Grasmat in De Kuip voor het vijfde jaar op rij beste van de Eredivisie

Woensdag, 16 mei 2018 om

Het beste veld van de Eredivisie ligt in De Kuip. Voor de vijfde keer op rij is de grasmat van Feyenoord tot winnaar van de veldencompetitie van de Vereniging voor contractspelers (VVCS) uitgeroepen. In deze competitie worden alle velden van de competitie beoordeeld door de aanvoerders van alle clubs uit de Eredivisie.

Bij een maximale score van 5 werd de grasmat van De Kuip gemiddeld beoordeeld met een 4,8. VVCS-voorzitter Danny Hesp reikte de schaal woensdagmiddag uit aan grasmeester Erwin Beltman. “Ah, een ander logo”, zei Beltman toen hij de schaal voor de vijfde keer op rij in ontvangst nam. “Mooi, hoor! We gaan een mooi plaatsje zoeken voor deze schaal.”

Voor de vijfde keer op rij ligt het beste veld van Nederland in De Kuip! #feyenoord #dekuip #gefeliciteerd

A post shared by Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) on

Dat het beste veld in De Kuip ligt is inmiddels geen verrassing meer. Eerder dit seizoen kroonde Feyenoord zich al winterkampioen met een score van 4,9. FC Utrecht (4,4) stond toen op de tweede plaats. Hoe de volledige ranlijst eruit ziet, is vooralsnog niet bekend.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door panerai)

En dan nog steeds de interlands afwerken in Amsterdam waar maar niet gewonnen kan worden!! Interland en kuip....van onschatbare waarde..!! Ja en dan zijn er mensen die zeggen dat de bissnis (hoe je het ook schrijft) ruimte niet voldoet aan de normen,het gaat om het voetbal die de spelers op de mat moeten leggen,dus dat kan op een perfecte grasmat zoals in de kuip!!

16 mei 2018 om 13:27

Het gaat om het voetbal? Dat zou je denken ja maar in de praktijk is voetbal gewoon een miljarden sector waarbij het grotendeels draait om geld.

En in de Arena zijn nou eenmaal betere faciliteiten, het is beter bereikbaar voor internationale fans (schiphol) en is er ook qua business rooms veel meer mogelijk.

Ik heb niks met de Arena en met Ajax maar dat er vaak voor de Arena gekozen wordt bij internationale wedstrijden lijkt me niet meer dan logisch.

16 mei 2018 om 13:48

Rotterdam is echt niet ver van Schiphol 30 min met de trein

16 mei 2018 om 13:56

Ik zeg toch ook niet dat het ver is? Ik zeg alleen dat de Arena voor internationale bezoekers die vaak met het vliegtuig komen makkelijker is.

Daarnaast gaan toeristen ook liever naar Amsterdam dan naar Rotterdam en weegt mijn argument m.b.t. de facliteiten denk ik zwaarder dan de locatie.

Begrijp me niet verkeerd, ik kom liever in Rotterdam dan in Amsterdam en vindt de Kuip persoonlijk een leuker stadion maar ik snap de keus voor de Arena > Amsterdam bij internationale wedstrijden volledig.

16 mei 2018 om 13:59

Bij het nationale elftal zou het helemaal niet om het geld moeten draaien. Het enige doel van de Knvb is om het Nederlands Elftal te ondersteunen met faciliteiten die bijdragen aan de kwalificatie van hoofdtoernooien. Daar hebben business rooms en skyboxes niks mee te maken. Het zou de Knvb dan ook sieren als zij het NL elftal laten spelen in een stadion met het beste veld en voor zover meetbaar met de beste support/publiek. De voetballers komen op de 1ste plek en niet de bobo's en sponsoren.

16 mei 2018 om 14:11

Dingen zijn vaak anders dan ze moeten zijn, ben je daar nog steeds niet achter na zoveel jaar op deze aardbol te hebben rondgelopen?

Jij roept dat de Knvb maar een doel heeft maar dat is natuurlijk niet zo, daarnaast heeft de Knvb ook met andere belanghebbende clubs en landen te maken dus je manier van denken vindt ik behoorlijk kortzichtig.

Daarnaast heb je het over het beste publiek ( van Feyenoord) dat heeft toch helemaal niks met het Nederlands elftal te maken? Raar argument.

Dat jij vindt dat voetballers op de 1e plek moeten staan en bobos en sponsoren niet belangrijk zijn dat mag je wel zo vinden maar ik zal je even wakker schudden, zo dit de voetbalwereld al lang niet meer in elkaar.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben het met je eens dat het eigelijk zo zou moeten zijn maar zou werkt het in de praktijk gewoon niet.

16 mei 2018 om 14:22

Ik doel op de taak van de Knvb omtrent het NL elftal. Daar is de taak alleen om de fundering te leggen voor zo goed mogelijke prestaties. Wat de Knvb verder allemaal doet voor het prof en amateurvoetbal zijn niet van toepassing op deze discussie lijkt me.

Voor zo goed mogelijke prestaties van het NL elftal moet je ook gewoon op de beste grasmat spelen. Zo ideologisch idee lijkt me dat niet, daar kan en moet de Knvb gewoon op gewezen kunnen worden. Het is een vrij simpel besluit om de interlands in een ander stadion te spelen dan voorheen.

Wat betreft het stadion doelde ik er meer op dat er in de Kuip meer sfeer hangt dan in de Arena. Ik heb het idee dat dit niet alleen aan de Rotterdamse fans ligt maar ook aan het stadion zelf.

16 mei 2018 om 14:48

Ik ben het met je eens dat de doelstelling moet zijn om op de beste grasmat te spelen echter heb je dus met meer factoren te maken dan alleen de grasmat,

Bereikbaarheid, capcaciteit en facaliteiten zijn ook belangrijk.

Daarnaast ligt de kwaliteit van de grasmatten van de 3 topclubs niet zo heel ver uit elkaar dus om puur daarom van stadion te wisselen lijkt me een beetje overdreven,

Had je dit ook geopperd als de Grolsch Veste de beste grasmat had gehad? Ik denk het niet...

Daarnaast is sfeer relatief en heb ik persoonlijk wél het idee dat de sfeer in de Kuip voornamelijk komt door het Feyenoord publiek en niet voornamelijk door het stadion zelf.

16 mei 2018 om 15:11

Ja, als de beste grasmat en het stadion met de meeste sfeer in Twente zou liggen zou ik dat ook geopperd hebben. Waarom niet? Ik ben geen Feyenoord supporter?

Je kan het beter omdraaien; wat zijn de redenen om wel in de Arena te spelen?
Ik zie vooral secundaire redenen die jij ook al aangaf; locatie, bereikbaarheid etc. Dingen die niks met het voetbal zelf te maken hebben. En zo moeilijk bereikbaar is Rotterdam nou ook weer niet ;-)

16 mei 2018 om 15:22

Nogmaals, de meeste sfeer is een kulargument en op basis van alleen een grasmat die niet significant beter is maken ze duidelijk geen beslissing.

Daarnaast noem jij mijn argumenten secundaire redenen maar mijn punt is dus dat deze punten waarschijnlijk belangrijker zijn dan alleen de grasmat waar nogmaals niet significant veel verschil tussen zit.

Ja de Kuip heeft de ''beste'' grasmat en dat is ook terecht denk ik maar de grasmat in de Arena is verre van slecht. Je doet net alsof het een kunstgrasveld is o.i.d..

De velden van Ajax PSV en Feyenoord liggen qua kwaliteit dicht bij elkaar en doen op sportief gebied weinig voor elkaar onder denk ik.

En dat is dan ook de reden dat die ''secundaire'' redenen die ik opnoem denk ik zwaarder wegen dan alleen de ranking van de grasmat.

En even voor de duidelijkheid ik ben een PSV fan dus ik heb nogmaals helemaal niks met de Arena.

16 mei 2018 om 15:33

Jeetje wat een onzin discussie. Er is meer geld te verdienen in de ArenA dus daar wordt gespeeld. Tuurlijk is de kuip prachtig en in mijn opinie zelfs het mooiste. Maar het gaat daar niet om. It's all about the money.

16 mei 2018 om 15:38

Als je terug wilt naar de absolute top moet je geen concessies doen op de faciliteiten. Dan heb je ook top faciliteiten nodig. Dat de grasmat in Rotterdam 5 jaar op de rij de beste is, is gewoon een feit.

Ik zal nooit beweren dat de grasmat in Amsterdam slecht is. Een cijfer van 4,8 is echter toch een behoorlijk verschil met 3,92 (zoals hieronder in de comments werd aangegeven, na 26 speelrondes). In mijn optiek moet je zulke concessies gewoon niet doen in topsport.

We verschillen van mening en dat is verder prima

16 mei 2018 om 15:48

Ik snap best wat je bedoelt maar je staart blind op de ranking van de grasmat en het draait niet alleen om een grasmat bij een interlandwedstrijd.

Einde discussie.

De stand na 26 speelronden:
1 feyenoord 4,8
2 psv 4,2
3 ajax 3,92
4 AZ 3,91
5 FC Twente 3,6
6 FC Utrecht 3,4
7 nac 3,2
8 SC Heerenveen 3,1
9 vitesse 3,07
10 FC Groningen 3
11 willem II 2,7
12 pec Zwolle 2,2
13 heracles Almelo 2,1
14 VVV-Venlo 2
15 ado Den Haag 1,7
roda JC 1,7
sparta 1,7
18 excelsior 1,6

Zal wel toeval zijn dat de 6 clubs met kunstgras onderaan staan.

16 mei 2018 om 13:29

Is elk jaar zo dat die plastic velden onderaan staan, gelukkig gaan een aantal clubs over op een hybride mat wanneer hun contract afloopt met de leverancier.

16 mei 2018 om 15:09

Nou ik moet zeggen ik verbaas me over hoe laag de hybride velden staan. Wat ik weet zijn dat sowieso Vitesse en Groningen. Lijkt me toch dat alle clubs na willen streven naar minimaal een 3. De grasbeheerder van Feyenoord zou eens een masterclass moeten gaan geven aan de rest van de clubs, want blijkbaar kun je wel gewoon een goed veld afleveren.

16 mei 2018 om 13:29

Snap niet dat ajax nog zo hoog geëindigd is. Az, Heerenveen, Utrecht hebben echt een top veld.

16 mei 2018 om 13:31

Utrecht had dit jaar een periode in de wintermaand wel echt een erbarmelijk veld liggen, wat eigenlijk gewoon neigde naar competitievervalsing.

16 mei 2018 om 13:35

Ik denk dat Ajax zo hoog geëindigd is omdat de aanvoeders de grasmat van Ajax hoger hebben beoordeeld dan die van AZ, Heerenveen en Utrecht. Maar jij zal vanaf de bank wel kunnen zien welke grasmat er beter is. Benieuwd of je je nog kon herinneren hoe het veld van Utrecht er op een gegeven moment bij lag...

16 mei 2018 om 13:52

Zou netjes zijn als je erbij zou zeggen hoe dat kwam. Utrecht had gewoon een heel goed veld tot aan de wedstrijd tegen Feyenoord. Het sneeuwde ontiegelijk hard, maar de Knvb wou de wedstrijd koste ten koste door laten gaan, waardoor Utrecht genoodzaakt was om het veld op orthodoxe wijze sneeuwvrij te maken. Eindconclusie: Een goed veld naar de klote.

Dus niks competitievervalsing. Utrecht stond vorig jaar op nummer twee van deze lijst en zou dit jaar ook daar ergens zijn beland indien de Knvb bij de hevige sneeuwval, die elke weerman had voorspeld, alle wedstrijden al op voorhand had afgelast.

16 mei 2018 om 14:15

Het was niet zozeer competitievervalsing dát het veld slecht was, maar meer hoe ze er vervolgens mee omgingen. Eerst de topwedstrijden afwachten met een schandalig veld en dan toen de mindere clubs op het programma stonden plots tot de conclusie komen dat er iets moet veranderen.

16 mei 2018 om 14:15

Inderdaad joker, je hoefde echt niet de slimste persoon te zijn om te weten dat de wedstrijd Utrecht - Feyenoord afgelast zou worden, was gewoon een kansloos verhaal. Daar kan je Utrecht eigenlijk niet de schuld van geven.

16 mei 2018 om 15:48

Ja ik snap het ook niet. zo'n zandbak in de Arena, ik heb alle wedstrijden met een grote bril op zitten kijken anders waaide het allemaal in me ogen. Sommige mensen kunnen echt moeilijk doen hebben ze zelf de beste mat gaan ze klagen over de nummer 3. De aanvoerders hebben het gekozen, nou geloof me die van een hoop clubs beoordelen die van Ajax liever iets lager dan iets hoger dus die mat in de Arena is prima anders had die geen score van bijna 4 gehad. De enigste tijd van het jaar dat er soms wat problemen zijn is aan het begin van het seizoen als er meestal nog een paar concerten tussen de wedstrijden worden gepland. Maarja het is ook weer zo'n dingetje wat graag in stand word gehouden, de Arena heeft altijd een erbarmelijke grasmat, ook al is het probleem van niet willen groeien al meer als 10 jaar opgelost.

16 mei 2018 om 13:40

Wat mij betreft mogen die clubs met kunstgras helemaal uit dit rijtje, wordt onderhand eens tijd dat de Knvb gaat ingrijpen want het is gewoon te lachwekkend voor woorden.

Terecht ook. Die winnaar van die competitie is nog voorspelbaarder dan de Bundesliga.

Begrijp niet waarom AZ zoveel hoger staat dan veld Fc Groningen. Is volgens mij exact het zelfde type veld en het is ook niet zo dat deze er verlept bij ligt of zo. Is hele seizoen al prachtig groen....bijzonder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren