Buffon: ‘Deze overdrijvingen vertellen je dat je dit lijden echt niet verdient’

Woensdag, 16 mei 2018 om 21:26

Donderdag houdt Gianluigi Buffon een persconferentie en volgens vrijwel alle Italiaanse media gaat de doelman van Juventus dan zijn pensioen aankondigen. In gesprek met Gerard Piqué voor The Players’ Tribune zegt de veertigjarige sluitpost dat hij vreest voor het leven zonder het beoefenen van profvoetbal.

"Ik denk dat je op mijn leeftijd iedere maand of week moet evalueren of je gaat stoppen", begint Buffon. "Want het is belangrijk voor ons atleten zoals jij en ik, die altijd aan de top hebben gestaan, om ons best te doen en aan de top te blijven. Je moet fysiek goed zijn. Ik ben Buffon en dat ik wil ik tot op het laatste moment zijn. Als ik mezelf niet meer ben, ben ik weg."

"Ik week dat ik mijn medespelers kan helpen. Als de dag komt dat ik dat niet meer kan, geen probleem. Ik heb hoe dan ook een geweldige carrière achter de rug. Maar ik zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik niet vrees. Maar ik ben ook kalm, want ik weet dat, wanneer ik ben gestopt, ik een manier ga vinden om me niet te vervelen. Ik wil graag cursussen volgen om directeur te worden, of trainer. En dan kies ik op een gegeven moment wel wat ik ga doen, zonder te haasten."

"Populair zijn is zowel positief als negatief. Negatief, want je kan soms dingen verkeerd doen. En dan wordt dat overdreven op de televisie of in kranten. Deze overdrijvingen vertellen je uiteindelijk dat je dit lijden echt niet verdient. 'Ik moet ze niet uitdagen, wees beter als persoon', zeg ik dan tegen mezelf. Al die jaren van verwarring en druk met zoveel problemen hebben me uiteindelijk geholpen beter te worden", besluit Buffon.


Poll

Verwacht jij dat Gianluigi Buffon donderdag zijn pensioen aankondigt?


Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door julianlicciardi)

Ik vind het allemaal een beetje overdreven. Buffon was een geweldige doelamn maar er blijft toch wel een luchtje aan kleven met dat omkoopgedoe van Juventus. Mij maak je niet wijs dat belangrijke spelers als Buffon daar nooit van af geweten hebben. tuurlijk was het wel weer mooi dat hij Juve trouw bleef in de serie B maar toch, helemaal zuiver is het niet.

16 mei 2018 om 21:42

Omkoping? Welke omkoping, er is werkelijk niks bewezen dat er wedstrijden zijn omgekocht.

16 mei 2018 om 21:46

Het heeft echt niet lang op zich laten wachten vooraleer de eerste weer aan komt lopen met het omkoopschandaal... Gaat het je nooit vervelen?

16 mei 2018 om 22:01

Vertel, wat weet jij meer van de rol van Buffon bij deze affaire?

16 mei 2018 om 22:50

Dus omdat jij zo beperkt met nadenken bent, beschuldig je nu min of meer zelf Buffon ervan dat hij aan het matchfixing deel heeft genomen? Denk je niet dat als er enkele spelers zijn op deze wereld, Buffon juist degene zou zijn die dit naar buiten had gebracht? Als je niet ziet wat Buffon voor het voetbal betekent, ga je inderdaad domme dingen roepen.

17 mei 2018 om 02:54

Let maar op. Dat doping schandaal wordt ook weer genoemd. Juve 96 zat aan de doping. Er is nooit wat bewezen en over die andere Italiaanse clubs voor je nooit wat. Deze beschuldiging raakt kant noch wal.

17 mei 2018 om 10:28

Speedyafc, wat heeft dat omkopingsverhaal nou weer te maken met het feit dat Buffon misschien gaat stoppen? Als Robben met pensioen gaat ga je dan zijn legende-status ook "overdreven" vinden om zijn schwalbe tegen Mexico, bijv.?
Een (vaag) controversieel voorval ontkracht niet het gehele oeuvre.

Ik vind het altijd zo jammer als er een legende meestopt dan maakt het me niet uit voor welke club. Toch een voorbeeld voor velen deze buffon

17 mei 2018 om 01:24

Als sportman een voorbeeld voor velen. Als persoon? Hmmm, heb je je al eens verdiept in de politieke stroming die Buffon aanhangt?

17 mei 2018 om 02:07

Ja laten we politiek en sport gaan mengen

17 mei 2018 om 15:05

@ stino ... je spreekt jezelf behoorlijk tegen met je opmerking... dus we moeten Buffon beoordelen op zijn politieke voorkeur en niet zijn sportieve daden waar we hem van kennen?

Kom op Ajax! Haal deze man als vervanger van Onana!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1037 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Mattia De SciglioVerdediger00
Medhi BenatiaVerdediger00
Andrea BarzagliVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

313 fans
Keeper, 40 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 22 augustus
Julen Lopetegui dringt bij Real Madrid aan op de komst van Rodrigo Moreno. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren