Van Persie: ‘Ik vind vanuit principe al dat je niet mag bedanken voor Oranje’

Dinsdag, 15 mei 2018 om 07:34

Robin van Persie heeft een rentree bij het Nederlands elftal nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord maakte reeds bekend dat hij nog een jaar doorgaat met voetballen en voor hem betekent dat ook dat hij de deur naar Oranje openhoudt. “Ik ga niet bedanken, ik ga nooit bedanken. Zelfs niet over vijf jaar. Ik vind vanuit principe al dat je niet mag bedanken voor Oranje”, aldus de 102-voudig international.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door wetenschap)

Wat een held is dit! Top scoorden allertijde!

Hier kan Bas Dost nog wat van leren, dit is pas mentaliteit. Van Persie heeft helemaal niks meer te bewijzen, Dost vond het wel mooi na 1(!!!!!!!!!!!!!!) goal in 18 interlands. Je zou nooit voor je land mogen bedanken, tenzij je fitheid het echt niet meer toe laat (robben) of je qua niveau zo aftakelt dat het beter is (sneijder). Maar zoals Dost op je 28e stoppen, daar kan ik echt met mijn hoofd niet bij. Je zou zelfs als stormram/pinchhitter apetrots moeten zijn op het feit dat je voor het grote Oranje mag uitkomen.

15 mei 2018 om 08:11

Dost werd amper geselecteerd ondanks velen goals man. Dus leuk de rol die jij beschrijft, echter mocht hij amper opdraven. Sommigen spelen 2 x goed en worden erbij gehaald. Hoe denk je dat dost zich voelt dan? Niet dat ik het goed praat, maar ik begrijp het op 1 of andere manier wel.

15 mei 2018 om 08:18

Dost werd nooit opgesteld

15 mei 2018 om 13:12

Dost past ook niet bij de huidige spelersgroep qua type spits. We hebben niet de spelers die de aanvoer kunnen leveren. Verder is Portugal op de topclubs na gewoon een hele matige competitie. In competities als de Premier League, Bundesliga of de Serie A zie ik Bas Dost die cijfers bij lange na niet halen.

16 mei 2018 om 11:29

Hij deed het toch aardig bij Wolfburg

15 mei 2018 om 08:22

Dost heeft gewoon slim bedankt. Wist dat Oranje geen plek is voor pure afmakers,en wist dat je door te bedanken nog enigzins normaal de deur uit kunt lopen...ipv anoniem via de achterdeur te verdwijnen. Van Persie is een compleet ander verhaal compleet ander type speler in een compleet andere situatie.

15 mei 2018 om 10:53

Lekker makkelijk lullen. Van Persie stond er altijd in. Ook als hij bij tijd en wijlen niet eens altijd de meeste logische keuze was. Wat hij meestal wel was, maar het zat 'm op dat vlak ook wel behoorlijk mee.

Dost komt jaar en dag naar Nederland afreizen om gepasseerd te worden door de 1e na de andere eendagsvlieg die een paar wedstrijdjes goed gespeeld heeft. Dit terwijl een "echte" structurele kans Dost nooit gekregen heeft. Meest na een halve wedstrijd maar weer geconcludeerd, dat is niks, niet goed genoeg. En weer op de bank.

Tegelijkertijd heb je een carriã¨re die lekker loopt bij je club. Is het NL elftal alleen maar een hoop verspilling van energie voor niks (een serieus toernooi spelen we de komende jaren toch nog niet).
Prima als je dan bewust, na een periode van shit eten, denkt, ik vind het wel prima zo. Ik kan me beter op m'n club richten. Dat is net zoveel mentaliteit als je laten leiden door een soort eergevoel die gebaseerd is op romantiek en publieke opinie.
Eer hebben voor je carriã¨re is ook belangrijk. Iedereen mag dat zelf bepalen. En over eer gesproken: zo eervol is Dost ook niet behandeld. Geven en nemen he.

Bottom line is ook nog: Dost rendeert optimaal als je hem in stelling brengt. Zoals het NL elftal speelt, nu ook onder Koeman, spelen ze niet zo. En een plan B om dat om te draaien lijkt er ook niet te zijn. Dan heeft Dost er ook weinig te zoeken. Als stormram dan wellicht, maar dat is het dan ook wel. Ik zou dan zeggen: bel me maar als we voor iets serieus spelen. Dan kop ik er in de laatste 5 min misschien wel even 1 in.

15 mei 2018 om 12:29

Niks makkelijk lullen, wanneer je topscorer bent van Portugal en vervolgens iedere interland helemaal niks laat zien (geen goals, voetballend 0 toegevoegde waarde) en een Vincent Janssen die bij Tottenham nooit speelt, ze er wel inschiet en iets toevoegt. Dan moet je toch wel concluderen dat Dost gewoon tekort komt voor Oranje, of niet in het systeem past. Heeft niks met een eerlijke kans te maken. Je hebt niks aan Dost als je gaat counteren of een aanspeelpunt nodig hebt. Het enige wat de beste man kan is afmaken.

15 mei 2018 om 15:26

Misschien is hij dus ook tot dat besef gekomen?
Misschien moet je even m'n hele verhaal lezen ipv alleen de 1e regel.

En je noemt Jansen, maar zoveel scoorde die anders niet ...
En vergelijk dat eens met de minuten die Dost "de kans" kreeg.
Je kunt ook niet iemand afschrijven op basis van 1 wedstrijd in de basis en 'm dan weer laten banken. Terwijl Jansen er wel 10 kreeg en ook weinig presteerde, en dat was nog met vleugelspelers die beter bij Jansen passen dan Dost.

Daar is hij klaar mee, prima toch? Ik zeg nergens dat Dost in de basis hoort. Ik reageer op een van Persie die zegt dat je niet mag bedanken. Nou, wel natuurlijk als je er geen snars mee op schiet. Hij niet, maar "wij" ook niet echt. Want het was toch een beetje spek en bonen.
Vanuit de context van van Persie die 2 klassen beter was is het makkelijk lullen ja. Dost beseft wellicht gewoon heel goed dat zoals het nu is geen zin heeft. Dan kun je je beter richten op de club waar je wel goed rendeert.

Verder herhaal je alleen maar wat ik al zeg. Als je 'm niet goed gebruikt heb je niks aan 'm inderdaad.

15 mei 2018 om 13:05

Wat een domme reactie. Dost heeft aangegeven dat het hem mentaal gewoon kapot maakte tot het punt dat hij zich wekenlang miserabel erdoor voelde, dan heeft hij alle recht om er afstand van te nemen zodat hij zichzelf in bescherming kan nemen ipv blijven doorgaan met enorme tegenzin omdat hij anders zogenaamd niet genoeg mans is.

En als zo'n speler dan echt volledig de weg kwijt raakt zoals Lennon, Enke, Carlisle, Speed of Kirkland, dan lopen we met z'n allen in koor te roepen hoe serieus we mentale ziektes en depressies moeten nemen. Maar ondertussen krijg je wel zo'n popie-jopie reactie dat de situatie van Dost volledig belachelijk maakt met 42 duimpjes omhoog omdat we even 3 minuten chauvinistisch willen doen.

Complete onzin.

15 mei 2018 om 13:30

Nou goh wat erg dat hij op de bank moet zitten. Als ik bij de zondag 1 van mijn lokale voetbalclub een wedstrijd mag banken, doe ik dat met plezier. Dost voelt zich te goed voor de bank, terwijl gewoon een zwaar beperkte spits is.

Maar aan de andere kant ben ik het met je eens dat hij het recht heeft om er afstand van te nemen, niemand zit te wachten op een beperkte spits die ook nog eens gebrek aan mentaliteit heeft, dan kunnen we net zo goed Michiel Kramer oproepen.

15 mei 2018 om 14:04

Maar je moet jezelf ook niet vergelijken met Bas Dost. Allereerst omdat hij een prof is en jij een amateur, ten tweede ook omdat je geen idee hebt wat er in zijn hoofd afspeelt en hoe hij reageert op situaties, dus dan moet je niet jouw eigen reacties op situaties erop gaan toepassen en denken, waarom kan niet iedereen dit. Daarom onderschatten mensen mentale issues ook.

Je mist het punt ook volledig.
Ten eerste: denk je dat het enkel door het gebrek aan een basisplaats komt? Van wat Dost zelf heeft aangegeven, is dat hij diep ongelukkig werd van zijn eigen prestaties in het Nederlands elftal. Daar legde hij de nadruk op. Niet op zijn plaats in de rangorde.

Ten tweede: zelfs als dat zo zou zijn, dan maakt het niks uit. Depressies en mentale kwetsbaarheden kunnen veroorzaakt worden door alles en nog wat. Het gaat er niet om wat de reden ervan is, het gaat erom dat Dost zich dusdanig slecht voelt dat het behoorlijk ernstig was. Dan moet je gewoon weg bij de bron ervan en dat is dan het Nederlands elftal en wat er allemaal plaatsvindt bij die bijeenkomsten van de Nederlandse selectie. Het bagatelliseren van dit soort issues is nogmaals zeer dom. Het is geen Ziyech-verhaal dat iemand in z'n trots en eergevoel gekrenkt voelt en daardoor wegblijft. Nee, iemand gaf aan dat hij mentaal in zak en as zat omdat hij niet kon brengen voor Nederland wat hij hoopte te kunnen brengen. Dat is een heel ander probleem.

15 mei 2018 om 22:58

Je ziet het tegenwoordig toch opvallend vaak.
Lahm nam bijvoorbeeld ook al vrij vroeg afscheid van het Duitse elftal. Ik blijf het bijzonder vinden maar ik ben dan vast ouderwets.

Persoonlijk vond ik van Persie nooit echt goed bij Oranje en hoopte ik dat hij zou bedanken...dat hij ze er in schiet tegen landen als Letland, Litouwen enz is leuk en dat die 1x gepiekt heeft tegen Spanje is ook mooi maar verder was het maar een matige spits....101 kansen in een wedstrijd...kan mij de memes nog herinneren met een hond en een stok. Leuk dat die vaak de 3e of 4e goal maakte maar op de wedstrijd tegen Spanje na kan ik mij niet echt herinneren dat die heel belangrijk is geweest. Ik had veel liever Huntelaar...maar goed dat is mijn mening.

15 mei 2018 om 08:08

Liever een Europese B-spits die in de top en subtop mislukt is dan een absolute wereldtopper. Dat kan ook echt alleen in Nederland.

15 mei 2018 om 08:13

Een beetje meer respect voor kjh hoor. Ook dat kan alleen in NL....

15 mei 2018 om 08:56

Heeft het maximale uit zijn carrière gehaald, waarvoor alle respect, maar is nooit een topspits geweest.

15 mei 2018 om 09:21

Naja bijvoorbeeld voor het EK 2012 scoorde Hunterlaar stukken meer. Hij verdiende het toen veel meer. Klaas-Jan was gewoon een wereldtopper hoor

15 mei 2018 om 10:07

Als kjh een wereldtopper was is Luuk de jong dat ook.. mooie carrière hoor maar een wereldtopper bij lange na niet

15 mei 2018 om 10:44

Geen wereldtopper maar wel 7/8e topscoorder van de 21ste eeuw met 369 goals (alle wedstrijden)

15 mei 2018 om 12:40

@twentefan3

Huntelaar maakte tijdens het Ek2012 ook de meeste minuten in de spits, en wat heeft hij daar laten zien.... juist helemaal niks.

16 mei 2018 om 08:23

Nu geef je aan dat hij het maximale uit zijn carrière gehaald heeft en toch noem je hem eerder mislukt?
Heb je enig idee hoeveel respect men voor hem heeft bij Schalke?
Real ook gespeeld. Velen halen zo een club never.
Sowieso is hij nooit een topspits geweest, maar om hem mislukt te noemen is onzin.

15 mei 2018 om 08:09

Goed verhaal, kijk de interviews van Van P. Maar terug op de grote toernooien als gij dacht goed gespeeld te hebben. Nul zelfreflectie. Mee eens.

15 mei 2018 om 09:40

Wat een onzin verhaal zeg. We knoopt van alles aan elkaar om er iets negatiefs van te maken. Robin is meerdere malen top scoorder geweest waardoor we ons plaatste voor wks en eks. Zonder die goals had je sws niets te zeiken gehad. Daarnaast kijk eens naar van persie vs uruguay en brazilie. Even de spotlight op robin dat hij juist belangrijk was ook op wk 2010.. want al lijkt de schijn soms voor de polonaise fans dat hij matig speelt, een beetje kenner weet wel beter. En die kenners zijn niet frank snoeks etc. Feiten en niet maar achterloos napraten. Van persie heeft vele belangrijke goals gemaakt..ook tegen idd kleine landen waar t moeizaam ging. Wk 2014 hebben we bereikt door robin met name en niet door kjh of sneijder

15 mei 2018 om 09:41

Pak de landen waartegen RvP en Huntelaar tegen hebben gescoord namens Nederland er maar eens bij. Het is een fabel dat Van Persie het liet liggen in de grote wedstrijden en alleen tegen kleine landjes scoorde. Hij was op eindrondes nooit in topvorm, maar ook Huntelaar heeft in het EK van 2012 geen pepernoot geraakt. Juist Huntelaar heeft veel van z'n productie gemaakt tegen ministaatjes.

En Van Persie matig noemen, tsja, dan bekruipt mij het gevoel dat je toch meer verstand hebt van Basketbal.

15 mei 2018 om 09:49

Helemaal mee eens. Maar die zeikers die robin matig noemen weten het beter dat van gaal, van marwijk, wenger, ferguson, advocaat enzv. Zij luisteren liever naar pierre en zich zelf. Van persie was de nr 3 van de wereld. Meer hoeft er niet gezegd te worden

15 mei 2018 om 11:14

Op zijn top was van persie echt extreem goed. Beter dan suarez op zijn top. Vele malen technischer en meer inzicht. Prachtige voetballer👍

15 mei 2018 om 23:00

Iedereen scoort meer tegen de kleine landen. Dat is ook logisch want die landen zijn ten eerste van mindere kwaliteit en je speelt er veel vaker tegen dan dat je tegen de echte toplanden speelt.

15 mei 2018 om 10:54

Pak even de doelpunten er bij van van Persie en andere NL spitsen.
Hij heeft er meer gemaakt tegen toplanden dan Huntelaar juist. Slaat dus werkelijk nergens op dit. Ja gek heh dat iemand meer scoort tegen mindere landen.

Dat doet iedere speler ook de grootste spitsen ooit maakte er meer tegen kleine landen dan top landen.

Want er zijn gewoon meer kleinere landen en daar word ook meer tegen gescoord.
Dat er een discussie kan bestaan of we liever van Persie wereldniveau of een simpele Huntelaar willen. Is appels met peren vergelijken. Hunter is nooit van het niveau geweest van van Persie.

Die heeft na Ajax 1 top jaar gehad bij Schalke maar verder ook nooit ergens.

15 mei 2018 om 11:22

Er werd ook heel lang gezegd dat Ronaldo alleen maar kon scoren tegen de kleine ploegen. Hij heeft dat de laatste jaren in de champions league echter wel even rechtgezet

Wat een onzin zeg! Hij overdrijft wel een beetje met zijn verhalen over de CL + indirect probeert hij een sneer aan Bas Dost te geven. Hij kan deze shit ook gewoon niet zeggen net zoals Kuyt met zijn verhalen over Feyenoord en de Eredivisie. Grootheidswaanzin nu ze ff denken gelijk het mannetje te zijn in de Eredivisie

15 mei 2018 om 09:21

Hoezo mag hij dit niet zeggen? Jij interpreteert het als een sneer richting Dost? Hij zegt zelf dat hij nooit zou bedanken, ook al is hij nu 34 en twijfelde hij onlangs nog lang of hij wilde stoppen of niet.

Alsof hij nu zijn moment pakt op het moment dat hij aangeeft dat hij bij Feyenoord nog een jaar langer doorgaat en daardoor nog altijd open staat voor Oranje even een sneer richting Dost wil geven.

Wat maakt dat stuk over de Champions League overigens onzin? Als ploegen als Stoke de beuk erin gooien, terwijl er in de Champions League meer gevoetbald of tactischer gespeeld wordt, kan hij toch minder aangepakt worden?

En ja, grootheidswaanzin.. Er zal je wel iets dwars zitten vandaag.

15 mei 2018 om 09:50

Lol een minderwaardigheids complex man zoooo dan. Het heeft werkelijk niets te maken met Dost. Van persie heeft dit altijd al gezegd.

15 mei 2018 om 10:57

@psv:
Haha wat is hier grootheidswaanzin aan? dit is juist eerder bescheidend an dat, zou de betekenis even opzoeken nog.

Als dost het als een sneer opvat dan is dat misschien terecht. Wie is meneer Dost dan om te bedanken voor NL. Wat heeft hij ooit in Oranje laten ziend at hij daar de spits moetzijn?
Hij past niet in het systeem van Oranje, en zou dan blij moeten zijn dat hij mee kan als stormram.

zou een eer moeten zijn voor je land te spelen simpel.

Ik vind van Persie echt leuker dan ooit. Zo ijverig en ook spontaan voor de camera. Doet alles in het teambelang. Hij zit bijvoorbeeld niet te zeuren net als Kuyt als hij op de bank begint. Van Persie eist een belangrijke plek op in het elftal en hoeft het niet zo nodig te laten weten als Kuyt. Kuyt wilde wel heel erg nadrukkelijk laten weten hoe belangrijk hij was.

Ik ben sinds zijn komst naar Nederland alleen nog meer fan van hem geworden.

Robin is wel veranderd daar in Turkije. Hij is een stuk nederiger geworden. Maar ben het niet met hem eens. Ik vind in het geval van Robben alle recht had om te bedanken. Na al die jaren op top niveau te spelen en dan 2 toernooien mislopen, dan is het genoeg geweest.

15 mei 2018 om 09:52

Robin geeft puur zijn mening wat over Robin gaat en niet over Robben of Dost. Begrijp niet dat mensen dit gelijk weer betrekken op andere dan Robin zelf

Haha ik snap dat het lekker is, maar als je die CL wedstrijden wel 110 procent had gegeven, dan waren United en Arsenal wellicht wat minder vaak vroeg uitgeschakeld maar idd, dit geeft wel aan dat de CL jarenlang lagere prioriteit had voor veel Engelse ploegen.

Wat veel negatieve reacties zeg. Van persie was de nr 3 vd wereld waar kjh robben sneijder etc de top 10 of zelf yop 30 niet haalde. Het negatieve beeld robin in oranje is ontstaan door de wissel op het wk 2010 tegen brazilie. Waar robin terrecht boos was. Kijk eens naar van persie vs brazilie. Robin heeft veel kansen voor andere gecreerd dat tournooi en echt goed gevoetbald. Echter liepen er 2 op t veld die drukker waren met hun eigen suc6 dan de prestatie van het team

15 mei 2018 om 10:29

Robben en Sneijder hebben de top 10 of top 30 van de wereld niet gehaald?

15 mei 2018 om 19:02

je weet dat van persie zijn laatste 3/2 jaar bij arsenal en zijn eerste anderhalf jaar bij manchester united veel en veel beter was dan robben. Op dat moment was hij zelfs de beste van nederland. Van persie is heel vaak onderschat. Maar staat zeker in de top 10 beste nederlandse voetballers aller tijden

Een van de beste Nederlandse spitsen ooit, en helaas al op leeftijd. Zie het niet gebeuren dat Van Persie nog word opgeroepen maar alsnog veel respect voor alles wat hij heb gebracht voor land en club. Word een zwarte dag wanneer deze man stopt met voetballen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2186 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

1636 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 2 1 0 0
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Hanegem snapt Van Persie niet: ‘Zo’n grote speler en zoveel onzin’

Feyenoord revancheerde zich zondag enigszins voor de competitienederlaag van vorige week tegen De Graafschap en de Europese uitschakeling van donderdag door AS Trencín. De Rotterdammers wonnen in eigen huis eenvoudig met...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Lazio heeft deze week een bod van 95 miljoen euro afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren