Ajax juicht door zege Atlético en kent twee mogelijke CL-tegenstanders

Woensdag, 16 mei 2018 om

Atlético Madrid wist woensdagavond met 0-3 te winnen van Olympique Marseille in de Europa League-finale. De overwinning van de Spanjaarden betekent goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers zijn nu verzekerd van een geplaatste status in de tweede voorronde van de Champions League. Ajax weet ook al welke clubs het daarin zou kunnen loten: PAOK Thessaloniki of Sturm Graz.

In eerste instantie zouden in de tweede voorronde van het miljardenbal zes clubs uitkomen, maar door de winst van Atletico is de nummer drie van Frankrijk, momenteel Olympique Lyon, al zeker van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor stromen de nummers twee van Turkije en Tsjechië pas in de derde voorronde in, wat dus goed nieuws is voor Ajax.

Als Ajax de derde voorronde haalt, is het daarin bijna zeker van een geplaatste status. De ploeg van Erik ten Hag is afhankelijk van Besiktas en of de Turkse topclub zich weet te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. Bij een uitschakeling van FC Basel in de tweede voorronde is Ajax ook verzekerd van een geplaatste status. Bij een mogelijke vierde voorronde van het miljardenbal is Ajax waarschijnlijk veroordeeld tot een ongeplaatste status.Gerelateerd

60 reacties (laatste reactie door pinko)

Op voorhand denk je bij die clubs.. mwoa.. moet wel kunnen. Maar de afgelopen jaren zeggen genoeg. Dus Ajax juicht VZ? Ik niet zo snel iig. Kon zwaarder.. maar mogen niemand onderschatten.

16 mei 2018 om 23:05

Dat is dan ronde 1 van de 3. Juichen doe ik allang niet meer bij de voorrondes

16 mei 2018 om 23:12

Het draait bij Ajax volgend jaar niet om juichen in voorrondes,maar om juichen met die schaal in handen. Alles voor de titel dus, en daar past geen deelname CL bij.

16 mei 2018 om 23:15

2 van de 3, de laatste heet een playoff maar ik snap wat je bedoelt. Die playoff wordt toch zo goed als onmogelijk, maar dat dachten de ploegen die de laatste jaren tegen Ajax moesten waarschijnlijk ook. Eens kijken wat Ten Hag er van weet te kneden in de voorbereiding.

16 mei 2018 om 23:22

Nou ja.. als we de EL halen juich ik wel. Je wilt als Nederlandse ploeg gewoon in Europa te zien zijn. Dus juichen om een 'minder zware ' tegenstander niet nee. Een ronde verder komen zeker wel. 🍻

17 mei 2018 om 06:56

Ik dacht dat Ajax 2 rondes moest overleven maar blijkbaar zijn het er inmiddels al 3. Leuke oefenpotjes op een aardig niveau. Normaal gesproken heeft ajax een halve selectie in de zomer dus PAOK of Sturm Graz schat ik nog steeds te hoog in.

17 mei 2018 om 00:12

Het betekent vooral dat Ajax de voorronde na deze ook zo goed als zeker geplaatst is.

17 mei 2018 om 00:38

Nou ik hoop maar dat ajax sturm graz loot, ik acht ajax gewoon beter. Paok kende een zeer goed seizoen, 3 punten in mindering gehad en twee keer reglementaire 3-0 nederlaag moeten incasseren door "wan" gedrag van de fans. zonder deze onterechte straffen was paok gewoon kampioen. Laat ook veruit het beste voetbal zien in griekenland. Acht ze dan ook favoriet tegen dit Ajax.

17 mei 2018 om 12:46

Dit dus. Paok heeft ook de bekerfinale gewonnen tegen AEK (en het jaar daarvoor waar ze ook tegenover elkaar stonden) een paar dagen geleden. Ik had het gevolgd omdat ik op rode kaarten had gewed vanwege wat er dus afspeelde in de competitie.

17 mei 2018 om 13:10

"dit" Ajax, het Ajax van de laatste weken, verliest van alle mogelijke tegenstanders. Maar als Ajax het ware gezicht laat zien, gaat Paok er gewoon weer af zoals in de laatste jaren wanneer Ajax Paok trof.

We kunnen verschrikkelijk veel ontzag hebben voor Paok, maar Paok is de eeuwige nummer twee in Griekenland, die zich voor de titel het kaas van het brood heeft laten eten door AEK nu Olympiakos, dat normaliter met een gapend gat kampioen wordt, eindelijk een keer enorme gefaald heeft. 3 punten aftrek of niet.

Hoe dan ook, als de potentie van slapende reus Ajax er een keer uitkomt, hoeven we voor geen van de deelnemers aan de voorronde CL voor niet kampioenen bang te zijn. Zie het vorig(niet het huidige) seizoen. Maar de eeuwige vraag blijft: welk gezicht laat Ajax zien. Dat heeft uiteraard ook te maken met de selectie en de invloed van het WK op alle selecties van alle clubs met WK gangers, wat meestal de betere spelers zijn.

17 mei 2018 om 08:09

Jaah je zou toch denken dat ajax het makkelijker heeft met 2 keer een geplaatste status.

Dit lees ik jaar in jaar uit. Kijk is even naar hoe afgelopen seizoen Europees heeft uitgepakt. Dat juichen zal wel meevallen.

17 mei 2018 om 13:20

Het is lekker weer buiten, be happy!

FF serieus, vorig seizoen is er in de voorbereiding iemand weggenomen waardoor de voorbereiding in de soep liep. Iemand die erg goed lag in de groep van uiterst jonge mensen, die daar begrijpelijk niet goed mee overweg konden. Alweer vergeten?

Misschien moet je een paar maandjes verder terug in de tijd. Beide uitkomsten zijn mogelijk, dus wees hoopvol! Ik ben dat, ik ken de potentie van de spelers. Daarnaast kan het niet slechter dan het huidig seizoen(het is officieel niet afgelopen, zie nacompetitie en CL finale.

Hoe dan ook, als je als supporter zo somber bent, kan je beter iets anders gaan doen met je tijd. Zo wil niemand toch leven?

Dit is geen ongunstige ontwikkeling. Gezien het verleden wil ik niet te enthousiast worden en het daarbij laten.

Een vierde voorronde? Betekent dit dat Ajax drie ploegen moet verslaan om tot de CL te geraken? En dat PSV er twee moet verslaan?

16 mei 2018 om 23:07

PSV zit in de kampioenspoule en moet maar 1 kampioen van een niet direct geplaatst land verslaan zover ik weet.

17 mei 2018 om 00:43

Ah kijk, dat scheelt. Dan zit er hopelijk tenminste 1 Nederlandse ploeg in de CL. Meerdere voorrondes overleven blijft tricky. Maar eentje moet te doen zijn voor PSV.

16 mei 2018 om 23:09

Jep dat betekend het voor Ajax - 3rondes overleven. PSV maar 1, waarin ze ook geplaatst zijn. Waardoor je pak hem beet Salzburg, Celtic ontloopt en heet meer Kroatië, Griekenland, Cyprus ofzo wordt

16 mei 2018 om 23:11

En vanaf welke ronde betekent verlies doorstroom naar de UEFA cup? Of is Ajax daar sowieso al zeker van? Ik verwacht dat champions league niet haalbaar is maar op zich zijn het wel leuke oefenpotjes om het team in te spelen

16 mei 2018 om 23:18

Ik had gelezen vanaf voorronde 3. Dus in principe zou het zo kunnen zijn: Sturm Graz verslaan -> naar de 3de voorronde CL -> uitschakeling tegen Basel ofzo -> door naar de EL groepsfase. Opzich prima, want Sturm Graz mag wel lukken op een goede dag mag ik aan nemen.

16 mei 2018 om 23:20

Nee pas wanneer je de CL-playoff haalt ben je zeker van EL groepsfase. PSV is hier bijvoorbeeld al zeker van. Als je in de 2e CL-voorronde eruit vliegt, moet je nog een EL-playoff spelen om de groepsfase te bereiken.

16 mei 2018 om 23:24

Nope, 3e voorronde is al zekerheid...

16 mei 2018 om 23:48

2e vCL moet je winnen. Dan ben je zeker van groepsfase EL.

16 mei 2018 om 23:52

Klopt niet volgens mij. 4e voorronde CL verliezen is groepfase EL, 3e voorronde CL verliezen betekent instromen in 4e voorronde EL.

17 mei 2018 om 00:27

Is veranderd dit jaar.

17 mei 2018 om 02:46

Ja, echt belachelijk. Dan heb je als Ajax dus niet alleen te maken met een verzwakte selectie door het ontbreken van WK-gangers, maar mag je ook nog eens heel vroeg alweer aantreden.

17 mei 2018 om 10:19

Ach hoeveel WK gangers heeft Ajax nou helemaal. Tagliafico is de belangrijkste, Dolberg heeft een kleine kans op WK deelname maar daarmee houdt het wel op denk ik. Ziyech is toch weg.

Van Leer, Mazraoui, de Ligt, Schuurs, Wã¶ber; Eiting, vd Beek, Labyad; Neres, Huntelaar, Kluivert/bandã©;

Is gewoon een complete basiself die van nu tot eind Juni op vakantie kan. Dan kunnen ze weer een maandje trainen en lekker uitgerust er staan.

Onzinbericht - ook bij winst van OM was Ajax sowieso geplaatst in de tweede voorronde. Enige verschil is dat er dan 3mogelijke tegenstanders waren geweest ipv 2...

17 mei 2018 om 00:28

Klopt. Maar ben blij dat we die Turkse clubs ontlopem

17 mei 2018 om 11:14

Ajax zou die Turkse club sowieso ontlopen, vanwege geplaatste status

Dat zijn wel erg veel voorrondes zeg.. Ajax moet dus 3 teams verslaan om de poulefase te halen.. Aangezien Ajax normaliter niet sterk is begin van t seizoen erewacht ik er weinig van..

16 mei 2018 om 23:13

Gewoon 2 toch? Of zijn we echt zo ver gezakt als Nederland? Ik meende dat de 2e voorronde inhield dat je twee teams moest verslaan.

16 mei 2018 om 23:15

Voor zover ik weet heeft Ajax nu de tweede ronde, derde ronde en play-offs voor de deur staan. Dus om CL te halen moeten ze drie clubs verslaan. Ajax kennende zal het een hele opgave worden..

17 mei 2018 om 12:49

Ik ben al blij als we de play-offs halen (en dus automatisch El). Nog een seizoen zonder Europees voetbal is wel heel karig.

Er vanuitgaande dat ajax gewoon een goede transferszomer heeft en niet nogeens een Nouri achtige gebeurtenis te verwerken krijgt mag deze ronde geen probleem zijn. Nu hopen dat ze de klus ook kunnen klaren. Wat ze daarna allemaal tegenkomen zien we dan wel.

Ik zie Ajax het alsnog moeilijk krijgen tegen deze tegenstanders. Veel leegloop bij Ajax en een trainer die ze niet goed aan het voetballen krijgt. Normaal zou dit een makkelijke tegenstander moeten zijn voor Ajax.

16 mei 2018 om 23:22

Veel leegloop? Er is nog niemand weg. Buiten Ziyech gaat Ajax ook aan geen een transfer mee werken. Hoe dat in de praktijk gaat uitpakken is de vraag, maar ik denk dat de meeste pas zullen gaan vertrekken zonder Europees voetbal. Daarnaast word deze voorronde tijdens het WK gespeeld. Na het WK begint de transferoorlog pas, dus ik zie de meeste spelers wel inzetbaar zijn (behalve de WK gangers).

17 mei 2018 om 08:54

Sinds wanneer worden er voorrondes tijdens het WK gespeeld? Weet je dit heel zeker? Dat lijkt mij nogal sterk aangezien veel clubs hun spelers moeten missen, maar ik kan het mis hebben.

17 mei 2018 om 10:03

de kwalificatie van ajax zal niet tijdens het wk zijn, de voorronde en eerste kwalificatieronde daarintegen wel, maar daar zitten geen nederlandse clubs in.

Juichen voor een geplaatste status dat is het niet waard. Ik zou pas een kleine juich er uit gooien als Overmars het voor elkaar krijgt om een de selectie klaar te krijgen voor de eerste voorronde wedstrijd.

Sturm graz, heeft Feyenoord daar ook niet eens voor de inzet Europees voetbal tegen moeten spelen? Toen hadden ze het knap lastig kan ik mij herinneren, niet onderschatten dus.

Ik denk dat ze bij PAOK en Graz ook ‘juichen’. Met de historie in het achterhoofd zal geen enkele club een makkie zijn voor Ajax. En dan is dit nog maar de eerste van 3 rondes, een lange weg te gaan.

17 mei 2018 om 08:40

Nee, die staan absoluut niet te juichen. Ik begrijp niet waarom je dat zou denken. Dat jij en anderen negatief zijn wil niet zeggen dat anderen dat ook zijn. Ajax is een grote naam en hebben vorig jaar gewoon de EL finale gespeeld. Geen enkele club speelt daat graag tegen.

Als tegenstander zou ik niet juichen als ik tegen Ajax moet spelen, die ook nog eens een begroting van bijna 100 mln hebben.

Vind ten eerste dat we Sturm Graz niet moeten/mogen onderschatten. Afgelopen jaren hebben we al vaak genoeg bewezen dat we ons kunnen laten verrassen door deze ‘kleintjes’.

Met de transferperikelen, een sterk gewijzigde selectie en een trainer die Ajax niet aan het voetballen krijgt, zie ik Europees voetbal somber in. Positieve bijkomstigheid: snel verlost van die halve Duitser. Negatief: Frank de Boer terug. Al is die altijd nog beter te verteren dan dat schorrie morrie;-))).

17 mei 2018 om 00:29

Niemand is al zeker weg. Alleen van Ziyech is het praktisch zeker dat hij gaat. En wat een onzin om Ten Hag een halve Duitser te noemen. Als jij hem daarmee wilt beledigen, zegt dat meer over jou dan over hem.

17 mei 2018 om 19:32

Hij is oorspronkelijk afkomstig uit een Duits georiënteerd gebied. Vandaar de scherts halve Duitser (niet alles te serieus nemen;-)). Wel serieus: Ajax komt altijd zwak uit een transferperiode. We zullen zien. Mijn voorspelling: komend seizoen weer geen Europees voetbal.

Ja en daarin zit het gevaar weer onderschatting of te laat trainen kan weer verkeerd aflopen voor Ajax. En ik als PSV supporter hoop dat Ajax ook tot minimaal de winterstop is verzekerd van Eu voetbal evenzo Feyenoord en AZ en evt Utrecht of Vitesse.

Het moet te doen zijn voor Ajax. En dat niet in arrogantie bedoeld (ben zelf geen Ajacied) maar als je clubs van dit niveau al niet aan kan dan kan je beter een jaartje Europa overslaan. Dus ook de EL.

Beste voor Ajax is Paok. Niet respectloos bedoeld maar Ajax heeft daar makkelijk mee als ik het zo bekijk. In Amsterdam afmaken. Dat moet te doen zijn toch?

En over de geplaatste status van Ajax in de volgende ronde mbt Besiktas die evt 2e wordt zit het ook wel goed: Dat Besiktas 2e gaat worden is al bijna onmogelijk, moet wel heel raar gaan lopen as zaterdag willen ze 2e worden. Dus Ajax zal zowel in de 2e als 3e voorrronde geplaatste status hebben

17 mei 2018 om 15:08

Daar kan ik mij ook wel in vinden. Het is dat Fener nooit verrast met slechte resultaten (In dit geval op de laatste dag weggeven). Maar Basaksehir zie ik niet punten verspelen tegen Kasimpasa.

Heb het uitgezocht: 2e voorronde Basel en Ajax gaan tegen PAOK en Graz loten. 3e voorronde en de Playoffs komen er uiteindelijk van de volgende 8teams er maar 2 in de groepsfase: - Basel (mits door) - Ajax (mits door) - CSKA Moskou - Benfica - Dynamo Kiev - Fenerbahce (nog niet zeker. 1 wedstrijd te gaan) - Standard Luik (of Anderlecht. 1 wedstrijd te gaan) - Slavi Praag Bij de 3e voorronde zal dus Ajax, Benfica, Basel en CSKA geplaats zijn.

17 mei 2018 om 04:21

CL play-offs ongeplaatst ingaan is vrij kansloos. Maar dan is er de EL groepsfase nog. Niet slecht want Nederland heeft punten nodig en zelfs PSV zal moeite hebben die te scoren.

Dit jaar moeten we gewoon geconcentreerd aan die voorrondes beginnen. Het moet in die jongens hun hoofd ingeprent worden dat in zulke wedstrijden mooi voetbal niet op nr1 staat. Werken en vechten voor elkaar als een gelijkspel of wat voor stand dan ook genoeg is om je verder te kwalificeren. Zolang je niet in de groepsfase zit heb je nog niks.

PAOK is minimaal het niveau van Ajax. De enige reden dat zij nu niet met lange afstand 1e van Griekenland zijn is omdat ze telkens punten in mindering krijgen dankzij wangedrag van de ‘fans’ en die gestoorde voorzitter.

17 mei 2018 om 09:47

Ach houd toch op kletskous. De gehele griekse competitie stelt helemaal niks voor een AZ zou daar met 2 vingers in de neus kampioen worden. Het klopt dat Ajax dit soort tegenstanders te vaak onderschat heeft met een halve selectie maar om ze dan minimaal van gelijkwaardig niveau te noemen is gewoon onzin.

17 mei 2018 om 10:28

Ajax is niet in de situatie om wie dan ook te onderschatten. Maar je gaat mij niet vertellen dat een club waar Biseswar basisspeler is op voorhand net zoveel kwaliteit heeft als Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
AS Roma is niet de enige Italiaanse club die geïnteresseerd is in Donny van de Beek. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren