‘Ik heb voor vijf jaar getekend, dan heeft Ajax daar recht op, toch?’

Woensdag, 16 mei 2018 om

Hakim Ziyech tekende twee jaar geleden een vijfjarig contract bij Ajax, maar stuurt nadrukkelijk aan op een vertrek uit Amsterdam. De spelmaker wordt in verband gebracht met onder meer AS Roma en gaat ervan uit dat hij volgend seizoen niet meer terugkeert in de Eredivisie. Dat Ajax waarschijnlijk een flink bedrag voor hem wil incasseren, vindt hij geen probleem.

“Ik heb voor vijf jaar getekend. Daar heeft de club recht op, toch? Daar maak ik me niet druk om”, vertelt hij bij Bij Andy in de Auto. “Ze mogen dat van mij krijgen. In Nederland is het nu wel klaar. Ik heb nu zes jaar in de Eredivisie gespeeld en heb al m'n doelen bereikt, ondanks dat ik geen kampioen ben geworden.”

Ziyech geeft aan dat hij zichzelf ten doel had gesteld om de beste speler in de Eredivisie te worden, bij een topclub te spelen en kampioen te worden. Hoewel dat laatste niet is gelukt, vindt hij dat hij aan zijn doelstellingen heeft voldaan: “Voor de rest spreekt alles voor zich. Dat waren m'n doelen. Stap voor stap heb ik dat bereikt. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je verder gaat kijken.”


Poll

Wat zou jij een goede transfersom vinden voor Hakim Ziyech?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door jaakke)

Prima geleidelijke stappen gemaakt in zijn carrière! Erg benieuwd waar hij terecht gaat komen! Zou wel passen bij clubs als Napoli, Sevilla, Valencia, AS Roma.

16 mei 2018 om 09:34

Uiteindelijk zal hij deze zomer wel een club vinden maar ik zie hem ook zomaar nog tot half augustus bij Ajax spelen en een aantal wedstrijden in de voorronde CL meedoen. Bij Twente kwam hij ook heel lastig weg, deels denk ook dat clubs over bepaalde dingen toch twijfelen, zoals bijvoorbeeld het vele balverlies. Voor Ajax zal het ideaal sennario zijn dat hij Ajax eerst mee de CL in helpt en op basis van die wedstrijden dat er een club komt die er 30 miljoen voor betaald.

16 mei 2018 om 09:58

Denk het niet, is ook afhankelijk van zijn wk dat hij gaat spelen. Speelt hij het met Marokko klaar om te stunten, of in ieder geval een aantal prachtige passes te geven en/of goals te maken, helpt dit ook wel mee met een evt. snelle transfer, en hoogstwaarschijnlijk ook met zijn transferwaarde.

16 mei 2018 om 10:45

@willem410

Je schrijft: "bij Twente kwam hij ook heel lastig weg, deels denk ook dat clubs over bepaalde dingen toch twijfelen, zoals bijvoorbeeld het vele balverlies".

Typisch Nederlands dat je het weer nodig vind om de nadruk uitsluitend te leggen op het balverlies en bijvoorbeeld het feit dat hij in de eredivisie ook de speler is met de meeste balveroveringen, volledig onvermeld te laten. En dan heb ik het nog niet eens over de enorme hoeveelheid kansen die hij heeft gecreeerd en zijn vele assists die heeft gegeven. Het zegt heel veel dat voor zoveel mensen het glas uitsluitend half leeg is als het om Zyech gaat en er bij andere spelers andere normen gelden. En helemaal niets over Hakim Zyech.

16 mei 2018 om 22:17

Bij Napoli wordt hij bankzitter. Die hebben veel betere middenvelders

16 mei 2018 om 09:57

Leicester city als vervanger van Mahrez misschien? Zou die goed passen denk ik. Lekker Vardy wegsturen in de diepte.

Volwassen reactie van Ziyech. Hij verdiend er uiteraard ook nog iets aan. Maar dit zegt wel hoe nuchter hij er tegen aan kijkt. Gewoon sportief en zo hoort het te gaan. Bij tekenen met je volle verstand is ook iets accepteren wat erbij hoort. Kluivert zou een voorbeeld aan Ziyech moeten nemen. Heel geleidelijk stappen maken naar de top uit eindelijk.

16 mei 2018 om 09:24

Daar moest ik ook meteen aan denken. Kluivert en Raiola mogen wel eens wat leren van Hakim.

16 mei 2018 om 10:23

Hij heeft al z'n doelen bereikt...... Dan wil ik dat lijstje wel eens zien..... Op nummer 1......mezelf nergens geliefd maken..... Heerenveen, Twente en Ajax.... Nergens een prijs pakken..... En Ajax naam gebruiken voor een stap hogerop.... Als dit de beste speler van Ajax is en heeft zonder een prijs zijn doel al bereikt, dan zien we meteen het probleem van Ajax.... Iedereen gaat voor z'n persoonlijke doelstellingen....

16 mei 2018 om 17:34

pukkiefukkie jij doet je naam eer aan! Ajax naam gebruiken voor een stap hogerop spoor jij wel? Die man kan geweldig voetballen. En ja je kunt persoonlijk je doelen hebben bereikt zonder een prijs in teamverband te pakken. Mischien moet je eens verder kijken dan je onderbuik, Suarez was ook geen kampioen met ajax geweest. En we weten allemaal hoe het met hem is afgelopen.

16 mei 2018 om 11:00

@pukkiedukkie wie zegt dat geliefd zijn bij de supporters een van Ziyechs doelen was dan? hij is veruit de beste speler van Ajax en hij is inderdaad geen kampioen geworden maar dat kan ook aan Ajax liggen die nog steeds een aantal zwakke schakels in het elftal niet heeft doorgeselecteerd. Ziyech had de meeste assists van alle spelers dus die heeft toch wel gedaan wat er van hem verwacht mag worden vind ik

16 mei 2018 om 13:06

@jasonrhijn,

Waarom zou Kluivert een voorbeeld aan Ziyech moeten nemen? Ziyech heeft makkelijk praten want hij verdient het maximum binnen het salarishuis van Ajax en Kluivert nu niet. En blijkbaar bij een nieuwe verlenging ook niet. Volgens mij is Kluivert erg volgwassen. Hij respecteert zijn contract maar wil alleen niet bijtekenen. Dat is toch zijn goed recht?

Ajax heeft 3 opties inzake Kluivert. Of een contractverlenging geven tegen de voorwaarden die Kluivert wenst. Of geen contractverlenging geven en dat accepteren dat hij volgend jaar transfervrij is. Of geen contractverlenging geven en dan deze zomer of in de winterstop verkopen. Volgens mij doet Kluivert niet zo moeilijk maar doet Ajax dat.

16 mei 2018 om 19:12

Jij snapt helemaal niets vna het salarishuis van Ajax, zoveel is wel duidelijk. Als Kluivert verlengd dan kan hij vrijwel zeker ook bij de best betaalden uit de selectie komen. Echter, dit mannetje en deze geldwolf, annex zaakwaarnemer willen beiden nog meer dan dat. En ja, dan is het volkomen logisch dat Ajax daar voor gaat liggen.
On: volwassen reactie van Ziyech, chappo!

Professionele houding. Ik heb altijd bij hem het idee dat hij ook serieus bezig is met zijn carrière als voetballer en daar voor leeft en, in tegenstelling tot vele anderen, minder bezig is met randzaken en patserig gedrag. Wat zijn waarde betreft, als beste speler van de eredivisie moet Ajax boven de 35 miljoen zitten.

16 mei 2018 om 08:43

''wat zijn waarde betreft, als beste speler van de eredivisie moet Ajax boven de 35 miljoen zitten.''

Dat zou je denken, het nadeel is alleen dat hij open en eerlijk is over zijn vertrekwens en dat vaak de waarde niet ten goede komt. Als je naar de huidige markt kijkt mag je spelers met zijn kwaliteiten, een resterend 3-jarig contract, onder de 35 miljoen natuurlijk nooit verkopen. Ik ben benieuwd wat voor bedrag er uiteindelijk betaald gaat worden.

Ik hoop vooral voor Ziyech dat hij bij een mooie club terecht komt, die jongen kan zo fantastisch goed voetballen.

16 mei 2018 om 09:50

Je moet jezelf ook afvragen wat voor een clubs daadwerkelijk interesse zouden kunnen hebben in Ziyech, aangezien het natuurlijk ook om de financiële armslag van die clubs gaat.

De absolute topclubs zullen mijn inziens niet naar Ziyech omkijken. Kijk je naar een club als Sevilla, dan zie je dat zo'n club bedragen van 35 miljoen niet neer legt voor spelers.

Een club als As Roma heeft in 14/15 24,5 miljoen voor Iturbe betaald, maar komt verder in de afgelopen jaren qua transferbedragen niet ver boven de 15 miljoen uit.

Schalke is slechts 1 keer iets over de 20 miljoen gegaan voor Embolo, maar komt normaliter ook niet of nauwelijks over transferbedragen van 15 miljoen heen.

En zo kan je toch al best een heel aardige lijst met clubs schrappen indien je daadwerkelijk iets richting de 35 miljoen zou willen ontvangen. Dan moet je dus echt hopen dat een club uit Milaan of een Engelse club vol vertrouwen heeft in Ziyech en daar flink voor wil betalen.

En bij de Engelse clubs kan je ook weer je vraagtekens zetten, aangezien de top 6 normaliter al vast staat, een club als Everton geen speler als Ziyech nodig heeft en veel van de andere clubs ook weer geen mega bedragen betalen voor spelers die zich niet in een topcompetitie bewezen hebben.

16 mei 2018 om 09:58

Als Leicester City Mahrez voor 65 mil aan Manchester City verkoopt zie ik ze zo bij Ajax aankloppen.

Goede carrièreplanning en wanneer je bij komst de clubleiding eerlijk meeneemt in je persoonlijke planning is er niks mis mee. Weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Aangezien het duidelijk is dat hij weg wilt en Ajax daar niet zo rouwig om lijkt te zijn vermoed ik dat ze blij mogen zijn als ze 15 miljoen voor hem krijgen.

16 mei 2018 om 08:53

Dat kan Hakim wel willen, maar lijkt me toch niet dat Ajax hem daarvoor laat gaan. Daar zal Hakim ook wel begrip voor op kunnen brengen. Marc zal Hakim wel een bedrag mee hebben genoemd waarvoor Ajax bereid is hem te laten gaan, zodat hij dit mee kan nemen in zijn zoektocht naar een mooie nieuwe club. Heb in de poll ingevuld 25-30 miljoen.

16 mei 2018 om 10:32

Ik denk dat het aanzienlijk hoger gaat uitvallen. Ziyech ligt nog 3 jaar vast waardoor de prijs wat hoger ligt dan normaal. Tel daarbij op dat het gewoon een klasse speler is die al jarenlang uitstekende statistieken aflevert. Ajax hoeft niet te verkopen en is kerngezond. Wel zullen ze Ziyech een stap gunnen. Mijn schatting is dat het een bedrag tussen de 30 en 40 miljoen gaat worden in de huidige markt. Denk daarbij aan 30 vast wat dan kan oplopen met bonussen.

Hij had gewoon naar Feyenoord moeten gaan! Dan had hij al zijn doelstellingen bereikt. Zonde dat Rutten destijds gewoon niet zei dat hij op 10 kon spelen. Hij was zeker weten beter dan Lex Immers....

16 mei 2018 om 08:59

Hij zegt toch dat hij zijn doelstellingen heeft bereikt...

17 mei 2018 om 08:50

Geen kampioen geworden en dat was ook een doelstelling. Of geloof jij dat hij dat niet wilde worden?

16 mei 2018 om 09:10

Dan had hij ook niet al z’n doelstellingen bereikt: voor een topclub spelen 😉 Ik ben overigens wel heel benieuwd welke invloed het op de transfersom zal hebben dat de vertrekwens openlijk kenbaar maken is genaakt, en dat Ajax openlijk en het kenbaar maakt daaraan mee te willen werken. Ik vermoed dat het misschien wel 10 tallen miljoenen euro’s kan schelen. Met zijn statistieken, uitverkiezing tot beste speler van de eredivisie, het aanstaande WK, zijn lang lopende contract heb je normaal alle ingrediënten om een hoofdprijs te vangen. Toch heeft het er nu alle schijn van dat Ajax hem voor een veel lager bod zal laten vertrekken.

16 mei 2018 om 09:15

Waarom? Dembele gaf toch ook aan te willen vertrekken die leverde toch ook gewoon het maximale op mer 105 miljoen, nou weet ik ook wel dat ziyech geen dembele is, maar t geeft wel aan dat wanneer er meet kapers op de kust zijn het bedrag gewoon nog steeds het maximale kan worden. Nou weet ik echter alleen niet hoeveel clubs er serieus interesse hebben in Ziyech.

Die laatste zin is een beetje gek, je hebt alles bereikt, maar geen kampioen geworden. Dan heb je dus eigenlijk nauwelijks iets bereikt. Natuurlijk is hij wel uitgeleerd hier en een betere speler geworden en gaat hij naar een mooie club, maar zonder echte prijs.

Vind het altijd zo apart van Ziyech dat hij in de media en interviews altijd zo nuchter en volwassen overkomt en dan eenmaal in het veld altijd overkomt als zo'n verongelijkte diva...

Ik vind het wel een beetje vreemd dat een sportman die in zes jaar geen enkele prijs heeft gewonnen zegt dat hij al zijn doelen bereikt heeft.

Maar eigenlijk is dit ook wel een tekenende uitspraak voor Ziyech. Hij vindt dat hij zijn doelen bereikt heeft, maar hij heeft feitelijk alleen persoonlijke doelen gehaald. De beste speler van de eredivisie worden. Voor een topclub spelen. Daarbij gaat hij er even aan voorbij dat hij niet bereikt heeft waar het in het voetbal echt om draait: met je team prijzen winnen. Wat nog maar eens onderstreept dat hij echt alleen voor zichzelf voetbalt.

16 mei 2018 om 11:01

@cabinessence noem mij 1 speler die niet voor zichzelf voetbalt. ik ben daar heel benieuwd naar

Het klinkt allemaal heel mooi, ik ben benieuwd hoe Ziyech gaat reageren als Ajax een vraagprijs van 50 miljoen gaat hanteren en alle clubs afhaken. Qua carriere heeft Ziyech het wel op de aanbevolen manier aangepakt, langzaam opgroeien naar de top van Nederland, om vervolgens de stap naar een Europese subtopper te maken. Het enige nadeel is dat hij ondertussen 25 jaar is, stel hij zou de ambitie hebben om bij een Europese topclub te eindigen zal hij zich eerst moeten bewijzen bij bv. een AS Roma. Tegen de tijd dat hij dan 'rijp' is voor de Europese top is hij een jaar of 27/ 28.

Volwassen reactie nu maar hopen dat clubs het door Ajax gewenste bedrag op tafel willen leggen? Ik ben benieuwd of Ziyech nog steeds zo volwassen reageert als geen enkele club het door Ajax gewenste bedrag wil betalen? Zal Ziyech braaf zonder mopperen weer aansluiten bij de eerste Ajax training als hij niet verkocht wordt?

Allemaal leuk en aardig, zolang het maar boven de 11 miljoen is zodat er een miljoen overgemaakt kan worden naar Twente. Verder heb ik niet het geloof dat Ziyech het kan gaan maken bij een topclub, dat heeft vooral te maken met zijn drukmakerij over randzaken (ruzietjes met fans en staf). Maar goed, ik zie graag mijn ongelijk bewezen door Ziyech.

Minpuntje is natuurlijk dat hij nooit kampioen is geworden en als hij vertrekt zal dat ook niet op kort termijn gebeuren bij een Roma of Schalke of sevilla, misschien later wel met een turkse topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

211 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 12 7 1 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Ziyech ontbreekt in belangrijk Champions League-duel van Ajax

Hakim Ziyech is ongeveer twee weken uit de roulatie met een knieblessure, zo maakt Ajax maandag bekend via de officiële kanalen. De spelmaker heeft een verrekking aan de binnenband van zijn...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren