‘Dost en collega’s laten contracten mogelijk verscheuren na aanval’

Dinsdag, 15 mei 2018 om 22:45

De spelers van Sporting Portugal werden dinsdagmiddag aangevallen door een groep van vijftig hooligans, waarbij Bas Dost een flinke hoofdwond opliep. Dit incident kan de club weleens duur komen te staan, aangezien A Bola en O Jogo dinsdagavond berichten dat een deel van de spelers inmiddels contact op heeft genomen met de spelersvakbond over het ongeldig laten verklaren van de contracten met os Leões.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Bas Dost moet vertrekken bij Sporting Portugal?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Goede zaak!! Meteen wegwezen daar!!

16 mei 2018 om 17:56

Zeer triest wat daar is gebeurd. Ik zou die idiote levenslange stadionverbod geven met elke dag meldplicht op tijdstip van trainen en wedstrijden

En zo heb je een hele rij aan gedupeerden. Spelers die fysiek zijn aangevallen en er gevallen met hechtingen (!!!!) tussen zitten. Ander personeel aangevallen. Dingen zijn vernield. En nu denken een groep spelers aan een directe vertrek. Wat kan daaruit voortkomen? Mindere selectie.. supporters die daardoor de pineut zijn.. de club en iedereen die ze een warm hart toedraagt. Heel erg triest dit. En dat kan allemaal door zo'n groep idiote mafkezen die in een 'korte ' tijd een hoop kapot maken

16 mei 2018 om 00:03

Ben het met je eens dat het sneu is voor de normale supporters, maar in zo'n geval moeten de spelers aan zichzelf denken. Als Dost (of welke speler dan ook) op een training op zijn hoofd wordt geslagen met een riem moet je gewoon wegwezen, dat is geen gezonde situatie om in te werken.

16 mei 2018 om 12:16

We moeten zulke criminelen gewoon eens een keer keihard aan gaan pakken. Hooligans. Ga lekker in een afgelegen bos met elkaar op de vuist, en val verder niemand lastig. Er moet gewoon een soort Europese voetbalwet komen. Zet die gasten nou eens 5 jaar achter de trallies.

Dost moet zo snel mogelijk weg daar. Doodzonde van zo'n mooie club en prachtig land, maar met zo'n soort debielen als 'supporters' ben je na elke tegenslag bang voor je leven.

Daar komt bij, zo slecht was het seizoen van Sporting toch helemaal niet? Met Porto en Benfica heb je nou eenmaal enkele grootmachten.

Dost moet lekker naar een club van het niveau Sporting (middenmoot Spanje/ Duitsland/italie) en daar de pannen van het dak spelen.

15 mei 2018 om 23:12

Ze stonden 2e en zouden CL gaan spelen maar verliezen heel onverwacht op de laatste dag. Weer onder Benfica geëindigd, dat doet de fans zeer. Echter is het onvergeeflijk wat er gisteren gebeurd is, die selecte groep moet aangepakt worden. De rest van de club niet, vind ik.

16 mei 2018 om 05:30

Ik vind dat juist OOK de club aangepakt moet worden, omdat zij niet voor de veiligheid van deze voetballers gezorgd hebben.

16 mei 2018 om 11:42

Sporting moet er zeker lering uit trekken, maar daarvoor hoeven al die contracten niet verscheurd te worden.

16 mei 2018 om 12:19

Het is natuurlijk wel een lastige kwestie. Hoe groot is zo'n trainingscomplex wel niet? Dan zou je denk ik wel 1000 bewakers in moeten gaan huren elke training. Als mensen namelijk echt kwaad willen doen, dan is er helaas vaak weinig wat je kunt doen.

Je kan contractbeã«indiging zeker rechtvaardigen, maar Dost zat daar toch lekker op zijn plek tot dit gebeurde? Hij moet geen overhaaste beslissingen nemen.

15 mei 2018 om 23:12

Wel mooie manier om ook nog ff lekker te cashen. Interesse zat en transfervrij... ik zou daar niet blijven...zou me niet veilig voelen.

15 mei 2018 om 23:28

Natuurlijk is Sporting hoofdverantwoordelijk voor de veiligheid van hun spelers. Echter vraag ik me af of dit echt altijd 100% te voorkomen is. Hoe vaak in Nederland hebben we hier niet supporters op een trainingsveld zien staan. Of neem bijvoorbeeld de bus van Ajax die laatst was tegengehouden, ook dat had zomaar uit de hand kunnen lopen. Neem de aanslag op de spelersbus van Dortmund eerder dit seizoen.

Dus waar zou je je dan wel veilig voelen? Hoe kwalijk ook, dit kan in principe op elke plek gebeuren.

16 mei 2018 om 00:44

Maar hier werden geen spelers hechtingen geslagen. Feit blijft dat dit op het training complex van Sporting gebeurde. Het aanhouden van de bus gebeurde op de openbare weg (dacht ik), en daar is de verantwoordelijkheid voor de overheid. Als we dan toch op alle slakken zout gaan leggen.

16 mei 2018 om 01:58

Het gaat er niet om wie er verantwoordelijk is, de club of de overheid. Het gaat mij erom dat '' ik zou me er niet veilig voelen '' overal kan gebeuren. Nogmaals, hier bestormen ook wel eens een groepje hooligans het trainingsveld. Of neem die jongen die ik de Arena AZ-keeper Esteban aanviel. In dit geval was het een doorgesnoven jongen maar voor het zelfde geld had hij een mes bij zich.

''maar hier werden geen spelers hechtingen geslagen''. Dat doet niets af aan het daadwerkelijke moment en je onveilig voelen. Dus hier staan elk jaar wel een paar hooligans ergens op het veld, zolang er niks gebeurd hoeven we niet bang te zijn maar zodra iemand een klap krijgt dan wel? Of denk jij dat hooligans in Nederland er niet toe in staat zijn om een speler een draai om zijn oren te geven?

We stappen toch ook niet allemaal massaal met amateur voetbal als er een grensrechter wordt doorgeslagen? Ik vind dat je wel erg vanuit je onderbuik redeneert in plaats van op je rationele vermogens.

men moet zich realiseren dat het maar een goede klap tegen je hoofd kost om te overlijden. Het gaat misschien wat ver maar het is zeker niet onmogelijk, we moeten zeker niet wachten tot er dode vallen dus ik zou per direct me contract laten beëindigen daar.

15 mei 2018 om 23:10

De kans is juist heel klein dat zoiets nog eens gebeurt bij Sporting.

15 mei 2018 om 23:27

Dat kan je dus helemaal niet weten. Ik bedoel in parijs zijn er toch ook meerdere aanslagen geweest? Je weet nooit wat de toekomst brengt. Je kan niet continue overal beveiliging hebben, soms moet je rekenen op de goedheid van de mensen zelf.

15 mei 2018 om 23:31

Echter is een spelergroep op een klein stukje grond een stuk makkelijker te beveiligen dan een miljoenenstad natuurlijk. Ik ben het wel met Geert eens, je kan toch nu best als spelergroep eisen dat er telkens minimaal 20/30 beveiligers rondlopen om dat complex en dat er zo af en toe politie patrouilleert.

16 mei 2018 om 07:11

Op basis van welke informatie beweer jij dit? Iedereen heeft net gelezen dat er Sporting supporters bereid zijn om hun eigen spelers het ziekenhuis in te meppen. Waarom is dit eenmalig?

16 mei 2018 om 11:40

Het lijkt me sterk dat ze weer de fout in gaan. Waarschijnlijk was het weg geven van het CL ticket de druppel die de emmer deed overlopen bij deze "fans", maar nu is de emmer weer leeg.

Meestal hoor je nog wel dat zulke idioten de "succesvolle" spelers nog wel enigszins met rust laten met dergelijke acties. Maar kennelijk zit het wel heel diep als ze een spits te lijf gaan die 1 op 1 loopt.

En terecht. Laat die hooligans maar eigenhandig voelen dat ze verantwoordelijk zijn voor de ondergang van hun club.

Bang zou ik niet eens zijn. Voor de mens moet je niet bang zijn. Gewoon die tijdverspilling al zou ik overwegen om te vertrekken. Als Sporting dit niet goed kan regelen qua veiligheid ...

16 mei 2018 om 01:38

Serieus wat een achterlijke uitspraak van jou! Er lopen genoeg gekken ( mensen dus ) rond waar je zeker wel bang voor mag zijn. Dat jij nu stoer loopt te praten gaat dus nergens over.

16 mei 2018 om 04:07

Hierboven zien we een foto van Dost met een dikke jaap in zijn hoofd, met een nog betraand oog wat er vrij logisch op duidt dat hij hier nogal aangeslagen van was. Denk iig dat dat hem meer doet dan het juridische papierwerk wat achteraf ingevuld kan worden.

Ik las ergens dat de voorzitter/eigenaar vorige maand ruzie heeft gehad met de spelersgroep. Hij zou deze groep mogelijk hebben aangestuurd. Is er een insider die mij vertellen kan of dit gerucht geloofwaardig klinkt?

16 mei 2018 om 01:19

Zou best kunnen, die voorzitter spoort niet. Dost moet gewoon zijn contract zo snel mogelijk laten ontbinden, het is duidelijk dat de club zijn veiligheid niet kan garanderen. Niemand kan verplicht worden om in dergelijke omstandigheden te werken.

16 mei 2018 om 02:06

Zou bizar zijn zeg. Sluit me bij je aan. Naast het feit dat er een onwerkbare situatie is ontstaan is het voor die spelers ook nog eens een fantastische mogelijkheid om financieel een klapper te maken. Alleen schijnt het nog geen uitgemaakte zaak te zijn. Zoals in de tekst vermeld staat zou Sporting de dans misschien nog kunnen ontspringen. Zou wat zijn zeg, als al dat kapitaal uiteindelijk contractueel ontbonden moet worden.

Clubs moeten het maar eens voelen. Er wordt door clubs vrijwel niet opgetreden tegen dit soort mafklappers. Overal maar roepen, het is maar een klein groepje blablabla, al 30 jaar lang. Sluit nu eens gewoon die vakken met die mafketels. Neem dat volk nergens meer mee naar toe , ga niet in overleg met dat volk. Dan maar wat minder lawaai in een stadion.

17 mei 2018 om 16:48

"clubs moeten het maar eens voelen. Er wordt door clubs vrijwel niet opgetreden tegen dit soort mafklappers."

Ik denk dat bestuursleden vaak gewoon bang zijn dat als ze te streng optreden, dat dit soort figuren dan ineens bij hen in de voortuin staan, of bij de school van hun kinderen, of waar dan ook. En ik denk dat nu wel duidelijk is dat die angst niet geheel ongegrond is.

Sportverdwazing leidt tot dit soort excessen. We praten over een grote groep die georganiseerd de spelersgroep en staf aanviel. Hier dient met name door het OM in Portugal keihard tegen te worden opgetreden. Om daar de club voor aansprakelijk te stellen? Onlangs stond ook een meute de Ajax bus op te wachten..... Tegen randdebielen kun je vlgs. mij weinig doen. Sociale media leidt tot georganiseerde hooliganexcessen.
Wens Bas Dost sterkte toe en hoop voor hem dat hij er weer geestelijk bovenop komt.

Als die spelers daarwerkelijk hun contracten nietig willen laten verklaren en ook gelijk krijgen, dan gok ik dat Sporting een serieus probleem heeft. Dan lopen spelers die samen ongetwijfeld tientallen miljoenen waard zijn zomaar gratis de deur uit. Ik denk dat vrijwel geen enkele club zo'n klap zomaar eventjes op kan vangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.FC Porto8864
2.Benfica8158
5.Rio Ave51-2
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Bryan RuizAanvaller348
Joao MarioMiddenvelder336
Islam SlimaniAanvaller3327
William CarvalhoMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

70 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Sporting Portugal 2 2 0 0
2017/2018 Sporting Portugal 30 27 2 0
2016/2017 Sporting Portugal 31 34 4 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 1 0 0 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 22 8 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord moet hopen op Toornstra en Berghuis in zoektocht naar ommekeer

Na de valse start in de Eredivisie met een nederlaag tegen De Graafschap (2-0) gaat Feyenoord zondagmiddag tegen stadgenoot Excelsior op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De Kralingers...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren