Spanning stijgt bij Almere City: ‘Hij is een ervaringsdeskundige’

Donderdag, 17 mei 2018 om

Almere City hoopt donderdagavond een eerste stap te zetten naar de Eredivisie. De club uit Flevoland neemt het in het eigen Yanmar Stadion op tegen De Graafschap en komende zondag wordt de return in De Vijverberg afgewerkt. Trainer Jack de Gier wil niet te ver vooruitkijken en focust zich eerst op het komende tweeluik.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Almere City - De Graafschap?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door vak104)

Gaat een mooi potje voetbal worden. Wat een stunt zou dat zijn als Almere doorkomt! En dat terwijl ze op plaats 9 eindigde !

17 mei 2018 om 10:29

Heerenveen is ooit als 16e gepromoveerd...het kan dus nog gekker

Vind het toch enorm knap wat Almere weet te bereiken. Volgens mij ook met goed beleid en een duidelijke visie wat men wil. Vind het daarom ook jammer om te zien dat zoveel mensen haten op Almere (en Emmen) met als mening dat die clubs niets aan de Eredivisie toevoegen.

Ik ben het daar niet mee eens, ik denk dat de kwaliteit in de Jupiler League uiteindelijk helemaal niet zoveel verschilt onderling, vooral het linkerrijtje niet. Het kan juist verfrissend werken eens wat nieuwe teams in de Eredivisie te zien in plaats van die teams die altijd maar stuivertje wisselen tussen de Eredivisie en de Jupiler League.

Van mij mag Almere City dus zeker promoveren, al verwacht ik wel dat de ervaring bij de Graafschap toch de doorslag zal geven. Hoop in elk geval op een leuk duel met veel doelpunten.

17 mei 2018 om 09:28

Ik denk dat mensen er vooral moeite mee hebben dat de nummer 9 (!) nu kans heeft op promotie. Waar speel je dan die 34 wedstrijden voor? Het periodesysteem trekt de hele competitie scheef. Als Almere daarvan profiteert zal ik het ze niet misgunnen, maar het systeem bevalt mij totaal niet. Overigens is dat "toevoegen aan de competitie" een flauwekul verhaal. Als je diezelfde redenatie consequent zou volgen, zou je Ajax, Feyenoord, PSV en AZ ook niet Europees hoeven af te vaardigen.

17 mei 2018 om 09:40

Ik denk dat de mensen vooral moeite hebben met een stadion van 3.000 mensen dat voor de helft gevuld id.

17 mei 2018 om 09:43

Ik deel de mening van Frtorres. In mijn ogen zou het een veel beter idee zijn om de nummer 16 van de Eredivisie te laten spelen tegen de nummer 3 van de Eerste divisie en de nummer 17 van de Eredivisie tegen de nummer 2 van de Eerste divisie. Die teams mogen dan over 2 duels uitvechten wie er in de Eredivisie mag voetballen het jaar erop. Als je als nummer 9 weet te promoveren is dat erg knap, maar eigenlijk heb je dan gewoon gepiekt op het juiste moment. Liever zie ik dat je over een heel seizoen je plekje in de play offs veiligstelt.

17 mei 2018 om 11:08

Het probleem daarmee is dat halverwege het seizoen driekwart clubs in de Eerste Divisie nergens meer voor spelen. Je dacht dat stadions nu al amper gevuld waren? Nou bereid je dan maar voor En spelers die niet meer 100 hoeven te voetballen want degraderen kan je ook niet.

Nu kunnen spelers en supporters nog proberen te gaan voor een periodetitel om zo nog iets van het seizoen te maken wat ook weer voor interessante wedstrijden zorgt in de competitie en nacompetitie.

17 mei 2018 om 12:05

Vanavond zitten er 3600 man. Bij promotie trekt de club veel extra supporters, Almere is een grote stad

17 mei 2018 om 14:02

Het is in de Eerste Divisie knapper om níet mee te mogen doen aan de Nacompetitie dan wel mee te mogen doen. Dus eigenlijk spelen veel clubs ook al vanaf januari nergens meer om, omdat wel duidelijk is dat ze bij de eerste 10 gaan eindigen.

Ik zou twee poules maken van vier clubs:
- nummer 16 en 17 van de Eredivisie
- Vier periodetitels. Dan kan elke club de gehele competitie nog ergens om spelen.
- twee hoogst geplaatste clubs zonder periode titel

En die een volledige competitie laten afwerken. Winnaar van de poule promoveert.
Je bent één week langer bezig, maar je bent er wel vanaf dat je tot en met nummer 10 of 11 mee kan doen aan de nacompetitie.

Spanning stijgt en stijgt... Ow wat hooop ik er toch op... Ik hoop op 2-0 of 3-1 maar wel die 2 goals overlap. Beste is 2-0 agja als Almere maar goed speelt want ben niet vergeten hoe ze schijt veel geluk hadden 3 jaar geleden!!!

17 mei 2018 om 10:43

2 goals is te overzien, helemaal wanneer er 1 in de eerste helft al gemaakt zal worden.

Anyway, knap wat ze bereikt hebben tot nu toe. Maar zou voor de graafschap toch gewoon een schande zijn het nu niet af te maken.

17 mei 2018 om 11:52

Maar Almere scoort altijd uit dus daar maak ik mij niet druk om. Vooral als Almere thuis 2-0 wint en uit snel met 0-1 voor komt. Krijgen we zelfde scenario als tegen Roda :P

Vind het erg knap wat Almere presteert, maar vind de club geen toevoeging voor de Eredivisie. Zie liever cultclub De Graafschap promoveren.

17 mei 2018 om 09:34

Het is knap dat ze Roda hebben verslagen in de playoffs, maar in de JL zijn ze op de 9e plaats geeindigd en hebben ze dus helemaal geen sterk seizoen gedraaid. Ze zijn nota bene 22 punten achter NEC geeindigd.

Ik vind op zich de playoffs voor promotie/degradatie een hele mooie seizoensafsluiting met veel spanning, maar ik vind dat er veel te veel teams aan mee mogen doen. Op dit moment is het voldoende om in de competitie bij de bovenste helft te eindigen om playoffs te mogen spelen, dat gaat nergens over.

Ik verwacht ook niet dat Almere het gaat redden. De Graafschap heeft het sowieso meer verdiend op basis van het hele seizoen en is ook in uitstekende vorm de laatste tijd.

Als Almere niet promoveert, dan is Macdonald een leuke technische allround spits, die best opgepakt kan worden door een Eredivisieclub. Een backup-spits voor bijv. Vitesse, Heerenveen, Heracles etc...

17 mei 2018 om 09:39

Goeie speler inderdaad. Zie hem ook wel graag bij De Graafschap spelen als we in de Eredivisie zitten. Nee ik ga er nog niet vanuit dat we het gaan halen maar geef ons wel een hele goede kans. Vandaag een goed resultaat behalen en zondag afmaken thuis.

17 mei 2018 om 10:46

Ik weet dat we met Castaignos momenteel een dramatis hebben maar McDonald lijkt me nou niet het niveau dat Vitesse zou moeten willen halen...

17 mei 2018 om 11:15

Castaignos, die naam wil ik niet meer horen...

Maar voor backup spits achter Matavz een uitstekend alternatief; zoals gezegd snel en technisch en kan mooi kaatsen met Linssen, Mount, Beerens.

En Thomas Buitink kan daarna zijn rol en die van Matavz overnemen...

17 mei 2018 om 14:58

Haha Castaignos ja, kijk Plet was echt minder en willicht Bulykin ook nog wel ,maar daarna komt echt Castaignos hoor, goeie genade wat hebben we ons daar aan geergerd.

Het is wel zo dat de Graafschap altijd scoort. Hoop persoonlijk toch wel minstens op een gelijkspel. Dit moet ook kunnen zolang we niet zo beginnen als tegen Telstar.

17 mei 2018 om 14:56

Gewoon winnen jullie!
het zou een stunt zijn als Almere promoveert, maar dan ook alleen maar door het rare periodetitel system, gewoon 9e geindigt en dan promoveren, dta is toch eigenlijk te gek voor woorden zeg.

Almere is inmiddels de 7e stad van Nederland qua inwoners met ong 204000 inwoners. Dus qua inwoners mag het zeker wel een eredivisieclub hebben. Alleen het stadion en aantal toeschouwers draagt dat nog niet uit. Belangrijkste reden is natuurlijk dat het een forensenstad van Amsterdam is, veel inwoners zijn Amsterdammers van origine en veel Almerenaren/nezen zullen Ajax supporter zijn. Wellicht dat eredivisieschap helpt aan het werken naar een nieuwe identiteit voor Almere City. Het zal meer supporters opleveren, wat welicht weer meer mond op mond reclame zal opleveren. De stad moet wel werken aan een nieuw stadion natuurlijk want waar ze nu in spelen is van niveau derde divisie.

17 mei 2018 om 10:39

Nou ja, stad. Met Almere haven/poort/buiten/strand etc is het moeilijk een stad (met duidelijk centrum) te noemen. Gewoon een buitenwijk van Amsterdam te bereiken via de a6.

Ik hoop echt dat Almere City komende zondag gaat promoveren en ik heb er vertrouwen in dat dat gaat gebeuren. Het belangrijkste is dat Almere City vanavond in eigen stadion de 0 houdt want dat is belangrijk in de nacompetitie. Almere City heeft op dit moment misschien geen Eredivisie waardig stadion maar als ze promoveren en zich volgend seizoen handhaven in de Eredivisie dan kan er waarschijnlijk wel een stadion uitbreiding komen wat natuurlijk wel nodig is bij Almere City. Ik hoop dat Almere City zich na hun eventuele promotie in 3 tot 5 jaar kan toewerken na een stabiele middenmoter want dat gun ik de provincie Flevoland zeker.

17 mei 2018 om 12:15

Weinig kans. De meeste mensen in en om Almere hebben al een sterke voorkeur voor Ajax. Die stappen echt niet zomaar over naar Almere City. Duurt echt nog wel 10/15 jaar voordat de jeugd die nu een gevoel gaan krijgen bij een club oud genoeg zijn om het stadion te bevolken.

Of het nu De Graafschap, Almere, Emmen of Sparta is. Degene die promoveert verdiend het gewoon. In ieder geval 1 jaar eredivisie spelen. Daarnaast denk ik dat het met 2 van de eerder genoemde clubs en Fortuna, VVV en Excelsior er genoeg kanshebbers zijn voor de laatste plaats(en) en dus zelfs 2 jaar eredivisie er wel inzitten.
De kans op promotie volgend seizoen acht ik voor deze 4 clubs kleiner als handhaving in de eredivisie.

17 mei 2018 om 15:02

Niet helemaal toch Lekiam, ik snap wel dat de regels zo in elkaar zitten maar dat de nummer 'nog wat' van de lijst kan promoveren is toch wel een beetje dubieus?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Mike GrimKeeper00
Roy PistoorKeeper00
Chiel KramerKeeper00
Damon MiraniVerdediger00
Jorni CampsVerdediger00
Van BuurenVerdediger00
Calvin Mac-IntoshVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Almere City FC.

0 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 oktober
Manchester City en Tottenham Hotspur volgen de verrichtingen van Elif Elmas. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren