‘Hofland heeft stroman bijna binnen; smaakmaker Fortuna vertrekt mogelijk’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Fortuna Sittard en René Eijer zitten deze week wederom om de tafel. De oud-voetballer is de beoogde nieuwe trainer van de promovendus. Naast Eijer en assistent Kevin Hofland zal ook Kristof Aelbrecht als assistent toetreden tot de technische staf van Fortuna, zo weet Voetbal International woensdagochtend te melden.

Het weekblad verwacht dat het drietal deze week een overeenstemming weet te bereiken met de Limburgers. Eijer wordt zodoende de opvolger Claudio Braga. Hofland beschikt niet over de vereiste papieren om hoofdtrainer te zijn, waardoor Eijer als nieuwe stroman moet fungeren. “Ik moet zijn mentor worden op weg naar zijn diploma”, liet Eijer al weten.

Het is de vraag of Eijer volgend seizoen gaat samenwerken met Lisandro Semedo. Turkse media brachten de Portugees in verband met Galatasaray, dat zou azen op de aanvaller. Ook Engelse en Duitse clubs hebben Semedo, die tot medio 2019 wordt gehuurd van Apollon Limassol, op de radar staan. Volgens de aanvaller onderhandelen Fortuna en de Cypriotische club momenteel over een definitieve overname.


Poll

Verwacht jij dat Lisandro Semedo volgend seizoen speelt bij Fortuna Sittard?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door vfl_bmg)

Eigenaar en econoom Gün zal Semedo in in principe in Sittard willen houden, want een (half?) jaar eredivisie zal de transfersom goed doen. Al wordt in de wandelgangen wel gesproken over een bedrag van 4 miljoen van Cimbom... In dat geval strik erom en het lange termijnplan voor Fortuna van een enorme boost voorzien.

16 mei 2018 om 11:32

Alleen zal Fortuna niks van die 4 miljoen zien, aangezien hij is gehuurd .

16 mei 2018 om 11:37

Fortuna heeft een optie in het huurcontract om Semedo over te nemen. Volgens Semedo zijn Fortuna, Limassol en Semedo praktisch akkoord over een definitieve overname. Waardoor alle transferrechten bij Fortuna komen te liggen.

Voor elke 'externe' club die hem wil kopen de beste oplossing, want het huurcontract loopt nog door tot eind dit seizoen.

16 mei 2018 om 11:39

En mocht dat niet lukken om hem over te nemen, zal Fortuna nog altijd een compensatie zien voor het afkopen van het huurcontract. Deze staat natuurlijk niet in verhouding tot de afkoopsom.

16 mei 2018 om 11:39

Er stond naar mijn weten een optie tot koop in het huurcontract, deze heeft Fortuna reeds in de winterstop gelicht!?

16 mei 2018 om 11:40

Maar wel als de huurovereenkomst omgezet wordt in een definitieve koop ;-)
Wil Apollon hem zelf verkopen aan Gala, zullen ze eerst het huurcontract met Fortuna moeten afkopen. Dan zijn ze dus meteen een deel van de transfersom kwijt.

16 mei 2018 om 11:41

Volgens mij bedoel jij Vidigal, Bimbooro. Die is in de winterstop definitief overgenomen van Coimbra!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

2 fans
Coach, 39 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren