‘Vitesse is overtuigd en wil Ajax, PSV en Bundesliga-clubs aftroeven’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Vitesse hoopt Mason Mount ook volgend jaar tot zijn beschikking te hebben. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Chelsea en de Arnhemmers hebben inmiddels aan de Londenaren laten weten dat men graag verder wil met het talent, zo meldt Voetbal International. Vitesse heeft veel concurrentie, want ook onder meer Ajax en PSV zouden geïnteresseerd zijn.

Verschillende directeuren uit Nederland en ook Duitsland zouden zich bij Chelsea hebben gemeld om te vragen naar de situatie van Mount. Ook Ajax heeft volgens Voetbal International zeer veel interesse in de jongeling van the Blues. Chelsea zou volgens Engelse media overwegen om Mount te behouden en toe te voegen aan de eerste selectie volgend seizoen.

Mount, die nog tot medio 2021 vastligt op Stamford Bridge, weet nog niet waar zijn toekomst ligt, zo gaf hij aan in gesprek met FOX Sports: "Ik weet het nog niet richting volgend seizoen. Ik ben er nog niet uit namelijk. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Ik weet echt nog niks, dus ik heb ook weinig te vertellen. Ik moet eerst met mijn familie en Chelsea gaan praten. Ik ga terug en dan ga ik zien wat volgend seizoen me te bieden heeft."

Edward Sturing, de huidige trainer van Vitesse, baalt in ieder geval dat Mount niet beschikbaar is voor de return tegen FC Utrecht, omdat de Engelsman dinsdag zijn tweede gele kaart in de play-offs pakte: "Dat is jammer. Het was zijn tweede gele kaart en dus een schorsing. Hij is geen onbelangrijke speler. Hij heeft betere wedstrijden gespeeld, maar ik had hem er toch wel erg graag bij gehad."


Poll

Verwacht jij dat Mason Mount volgend seizoen weer wordt verhuurd door Chelsea?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door vahtheo)

Prima speler voor de hele Eredivisie. Maar Vitesse heeft natuurlijk geen enkele kans om Mount te halen als ook Ajax en Bundesliga clubs geã¯nteresseerd zijn in Mount. Of Mount moet echt perse naar Vitesse willen in plaats van Ajax, maar dat lijkt mij niet. Als speler wil je ook gewoon het hoogst haalbare halen. Ook wel eens leuk, een Engelsman bij Ajax. Voor Chelsea komt hij op dit moment te kort, dus het lijkt mij verstandig als Chelsea hem nog een aantal jaar verhuurd of verkoopt. Ze kunnen hem later altijd nog terugkopen. Wel twijfel ik bij Ajax over een middenveld van F. de Jong, Van de Beek en Mount. Een uitstekend voetballend middenveld, maar misschien te klein/licht.

16 mei 2018 om 10:09

Maar Ajax moet hem zelf niet willen huren/kopen (te duur).

16 mei 2018 om 10:11

Als Vitesse kansloos is omdat Ajax interesse toont, dan lijkt het me dat Ajax kansloos is wanneer Bundesliga clubs interesse tonen... zeker 'als je het hoogst haalbare' wil halen.
Overigens lijkt het me sterk dat Ajax een speler gaat huren van Chelsea zonder serieuze optie tot koop. Denk dat dat een heel verkeerd signaal afgeeft aan de supporters, met al het geld op de bank.

16 mei 2018 om 10:14

Klopt! Maar we weten natuurlijk niet of het een Bundesliga club uit de onderste regionen of de middelmoot is. Dan kan je Ajax verkiezen boven deze middenmoters in de Bundesliga.

16 mei 2018 om 10:23

zdenk dat Chelsea zulke spelers toch liever in de Bundesliga ziet. De Bruyne, Christensen en Hazard zijn perfecte voorbeelden van spelers die zich daar goed ontwikkeld hebben.

16 mei 2018 om 11:18

Niet? Traore vergeten?

16 mei 2018 om 11:26

Traore werd ingezet als vleugelspeler... daar was behoefte aan. Volgens mij beschikt Ajax al over voldoende talent op het middenveld.

16 mei 2018 om 12:16

Traore ging alleen naar Ajax omdat hij per se naar Ajax wilde ivm Bosz. Hij gaf Chelsea geen andere opties. Dat zal Mount niet doen.

16 mei 2018 om 14:03

Hoe weet je dat zo zeker?
Overigens staat de wens van Traore volgens mij los van het feit dat Ajax al over talentvolle middenvelders beschikt

16 mei 2018 om 14:11

Dat ligt eraan welke Bundesliga-club er aan komt kloppen en wat de carriere-plannen van Mount zijn. In dat opzicht ben ik het dus niet met jou eens. De kans dat een speler Ajax boven een Bundesliga-club (leuke middenmoter) verkiest is groter dan dat een speler Vitesse boven Ajax verkiest. Echter zie ik de Nederlandse top deze speler niet huren.

16 mei 2018 om 10:13

Je hebt het alleen maar over Ajax en Bundesliga clubs, maar de landskampioen PSV is ook geintereseerd, de kans is dus groot dat hij liever naar de kampioen wil dan naar de nummer 2. Bundesliga is nog interessanter uiteraard en Vittese maakt weinig kans daar ben ik het mee eens.

16 mei 2018 om 10:56

Hahaha idd viel mij ook op dat hij psv negeert.

16 mei 2018 om 10:14

Waarom zou Vitesse geen kans meer maken als Ajax zou komen?

Die jongen weer precies wat hij heeft en krijgt bij Vitesse. Bij Vitesse heeft hij sowieso een basisplaats. Beide clubs spelen in de Eredivisie en Europees voetbal is vooralsnog een mogelijkheid voor Vitesse. Daarnaast is de kans dat Ajax CL voetbal gaat halen gewoon vrij klein gezien de voorrondes, dus dat is nou ook geen gigantisch argument.

Als Mount een jaartje Eredivisie nog ziet zitten dan lijkt Vitesse mij gewoon zeer kansrijk. Echter verwacht ik gewoon dat die jongen er voor opteert om bij een club in een topcompetitie aan de slag te gaan.

16 mei 2018 om 10:55

Gaat hij liever naar psv die maken meer kans op de groepsfase van de champions league.

16 mei 2018 om 10:57

@ Ajaxjesper

Je schrijft: " Maar Vitesse heeft natuurlijk geen enkele kans om Mount te halen als ook Ajax en Bundesliga clubs geinteresseerd zijn in Mount"

En dat beargumenteer je vervolgens met een aanname: "of Mount moet echt perse naar Vitesse willen in plaats van Ajax, maar dat lijkt mij niet".

Dat is natuurlijk niet heel erg sterk. Ik denk juist dat het tegenovergestelde veel eerder voor de hand ligt is omdat het voor een club als Ajax geen enkele zin heeft om een dergelijke speler voor 1 seizoen te huren. En gezien de berichten in de media is Chelsea (nog) niet bereid te verkopen. Ajax heeft eerder gehuurd, maar dat was uitsluitend voor posities die slecht bezet zijn en dat geldt uiteraard niet voor het middenveld waarvoor de coach iets van 10 opties heeft. Ik denk juist dat in Nederland Vitesse de meeste kans heeft op een langer verblijf van de speler, al was het alleen maar omdat de kans op speeltijd daar veel groter is. Ik zie Mount alleen naar Ajax komen als het om een transfer gaat en die zie ik er alleen van komen als Chelsea zich ook meldt bij de clubs die interesse hebben in Matthijs de Ligt en Mount kan inzetten als ruilobject.

16 mei 2018 om 14:56

Dan valt Ajax ook af,en zeker als de Bundesliga Clubs inmengt.

Hij mag zich melden bij de selectie van Chelsea tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen en zal dan weer verhuurd worden vlak voor de transfer deadline. Same old story.. Verwacht dat hij verhuurd zal worden aan een PL club. Misschien Fulham bij promotie. Speelt hij om de hoek...

16 mei 2018 om 11:20

Die mededeling is puur om de prijs op te drijven mochten ze over willen gaan tot verkoop ipv verhuur.

Toch triest dat de voetballerij nu zo in elkaar zit dat dit soort spelers voor Chelsea spelen maar nooit uitzicht zullen hebben om ook maar 1 minuut op Stamford Bridge te spelen de komende seizoenen. Chelsea kan de speler makkelijk verhuren aan clubs die zijn salaris niet kunnen betalen en hem ineens voor een flinke smak geld verkopen. Er zou een limiet moeten komen voor het aantal spelers dat een club mag verhuren om dit soort praktijken uit te bannen. Want clubs als Vitesse en NAC die dit seizoen veel spelers hebben gehuurd schieten er financieel niets mee op als ze spelers van Chelsea of City beter laten presteren.
Maar buiten dat: goede speler, mooie traptechniek speelt met flair en is op z'n 19e eigenlijk al rijp om in een betere competitie te spelen dan de onze.

16 mei 2018 om 10:19

Het is ook triest, maar wat doe je er aan? Men zou regels moeten hebben waarin dit soort praktijken aan banden worden gelegd, maar je zal dan de EU op je dak krijgen. Daar ga ik van uit. Het voetbal is voor altijd veranderd. Daar moeten we vooral Jean Marc Bosman voor bedanken.

16 mei 2018 om 10:35

Het gaat er mij om dat er nu clubs zijn die spelers puur als handelswaar beschouwen en ze nooit 1 minuut in het eerste elftal laten spelen. Deze clubs domineren de transfermarkt en zorgen ervoor dat de kleine clubs die eigenlijk deze spelers onder contract zouden moeten hebben niet meer kunnen groeien omdat ze afhankelijk worden van het huren van deze spelers. Want Vitesse schiet er financieel weinig mee op om Mount te huren. Chelsea daarentegen zal er weer een paar miljoen winst op gaan maken.
Er is niets mis mee met het huren of verhuren van spelers als deze overbodig worden in een selectie. Maar deze clubs kopen deze spelers doelbewust om ze de komende 4 jaar consistent te verhuren en aan het einde van de contract periode 90 procent van deze spelers met flinke winst door te verkopen. Misschien dat er 1 procent uiteindelijk het eerste elftal zal halen.
De Fifa/uefa hebben de mond vol van hun financial fairplay maar naar mijn mening wordt het gat met de top alleen maar groter door niet op te treden tegen deze praktijken en wordt de markt alleen maar nog meer verziekt.

16 mei 2018 om 10:57

Met mij heb je geen discussie. Sterker nog, ik vind het voetbal tegenwoordig iets hebben van moderne slavernij. Tenslotte is het wel een spelletje. Dat spelers er kunnen van leven vind ik ok, maar vraag me niet af waarom een doctor die levens redt veel minder verdient dan een Ronaldo of Messi. Maar goed, dat is een ander onderwerp...

16 mei 2018 om 10:44

Als je zo'n betoog houdt bij spelers die door Chelsea zijn gekocht en vervolgens constant weer verhuurd worden, dan kan ik er nog een beetje in komen.

Dit betreft echter een jongen die vanaf zijn zesde bij Chelsea speelt en simpelweg verhuurt wordt om ervaring op te doen en om te groeien. Dat is de normaalste zaak van de wereld.

16 mei 2018 om 12:18

Hoeveel huurt Vitesse dan? Dit seizoen waren er welgeteld 4 huurlingen waarvan er maar 2 speelden!

16 mei 2018 om 15:01

Deze jongen zal binnen [email protected] jaar absoluut in Chelsea 1 spelen.
Ben van overtuigd,deze jongen is Vitesse huurling van Chelsea beste ooit hebt gezien.

Als Chelsea hem niet gaat verkopen zal Mount niet meer in de eredivisie spelen. Ik weet niet hoe serieus men is op Stamford Bridge, maar ik zou Mount nu willen verhuren aan een Bundesligaclub.

Ik zie mason mount volgend jaar gewoon bij Vitesse spelen op huurbasis. Onze vriend slutsky heeft ook zijn hengeltjes uitgegooid naar abramovic en wilt mount maar al te graag nog een seizoen hebben in arnhem. De overige clubs in Nederland zijn bij voorbaat kansloos. Daarnaast speelt mount alle wedstrijden voor Vitesse en ondenkbaar in de basis opstelling.

16 mei 2018 om 12:42

Dat zou inderdaad nog wel eens in het voordeel van Vitesse kunnen werken in deze kwestie. Die connecties zijn erg belangrijk in het hedendaagse voetbal. Ik hoop in ieder geval dat we hem in Nederland kunnen blijven bewonderen, want ik ben erg gecharmeerd van Mount..

16 mei 2018 om 12:44

Ik zie hem ook niet naar een andere club in NL gaan. Waarschijnlijk gewoon naar een PL club of top van de Championship. Als hij wel terugkeert in NL dan gewoon bij Vitesse.

Hij moet vooral niet voor ajax kiezen. Misschien wel kans op speeltijd, maar onzekerheid over europees voetbal en dat publiek trekt dit soort creatievelingen niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ184
7.Vitesse184
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

2 fans
Middenvelder, 19 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren