‘VfL Wolfsburg verscheurt contract Younes; rechtszaak mogelijk ophanden’

Donderdag, 17 mei 2018 om

Het is nog altijd de vraag waar Amin Younes volgend seizoen speelt. De buitenspeler van Ajax leek transfervrij op weg naar VfL Wolfsburg, maar die club zou inmiddels een clausule hebben geactiveerd om de overstap te annuleren. Mogelijk komt er een rechter een te pas in de transfersoap, speculeert Kicker donderdagochtend.

Wolfsburg, dat zich momenteel via de nacompetitie probeert te handhaven in de Bundesliga, twijfelt over de rechtsgeldigheid van het contract dat Younes inmiddels getekend zou hebben. De Duitser zou immers ook al een contract bij Napoli hebben ondertekend: afgelopen winter zette Younes volgens de Italiaanse club 31 handtekeningen, waardoor hij per 1 juli onder contract staat in Napels. Door het kamp-Younes wordt dat tegengesproken.

Naar verluidt tekende Younes recentelijk tot medio 2022 bij Wolfsburg. In dat contract zou echter een clausule staan om de deal te annuleren als er problemen met Napoli ontstaan. Wolfsburg zou er nu voor hebben gekozen om die clausule te activeren, waardoor de overstap op losse schroeven staat. De komst van de aanvaller werd geregeld door sportief directeur Olaf Rebbe, die vorige maand moest vertrekken. Na zijn afscheid ontstonden twijfels over Younes.

Kicker denkt dat advocaten zich zullen bemoeien met de kwestie en dat er mogelijk een rechtszaak aan te pas moet komen. Het kamp-Younes zou dan procederen tegen Napoli en niet tegen Wolfsburg. Het doel is om het Italiaanse contract te verscheuren, waardoor Younes alsnog kan transfereren naar de Bundesliga. Bij Ajax werd hij na het weigeren van een invalbeurt tegen sc Heerenveen uit de selectie gezet.


Poll

Waar denk je dat Amin Younes volgend seizoen speelt?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door bago)

GTST is er niets bij. Wat een soap, verschrikkelijk. De een zegt dit, de ander zegt dat. En dat allemaal omdat hij weigerde in te vallen. Hopelijk komt er spoedig echt duidelijkheid, voor alle partijen.

17 mei 2018 om 08:29

Vanwege die inval beurt en dat rare contract? Haha misschien mort hij eens nadenken als hij tekent.

17 mei 2018 om 08:44

Volgens mij heeft ook een goed betaalde zaakwaarnemer die hem moet ondersteunen en adviseren in dit soort zaken. Deze kerel heeft in dit geval ook keihard gefaald natuurlijk.

17 mei 2018 om 08:31

Hoezo allemaal omdat hij weigerde in te vallen? Dat staat los van het hele Napoli en Wolfsburg verhaal.

Ik weet niet hoe het met anderen zit, maar Younes lijkt me echt een enorm vervelend mannetje.

17 mei 2018 om 08:41

@ Gooner4

Tot een jaar geleden was Younes de meest sympathieke persoon van de gehele Ajax selectie in mijn ogen. Iemand die ondanks vele kritieken altijd keihard werkte, nooit verzaakte en altijd netjes was.

Wat een opinie binnen een jaar kan veranderen zeg, jeetje

17 mei 2018 om 09:21

Het leek ook zo'n leuk schattig mannetje, maar blijkbaar zit er dus een 'smerig' mannetje onder.

17 mei 2018 om 11:05

@D-Bergkamp

De opinie is veranderd door het gedrag van Younes.hij was verkocht aan Napoli, Ajax zou nog een trasnfersom ontvangen. Echter Younes gunde Ajax die neit en speelde een spellejte, samen met Napoli. Met een smoesje kwam Younes terug uit Napels, waardoor ajax geen geld meer ontving en hij trasnfrvrij kon vertrekken.

Vervolgens weigert hij in te vallen, voor het oog van de camera's. Terwijl Ajax hem weer in genade had aangenomen naar zijn spelletjes.

Ergens houdt de sympathie op, dat punt is bij de meeste fans allang bereikt. En nu krijgen we het volgende hoofdstuk in de soap, wolfsburtg heeft geen interesse meer in een speler die maandne niet gespoeeld heeft en in allerlei spelletjes is vewikkeld.

17 mei 2018 om 11:48

Speedyafc

"echter Younes gunde Ajax die neit en speelde een spellejte, samen met Napoli."

Spelletje gespeeld 'samen met Napoli'????? Je bedoelt dat spelletje waarbij Younes vervolgens eerst rollebollend met allerlei officials van Napoli over de grond rolt over de vraag óf er nou sprake is van een (rechtsgeldig) contract of niet en vervolgens zelfs contracten aagaat met Wolfsburg. Of is dát ook onderdeel van het spel tussen Younes en Napoli om Ajax de transfersom door de neus te boren????

Beetje rare suggestie Speedy, er is totaal geen collusie met Napoli natuurlijk dat is evident.

17 mei 2018 om 12:32

D-Bergkamp.

Binnen een jaar heeft Younes schimmig zitten doen over zijn knieblessure, was er daarna de soap met Napoli, vervolgens weigerde hij bij Ajax in te vallen, daarna bleek uit een gesprek met Overmars en Ten Hag dat hij met zijn gedachte helemaal niet bij Ajax dat en nu dit weer. Vind je het heel gek dat de opinie rondom hem een U-bocht heeft genomen? Dat heeft hij helemaal zelf gedaan. EDIT: sorry, ik las over de woorden 'in mijn ogen' heen en nu ik je reactie nog een keer lees, heb ik het idee dat het over je eigen opinie gaat. Daar sluit ik me dan helemaal bij aan!

17 mei 2018 om 08:37

Hij tekende in januari bij Napoli en weigerde in te vallen in maart.. heeft dus niets met zijn niet-invalbeurt te maken..

17 mei 2018 om 09:27

Haha nee. Ik heb nog steeda hrt gevoel dat younes het opzettelijk ueeft gedaannzodat hij nu transfervrij kan gaam en dikke tekenbonus kan krijgen. Maar dat is hoe ik erover denk

17 mei 2018 om 10:54

Markbakel

Leuk bedacht, maar feit is dat hij helemala niet transfervrij kan gaan. Dus die vette tekenbonussen kan hij ook op zijn buik schrijven. Hij ligt gewoon vast in Napels, tot een andere club hem vrij koopt.

18 mei 2018 om 06:17

waarom heeft hij daar dan net het afgelopen hafl jaar gespeeld?. volgens jou heeft hij tenslotte een contract getekend in Napels. en was hij dus niet meer van ajax?

17 mei 2018 om 11:05

De meeste mensen weten dat als ze iets tekenen dat ze daarvoor garant staan. Nu twijfelt Wolfsburg ook over de rechtsgeldigheid van het contract bij Wolfsburg. Het lijkt er dus gewoon op dat hij een rechtsgeldig contract heeft bij Napoli, alleen ziet hij dat zelf niet zitten. We hoeven Younes totaal geen hart onder de riem te steken. Hij zal waarschijnlijk gewoon Napoli moeten betalen of daar gaan voetballen.

17 mei 2018 om 11:07

Het zijn wel een hoop fouten bij Younes warbij Ajax elke keer benadeeld werd. Ik ben helemaal klaar met die jongen, hij zoekt het maar lekker uit in de chaos die hij zelf gecreerd heeft.

Na al daar gedoe is de interesse van de Europese subtop in younes gesmolten als sneeuw voor de zon. Niemand zit te wachten op al dat gedoe.

Wat een ongelofelijke prutser moet die zaakwaarnemer van Younes eigenlijk zijn. Een zaakwaarnemer dient toch in overleg met zijn cliënt te zorgen voor een zo goed mogelijk contract die aan alle wensen van de voetballer voldoet? Ik heb niet het idee dat het bij de zaakwaarnemer van Younes helemaal gelukt is.
Er is een hoop op te merken over Raiola maar ik kan me niet voorstellen dat dit soort gepruts hem zou overkomen.

17 mei 2018 om 08:34

Het begint mee dat die knuppel van een Younes tekent in Napels en alsvolgt bedenkt dat hij niet in Napels wil spelen, vervolgens te denken dat Ajax het fijn vond dat hij transfervrij de deur uit vertrekt, niet veel speeltijd meer krijgt om dan ook nog eens een invalbeurt te weigeren. Carrière gaat zo als een nachtkaars uit, van finale europa league en duitse manschaft naar misschien 2 bundesliga, chapeau Younes

17 mei 2018 om 10:56

Tornado72

Heeft werkelijk niets te maken met wat de zaakwaarnemer heeft gedaan. Die heeft gewoon, volgens de wens van Younes, een contract geregeld bij Napoli dat per 1 juli a.s. ingaat. Het is echter Younes zelf die, opeens, na een bezoek aan Napels, bedacht dat hij een grote vergissing had begaan. Dat lag dus totaal niet aan de zaakwaarnemer. Younes zelf is van gedachten veranderd.

17 mei 2018 om 11:14

Jij stelt dus dat Younes het contract bij Napoli getekend heeft zonder dat hij ooit in Napels geweest was? Het was verstandig geweest van z'n zaakwaarnemer om hem dat sterk te ontraden. Ga eerst eens kijken in welke omgeving je komt te leven en te wonen kijk eens hoe de club erbij staat en of het allemaal bevalt.
Zo als jij het samenvat heeft de zaakwaarnemer tegen Younes gezegd dat hij goed kon verdienen bij Napoli en heeft hij zonder ooit in Napels geweest te zijn blindelings een contract getekend?
Erg naã¯ef van Younes en erg onzorgvuldig van de zaakwaarnemer, die waarschijnlijk ook alleen maar Eurotekens in z'n ogen had.

17 mei 2018 om 11:41

Tornado72

"jij stelt dus dat Younes het contract bij Napoli getekend heeft zonder dat hij ooit in Napels geweest was? "

Nee. Dat stel ik nergens. Waar maak jij dat uit op? Mijn woorden 'na een bezoek...' sluiten een eerdere bezoek toch totaal niet uit?
Ik heb nergens gesteld dat de zaakwaarnemer Younes 'blind' van alles getekend zou laten hebben. Dat is volgens mij vooral jouw aanvulling, die vooral ten dienste staat aan jouw beeld van hoe het allemaal gegaan is. Waarbij niet Younes verantwoordelijk is voor zijn eigen daden als volwassene, maar waarbij die verantwoordelijkheid moet worden afgeschoven op door Younes zelf ingeschakelde hulppersonen. Wat nogal gekleurd wordt ook trouwens door je opmerking dat die zaakwaarnemer 'waarschijnlijk' 'eurotekens in zijn ogen had.'

Wat een chaos bij én rondom Younes.

Terwijl hij vorig seizoen heel goed bezig was bij Ajax, in de Europa League en als international van Duitsland. Dit seizoen is het helemaal mis gegaan met hem, slecht spelen, dubbele contracten, niet in willen vallen. En nu dit weer bij Wolfsburg...

Een aaneenschakeling van mis-hits. Daarbij heeft hij toch wel een waardeloze zaakwaarnemer...

17 mei 2018 om 09:55

Iedereen wijst naar de zaakwaarnemer. Misschien heeft hij gewoon zijn werk gewoon goed gedaan met de transfer naar Napoli. Toen die rond was kwam Wolfsburg pas aanzetten.

Mijn inziens is de sportief directeur Olaf Rebbe met snode plannen gekomen om Younes alsnog naar Wolfsburg te krijgen. Het kamp-Younes zou dan procederen tegen Napoli en niet tegen Wolfsburg. Het doel is om het Italiaanse contract te verscheuren, waardoor Younes alsnog kan transfereren naar de Bundesliga. Als dat niet zou lukken is er een clausule. Er zou vast wel een vorstelijk salaris tegenover hebben gestaan of een mega tekenbonus.

Nu Rebbe is ontslagen en Wolfsburg de in- en outs kennen van de deal / wandelpad is besloten om niet mee te werken en de clausule in werking te stellen.

Dit lijkt mij de meest logische verklaring.

Het weigeren van een invalbeurt in de laatste minuut is een apart hoofdstuk en staat los van Napoli en Wolfsburg.

17 mei 2018 om 10:58

Nufc_u2

Hoezo 'toch wel een waardeloze zaakwaarnemer'?? Zaakwaarnemer heeft alles gedaan conform de wensen van Younes zelf. Dus alles was uitstekend geregeld tot het moment dat Younes zelf van gedachten veranderde. Daar kan de zaakwaarnemer, uiteraard, helemaal niets aan doen. Lijkt me helder. Dus waarom hem de schuld geven?

Het is Younes en Younes alleen. Die heeft zichzelf in een onmogelijke positie gemanouvreerd en het sindsdien alleen nog maar erger en erger gemaakt.

Pff wat een gedoe. Vond t al apart dat Wolfsburg 'm een contract aanbood. Bedoel. Je informeert eerst over een speler lijkt me. Nou dan kom je achter de weiger inval.. raar gedoe met Napoli. En vervolgens teken je samen met die jongen een contract. Rare gang van zaken.

Laat napoli schappelijk doen. Laat ze de boel Niet uitbuiten maar dit als een verkeerde keus zien. Heeft toch niks gespeeld daar.

17 mei 2018 om 09:46

Natuurlijk, geef hem ook nog zijn teken bonus mee want hij is zo zielig.

Hij heeft gewoon bewust de boel geflest en moet nu op de blaren zitten. Eerst een blessure fake om zo onder de clausule in zijn contract uit te komen. Dan "verkocht" worden aan Napoli om vervolgens met hen lekker te bedenken dat je Ajax een transfersom door de neus kunt boren, door in de zomer er pas naar toe te gaan. Dit alles zodat hij zelf ook nog een dikke tekenbonus krijgt. Dan komen er een paar Duitse clubs om de hoek die hem ook wel transfervrij willen hebben en gaat ie ontkennen dat ie heeft getekend en probeert wederom op een slinkse wijze onder een contract uit te komen.
Nee meneer Younes moet kei hard worden aangepakt. Jammer dat Ajax die fake blessure niet hard kan maken anders zouden die ook nog een procedure tegen die oplichter moeten aanspannen.

Echt geniaal om het gewoon zo te verprutsen in een paar maanden:
- Ajax baalt, want ze vangen nu helemaal geen transfersom en meneer wilde niet invallen
- Napoli baalt want ze dachten een nieuwe speler in huis te hebben
- Wolfsburg baalt want ze dachten een Duits international te hebben
- Younes zelf kan het WK wel vergeten en mag hopen dat hij überhaupt nog een leuke club vindt.

17 mei 2018 om 09:52

In dat rijtje hoort Napoli niet thuis in mijn ogen. Die hebben Younes alleen gehaald als handelswaar (nooit een serieuze optie voor de basis), en die kunnen ze alsnog zo ‘gebruiken’. De marktwaarde van hem is echter wel gedaald lijkt me, dus als ze al balen dan is het daarom.

Ik denk dat hij volgend seizoen helemaal niet zal spelen waar dan ook. Contract bij Napoli contract bij Wolfsburg wie weet waar hij nog meer getekend heeft.

Jeetje wat een soap zeg. Geloof dat in het geval Younes alles wat zo'n beetje verkeerd kan en kon gaan wel verkeerd is gegaan.
Feit is dat als het contract van Younes met Napoli rechtsgeldig is, hij geen poot heeft om op te staan. Ik snap Wolfsburg dan ook niet dat ze hem een contract aan hebben geboden terwijl deze situatie verre van opgelost is.
Zolang het contract wat Younes heeft getekend met Napoli niet in de rechtbank is gearbitreerd zal geen enkele club hem een contract voorleggen op basis van zijn geclaimde transfervrije status. Dit kan wel eens bijzonder nare gevolgen voor zijn voetbal carriere hebben.
Ik snap nog steeds niet waarom Ajax hem in het begin van het seizoen niet gewoon verkocht heeft.

17 mei 2018 om 11:02

Leicester

"zolang het contract wat Younes heeft getekend met Napoli niet in de rechtbank is gearbitreerd zal geen enkele club hem een contract voorleggen op basis van zijn geclaimde transfervrije status."

Tuurlijk wel! Waarom zou je, bijvoorbeeld zoals Wolfburg, dat niet doen eigenlijk?? Is toch een buitenkansje dit? Daarnaast, je kunt met clausules in het contract allerlei opschortende en ontbindende voorwaarden in het contract zetten. Dat is namelijk exact wat Wlfsburg gedaan heeft. Iets in de trant van 'mocht op enig moment blijken dat Napoli haar rechten op de speler alsnog te gelde maakt, of zal maken, dan zal dit contract geachte moeten worden nooit te hebben bestaan." En voila! Mooi toch?


Allemaal aan zich zelf te danken.
Ajax is de dupe,vangt geen cent.
Niks geen meelij met die gozer.

Het zit Younes ook niet mee zo kan je maar eens weer zien hoe snel het in het voetbalerij kan gaan. 2 Jaar geleden kon je hem nog makkelijk voor 20mil verkopen! En nu wilt niemand hem bijna meer wel deels aan zichzelf te danken trouwens.

Ongelooflijk dat er nog mensen zijn die Younes als zielig bestempelen. Er zit toch wel een steekje aan je los als je eerst een contract gaat tekenen en daarna maar besluit dat je het toch liever niet doet omdat de stad je bij nader inzien niet aanstaat!?

Napoli moet helemaal niet meewerken, die club moet zich gewoon keihard opstellen. Getekend is getekend. Laat Younes de gevolgen maar dragen voor zijn infantiele gedrag.

Ik vind het persoonlijk belachelijk dat er maar liefst 31 handtekeningen gezet moeten worden om een contract te ondertekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

39 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 21 oktober
Real Madrid heeft een opvallend plan om Mauro Icardi in de zomer binnen te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren