Lijnders wijst naar Liverpool: ‘Dit ontstaat niet door met toverstaf te zwaaien’

Woensdag, 16 mei 2018 om

NEC besloot in januari om afscheid te nemen van Adrie Bogers en Pepijn Lijnders op zijn plaats te zetten. De aanstelling van de voormalig assistent van Jürgen Klopp was opmerkelijk te noemen, daar de Nijmegenaren goed presteerden. Onder Lijnders ging het bergafwaarts en werd promotie misgelopen. De trainer ziet echter nog genoeg aanknopingspunten om door te gaan.

"Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben", zegt Lijnders in gesprek met Voetbal International.

Lijnders hoopt dat hij volgend seizoen mag gaan bewijzen wel degelijk een goede hoofdtrainer te zijn. "Ik zie heel veel gelijkenissen tussen NEC en het eerste seizoen van Jürgen Klopp bij Liverpool. Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC. Bijna iedere kans voor de tegenstander was raak en zelf waren we een stuk minder effectief."

De trainer benadrukt echter dat de trainingen bij the Reds, net als bij NEC vandaag de dag, 'top' waren. "Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen. Dat kost tijd", aldus Lijnders.


Poll

Verwacht jij dat Pepijn Lijnders ook volgend seizoen trainer is van NEC?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door gilau)

Lijkt me toch wel handig als je de supporters op de hoogte stelt welke weg in je in slaat hahah. Wordt echt moe van deze 'Professors' die alles beter lijken te weten.

16 mei 2018 om 16:07

Beetje gezond verstand: als het niet zomaar met een toverstafje kan, waarom dan zo willen spelen? Echt onbegrijpelijk, is toch geen hogere wiskunde... Heeft/had hij de spelers ook totaal niet voor.

16 mei 2018 om 16:33

Dat vind ik een rare argumentatie. Dus omdat Lijnders' zijn tactiek niet in één keer aangeleerd zal zijn, moet hij maar voor iets anders kiezen? Zo goed als elke tactiek vraagt de nodige tijd om er ingeslepen te worden. Sommigen weer langer dan de anderen.

Ik noem maar Ajax onder Bosz als voorbeeld. Het duurde een paar maanden voordat de spelers van Ajax eindelijk zijn tactiek onder de knie begonnen te krijgen en nog langer voordat ze echt goed begonnen te spelen.

16 mei 2018 om 16:37

Sorry, maar als je bij een club komt midden in het seizoen moet je niet op jouw speelstijl verder gaan, maar juist degene die het best bij de spelers past die dus niet is gehanteerd.

Deze man is gewoon een hele goede veldtrainer. Echter nu moet hij als hoofdtrainer ook leren om de kleedkamer te managen en weten mensen te motiveren. Dat is een proces. Dat had NEC ook kunnen weten toen ze hem aanstelden als hoofdtrainer. Daarnaast blijkt maar weer dat niet elke goede trainer perse ook geschikt is als hoofdtrainer. De kans geven zijn ze verplicht want dit hadden ze van te voren ook kunnen bedenken.

Hij heeft gelijk. Alhoewel er een groot verschil is. Klopp haalde Liverpool uit een dal, terwijl NEC (volgens mij) voor Lijnders' komst 1e was of in ieder geval mee deed om de bovenste plekken...

Hij heeft wel gelijk. Heeft veel potentieel en verdient een kans om te laten zien dat hij kan bouwen. Hij heeft wel 1 van de beste selecties van de JL, waar Liverpool moest strijden tegen een betere United, City, Spurs, Arsenal en Chelsea.

Deze wiskundeleraar komt echt enorm betweterig over elke keer liverpool dit jurgen klopp dat nee je heb gewoon een wanprestatie geleverd neem een keer je verantwoordelijkheid ipv verschuilen achter nietzeggende feitjes (geld ook voor ten hag)

Wat een slap lulverhaal.

"er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben"

Wat een onzin zeg, er zijn heel veel mensen die kunnen oordelen over het voetbal en de prestaties. Of de bedoeling van "het proces" moet zijn geweest dat NEC minder ging presteren en niet zou promoveren.

Heel Nederland ziet dat Lijnders keihard heeft gefaald alleen schijnt die flapdrol dat zelf nog niet helemaal door te hebben.

Zo'n interview zou voor de leiding van NEC direct aanleiding moeten zijn om Lijnders per direct op non-actief te zetten. Een trainer zonder enige zelfreflectie daar heb je helemaal niets aan.

16 mei 2018 om 17:16

Het feit is alleen dat die leiding zelf ook ongelofelijk gefaald heeft. Zeker als dit de achterliggende gedachte was. Promotie was noodzaak, dan is er geen ruimte om te experimenteren. Als Lijnders wordt ontslagen, moeten Oversier en Van Schaik met dezelfde lift naar buiten.

Toch jammer, hadden we bijna volgend jaar een Pep adept (ten Hag) en een Klopp adept (lijnders) in de Eredivisie gehad.

De vergelijking met Liverpool is nogal krom. NEC had de beste selectie uit de Jupiler League terwijl Liverpool toch een beetje een zooitje was toen Klopp kwam.

Ik ben het er wel mee eens dat hij nog een heel seizoen de kans moet krijgen. Ik vind hem in zijn interviews voor de televisie altijd heel nerveus overkomen, maar hier lees ik altijd een hoop stoere praat van 'm. Hij zal het dan volgend jaar echt moeten laten zien, anders gaat ie goed op zijn muil en dan wordt het denk ik lastig om nog serieus genomen te worden.

Zijn media optredens zijn erg zwak, maar hij heeft wel volkomen gelijk dat het tijd kost om zijn werkwijze te implementeren. Je kunt van een onervaren hoofdtrainer die een volledig nieuwe werkwijze probeert te implementeren bij een club niet verwachten dat er meteen gepresteerd wordt. Daarom is het zo onbegrijpelijk van de directie van NEC om hem in de winterstop aan te stellen terwijl er zoveel druk stond om te promoveren.

Nu is de tijd er wel om zijn werkwijze te implementeren en de juiste spelers bij zijn speelwijze te vinden, dus ik vind ook dat hij nog een kans moet krijgen om zich komend seizoen te bewijzen. Beginnende hoofdtrainers maken nu eenmaal fouten, maar ik denk wel dat hij potentie heeft.

Ik denk wel dat de spelers bij Liverpool iets beter zijn dan die van Nec, misschien is dat ook wel een kleinigheidje dat mag worden mee genomen.
Misschien was het ook beter om zijn manier van trainen wat geleidelijk aan in te voeren?

Toen ik in de VI las dat hij al zijn trainingen voor dit seizoen had vastliggen dacht ik al dat het niks zou worden. Vergelijking met Liverpool slaat ook nergens op, kijk eens hoeveel Klopp heeft mogen investeren

Daarom was het ook een totaal ongeschikt moment om die weg in te slaan tijdens de winterstop. Op de weg van Bogers waren we met oerdegelijk (en lelijk) voetbal waarschijnlijk kampioen geworden en dan had men in de zomer van 2018 de weg van Lijnders in kunnen slaan. Achter praten is natuurlijk makkelijk, maar dit verhaal bevestigt eens te meer dat de aanstelling van Lijnders een half jaar uitgesteld had moeten worden.

16 mei 2018 om 18:03

@Willem1609 Je kan ook moeilijk een trainer wegsturen als die net promotie heeft behaald. Wat Nec doet is gewoon hetzelfde wat Ajax deed. Een trainer ontslaan voordat hij prijzen pakt, want er is geen vertrouwen. Half jaartje hopen op het beste en dan maar kijken of het wat opleverd in het nieuwe seizoen!

16 mei 2018 om 20:40

De trainer is nu ook niet weggestuurd, maar aangesteld als assistent. NEC moest promoveren, dat was het doel voorafgaand het seizoen. Dan is er geen ruimte om te hopen op het beste en kijken wat het oplevert.

16 mei 2018 om 20:41

Laat ik trouwens vooropstellen dat ik het als eerste een bestuurlijke fout vind, daarna vind ik het naif gedacht van Lijnders om zijn visie op dit materiaal toe te passen.

16 mei 2018 om 21:09

Had inderdaad een half jaar uitgesteld moeten worden. In dat geval was hij zich nu aan het voorbereiden op de Clfinale. Neem toch aan dat hij stiekem ook wel een beetje spijt heeft, want die kans zal hij niet snel meer krijgen mag ik aannemen.

bij liverpool werden er spelers aangetrokken die in het plaatje pasten.kan nec natuurlijk ook hebben nog wel ergens een 10 tal miljoen liggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC275
10.Telstar250
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder172
A. MusabaAanvaller174
J. OkitaAanvaller175
O. ter Haar RomenyAanvaller165
E. VelikonjaAanvaller102
R. WoltersAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

0 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 11 december
Liverpool is een van de zes clubs die de ontwikkelingen rond Neymar in de gaten houdt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren