‘Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik bij Feyenoord’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Tonny Vilhena leek in de zomer van 2016 transfervrij te vertrekken bij Feyenoord, maar tekende in toch nog bij tot medio 2018 en later verlengde hij zijn contract in Rotterdam tot de zomer van 2020. De middenvelder wordt in iedere transferperiode wel gelinkt aan een transfer, maar Vilhena blijft rustig onder de geruchten.

De 23-jarige linkspoot benadrukt immers dat hij niet per se weg wil uit De Kuip: “Zoals het er nu naar uitziet, blijf ik bij Feyenoord. Ik heb een contract tot 2020, dus ja. Ik ben nu nog speler van Feyenoord. Het is iets voor later”, aldus Vilhena voor de camera van de NOS.

“Ik ben speler van Feyenoord en zit nu ook bij het Nederlands elftal. Daar richt ik me honderd procent op. Dan zien we het wel.” Oranje begon woensdag aan de trainingsstage in Zeist in voorbereiding op de oefenwedstrijden tegen Slovenië en Italië. Na de training van donderdag krijgen de spelers drie dagen vrijaf.

Ronald Koeman is de bondscoach van Oranje; hij nam het stokje over van interim-coach Dick Advocaat. “De speelwijze is wel iets anders en de trainingen ook wel, maar voor de rest is er niet zoveel veranderd. Koeman is denk ik wel van de discipline. Hij is recht door zee, zegt waar het op staat”, aldus Vilhena.


Poll

Denk jij dat Tonny Vilhena volgend seizoen nog voor Feyenoord speelt?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door elmo1908)

Een goede speler mag wel zich zelf meer uitdagen. Ik hoop wel dat hij blijft zal goed voor het Nederlands voetbal zijn.

16 mei 2018 om 20:03

Net alsof je hier uit kunt halen dat hij geen ambities heeft en/of verder uitdaging wil. Het is juist super netjes naar Feyenoord toe dat hij zo reageert, dit komt niet over als een speler die perse weg wil en daarmee een transfer en transferwaarde onder druk zet.

Met zijn jonge leeftijd en ontwikkeling dit jaar een voorbeeldprof.

Vilhena moet lekker vertrekken. Tenminste om het te proberen. Hij heeft de leeftijd voor een stap. Nu lijkt hij toch stil te staan in zijn ontwikkeling, want zo ver steekt hij zeker niet boven de rest van feyenoord uit. Wellicht de middenmoot in Italie. Als ie daar kan aanhaken, kan het een goede kuitenbijter worden.

16 mei 2018 om 20:08

Lijkt stil te staan in zijn ontwikkeling? Heeft dit seizoen verschrikkelijk veel gescoord, iets wat hem eerder niet lukte. Dan heeft hij zich juist super ontwikkeld het afgelopen seizoen. Hij heeft een super stabiel seizoen achter de rug en steekt juist wel boven de rest uit. En ik denk dat middenmoot Italië (genoa, Samdoria, Torino) een gepasseerd station is, hij is wel toe aan een subtop club uit een beter voetballand dan Nederland.

16 mei 2018 om 20:12

Ik denk dat je een iets te grote fan van hem bent, voor een objectieve mening.

16 mei 2018 om 20:14

Nou nou Italië is een beter voetballand dan Nederland hoor. Zelfs AC Milan zou hier zeer comfortabel kampioen worden

16 mei 2018 om 20:18

@jibriil, dat ontken ik ook niet? Ik zeg alleen dat hij toe is aan subtop ipv middenmoot in een land als Itallie, Spanje, Duitsland.

16 mei 2018 om 20:45

Maar iedereen kan scoren in Nederland. Inderdaad heeft Vilhena zich op dat vlak verbeterd, maar op de belangrijke vlakken waarin hij zou moeten uitblinken, vind ik dat hij stilstaat. Bij een subtopploeg gaat hij echt niet als scorende middenvelder opgesteld worden. En vind jij oprecht dat hij als controlerende middenvelder veel stappen heeft gemaakt het laatste jaar? Ik vind van niet. En zoals je bijvoorbeeld bij Strootman zag, kan een hoger niveau goed voor hem zijn. Vandaar dat ik denk dat een hoger niveau ervoor kan zorgen dat hij op dat controlerende en verdedigende vlak veel meer uitgedaagd wordt.

16 mei 2018 om 20:57

Ook als controlerende middenvelder heeft hij stappen gemaakt. Hij en Karim waren samen de motoren van het middenveld vorig jaar, daar werd Feyenoord kampioen. Ze waren elke wedstrijd aan het afjagen en tegenstanders waren de bal daar zeer snel kwijt. Ik snap niet waarom je steeds gaat vergelijken, zoals nu met strootman en onder met Ziyech. Tonny is pas 23 en heeft er al 5 seizoen eredivisie opzitten. Als je kijkt hoe hij begon en hoe volwassen hij nu speelt..
Ik heb echt het idee dat jij zijn ontwikkeling niet goed volgt of hebt gevolgd. Maar de tijd zal het leren, ik weet zeker dat hij een vaste waarde voor het NL elftal wordt en zijn plafond een mooie club in het buitenland wordt als Bvb, AC Milaan etc. De absolute top is te hoog gegrepen, maar dat is helemaal niet erg.

16 mei 2018 om 21:48

Het is toch best logisch om hem te vergelijken met andere spelers? Je kunt iemands ontwikkeling niet volgen zonder een beeld te hebben van hoe andere spelers presteren en hebben gepresteerd toch? In het Nederlands elftal zag ik de vorige keer een Vilhena die fel was en er vol op ging. Dat zag je vorig jaar regelmatig bij Feyenoord, maar dat jaar een stuk minder. Nu draait heel Feyenoord ene minder seizoen, maar in die zin klopt het dan toch ook dat hij dit jaar niet veel stappen meer heeft gezet op die punten? Daarom zeg ik: als hij op een hoger niveau gaat spelen dan denk en hoop ik dat hij aan kan haken. Met als vergelijkingsmateriaal Strootman die heeft bewezen ook telkens dat extra stapje te kunnen zetten. Aan de andere kant plaats ik een kanttekening bij het feit dat ik hem op zijn 23e niet gigantisch boven de rest uit vindt steken in de Eredivisie. Hij is goed, maar niet briljant. En toen hij 18/19 was vond ik hem wel briljant, maar heel druistig. De stappen die hij toen zette, maakt hij in mijn optiek nu niet meer. Hij is naar een degelijk niveau toegegroeid, maar kan bij feyenoord niet veel meer leren denk ik. Meteen de stap naar de subtop weet ik niet. Misschien dat een of twee jaar wennen bij een nummer 7/8/9 in een grote competitie hem goed doet.

16 mei 2018 om 22:11

@elmo; met de opmerking ‘superstabiel seizoen’ bedoel je hopelijk toch gewoon de 2e seizoenshelft? De eerste was namelijk zwaar onder de ondergrens. Onbegrijpelijk dat hij mocht blijven staan. Wat hebben tapia en amrabat gio aangedaan dat zij het niet mochten proberen in de basis tijdens deze diepe en lange vormdip van vilhena?

16 mei 2018 om 20:42

Haha goed onderbouwd man. Vergelijk Vilhena eens met Ziyech. Ik snap dat Vilhena niet zo creatief is, maar de impact die iemand op een team heeft. Als je dat vergelijkt met hoe Vilhena een paar jaar geleden was, dan had ik, en met mij veel mensen, verwacht dat Vilhena nu al bij een subtopploeg had gespeeld. Dat hij nu een prima speler bij feyenoord is, geeft voor mij aan dat hij zich niet heel veel meer ontwikkelt in Nederland.

16 mei 2018 om 20:50

Ja laten we hem eens vergelijken met Ziyech. Heeft dit seizoen meer gescoord als Ziyech en dat als LCM i.p.v. Cam. Is met zijn jonge leeftijd al landskampioen geworden en 2 bekers. (hakim is nog prijs loos) Zeker vorig seizoen een enorm belangrijk aandeel. De Europese wedstrijden stond hij er steeds, waar Ziyech pas de laatste 2 jaren iets heeft laten zien in grote wedstrijden, waar hij ouder is dan Vilenha. Op zijn leeftijd was hij in elke topper onzichtbaar.
Ik denk dat je hem echt onderschat en Ziyech met al zijn balverlies erg overschat. (En nee, ik vind Hakim geen slechte speler, integendeel)

16 mei 2018 om 21:57

Nou, daar sla je wat mij betreft de plank een beetje mis. Vilhena heeft welgeteld 2 doelpunten meer gemaakt dan Ziyech, terwijl Ziyech wel 15 assists extra heeft. Nu is dat niet vreemd, want Ziyech is een veel creatievere middenvelder. Maar Ajax speelt ook niet met een CAM hoor. Ze spelen met een controleur en Van de Beek en Ziyech die de diepte mogen zoeken. Bij Feyenoord heeft Vilhena meer verdedigende taken, maar Ziyech loopt bij Ajax ook gewoon 12km en verdedigt mee. En als je de hele tijd bij feyenoord speelt is het logisch dat je meer kans hebt op prijzen dan wanneer je jezelf omhoog speelt en pas de laatste twee jaar bij Ajax voetbalt. En wat jij zegt bevestigt toch juist mijn punt hierboven? Ziyech is zich blijven ontwikkelen en steekt nu boven de rest van de Eredivisie uit, zelfs met zijn balverlies (dat overigens ook steeds minder is geworden de laatste maanden). En Vilhena is in vijf jaar Feyenoord uitgegroeid tot een goede speler, maar nog niet de speler waar hij het talent voor leek te hebben. Ik zeg toch nergens dat Vilhena slecht is? Ik zeg alleen dat ik denk dat hij zich ergens anders beter kan ontwikkelen omdat hij hier niet heel veel beter lijkt te worden.

17 mei 2018 om 08:29

In Oranje heeft hij dit seizoen wel groei laten zien, hoorde geregeld bij de besten op het veld.

voor het algehele niveau van Feyenoord en de competitie natuurlijk beter als hij blijft, voor Vilhena zelf beter dat hij vertrekt. hij kan hier niet echt meer wat leren of beter worden. een nieuwe omgeving kan enorm helpen

16 mei 2018 om 20:08

zie hem graag terug bij een Frankfurt, Stuttgart, Hoffenheim, Betis of villareal. subtop clubs die weleens de europa league halen

16 mei 2018 om 20:25

Dat zouden inderdaad mooi clubs zijn voor hem, ik weet zeker dat hij dat niveau aan kan. Toen Feyenoord Europees speelde, zag je dat hij het kan. Hij is fysiek sterk en ziet het spelletje goed. Het is nu wel tijd om zijn handelingssnelheid wat ophoog te krijgen. En dat gaat ook alleen maar ontwikkeld worden door nu te gaan, hier in Nederland zit er niet gelijk iemand bovenop je.

16 mei 2018 om 20:58

verwacht eerlijk gezegd dat het franse voetbal ook in de lift zit, dus misschien dat ie dan na een paar jaar een stap kan maken naar een marseille/monaco/lyon. denk dat die het eventueel toch weer beter gaan doen

16 mei 2018 om 21:38

Grapje zeker? Hij kan nog een hele hoop te leren. Slecht tot matig seizoen gehad, zijn goals (vaak intikkertjes) doen een hele hoop verbloemen. In de verloren/gelijkgespeelde wedstrijden was hij 99% van de tijd de zwakste speler van het veld.

Eigenlijk voor zowel Feyenoord als Vilhena beter als hij vertrekt. Als hij echt verder wilt groeien zou een stap naar een Europese subtopper perfect zijn. Wellicht Everton nu Brands daar is?

Ik zou als ik hem was een leuke club in de subtop van Italië of Spanje uitzoeken. Zeker een speler met allround kwaliteiten, niet helemaal een geschikt type voor de Premier League denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

353 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 15 3 0 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Verbeek en De Boer adviseren: 'Ik vergelijk hem met een N'Golo Kanté'

Tonny Vilhena wordt de laatste dagen in verband gebracht met een uitgaande transfer bij Feyenoord, waarbij onder meer AS Roma, Tottenham Hotspur en AC Milan als mogelijke bestemmingen worden genoemd. Gertjan...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Bayern München heeft de pijlen gericht op Saúl Ñíguez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren