‘Feyenoord verkoopt huurling om twee redenen liever aan buitenland’

Donderdag, 17 mei 2018 om

FC Utrecht wil Simon Gustafson graag overnemen van Feyenoord, maar het Algemeen Dagblad meldt dat dat nog zeker geen gedane zaak is. Technisch directeur Martin van Geel verkoopt de middenvelder liever aan een club uit het buitenland.

Feyenoord wil de ‘concurrentie’ liever niet versterken en denkt bovendien meer aan Gustafson te verdienen wanneer hij een transfer naar het buitenland maakt. Jean-Paul de Jong bevestigde eerder tegenover FOX Sports interesse te hebben in de 23-jarige linkspoot en noemde hem ‘een hartstikke goede speler’.

“Aan het einde van het seizoen kijk je naar versterkingen voor komend seizoen. De scouting heeft zijn werk gedaan en heeft veel spelers in het vizier. En een van die spelers is inderdaad Gustafson. Het is een speler met heel veel creativiteit.”

De Zweed hoefde bij Feyenoord niet op een basisplaats te rekenen en werd daarom uitgeleend aan Roda, waar hij in 33 competitiewedstrijden 10 keer scoorde en 6 assists leverde. Ondanks zijn goede statistieken wist hij degradatie met de Kerkradenaren niet te voorkomen. In de nacompetitie ging de ploeg van trainer Robert Molenaar ten onder tegen Almere City.


Poll

Denk jij dat Simon Gustafson naar FC Utrecht gaat?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Nou dan stel ik bij deze voor dat geen enkele Nederlandse club nog aan Feyenoord verkoopt.

17 mei 2018 om 08:13

Alsof Ajax of PSV spelers liever naar andere clubs in Nederland ziet gaan... de soap rondom Bazoer vergeten? Stel je dan ook voor dat spelers die al bij een club zitten niet meer naar Ajax mogen gaan?

17 mei 2018 om 08:15

Prima, er loopt op dit moment in Nederland toch niets rond wat iets toevoegt aan Feyenoord en haalbaar is.

17 mei 2018 om 10:09

Ayoub net binnen gehengeld en vorig seizoen Amrabat, st.Juste etc. Ik laat in het midden of het versterkingen zijn maar vind het apart dat Feyenoord wel nederlandse spelers wil binnen halen en vervolgens iemand als Gustafsson, die geen speeltijd krijgt bij de club, geen binnenlandse transfer gunt.

17 mei 2018 om 10:24

Die stap wordt 'm ook gewoon gegund. Is ook duidelijk uitgesproken door Feyenoord/gio/van Geel zelf. Dit is echter een bericht van het AD.

En je hebt er als Feyenoord zijnde ook helemaal niets aan om te zeggen dat Utrecht geen spelers van Feyenoord mag kopen.

De enige kern van waarheid is dat er liever aan het buitenland verkocht wordt, omdat daar waarschijnlijk een hoger bedrag vandaan komt. Maar dan moet Simon zelf ook willen.

17 mei 2018 om 09:07

Toch grappig, kleine clubs dan Feyenoord menen altijd de hoofdprijs te vragen aan Feyenoord. Nu kiest Feyenoord om twee goede redenen er voor om Gustafson liever te verkopen aan het buitenland.

Maar zo kan van Geel het ook spelen. Utrecht heeft miljoenen ontvangen voor Labyad. Die kunnen nu best zo'n 3-4 miljoen neerleggen voor Gustafson.

17 mei 2018 om 09:20

Utrecht gaat echt geen 4 miljoen betalen.

17 mei 2018 om 09:35

En juist daarom moet je hem aan een buitenlandse club verkopen. Die vier lijkt hij me zeker wel waard als labyad zeven oplevert.

17 mei 2018 om 10:11

Jankerds bij feyenoord zelf de beste spelers van de 'concurenten' willen hebben en jaren lang ervan proffiteren (amrabat st juste vejinovic tapia en ga zo maar door) maar willen ze een speler van feyenoord is het huilen. Daarbij vraag feyenoord nooit de hoofdprijs voor hun spelers?

17 mei 2018 om 10:20

Huh? Jankerds? Omdat we de hoogste prijs willen en geen liefdadigheidsinstelling zijn? Net zoals dat Utrecht ook de hoogste prijs wil voor hun spelers zoals Labyad en Amrabat?

Dat ze niet aan Utrecht willen verkopen vanwege dat concurrentieverhaal is natuurlijk onzin.

17 mei 2018 om 11:08

Iedere club wil de hoogste prijs en dat is feyenoord hun goed recht en logisch. Maar dat feyenoord liever niet verkoopt aan de concurent (wat ik utrecht niet eens vind) is heel kinderachtig en zwak. En straks is het weer zeuren als ze een speler onder de top3 willen dat de clubs niet meewerken of de hoofdprijs vragen hoe zou dat nou komen ?

17 mei 2018 om 11:21

Dat zeg ik toch ook; dat Feyenoord niet aan Utrecht zou willen verkopen om de concurrent niet te versterken is onzin. Dit is een bericht van het AD en niet van Feyenoord. Feyenoord zelf heeft al uitgesproken gewoon mee te werken aan een transfer.

17 mei 2018 om 12:30

Ja maar Feyenoord wil die speler dumpen en dat is bij spelers van die kleinere clubs niet.

17 mei 2018 om 09:55

@stlx: Je snap toch ook wel dat Feyenoord hem voor een prijs die marktconform is wil verkopen en dat kan Of wil FC Utrecht gewoon niet betalen. Feyenoord betaald ook de hoofdprijs aan FC Utrecht voor spelers, dus moet FC Utrecht niet voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Ik denk dat hij niet terug word gehaald door Feyenoord, omdat de verstandhouding tussen hem en Gio niet goed is, aangezien hij zich niet van zijn beste kant heeft laten zien toen hij bij Feyenoord op de bank zat en min of meer een basisplaats eiste en dat nu weer eist, die garantie kan Gio hem sowieso niet bieden. Niet omdat hij niet goed genoeg is.

Wees blij Utrecht. Mentaliteit laat te wensen over.

17 mei 2018 om 14:15

De frustratie zit nog diep? Maar zonder deze jongen was nacompetitie niet nodig geweest, dan had Twente hoger gestaan.

Toch eervol dat Feyenoord FC Utrecht als directe concurrentie ziet.

17 mei 2018 om 08:14

Nu Ajax niet meer om de prijzen speelt moet je er goed om denken welke suptop hun kansen gaat pakken om bovenin mee te doen. AZ doet het nu ook leuk...

17 mei 2018 om 08:38

Ajax speelt om het geld, dat is momenteel belangrijker dan voetbal

17 mei 2018 om 09:21

@willem

De subtop heeft weinig te maken met prijzen pakken, de beker winnaar van dit seizoen was namelijk ook terug te vinden op een plaats in de subtop met maar liefst 13! punten achterstand op Ajax.

In vergelijking met jou opmerking, is deze reactie net zo kinderachtig.

17 mei 2018 om 09:39

@grasveld7: Je vergeet te benoemen dat de bekerwinnaar van dit jaar en 2 jaar daarvoor, de kampioen van vorig jaar was. Dat is wel een zeer goede prestatie voor een " subtopper ". Laat Feyenoord dan maar een " subtopper " zijn in de ogen van een hoeveelheid ajacieden (de wens is namelijk de geest van de gedachte) zolang Feyenoord de prijzen pakt en Ajax als " tobclup" helemaal niets de afgelopen 4 jaar.

17 mei 2018 om 10:05

@preditor

Gast, voel je toch niet meteen altijd zo aangevallen. Bij het woordje Ajax begin je al te zweten.

Maar goed, vooruit dan, ik doe wel met je mee.

als je het dan zo bekijkt,

Vergeet dan ook niet te vermelden dat je 18 jaar daarvoor hellemaal niets meer hebt gewonnen en eigenlijk sins vorig jaar pas weer een beetje mee doet in de top van de Eredivisie. Wat eigenlijk tot nu toe een incident lijkt te zijn geweest, aangezien ze dit seizoen vrij kansloos vierde zijn geworden met bijna 20 punten afstand op de huidige kampioen Psv. Alle 4 de toppers hebben verloren zowel uit als thuis.

Als jij dan blij bent met de beker die je in eigen huis binnen hebt kunnen slepen tegen een ploeg die het hele seizoen niet thuis geeft tegen de traditionele top 3, ag, als jij daar blij mee bent..

Ik reageer alleen op Willem omdat hij een kinderachtige reactie maakt dat gewoon weg onzin is. Net als mijn reactie dat Feyenoord minder zou zijn omdat ze een slecht jaar achter de rug hebben, dat maakt ze dan ook niet meteen subtop.

Als je graag wilt provoceren, leer dan ook te incasseren.

17 mei 2018 om 08:16

Ach, het AD. Die lullen zoveel. Als Utrecht straks met het beste bod op tafel komt speelt hij komend seizoen gewoon in de Domstad hoor.

Gustafson anno 2018 vind ik een prima speler voor Feyenoord 1. Ik zeg : Terug halen die Zweed !

17 mei 2018 om 08:53

Die vraag stelde ik me onlangs; Stel nou dat Gustafson eigendom van Roda was.. Zou hij na dit seizoen nou een echte meerwaarde voor Feyenoord zijn?

Het blijft een leuke voetballer, maar zal in mijn ogen toch wederom op het tweede plan terechtkomen en daardoor is een vertrek het beste.

Ik gun 'm zijn mooie stap naar (bijv.) Utrecht wel in ieder geval. Wellicht slijpt van Geel er nog wel een terugkoopclausule in, wat binnen Nederland alleen nooit gebeurt volgens mij en aan het buitenland natuurlijk helemaal niet.

Als ze denken dat ze de concurrentie daarmee versterken kunnen ze hem beter zelf houden en zijn contract openbreken tot 2030. Rare redenatie: Niet goed genoeg voor Feyenoord, maar te goed om te verkopen aan directe concurrenten (Ajax, PSV, AZ, Utrecht of Vitesse?)

Ik snap niet zo goed waarom Feyenoord hem niet gewoon aan een "concurrent" verkoopt. Daar wordt de competitie sterker van en daar profiteert Feyenoord uiteindelijk ook van. Spelers worden namelijk beter van spelen tegen sterkere teams. En Feyenoord moet toch niet bang zijn voor de subtop? Ze moeten gewoon lachend derde kunnen worden of ze doen zelf iets fout.

17 mei 2018 om 08:17

Geloof daar zelf ook niet veel van. Feyenoord wil gewoon centen pakken en zal het hoogste bod gewoon accepteren, ook als het van Utrecht komt.

17 mei 2018 om 08:38

Hoogste bieder is vaak ook koper. Ik vind wel dat Feyenoord hem moet houden.

17 mei 2018 om 08:23

tja dat lachend derde worden is ze dit seizoen ook goed gelukt,
ik snap de redenatie van feyenoord op zich wel, maar als er een clubje komt uit het buitenland waar gustafson zelf niet heen wil dan zit feyenoord straks met een ongelukkige speler in de selectie, met een beetje mazzel kan hij met utrecht mee Europa in, dat dan toch liever dan ergens anders afbraak voetbal spelen in de degradatiezone.

17 mei 2018 om 08:26

Dit seizoen had je een opvallend goed AZ en heeft Feyenoord in de competitie gefaald inderdaad. Maar als Feyenoord gewoon een normaal seizoen draait dan moeten ze derde kunnen worden. Zeker als Alireza en Weghorst straks weggaan.

Dat concurrentieargument slaat nergens op natuurlijk. Feyenoord wil gewoon meer poen dan Utrecht wil betalen.

17 mei 2018 om 09:09

Groot gelijk hebben ze. Waarom zou Feyenoord Gustafson voor een schijntje weg moeten doen? Vorig jaar waren de clubs van mening dat Feyenoord de absolute hoofdprijs moest betalen voor hun spelers. Dat mogen ze nu ook best bij Feyeonord doen, betaal maar 3.5 miljoen voor Gustafson. Anders niet.

Wat een onzin bericht van het Ad.. Feyenoord wil ook gewoon een zo goed mogelijke relatie met de Nederlandse clubs onderhouden en als Utrecht gewoon geïnteresseerd is wordt er echt wel naar gekeken. Er is ook aan Gustafson beloofd dat ze hem de ruimte bieden om te vertrekken naar de juiste club.

Maar als er een beter bod uit het buitenland komt en Gustafson ziet dat ook zitten, is het een ander verhaal. Maar het per se willen verkopen aan het buitenland om de 'concurrentie niet te versterken' lijkt me onzinnig.

Feyenoord wil er gewoon een redelijk bedrag voor hebben en begint het spelletje door dit uit te spreken. Het is nu aan andere clubs om met een goed bod te komen. Als Utrecht 3 miljoen bied en een buitenlandse club 2,5, dan gaat hij gewoon naar Utrecht.

Prima speler voor Feyenoord volgend seizoen.
Denk dat (mits hij de kans krijgt) zich prima kan meten met het niveau van Feyenoord.

Kortom, niet verkopen maar gewoon een kans gunnen!!

Het is inderdaad onderdeel van een spel. Gewoon de prijs opdrijven. Dat is het goed recht van Feyenood. Hoewel het wel wrang is met de wetenschap dat ze Ayoub gratis overnemen van ons.

Sympathiek gebaar van Feyenoord na de transfers van Amrabat en eerder ook Toornstra die wel gewoon de omgekeerde weg mochten bewandelen. Ik denk dat geen enkele club de concurrentie graag versterkt, maar verkoop die man gewoon aan Utrecht man. Haalt Utrecht Gustafson niet dan komt er wel een andere middenveld uit de hoge hoed. En als ie niet goed genoeg is voor Feyenoord, waarom zijn ze dan zo bang om hem naar Utrecht te laten gaan. Feyenoord heeft dan immers toch betere spelers?

17 mei 2018 om 11:25

Het is ook gewoon onzin. Vorig seizoen lieten ze Vejinovic ook op huurbasis gaan naar (concurrent) AZ. Zij werden daar in principe ook sterker van. Hadden ze hem beter naar België kunnen sturen. Maar Feyenoord is er ook gewoon bij gebaat om een goede relatie met deze clubs te onderhouden, dus vanuit dat oogpunt is het al helemaal onzin. Enige kern van waarheid is dat ze liever aan het buitenland verkopen omdat zij zeer waarschijnlijk een hoger bedrag bieden.

Feyenoord moet niet zo zielig doen joh. als Gustafson toch geen speeltijd krijgt bij ons, verkoop hem dan lekker aan Utrecht. wat maakt het nou uit of hij in Nederland blijft spelen? gun die jongen een mooie transfer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

8 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 11 december
Napoli heeft groen licht gegeven voor een transfer van Elseid Hysaj naar Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren