ik zit ruim daar boven, en heb hun nooit iets zien betekenen in Europa voor de sjeiks kwamen. Ja ze bestaan langer, maar dat is het ook. Leeds en Wimbeldon hebben nog meer historie dan een City

17 mei 2018 om 15:28

In engeland heb je dat ook met bournemouth of eibar in spanje, die draaien ook moeiteloos mee. Het aanzien wordt vooral bepaald door ajax, psv en feyenoord. Niemand kijkt naar de lagere teams. Als ik naar competities als Oekraïne, turkije, portugal of rusland kijk, kijk ik ook alleen naar de top teams en kan me vrij weinig schelen wie of wat de lagere teams zijn. Het aanzien zal dus niet echt een klap krijgen denk ik, die klap is ook al veroorzaakt door onze top denk ik.

17 mei 2018 om 18:19

Nou ja, het internationale imago van de Eredivisie was al niet zo hoog op misschien de topclubs na. Ik denk dat men in veel landen alleen Ajax, PSV en wellicht Feyenoord kent.

aub zeg , leg nou maar eerst een jofele grasveld neer ipv dat plastic ellende

17 mei 2018 om 14:49

Als je interessant probeert te vertellen ken je feiten, want Almere City is bezig met het vervangen van kunstgras voor echt gras.

18 mei 2018 om 07:48

Oke ! dan heb ik niks gezegd hahah elke club mag van mijn promoveren alleen echt met een grasmat ivp plastic... dus blij om te horen dat ze er mee bezig zijn

17 mei 2018 om 14:49

Komt er al aan!

17 mei 2018 om 14:49

Als het goed is, gaat die plastic bende er in de zomerstop uit en komt er een grasveld voor terug.

17 mei 2018 om 14:52

Dan heb je geluk, dat hebben ze al een behoorlijke tijd geleden gepland te doen. Met promotie zal het wel eerder gebeuren dan gedacht.

Prima dat ze dit uitspreken, al zullen er meer mensen zijn die het anders zien. Geeft niks, als ze het op eigen kracht redden dan verdienen ze de kans in de eredivisie. Mr. Maaskant zal het mogelijke promoveren dan wel aanmerken als zijn persoonlijke succes haha. Benieuwd naar de plannen vd club en de wedstrijden tussen De Graafschap en Almere

Een allesbeslissende confrontatie tegen de Graafschap. Dat komt mij bekend voor...….
Succes verder nog in de JL Almere.

Zie ze echt wel kansen hebben tegen de Graafschap.
Als ze na promotie dan ook nog maar stappen maken. Gras, vol stadion, plannen voor uitbreiding. Komen deze dingen ook inbeeld dan zullen veel van deze mensen met opgetrokken wenkbrauwen wel anders gaan denken.

Er is potentie dat zeker, grootste club in Flevoland en er loopt meestal leuke jeugd rond. Zou graag willen zien hoe ver ze komen als ze promoveren. Daarom is deze ontmoeting tussen Almere en de Graafschap een win - win voor mij. Beide clubs verwelkom ik in de Eredivisie.

17 mei 2018 om 18:24

Het stadion is al vol als er 3000 man aanwezig is. Voor een Eredivisie-club is dat wel heel erg pover. De Graafschap daarentegen heeft met de Vijverberg een capaciteit van ruim 12.000. Dat lijkt er dan toch al veel meer op. Dan veel liever de Graafschap, al hebben zij dan ook weer kunstgras.

18 mei 2018 om 00:00

Als ze over willen gaan op een groter stadion zullen ze toch echt hoger op moeten. Als we clubs gaan uitsluiten omdat hun stadion te klein is zullen die stadions ook klein blijven. Alle clubs zij klein begonnen en over tijd groot geworden.

Almere heeft waarschijnlijk gewoon gras volgend jaar
Jonge club en brengt vaak leuke spelers voort.

18 mei 2018 om 01:25

We leven nu niet meer in een tijd waar clubs zomaar een ontwikkeling doormaken op basis van prestaties. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken en ik denk persoonlijk niet dat Almere City die potentie heeft. De gunfactor hebben ze ook bij mij wel, maar realistisch gezien zijn dit soort clubs nou niet bepaald bevorderlijk voor de Eredivisie.

Ik kan oprecht zeggen nog nooit 1 minuut live te hebben gezien van een wedstrijd van Almere City... Ik kan geen speler opnoemen, geen mooi verhaal uit de oude doos herinneren, waarschijnlijk had ik ze niet genoemd als ik alle Jupiler Clubs van afgelopen jaargang op had moeten zeggen. dus hoop ik van harte dat ze promoveren! haha, mooi man, aan de andere kant druist het wel in tegen alle cultuur regels die ik mezelf opleg... maar goed, dit zou toch wel een stuntje zijn.

17 mei 2018 om 15:11

Je kan NOG geen mooi verhaal van hun opnoemen 😉 Wellicht dat je na zondag dat nooit meer kan zeggen

17 mei 2018 om 15:17

Helemaal waar!

17 mei 2018 om 18:27

Misschien een mooi verhaal voor de club, maar er zijn weinig mensen die zitten te wachten op Almere City in de Eredivisie. Met alle respect uiteraard richting Almere City en z'n supporters, maar zo'n club haalt het algemene niveau nou niet bepaald omhoog (in geen enkel opzicht).

Als BVO FC Omniworld opgericht in 2005, nog nooit hoger geëindigd dan plek 8, een stadion van 3200 man. Ik zou het heel leuk vinden , en in dit systeem ook verdiend, maar ik denk dat mensen vrij goed kunnen inschatten hoe klein de club is , Robert.

17 mei 2018 om 15:40

Bij ons zaten er in 2005 zelfs tijdens de meeste wedstrijden nog minder dan 3200 man. Met Ajax als buurman zijn er natuurlijk wel minder doorgroeimogelijkheden maar wie weet kunnen ze er wat moois van maken, het is altijd mooi als je met goed beleid wat weet te presteren.

17 mei 2018 om 16:55

Of juist wel.
Je moet bedenken dat bij Ajax alleen de grootste sponsors een kans krijgen. Bij een club als Almere krijgen ook kleinere sponsors ruimte. Hierdoor kan je ook groeien. Natuurlijk zullen ze geen topclub worden. Maar halverwege het rechterrijtje eindigen zou al heel knap zijn.

Misschien bouwt Almere dan eindelijk een soort identiteit op.

17 mei 2018 om 17:30

Als het ze lukt om in de Eredivisie te komen/blijven zie ik ze ook links en rechts wel supporters van bijvoorbeeld Ajax afsnoepen. Met potentie alleen kom je niet in de Eredivisie. Dan zijn we zeker nog wel vijf jaar verder

17 mei 2018 om 16:50

Inderdaad ja, FC Omniworld. Vloeide dat niet voort uit 'De zwarte schapen' uit Amsterdam? Kan iemand mij hier meer over vertellen?

17 mei 2018 om 17:51

Klopt ja, ze hebben de licentie van De Zwarte Schapen uit Amsterdan overgekocht. Ze zijn daarna wel echt een sportvereniging (o.a. voetbal, volleybal en basketbal) geworden. OT: Sinds FC Omniworld is veranderd in Almere City FC zijn de prestaties vele malen beter geworden. Doen jaarlijks mee voor een periodetitel, die ze een aantal jaar geleden zelfs gewonnen hebben. Ik denk dat Almere City op den duur een stabiele Eredivisie club kan worden, want Almere is gewoon de 6e stad van Nederland en is nog steeds groeiende.

Zou het mooi vinden. Almere hoort dacht ik bij de 10 grootste steden van Nederland en dan vind ik wel dat je een club op het hoogste niveau zou moeten hebben. Het achterland wat ze hebben is ook zeer groot met Flevoland. Vol op groeimogelijken. Vergeet niet, Heerenveen was toendertijd ook via de nacompetitie gepromoveerd terwijl ze 16de stonden en kijk waar ze nu staan. Ik duim dus voor Almere !

17 mei 2018 om 15:33

Heel het achterland is voor Ajax en AZ daar.
Zo ook 99% van de mensen die daar wonen uit die regio komen maar naar Almeren zijn gegaan voor de woning prijzen.

Hebben een stadion dat kleiner is dan Exelcior en zitten 90% van de tijd niet eens half vol....
Nee zou fijn zijn voor de Eredivisie en een verrijking weer.

Laat aub de Graafschap dit winnen een mooie club met een trouwe aanhang.

17 mei 2018 om 16:30

Almere is natuurlijk een rare stad en met niks te vergelijken in Nederland, het eerste huis stond er pas in 1975, over 10 jaar is het waarschijnlijk de 5 stad van Nederland met meer inwoners dan bijvoorbeeld Eindhoven. Ik kan me voorstellen dat de 2e generatie van mensen die daar geboren zijn langzaam opzoek gaan naar een eigen identiteit, je ouders kunnen uit Amsterdam komen maar als je daar zelf niet geboren bent en niet vaak komt dan ga je daar toch minder mee krijgen. Als ze een fatsoenlijk stadion neerzetten en op eredivisie niveau spelen denk ik dat het hard kan gaan.

17 mei 2018 om 18:31

En hoe wil zo'n club dat betalen? Met Ajax en AZ in de buurt is de vijver op het gebied van spelers, sponsoren en bedrijven nou niet bepaald groot. Het is altijd heel makkelijk om te zeggen dat een club potentie heeft, maar in werkelijkheid gaat dat vaak heel anders.

Ook het feit dat ze aan Flevoland een mooi gebied hebben waarin ze kunnen scouten, klopt natuurlijk niet. Almere City is niet de enigste die scouts op dat gebied afstuurt en de aantrekkingskracht van die club is nou ook niet bepaald groot.

Ben wel verbaasd eigenlijk dat mensen daadwerkelijk denken dat Almere gaat winnen van De Graafschap. Ze zijn natuurlijk niet kansloos, maar het Roda JC dat hun verslagen hebben was ook echt wel brandhout in de wedstrijden die ik gezien heb.

Wij creëren veel meer kansen en zijn een stuk dodelijker dan Roda JC was.
Ik zeg niet dat we er wel even overheen zullen lopen, maar ik verwacht dat we wel beter zullen zijn dan Almere City Fc.

Desalnietemin hoop ik natuurlijk wel op een hele spannende tweeluik zoals wij die hadden tegen Telstar!

Kom op Superboeren!

17 mei 2018 om 15:22

Je had mij ook niet hoeven vertellen dat Dordrecht een 1-4 achterstand helemaal gelijk zou trekken in Leeuwarden om via pingels ook nog eens een ronde verder te gaan. Deze play-offs blijven knotsgek en voorlopig zijn ze op eigen kracht alweer een ronde verder.

Ik geef de Graafschap ook de grootste kans, maar dat mensen denken dat Almere óók zou kunnen winnen is natuurlijk niet heel gek.

17 mei 2018 om 15:57

Ongelofelijk dat je zo snel Almere af schrijft. Ik denk dat het verschil tussen beide selecties niet heel groot is, waarmee we wel geluk hebben is de laatste thuiswedstrijd. Verder kan het alle kanten op, heeft 1 v/d ploegen een slechte dag, dan kan dat zomaar fataal zijn.

17 mei 2018 om 16:06

Ik schrijf ze helemaal niet af, ik geef alleen aan dat er een verschil is tussen favoriet zijn en een kans maken!

Daarbij komt dat ik volle vertrouwen heb in mijn club De Graafschap.
Ze moeten dit gewoon over de streep trekken!

17 mei 2018 om 16:17

De Graafschap heeft 13 punten meer in de competitie, die zijn dus echt wel van betere huize, echter in dit soort Do or Die wedstrijden weet je het nooit.

17 mei 2018 om 16:18

Nou ik vind onze selectie echt wel beter dan dat van Almere. Tuurlijk heeft Almere een goede kans om door te gaan, dat heeft iedereen die Play-offs speelt. Op basis van de selectie, vorm en ranglijst geef ik ons de grootste kans om door te gaan. Zondag uitverkocht huis, en daar moeten we het over de streep trekken.

17 mei 2018 om 18:34

Ten eerste zijn de play-offs een merkwaardig fenomeen waarin een club maar een paar keer hoeft te pieken. Als de Graafschap z'n dag niet heeft en Almere gaat voor elke meter, kun je twee hele lastige wedstrijden krijgen, ondanks het verschil in kwaliteit. Gezien het stadion en de supporters hoop ik op de Graafschap, maar ik durf nog geen voorspelling te doen.

17 mei 2018 om 22:06

Dit is een te grote mond!!! de Graafschap heeft meerdere wedstrijden verloren. En kijk wat er gebeurde tegen Roda! Je wilt dat wegpoetsen. Maar Roda is nogal wat groter dan Almere, en ook dan de Graafschap. Kijk wat er in Leeuwarden gebeurd, kijk wat Fortuna flikt!

Je wenst is duidelijk, en die snap ik. Ik hoop ook, en ga er vanuit dat de Graafschap volgend jaar ere-divisie speelt! Met dank aan Henk de Jong! (de afgelopen periode in Heerenveen gezien, maar goed daar is een andere keuze gemaakt)

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit! En alleen al om jou post! Zou ik het bijzonder hopen (al schaadt het het Nederlandse voetbal) dat Almere het niet haalt!

Ik vind het heel dubbel. Als je nog geen stadion van 3200 kunt vullen kun je je afvragen wat je in de eredivisie te zoeken hebt. Echter dacht ik wel dat ze het financieel gezien beter voor elkaar hebben dan de graafschap.

17 mei 2018 om 18:36

Maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de grootte van de club. Als Almere City zou moeten leven als de Graafschap, is het binnen twee jaar failliet. Ik hoop eigenlijk op De Graafschap. Die voegen op elk gebied in ieder geval iets toe aan de Eredivisie.

Mooi. Club met echt gras erin en 1 met kunstrgras eruit..Goede zaak. Kom op Almere!!

Als je kijkt: Een jonge stad met 200 000 + inwoners; een echt grasveld komend seizoen; een extra tribune van 600 mensen voor deze wedstrijd en heel snel uitverkocht; en een heel rijke eigenaar en TD met kennis + ervaring. Best wel potentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Mike GrimKeeper00
Roy PistoorKeeper00
Chiel KramerKeeper00
Damon MiraniVerdediger00
Jorni CampsVerdediger00
Van BuurenVerdediger00
Calvin Mac-IntoshVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City.

Nederland
18 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Go Ahead Eagles
2015-2015 NAC Breda
2013-2013 Dinamo Minsk
2012-2013 FC Groningen
2010-2011 Wisla Kraków
Laatste voetbalnieuws

Maaskant: ‘Toen begreep ik het: bij BATE kún je gewoon niet winnen’

PSV staat voor een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De kampioen van Nederland gaat dinsdagavond op bezoek bij BATE Borisov in de laatste voorronde van de Champions League. In...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 22 augustus
Julen Lopetegui dringt bij Real Madrid aan op de komst van Rodrigo Moreno. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren