NAC Breda strikt Van der Gaag als opvolger van Vreven

Woensdag, 16 mei 2018 om

Mitchell van der Gaag wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda, zo meldt de Eredivisionist woensdagochtend via de officiële kanalen. De 46-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen, met een wederzijdse optie voor een extra jaar. Van der Gaag volgt Stijn Vreven op, die vertrekt bij de Parel van het Zuiden.

"Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt", reageert Van der Gaag op de site van zijn nieuwe werkgever.

Van der Gaag stelt dat NAC in de afgelopen jaren stapsgewijs een topsportklimaat heeft ontwikkeld. "Ik ben dus trots dat ik voor deze club mag werken en kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan het stap voor stap vooruit helpen van NAC." Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met de samenwerking: "De komst van Mitchell is voor ons geweldig nieuws. Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij FC Eindhoven, dus ken hem al wat langer."

"Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club."


Poll

Een goede keuze van NAC Breda?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door kylekorver)

Ik had misschien wel een club als Heerenveen oid verwacht voor vd Gaag. Maar NAC is natuurlijk een mooie club, zou leuk zijn als zij de weg naar boven weer weten te vinden.

Huh? Hoe dan? Hij kon toch ook naar Heerenveen? Goede trainer voor Nac. Ik vind dit een hele interessante trainer waar ik goede en mooie dingen van verwacht. Ik hoop echt dat hij met meer mogelijkheden ook mooie dingen kan laten zien.

16 mei 2018 om 10:34

Zijn zoon speelt bij de jeugdelftallen van Nac. Dus daarom gaat hij misschien ook naar Nac om wellicht zijn zoon van dichtbij te zien en hem misschien te laten debuteren bij de eerste.

Raar, want hij zou toch naar het buitenland gaan wat ik ook raar vind is de keuze voor NAC, want die zijn onder Excelsior geëindigd. Alsnog een goede trainer voor NAC die ze met de juiste spelers makkelijk naar de middenmoot/subtop kan leiden.

16 mei 2018 om 09:00

Brabant voelt voor een een in Zuthpen-geboren trainer wellicht wel als buitenland? Ik denk altijd dat als ik beneden de riveren kom dat ik al in het buitenland zit..

16 mei 2018 om 09:12

Hij heeft zelf aangegeven dat als de mogelijkheid er was, hij graag naar het buitenland wilde gaan. Niet dat hij persé naar het buitenland MOET. De reden dat het nu pas bekend is geworden is omdat hij ook kandidaat was bij Sydney FC. Die hebben inmiddels een andere kandidaat en dus kiest hij voor NAC. NAC is een club met goede mogelijkheden. Beter dan Excelsior. Ondanks dat ze de laatste jaren onder Excelsior eindigden, is NAC een grotere club dan Excelsior en dus is deze stap best te verklaren. NAC heeft de laatste jaren goede stappen gemaakt en ze willen dit uiteraard doorzetten. Ik denk dat vd Gaag daar een goede trainer voor is.

Goede keuze voor NAC. Maar dacht dat hij naar het buitenland wilde en daarom ook heerenveen afwees. Had de keuze naar Heerenveen logischer gevonden van hem. Maar ach avondje NAC is natuurlijk ook niet slecht

16 mei 2018 om 08:55

Heerenveen mag zich hierover echt achter de oren krabben....

Als Vitessenaar zeg ik: hij heeft gewoon voor de mooie clubkleuren geel-zwart gekozen

On: NAC heeft wel een prachtig en meelevend publiek. Goede faciliteiten (in vergelijking met Excelsior) en dankzij de link met City kunnen ze wellicht weer beschikken over mooie talentjes waardoor NAC een soort van sleeping giant is.

16 mei 2018 om 09:09

Precies, Excelsior weet wel elk jaar te verassen, maar het is een club dat normaal gesproken onderin hoort. Klein stadion met weinig facaliteiten. Bovendien heeft NAC gewoon een mooi stadion met fanatieke aanhang. In potentie is NAC ook een betere club dan Excelsior.

De beste kandidaat op dit moment denk ik, hopelijk voldoet hij aan de verwachtingen

16 mei 2018 om 08:49

Enig idee hoe ze hem hebben kunnen strikken? Is NAC grootse dingen van plan komende jaren?

16 mei 2018 om 11:13

Geen specifieke grootse dingen. Gaan door met het uitvoeren van het beleidsplan, waardoor ze aan het einde van de rit gewoon een stabiele middenmotor willen zijn. Eerste 2 jaar is uitstekend verlopen van dat plan, zijn gepromoveerd en erin gebleven plus zijn gepromoveerd naar de categorie financieel gezonde clubs.

Laatste jaren is enorm geinvesteerd in trainingsfaciliteiten en de jeugdopleiding, is echt enorm geprofessionaliseerd wat zelfs van der Gaag verrast heeft, dus alle randvoorwaarden zijn aanwezig om een grote stap te gaan zetten met het eerste elftal. Nu de komende jaren meer eigen spelers halen, en jeugdspelers door laten stromen zodat we over een jaar of 2-3 niet meer afhankelijk zijn van City spelers, maar dat die spelers een leuke aanvulling op de selectie zijn geworden.

16 mei 2018 om 18:31

Dit heeft NAC goed gedaan. Verwacht veel van hem. Denk dat hij meer mogelijkheden heeft dan bij Excelsior waar hij het met de beschikbare middelen meer dan uitstekend heeft gedaan.

Snap echt niet waarom hij deze stap terug doet (qua rangschikking) terwijl je ook bij Heerenveen in beeld was wat een duidelijke stap voorruit was. Heel knap van NAC dat ze hem hebben kunnen strikken.

16 mei 2018 om 09:02

Stap terug? Kom op, toen feyenoord slechte jaren had was dat toch ook geen stap terug tov een pec zwolle oid. Nac is in potentie natuurlijk veel groter dan een excelsior.

16 mei 2018 om 11:22

Stap terug? NAC heeft slechts 6 punten minder behaald, qua resultaat redelijk gelijkwaardig denk ik zo.

Daarbij, bij NAC is veel meer te winnen dan bij Heerenveen. Heerenveen speelt toch elk jaar wel voor plek 6 tot 10, daar hoef je geen goede trainer voor te zijn. Bij NAC kunnen de komende jaren enorme stappen gezet worden, zeker in vergelijking tot Excelsior die gewoon minder mogelijkheden hebben, dus ik snap best dat je als coach daar meer uitdaging in ziet.

16 mei 2018 om 12:31

Bij NAC is meer te winnen maar bij NAC kun je ook zo degraderen naar de Juup. Eerlijk is eerlijk, NAC speelt pas net weer Eredivisie. Ik snap dat je als fan zeer rooskleurig bent over de toekomst van je club maar een beetje realiteit mag ook wel.

Dat het een mooie uitdaging is valt niet te ontkennen, goede trainer en ik denk dat het voor beide partijen een mooie oplossing is.

16 mei 2018 om 18:33

Ik hoop het voor je. Dat hangt er vanaf welk blik spelers city voor NAC opentrekt.

Prima rustige en goede coach voor Nac. Leuk dat hij behouden blijft voor de ED. Zullen wellicht meer (financiële) mogelijkheden zijn bij NAC ten opzichte van Excelsior.

Het duurde even, maar nu is dan toch eindelijk de kogel door de kerk. Ben heel erg benieuwd! heeft met excelsior laten zien met beperkte middelen goede resultaten te kunnen halen. Bij NAC krijgt hij nu natuurlijk de uitdaging om de club omhoog te brengen waar het hoort en is in potentie vele malen groter dan excelsior.

Dat hij Heerenveen niet kiest ligt volgens mij aan een aantal dingen. Hij was al serieus in gesprek met NAC en daarnaast ook Sydney FC (wat bij de manchester city group hoort). Hij krijgt een uitdaging voor zijn neus om NAC weer terug te brengen waar het hoort (waar bij Heerenveen alles toch al keurig geregeld is), hij woont in de buurt en zijn zoon en neefje voetballen bij Nac. Hij krijgt nu bij een goede prestatie een streepje voor binnen de manchester city group, waardoor hij alsnog zijn avontuur in het buitenland kan gaan maken bij goede prestaties bij NAC de komende 2/3 jaar.

Hij heeft nooit gezegd dat hij nu per direct naar het buitenland wilde, hij heeft de wens uitgesproken om dat zeker in zijn carrière nog gedaan te hebben. Maar als hij zich blijft ontwikkelen als trainer, zoals hij de afgelopen jaren heeft gedaan, dan komt dat zeker goed en kan hij een mooie transfer maken na Nac.

16 mei 2018 om 09:13

Leuk om deze analyse te lezen. Zeer interessant. En als ik het zo lees is het inderdaad logisch.

16 mei 2018 om 12:32

Eigenlijk denk ik dat bovenstaand verhaal gewoon helder vertelt waarom hij deze keuze heeft gemaakt. NAC was ook gewoon eerder met de interesse dan Heerenveen en dat zal hij ook mee hebben laten wegen.

Kon naar het buitenland (heerenveen). Raar dat hij dat niet heeft gedaan want hij heeft wel geroepen naar buitenland te willen. Nu weer bij club in het rechter rijtje.

Prima trainer, Nac ontwikkelt zich gewoon door en zal denk ik voor langere tijd een stabiele eredivisieclub worden verwacht ik. Ook getuige het goede beleid dat daar (nu) gevoerd wordt. Het is ze gegund wat mij betreft.

Hele goede beslissing van Nac, wat mij betreft de coach van het jaar dit seizoen samen met Alfons Groenendijk. Weet heel goed beperkte middelen te maximaliseren, chapeau Nac!

16 mei 2018 om 09:30

Exact !

De verkiezing trainer van het jaar is altijd zo'n farce. Het is altijd de trainer van de kampioen en de bekerwinnaar met daarbij nog een andere trainer van een (sub)topper.

Vd Gaag, Groenendijk, Steijn hebben met veel minder middelen en mogelijkheden veel beter gepresteerd.
Ik zou Cocu wel eens zien bij een club als Ado; eens zien of hij zich dan zou onderscheiden...

16 mei 2018 om 17:56

Ja, helemaal mee eens. Het meest bizarre is nog, dat de winnaar nog gekozen wordt door de trainersgilde zelf, juist die zouden moeten weten dat het veel knapper is om als matige ploeg boven jezelf uit te stijgen, dan lekker kortzichtig naar de kampioen te kijken. Begrijp me niet verkeerd, alle credits naar Cocu voor het kampioenschap, heeft zijn ploeg gewoon heel goed in elkaar gezet, maar kom op, hij had deze verkiezing nooit mogen winnen.

Wat een goed nieuws voor onze mooie club💪.. mensen die het zien als stap terug, zien de potentie van de club NAC niet denk ik. Wacht maar een paar jaar, dan is NAC weer waar het hoort. Alle signalen zijn goed: Uitverkocht stadion; Wachtlijst voor seizoenkaarten; Topsport cultuur wordt gecreeerd. Mede dankzij samenwerking met City; Er is visie; Jeugdopleiding timmert aan de weg; Financieel gezond (cat 3 sinds kort)

Ik ben echt heel benieuwd hoe hij het gaat doen bij Nac. Ik heb het idee, en daar zullen ongetwijfeld velen het niet mee eens zijn, dat hij mogelijk een beetje overschat wordt momenteel. Prima vent hoor, die een goede indruk maakt, en het kan best dat hij een uitstekende trainer is, maar ik moet het nog maar zien bij een club als Nac.

Trainers doen het in de ogen van de gemiddelde voetbalfan al snel goed bij Excelsior, omdat iedereen denkt dat Excelsior als kleine club met 'beperkte middelen' niets kan bereiken en alles boven de onderste 3 plaatsen al een prima prestatie is. Maar ik denk dat de kracht bij Excelsior vooral zit in het uitstekende beleid dat al jaren gevoerd wordt, door de mensen 'achter de schermen' dus. Ook mensen als Tomasson en Dijkhuizen werden geprezen bij Excelsior, Fox maakte nota bene zelfs een documentaire over het 'jongensboek' van Dijkhuizen toen hij van Excelsior naar Brentford ging. Maar zie hoe die het vervolgens deden toen ze dat stapje 'hogerop' gingen...

Als je kijkt naar dit seizoen, dan kun je natuurlijk zeggen dat de 11de plaats een goede prestatie is voor Excelsior, maar als je goed kijkt naar de kwaliteit van de selectie, hoe weinig punten er thuis zijn gepakt en hoe het seizoen is geeindigd, dan denk ik dat er wellicht meer in had gezeten. Een evenaring van de beste prestatie ooit van Excelsior, de 9de plaats, was gewoon mogelijk geweest. Maar ja, als je thuis niet of nauwelijks punten pakt en het seizoen uit laat branden als een nachtkaars... In thuiswedstrijden is welgeteld 1 keer gewonnen (en 3x gelijk), dat is eigenlijk gewoon heel slecht. Zeker ook omdat Excelsior thuis zogenaamd nog 'voordeel' zou hebben van dat 'verschrikkelijke' en ook nog kleine kunstgrasveld (of geldt dat nu opeens niet meer?). Ik zat zelf bij de thuiswedstrijd tegen Heracles, waar een zekere 2-0 overwinning in blessuretijd binnen 1 minuut werd weggegeven. Ik vraag me nu nog steeds af hoe dat mogelijk was...

Nee, ik vraag me gewoon af of een willekeurige (nou ja, misschien niet helemaal willekeurig dan) andere trainer het niet net zo goed zou hebben gedaan als Van der Gaag. Het komende seizoen bij NAC gaat dit uitwijzen, ik ben heel benieuwd...

16 mei 2018 om 11:29

@aapie: mijn clubje Heracles speelt langer op kunstgras, dus dat is waarschijnlijk het 'voordeel' geweest . Mensen gaan graag tot het uiterste om het voordeel van kunstgras groter te maken dan dat het is. Tot nu toe zijn er geen onderzoeken geweest die uitwijzen dat spelers op kunstgras veel minder presteren dan op normaal gras.

16 mei 2018 om 11:44

Klopt, ik denk zelf dat Excelsior ook helemaal geen voordeel heeft van dat veld, maar mensen roepen dat wel altijd als Excelsior in een 'normaal' seizoen wel thuis de punten pakt of als hun club op Woudestein een keer verloren heeft. Dit seizoen hoor je die mensen uiteraard niet. Het is allemaal zo opportunistisch als ik-weet-niet-wat. Mensen hebben altijd meteen een verklaring ergens voor. Excelsior doet het dit seizoen geweldig (in uitwedstrijden wel te verstaan), dus dat zal dan wel door de trainer komen...

16 mei 2018 om 12:04

V.d. Gaag is niet gehaald om zijn prestaties bij Excelsior, maar om zijn trainersvisie.

Als je het interview van V.d. Gaag bij VI Pro leest, dan zie je dat dat naadloos aansluit bij waar NAC mee bezig is: individuele spelers beter maken door individuele trainingen en begeleiding.
Daar hoort een trainer bij die alle specialistentrainers en begeleiders gaat managen en toch een team van al die individuen kan maken.

Ik denk dat Vreven uiteindelijk toch meer een veldtrainer was dan zo'n manager en dat dat de voornaamste reden van het niet-verlengen van zijn contract is geweest.
Vroeger haalde NAC vooral 'namen', maar er zit tegenwoordig meer idee en visie achter de trainers en spelers die gehaald worden. Je zou het beleid kunnen noemen en dat is voor ons als NAC-supporters best even wennen...

16 mei 2018 om 14:08

Je kunt je afvragen of spelers echt beter zijn geworden onder Van der Gaag en of ze dat ook niet zouden zijn geworden onder een andere trainer. Maar goed, hierover zal ik niet verder in detail treden.

Een taak van een trainer is ook het bepalen van de opstelling en ook daar heb ik regelmatig mijn vraagtekens bij gezet, vooral vorig seizoen. Vorig seizoen ging het ook bijna helemaal mis met Excelsior. Alleen dankzij een onwaarschjinlijke eindsprint werd opeens toch nog de 12de plaats bereikt.

En zo'n interview in de VI zegt helemaal niets. Als het even goed gaat zie je altijd dat trainers mogen komen orakelen op tv en in tijdschriftjes. Ik weet nog goed hoe Petrovic bij Studio Sport zat te vertellen alsof hij de messias zelf was, even later was hij ontslagen bij ADO en kon hij er niks meer van. Van der Gaag zat begin vorig seizoen ook aan tafel bij Studio Sport zijn visie te verkondigen, niet veel later stond Excelsior bijna op de laatste plaats en was het enthousiasme over hem flink verdwenen (gelukkig voor hem hield Excelsior het hoofd koel en kwam alles dus toch nog goed).

Opportunisme regeert in het voetbal. Ik wil niet zeggen dat Van der Gaag een slechte trainer is, helemaal niet zelfs en ik had het ook niet erg gevonden als hij was gebleven. Maar ik vind het ook geen ramp dat hij vertrekt. Als ik Nac-supporter was zou ik even rustig afwachten hoe hij het gaat doen en niet van de daken schreeuwen dat je de Trainer Van Het Jaar binnen hebt gehaald...

Ik denk dat we de supporters van NAC mogen feliciteren. Dit is nu al de belangrijkste transfer die de club zal maken dit jaar. Ik dicht van der Gaag zeer veel kwaliteiten toe en denk dat hij zeker in staat is om NAC naar een hoger niveau te tillen. De degradatiezorgen zullen de komende jaren voorbij zijn.

voor mij persoonlijk de beste coach van het jaar in de Eredivisie samen met Steijn. knap dat NAC Vd Gaag heeft weten binnen te halen

Voor NAC een goede trainer. Heeft een mooie prestatie neergezet bij Excelsior. NAC lijkt me een lastige club om te trainer, omdat ze veel met huurspelers werken de laatste jaren. Jongens die ongetwijfeld goed kunnen voetballen (eigenlijk qua niveau buitencategorie voor Nac), maar ook moeten wennen en uiteindelijk maar één seizoen beschikbaar zijn. Na dat seizoen moet je als trainer weer bijna helemaal opnieuw beginnen. Lastige taak lijkt mij. Van der Gaag staalt wel een bepaalde rust uit, voor NAC te hopen dat hij dat ook aan de selectie kan doorgeven.

Het zal idd wel om zijn zoontje en zo zijn, anders zou ik niet weten waarom je niet de stap naar Heerenveen zou willen maken. Zullen ook wel andere dingen meegespeeld hebben, anders had hij zijn zoontje toch ook wel bij Heerenveen kunnen laten ballen?

16 mei 2018 om 17:08

Heerenveen en NAC zijn redelijk vergelijkbaar qua mogelijkheden Waarbij Heerenveen al subtop is qua resultaten en NAC er weer naartoe gaat groeien de komende paar jaar. Mooie uitdaging als trainer om daaraan vorm te geven. Ook denk ik dat de ambiance in Breda veel mensen aanspreekt.

17 mei 2018 om 10:10

Nac zal er weer naar toe moeten groeien hè, dat dit lukt is allerminst zeker. Dit seizoen ook maar net boven de streep geëindigd. Mij lijkt dat je dat met MvdG ook niet binnen 2 seizoenen voor elkaar hebt, maar laat me graag verrassen. Heerenveen presenteert vanmiddag hoogstwaarschijnlijk Jan Olde Riekerink als nieuwe trainer, we gaan het meemaken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Excelsior12-13
15.PEC Zwolle11-9
16.FC Groningen10-11
18.NAC Breda8-14
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

België
0 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren