Elia kon naar Bayern: ‘Maar ik had een beetje mot met Armin Veh’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Eljero Elia heeft naar eigen zeggen in de zomer van 2010 een transfer naar Bayern München misgelopen. In gesprek met FunX laat de buitenspeler van Medipol Basaksehir weten dat hij zich als speler van Hamburger SV in de kijker had gespeeld van de Duitse grootmacht, maar dat het uiteindelijk niet van een overstap kwam door zijn toenmalige trainer Armin Veh.

Elia brak in de Eredivisie door bij ADO Den Haag en speelde achtereenvolgens voor FC Twente, HSV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Medipol Basaksehir. "Ik speelde heel goed bij HSV en Bayern wilde me na het seizoen overnemen. Mijn zaakwaarnemer was al daarheen gegaan en het contract lag al klaar”, onthult Elia. “Maar ik had een beetje mot met Armin Veh, onze trainer. Hij wilde ontslagen worden om vier miljoen mee te pakken, dus toen zette hij Ruud van Nistelrooy, Zé Roberto en mij op de bank. Daarna werd Jupp Heynckes trainer bij Bayern, hij is de beste vriend van Veh. Toen zei ik al tegen mijn zaakwaarnemer: dit gaat hem niet meer worden."

Een jaar later vertrok Elia alsnog en tekende hij bij Juventus. Eerder in zijn loopbaan stond hij nog in de belangstelling van Ajax. "Ik speelde vier jaar bij ADO in de jeugd, toen werd ik gescout door Ajax. Maar het heeft me goed gedaan dat ik daar niet naartoe ben gegaan. Het heeft me meer motivatie gegeven om te slagen.” In de zomer van vorig jaar maakte hij de overstap van Feyenoord naar Medipol Basaksehir. Met die club staat hij op de derde plaats in de Turkse competitie. Onlangs werd Elia door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door marchello020)

Zou daar derde viool zijn geweest achter Robbery en wegrotten op de bank. Juventus was overigens ook te hoog gegrepen voor hem.

16 mei 2018 om 11:28

Ken je feiten.... Robben kwam na het WK terug met een gapend gat in zijn hamstrings weet je nog?! Hij speelde in januari pas weer zijn eerste wedstrijd, tot die tijd had Elia best kansen gehad bij Bayern. Ben wel benieuwd hoe zijn carrière dan zou zijn verlopen, want de stap naar Juventus een jaar later is zeker geen succes voor zijn carrière gebleken.

16 mei 2018 om 11:40

Bij juve was die lang geblesseerd. Bij weder Bremen ook vaak geblesseerd.

16 mei 2018 om 12:08

Bij Juve was een blessure niet de reden waarom hij daar niet is geslaagd.
Hij voelde zich om een aantal redenen niet thuis in Italië en wilde vertrekken.

Daarnaast sprak hij de taal niet en was de technische staf gewoon ontevreden over zijn prestaties en inzet.

Zijn verhaal bij Weder Bremen is mij even ontschoten.

16 mei 2018 om 11:39

Bij juve was die meer geblesseerd. En de minuten die die maakte waren goed.

16 mei 2018 om 12:03

Dat niet alleen... Elia: typisch voorbeeld van 1 vd meest kinderachtige gasten in het voetbal ever. Hoe hij dit ook weer uitlegt: "die trainer was een vriendje van Veh dus toen wist ik al, dat wordt niks".
Waarom heb je ruzie met Veh? Waarom heb je ruzie met de meeste trainers?waarom heb jij nooit 2 seizoenen op rij op topniveau gepresteerd? Omdat je bijzaken altijd belangrijker hebt gevonden dan hoofdzaken: je voetbalcarriere.

16 mei 2018 om 12:10

Met welke trainers heeft hij volgens jou allemaal ruzie gehad?

En waaruit blijkt dat hij (welke) bijzaken belangrijker vindt dan zijn voetbalcarrière?

16 mei 2018 om 12:46

Ik ben het eens met jou. Dit is een rare uitspraak en dit is inderdaad niet de eerste keer dat hij van die rare opmerkingen maakt. Ik vind dit ook een onvolwassen uitspraak. Hij zet zich zelf alleen maar voor schut, als jij de kans krijgt om naar één van de grootste clubs van de wereld te gaan. Laat je dan tegenhouden door zoiets. Laten we zeggen dat hij destijds jong was en een domme fout had gemaakt. Nu is hij volwassen, ga je dan in de media nog eens je domme fout na vertellen. Sorry, maar zwaar primitief gedrag.

16 mei 2018 om 13:45

Met welke trainers heeft hij nog meer ruzie gehad dan? In dit interview zegt hij bijvoorbeeld dat hij een goede band had met Ten Hag, Rutten en Koeman en dat hij Gio als een vader ziet. Dat zijn al vier positieve verhalen tegenover één.

16 mei 2018 om 14:18

kom op man, die gozer heeft bij elke trainer wel mot gehad en issues. Gan we dat nou ontkennen? Moet ik echt 1 vd eindeloze berichten gaan linken?
Dat hij dan 3 trainers noemt met wie het wel leuk was, omdat ze met hem konden omgaan... Als Koeman zo'n fan van m was had ie m na een halfjaar wel bij Southampton wel gehouden hoor.

En apocalyps: als je de bijzaken alleen al in dit interview hoort waar hij me bezig is: kleding, rappen, autos etc. Natuurlijk mag je hobbies hebben en een leven leiden, want daar klaagt een jongen als Elia altijd over, dat het m niet gegund word. Want in zijn kinderlijke beleving bestaat echt de hele wereld uit haters en bros....
maar als je profvoetballer bent, dan ben je dat maar 12-14 jaar. Dan mag je best wel wat meer gefocust zijn dan Eljero Elia.

16 mei 2018 om 15:23

Clarkkent2,

'kom op man, die gozer heeft bij elke trainer wel mot gehad en issues. Gan we dat nou ontkennen? Moet ik echt 1 vd eindeloze berichten gaan linken?'

Wees dan zelf even straight... Met welke trainers heeft hij allemaal mot, issues, ruzies you name it gehad dan? Ik ben daar echt benieuwd naar. Ronald Koeman kon goed met hem opschieten, maar Southampton ging niet verder met hem, omdat hij gewoonweg niet presteerde.

Dat van Veh weet een aantal mensen nu, maar het gros weet niet wanneer en waarom die twee op een gegeven moment niet meer met elkaar konden opschieten. Of weet jij dit wel?

Eljero klaagt nergens over, hij geeft vaak aan dat mensen jou een kans moeten gunnen. En daar heeft hij mijns inziens gelijk in.

'en apocalyps: als je de bijzaken alleen al in dit interview hoort waar hij me bezig is: kleding, rappen, autos etc'

Dat is al sinds zijn tienerjaren (sinds z'n 14e ofzo) belangrijk voor hem, maar het is nooit ten koste gegaan van zijn voetbalcarrière.

Dat hij zichzelf kinderlijk uitdrukt ben ik overigens volkomen met jou eens.16 mei 2018 om 15:47

Een greep uit zmn volwassen relatie met trainers & clubs:

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=81562

https://www.nu.nl/sport/3410274/werder-bremen-scho...
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/721063/elia-n...
Ik wil niet zeggen overal met ruzie weg, maar bijna wel.

het spijt me maar als je zegt : "dat is al sinds zijn tienerjaren (sinds z'n 14e ofzo) belangrijk voor hem, maar het is nooit ten koste gegaan van zijn voetbalcarrière" dan kan ik je niet serieus nemen. Elia heeft bij geen enkele club langer dan een halfjaar achter elkaar goed gepresteerd!
Dat is juist de rode draad van zn carierre, te weinig focus, te kinderachtig, daardoor zn talent niet waargemaakt. Met alle respect: Elia meeft 3x meer talent dan Kuijt. Vergelijk die carrieres maar...en over 5 jaar is ie zn monnie ook kwijt, omdat ie dacht dat ie Puff Daddy was

In zijn HSV periode had Elia best mee gekund met Bayern. Hij was toen écht goed. Ben benieuwd of zijn carrière anders was gelopen als hij Bayern terecht kwam ipv Juventus.

Elia bij HSV was de beste Elia die er geweest is. Gewild worden door Bayern en Juve is maar voor weinig spelers weggelegd. Al met al heeft die best een leuke carrière gehad. Maar denk dat die er toch wel meer uit zou kunnen halen. De absolute top was zeker mogelijk geweest. Heerlijke buitenspeler die alle verdedigers liet breakdancen!

Raar verhaal. Als Veh jou op de bank zet om ontslagen te worden, waarom zou hij dan een probleem maken van een eventuele transfer naar Bayern? Eigenlijk zegt Elia hier dus gewoon dat als hij op de bank zit, de trainer dus wel de intentie moet hebben om slecht te presteren...
Daarnaast was Zé Roberto destijds al oeroud, en van Nistelrooy begon al vrij snel zich in rare bochten te wringen om onder zijn contract uit te komen en terug te gaan naar Madrid... niet vreemd dat zij op de bank zaten.

16 mei 2018 om 11:38

HSV presteerde dat jaar ondermaats. In januari/februari werd er al gezuchereert dat zijn contract niet verlengt zou worden. In maart werd die ontslagen.

16 mei 2018 om 13:42

Zoals ik het begrijp werd Elia op de bank gezet waarna hij ruzie kreeg met zijn trainer.

Allemaal leuke verhalen, maar ik mis hier toch de zelfreflectie om te zeggen dat de enigste reden waarom Elia niet zo'n indrukwekkende loopbaan heeft gehaald, Elia zelf is. Natuurlijk staat Juventus leuk op het CV, maar daar speelde hij geen enkele rol van betekenis.

Dat gedoe met Veh is ook nogal onsamenhangend. Als dat namelijk het geval was, hadden ze hem wel naar Bayern laten gaan. Bovendien had hij het sowieso niet gehaald. Hij is nu pas een beetje volwassener, maar heeft bijvoorbeeld bij Werder Bremen destijds zeer wisselvallig gepresteerd en wisselde regelmatig bank en basis af. Verder was hij bij HSV redelijk goed, maar absoluut niet geweldig.

16 mei 2018 om 15:05

lol jij mag hem niet echt he?.. veel onzon lees ik hier maar jij spant echt de kroon. Elia was de grootste talent in de Bundesliga op een gegeven moment daarom wilde Bayern hem ook halen. "Redelijk" 😂

16 mei 2018 om 16:31

@drizzy416

Dit zegt al dat je geen enkel idee hebt waar je over praat. Hij heeft slechts twee seizoenen bij HSV gespeeld. Het eerste jaar deed hij het leuk en noteerde 5 goals en 7 assists in 24 optredens. Vervolgens raakte hij geblesseerd en in z'n tweede seizoen kon hij geen potten breken en kreeg hij problemen met de trainer. Hij vertrok daarna naar Juventus en iedereen weet wat er vervolgens met zijn carriere gebeurde.

Elia is nooit HET (de?!) grootste talent van de Bundesliga geweest. Verder mag ik Elia gewoon als speler. Dat betekent niet dat ik niet kritisch kan zijn over zijn spel of over zijn uitspraken. Misschien moet je de volgende keer beter research doen voor je iemand beticht van het schrijven van onzin.

17 mei 2018 om 09:28

Het grootste... Het talent, niet de talent.... 😂 Maareh Elia is weer een goed voorbeeld van het hedendaagse (Nederlandse) voetbal, na anderhalf seizoen al de hemel in geprezen en dan geen pepernoot meer raken....

16 mei 2018 om 15:25

De grootse vijand van Elia is Elia zelf

Vervelend persoontje, ik zou hem als trainer ook niet opstellen

Altijd een grote bek, naar joch

Zo vol van zichzelf altijd, dat kun je flikken als je Ronaldo bent, niet als je Eljero Elia heet

Is ook weer vervelend bij Feyenoord vertrokken

16 mei 2018 om 15:41

‘Is ook weer vervelend bij Feyenoord vertrokken’

Hahaha waar haal jij dit vandaan? Waarom is hij ‘ook weer’ vervelend bij Feyenoord vertrokken?

Vervelend en naar persoontje? Omdat?

Vanaf welk moment en waarom stelde Veh hem niet meer op eigenlijk?

16 mei 2018 om 16:36

Ik had het over zijn spel. Elia heeft mentaal te weinig stappen gemaakt en werd te laat volwassen voor een mooie carriere. Pas nu hij 30 jaar is, is hij volwassener maar dan is het al te laat om het maximale uit het potentieel te halen. Ik heb geen hekel aan Elia als speler of persoon. Ik houd alleen niet van uitspraken als "..(willekeurige club) is mijn tweede vrouw" als je dat over elke club zegt waar je ooit succes(sen) hebt gehad.

Hij moest zo nodig bij Feyenoord vertrekken om geld te pakken in Turkije

Arrogant mannetje die zoals ik al zei, zichzelf overschat en altijd denkt dat hij de beste is

Echt zo blij dat hij nooit bij Ajax is terechtgekomen, waar even sprake van was

Ze zeggen dat Amsterdammers arrogant zijn, maar dit ventje is de overtreffende trap

En ja, als je dan de kwaliteit niet kan leveren dan eindig je in Turkije en niet bij Bayern München

Helemaal terecht

16 mei 2018 om 16:01

Onder welke voorwaarden kwam hij bij Feyenoord spelen?

En waarom, als je de voorwaarden kent, is hij dus volgens jou vervelend bij Feyenoord vertrokken?

'en ja, als je dan de kwaliteit niet kan leveren dan eindig je in Turkije en niet bij Bayern München'

Het is ook geen schande als je niet bij Bayern eindigt. Dat is ook voor weinig mensen weggelegd. Ondanks zijn 'gebrek aan kwaliteit' kan hij overigens wel een transfer maken naar the Premier League (en neen denk nou niet dat het alleen een promovendus is waar hij naartoe kan gaan).

Waarom overschat hij zichzelf en denkt hij dat hij de beste is? Kan je dat onderbouwen aan de hand van concrete voorbeelden of is het je onderbuik dat aan het rammelen is?

Mijn onderbuik zegt inderdaad dat het een naar arrogant mannetje is die meer met kleding en zichzelf en zijn image bezig is geweest dan met voetbal

Juist die houding heeft er voor gezorgd dat hij niet de absolute top heeft bereikt, en om achteraf te beweren dat hij een topcontract heeft gemist door een of andere trainer zegt meer over hemzelf dan over die trainer

Het is gewoon een "net nietje" met een hele grote bek

Maar dan moet je niet zeiken achteraf.. Genoeg geld verdiend toch?

Ik hoop dat Memphis net even iets meer karakter toont, dan kunnen we nog van hem genieten.. Zo niet, dan kunnen ze misschien samen een leuk rap plaatje maken in een Balr shirt

Ook leuk...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

102 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Medipol Basaksehir 7 0 2 0
2017/2018 Medipol Basaksehir 24 5 2 0
2016/2017 Feyenoord 24 9 1 0
2015/2016 Feyenoord 31 8 3 0
2014/2015 Werder Bremen 9 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Het is slechts mijn mening, ik accepteer níét dat ik klaar ben bij Oranje’

Eljero Elia heeft reeds dertig interlands op zijn naam staan voor het Nederlands elftal, maar de 31-jarige aanvaller van Medipol Basaksehir wil graag nog enkele wedstrijden voor Oranje spelen. De voormalig...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren