Labyad weigerde PSV: ‘Ik werd door Phillip Cocu geappt’

Dinsdag, 15 mei 2018 om 06:50

Zakaria Labyad zette maandag zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Ajax. De aanvallende middenvelder komt over van FC Utrecht en kost de Amsterdammers naar verluidt maximaal zeven miljoen euro. De Marokkaans international zegt dat hij ook kon terugkeren bij PSV, maar dat hij liever niet wilde terugkeren in Eindhoven. Zijn voorkeur ging uit naar Ajax, waar hij herenigd wordt met Erik ten Hag. “De aanwezigheid van Erik heeft mijn wens naar Ajax te gaan vele malen versterkt. Maar ook zonder hem was ik graag die kant op gegaan”, vertelt de aankoop.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

105 reacties (laatste reactie door fairplay1)

Mocht dit waar zijn vind ik dit heel dom van Cocu en Brands. Labyad zou door zijn houding een aantal jaren geleden nooit meer geaccepteerd zijn in het Philips stadion. Bij elke foute bal zou hij uitgefloten worden.

15 mei 2018 om 08:01

Joh als ze voor spelers zoals Kluivert, reiziger en van der meyde hebben kunnen klappen, zou dit ondanks dat hele circus toen de man zo jong was, vast ook nog wel kunnen gebeuren.

15 mei 2018 om 08:38

Naja klappen weet ik niet zeker maar uitfluiten zou wel heel kinderachtig zijn. Ik vind het overigens van Labyad wel een beetje flauw dat hij dit naar buiten brengt. Hiermee zet je Cocu en PSV toch een beetje voor lul. Zeggen dat ze interesse hadden oke, maar dit vind ik een beetje meh. Hoop overigens dat hij potten gaat breken, al ben ik nog niet heel enthausiast

15 mei 2018 om 08:42

Vd meyde is niet zonder slag of stoot ontvangen op de herdgang, staat mij nog bij haha.

Overigens, lijkt mij zeeer onwaarschijnlijk dat dit verhaal waar is. Psv gaat niet voor spelers als labyad..

15 mei 2018 om 08:56

Hij zal toch niet liegen? Als hij dit zegt is het waar. Kan Brands weer miepen dat Overmars zich bemoeide met zijn transfers....

15 mei 2018 om 09:25

@psvgek95: spelers als Labyad, als in: te weinig kwaliteit o.i.d.? Luckassen werd ook nog zonder problemen opgehaald vorige zomer toch?

15 mei 2018 om 09:28

@psvgek. Juist een psv speler. Gebeurd ook vaak genoeg dat jeugdspelers met mentaliteitsproblemen (lees: vervelende ventjes) bij ajax niet door mogen door hun gedrag en dan een stapje lager bij de jeugd van bv psv ed instromen.

15 mei 2018 om 09:30

@mayarood,

Hij heeft genoeg redenen om dit verhaal te verzinnen? de eerste is een goede band kweken met de ajax fans. Neem het hem niet kwalijk hoor, maar niet veel mensen zullen het geloven.

@sanderkoevoets,

Nee niet met kwaliteit te maken. Het type speler. Overigens was Luckassen 3 jaar jonger toen hij naar psv kwam, leek veel belovend. Echter, zie ik het ook niet in hem... ramselaar is daarentegen een beter voorbeeld.

15 mei 2018 om 09:34

Je bedoelt een stapje hoger. Bij de kampioen bijvoorbeeld. Ik denk dat deze jongen hard staat te liegen. Bij psv hebben ze zo'n jongen niey nodig

15 mei 2018 om 09:40

Alright, fair enough. Labyad is niet de jongste meer, maar PSV staat er juist meer om bekend om mensen van een jaar of 24 binnen te halen dan Ajax denk ik toch? Ik zou hem (als je het gedoe rondom zijn vertrek als tiener even naast je neerlegt) ook prima bij PSV op het middenveld (en backup linksbuiten) zien renderen, zeker als Marco niet meer terug komt. Maargoed, of dit hele gebeuren van het whatsappje (rare manier van benaderen vind ik) allemaal waar is is sowieso maar de vraag natuurlijk..

15 mei 2018 om 10:05

@rockyde Keijze...:

Totaal andere gevallen. Ik heb er geen enkel probleem mee als een speler voor Ajax gespeeld heeft. Ik heb er wel een probleem mee als een speler mijn club op een achterbakse wijze een oor aan genaaid heeft.

Er wordt vaak geschreven dat Labyad vast wel weer in genade aangenomen was door het PSV-publiek na een paar goede wedstrijden, maar dat geloof ik niet. De haat was bijna voelbaar op de tribune toen hij voor de eerste keer met Vitesse op bezoek kwam in Eindhoven. Er is geen enkele andere speler waarbij ik dat in die hevigheid mee heb gemaakt.

15 mei 2018 om 11:14

@mayarood Nee, natuurlijk niet. Labyad heeft namelijk nog nooit gelogen over belangrijke dingen in het verleden dus dat zal hij vast nu ook niet doen.

15 mei 2018 om 11:18

@lucabrasie:

HVV is tien keer kampioen geworden van Nederland. Alleen Ajax, PSV en Feyenoord werden vaker kampioen. Is HVV dan de vierde club van Nederland?

Ajax heeft die voorsprong van negen titels grotendeels te danken aan de titels die ze in het amateurtijdperk (voor 1954) en in de gouden jaren met Cruijff en Neeskens (inmiddels 45-50 jaar geleden) haalden. In deze eeuw is PSV echter al tien keer kampioen geworden en Ajax pas zes keer.

15 mei 2018 om 11:44

Cabinessence

Ik weet wel zeker dat als Labyad was teruggekeerd bij PSV hij het even lastig had gehad, maar nadat hij een paar goals had gemaakt, waaronder twee tegen Ajax, was hij op zker weerin genade aangenomen!

En het klopte wel wat je zei, die haat heb ik bij PSV pas één keer eerder gezien. Bij Jonathan Reis, die toen met Vitesse bij PSV terugkeerde. Die kreeg ook bierdouches en van die rare opgefokte gastjes die sprekend met consumptie allemaal hele nare dingen stonden te roepen in zijn richting.

15 mei 2018 om 11:50

@cconstant kante

Nog één geval, toen Bazoer met ajax tegen psv speelde. Kreeg zelfs een iphone naar zich gegooid haha.

15 mei 2018 om 13:06

"hij zal toch niet liegen?"

Dat heb ik hem een week geleden nog horen doen. Er is 'absoluut niets van waar' van een overgang naar Ajax, in zijn woorden.

15 mei 2018 om 14:56

En die titels tellen niet meer mee omdat het zo lang geleden is?

15 mei 2018 om 14:59

Wat had hij anders moeten zeggen. Dat zie ik niet eens als liegen maar als verzwijgen omdat dat beter is voor beide clubs om de rust vooral bij Utrecht te bewaren omdat zij nog ergens voor spelen

15 mei 2018 om 15:32

@riuajax:

Uiteraard tellen die wel mee. Maar Lucabrasie beweerde dat Ajax een stap omhoog was ten opzichte van Psv, omdat ze meer titels hebben. Wat natuurlijk onzin is.

15 mei 2018 om 17:53

Sinds de start van het protvoetbal in Nederland (Eredivisie), heeft Ajax 25 titels en Psv 21. Dat verschil is veel kleiner dan jullie. Nederland is dan ook één van de weinige landen dat de titels voor het profvoetbal meetelt. İn Engeland en Turkije is dit bijvoorbeeld niet zo.

17 mei 2018 om 23:19

Maar als dit andersom was, dan zou niet de speler liegen in velen hun ogen, maar dan was het waar en dan zou Ajax een vies spelletje spelen, want men wist dat PSV bezig was met een overstap. Bij elke transfer van Ajax heeft men commentaar. Terwijl andere clubs de ene speler binnen harken na de ander.

I'm just sayin'

Maar goed, ik ben in ieder geval tevreden met hem. Hij is creatief en staat zijn mannetje. Nu even kijken op welke positie hij komt te spelen.

15 mei 2018 om 08:41

Schiet hier er 2 in is iedereen dat gedoe weer vergeten en juichen ze weer voor hem. Zo gaat dat in het voetbal tegenwoordig.

15 mei 2018 om 23:16

Zo gaat dat bij PSV bedoel je waarschijnlijk.

15 mei 2018 om 09:02

Ik geloof er geen bal van. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij een leugen vertelt deze week. Het riekt naar popie jopie doen voor de Ajax fans.

En als het al waar zou zijn dan snap ik zijn keuze voor Ajax, hij zal namelijk nooit meer geaccepteerd worden door de fans in Eindhoven en dat weet hij donders goed.

15 mei 2018 om 09:29

Gebeurt bij bijna elke transfer van subtop naar top. Maar als Ajax degene die zogenaamd "interesse" toonde een paar dagen voor de transfer dan zit half Voetbalzone met krokodillentranen te huilen. Zie de reacties onder ramselaar en amrabat bijvoorbeeld dat Ajax nog even "infomeerde" een week voor de transfer.

15 mei 2018 om 11:21

Rombomcu

Dit verhaal lijkt me echt thuishoren in het rijk der fabelen. Het is verhaaltje nr. zoveel van Labyad in zijn mediacharmeofensief waar hij al een jaar of wat mee bezig is.

Of herinneren we het ons nu al niet meer? In november, zijn naam zong toen al rond bij Ajax, zeker omdat Ten Hag al genoemd werd als opvolger van Keize, vertelde Labyad ook al zo'n 'eerlijk verhaal' bij Kees Jansma op zondag ochtend. Dat zijn vertrek in 2012 bij Psv, hij ging naar Sporting, alles te maken had met het feit dat hij niet meer als linksbuiten wenste te spelen bij Psv, omdat hij zichzelf een middenvelder vond. Dat hij maanden leurde met contracten, dat hij PSV 'de kans heeft geboden om het aanbod van Sporting nog te matchen', dat hij destijds Marcel Brands openlijk beledigde in de media.
Labyad zei onder meer dit: " 'iemand die zulke dingen zegt neem ik niet meer serieus’, reageert Labyad. 'en dat noemt zich dan technisch manager. Voor mij is hij niet meer dan een conciërge.' "

Daarnaast heeft Labyad, diverse keren, na zijn vertrek bij PSV ongeveer op zijn knietjes gelegen en gesmeekt of hij terug mocht komen bij Psv. Dat begon in augustus 2013. Ook toen gaf hij in diverse interviews aan dat hij een fout had gemaakt, nooit bij PSV weg had moeten gaan (nergens een letter over die 'afspraken' dat hij niet meer als linksbuiten wilde spelen trouwens, heel gek) en dat hij er veel voor over had alles weer goed te maken met Marcel Brands en Psv.

Dat is twee jaar later nogmaals aan de orde geweest. Overgens, in alle gevallen heeft Marcel Brands zich chique opgesteld, door de excuses van Labyad te aanvaarden en hem te vergeven. Maar PSV had hem, destijds, niet nodig en dus ging PSV niet in op de avances van Labyad.

En dan zouden we nu opeens, na alles wat er is gebeurd, moeten geloven dat Labyad dus nu ter elfder uren, na al die pogingen van Labyad zélf, door PSv zou zijn benaderd om daar terug te keren? Met Appjes van Cocu? Sorry, maar daar geloof ik in dit geval dus echt helemaal niks van! Wat zn beweegredenen precies zijn, ik weet het niet en ze kunnen me gestolen worden. Dat dit een onzinverhaal is, uit de rijke duim van Labyad, dat lijkt me zo helder als wat. Het matcht in ieder geval oop geen enkele wijze met de manier waarop Labyad zich de afgelopen jaren gedragen heeft, jegens Psv. En voor de helderheid, ik hoor niet tot het kamp dat die jongen rekent tot de categorie 'lastige spelertjes'. Dat is onzin. Op zijn op geld beluste vertrek bij PSV na heeft die jongen zich toch altijd verder gewoon netjes gedragen als speler? Bij Psv, Vitesse, Utrecht, gewoon prima verder?! Dus die kan je als Ajax zijnde er prima bij hebben. Goede speler ook, hier gaat Ajax heel erg veel plezier aan beleven.

Maar hij moet gewoon niet staan jokken, dat is nergens voor nodig.

En daar zijn wij ook allemaal heel erg blij om !

15 mei 2018 om 09:16

Ik denk dat je hem best had kunnen gebruiken mocht van ginkel onhaalbaar zijn. Dan verlies je je belangrijkste middenvelder voor €0,-. Dan was Labyad wel een bruikbare en relatief goedkope optie geweest want hij is veel constanter dan pereiro en ik schat hem hoger in dan ramselaar. Daarachter zitten vooralsnog 2 tieners met rigo en mauro, dus die positie is tevens vrij dun bezet met weinig ervaring (ramselaar, rigo en mauro) en weinig leiderschap (pereiro).

15 mei 2018 om 09:18

Wel lullig voor PSV natuurlijk. Zo'n type kunnen ze goed gebruiken als al die spelers die weg willen daadwerkelijk vertrekken. Ik heb bij Labyad zoiets: daar loop je niet veel risico mee dat hij niet gaat slagen o.i.d. Redelijk stabiele gast sinds hij bij Utrecht speelt. Wel klein beetje attitude maar net niet arrogant.

15 mei 2018 om 23:17

Dat zal volgend seizoen moeten blijken of PSV daar blij mee is.

Nette jongen opzicht. Hopelijk kan hij het waarmaken in Amsterdam. Ben wel benieuwd wat hij in Utrecht verdiende...

15 mei 2018 om 07:13

Netjes valt tegen hoor ;-)

15 mei 2018 om 07:16

Bij PSV was zijn gedrag wat minder inderdaad... maar goed dat hebben meer voetballers.dat ze eerst de naar buitenland moeten om daar even hard op hun bek te gaan...

15 mei 2018 om 07:17

Je kan niet ontkennen dat hij deze kwestie netjes heeft afgehandeld voor Utrecht en de fans. Bij PSV is hij inderdaad met wat onenigheid weg gegaan, maar maakt het hem dan de rest van zijn leven niet netjes? Ik vind hem de afgelopen jaren netjes en loyaal overkomen.

15 mei 2018 om 10:44

Alleen al het feit dat die zegt dat zowel Brands, als Cocu hem hebben benaderd vind ik niet netjes..

15 mei 2018 om 12:46

En stel dat het WEL zo is wat Labayad aan apps van PSV heeft binnen gekregen? Lullen jullie dan allemaal uit jullie nek? Kom op zeg je weet niet half hoe de heren met elkaar communiceren. Ajax gaat van deze aankoop beslist voor 100% genieten. Overigens ook met die toptrainer EtH let maar eens op!

Denk sowieso niet dat ze in Eindhoven op hem zaten te wachten. Rare actie van Cocu als dit klopt maar ook niet nodig van labyad om dat te melden. Het klikt heel erg als zieltjes winnen bij je nieuwe club en dat zie ik liever op het veld gebeuren.

15 mei 2018 om 08:37

Hij noemt feiten op, mag dat niet meer ofzo? Tuurlijk het is een vorm van zieltjes winnen, maar dat zou iedereen doen. Door te zeggen dat je niet voor je rivaal hebt getekend, maar wel voor de club die je steunt is gewoon iets wat gewaardeerd wordt. Ik neem aan dat elke Ajacied daar wel trots op zal zijn als blijkt dat hij dezelfde weg in gaat slaan als Ziyech (dat hij expres niet voor PSV heeft gekozen, maar wel voor Ajax). En natuurlijk het komt door zijn verleden, dat ie niet naar PSV gaat ,maar hij had ook kunnen zeggen: "Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Ik ga het nog een keer proberen bij PSV, lukt het niet, jammer dan, lukt het wel, is het mooi meegenomen." Bij wijze van spreken uiteraard.

15 mei 2018 om 08:58

Ik zeg nergens dat het niet mag. Naar mijn mening is het nodig. Ik sta er niet op te wachten, ook omdat ik dit inmiddels bij elke transfer heb gehoord. Het heeft voor mij weinig waarde, ik zie liever op het veld waarom hij voor Ajax heeft gekozen. Maar dat is nogmaals mijn mening.

Dat geloof ik niet helemaal. Voordat Ajax zich definitief gemeld had wilde hij erg graag naar 1 van de top 3 clubs. Nu hij bij Ajax zit was dat opeens de enige keuze voor hem, beetje makkelijk natuurlijk. Overigens verstandig van hem om niet naar PSV te gaan, hij had daar wel heel goed moeten presteren om weer enigszins krediet van de supporters te krijgen.

15 mei 2018 om 08:44

Ik denk dat er wel enigszins logica achter ligt. Als PSV zich als enige had gemeld, was ie denk ik gewoon naar PSV gegaan. Hij heeft ook nooit gezegd, dat Ajax de enige keuze was. PSV en Ajax hebben contact genomen en terug naar PSV gaan, vond hij niet verstandig, dus werd het Ajax. Als je het zoals Labyad bekijkt is het toch best logisch, tenzij je er natuurlijk met een gekleurde bril naar kijkt. Ik ben zelf ook een Ajax-supporter, maar ik heb geen problemen met de overstap van Labyad ondanks zijn verleden en dat komt puur, omdat hij qua favoriete club, neutraal is tegenover de media. Hiermee bedoel ik dus dat hij (voor zo ver ik weet) nooit een uitspraak over zijn favoriete club o.i.d. Heeft uitgesproken.

Hij heeft zijn keuze weloverwogen en wie wil er nou niet voetballen onder een trainer waar je het vertrouwen van krijgt?

Je kan wel lezen, dat hij niet echt besef heeft van geld. Speel bij Utrecht voor niks. Denk dat het salaris nog altijd vele maal meer is dan wat de gemiddelde Nederlander verdiend. Vond hem sterk bij Utrecht, maar twijfel of hij Ajax gaat brengen wat ze van hem verwachten. Maar ik gun hem het voordeel van de twijfel.

15 mei 2018 om 07:23

Las eerder vandaag in de comments dat het salaris plafond bij Utrecht op 250.000 ligt. Dat is natuurlijk niet voor niks

15 mei 2018 om 07:33

Wel als je het vergelijkt met het salaris van Psv of sporting.

15 mei 2018 om 18:06

Hij verdiende zo'n 20.000 euro per maand.. Tja, ik noem dat voor niets want wat kan je daar nou voor halen? Hypotheek eraf.. Hou je nog maar 19.500 over deze week

15 mei 2018 om 18:07

19.000 deze maand.. Sorry voor de vergissing.. Was met mn gedachten al bij de voedselbank

Ik gok dat PSV niet echt geïnteresseerd was, maar probeerde de prijs voor Ajax wat op te drijven door ook interesse kenbaar te maken. Schijnt een bekende methode te zijn. Ik verdenk Ajax er weer van om dit te doen bij Erick Gutierrez die ik helemaal niet in het Amsterdamse systeem vind passen. Labyad speelt op posities die bij PSV al vergeven zijn en waar simpelweg al betere jongens spelen. Ik schat Bergwijn, Lozano en Pereiro gewoon hoger in dan deze jongen, dus zou niet zien waarom PSV hem terug zou halen. Daarnaast weten Brands en Cocu maar al te goed dat de aanhang geen zin meer heeft een deze jongen en absoluut niet op zijn terugkeer zit te wachten. Ben erg blij dat hij naar Ajax vertrokken is

15 mei 2018 om 07:25

Maar hoe drijft PSV de prijs voor Ajax op door Labyad een appje te sturen? Dan had PSV dit wel in de media gemeld, of direct bij Utrecht neergelegd. Dit lijkt me meer gewoon contact opnemen om te kijken hoe Labyad er tegenover staat.

15 mei 2018 om 07:32

Dat is ook zo. Aan de andere kant is dit natuurlijk het verhaal wat Labyad achteraf naar buiten brengt. Voor hem is het nu heel makkelijk te zeggen dat Ajax en Ten Hag altijd zijn eerste keuze waren, maar ik kan me voorstellen dat hij wel heeft gekeken naar de financiële plaatjes die alle geïnteresseerde clubs konden schetsen voor hem

15 mei 2018 om 10:14

Als je hem appt dan kan hij of zijn zaakwaarnemer dat toch ook laten zien aan Overmars? dat is ook in het belang van die zaakwaarnemer dat de prijs omhoog gaat en dat hij meer gaat verdienen (hoe meer Labyad verdient, hoe meer de zaakwaarnemer krijgt).

Dus toch.. Twee goede vrienden van me uit het zuiden wisten mij gisteren ook al te vertellen dat PSV die andere topclub was die Labyad graag wilde hebben. Gelukkig maar dat hij uiteindelijk voor Ajax heeft gekozen .

''in aanloop naar de transfer lekte de overstap van Labyad al uit in de krant. De middenvelder had met de clubs afgesproken om de deal pas na de play-offs van FC Utrecht bekend te maken''

Ook meteen ter verduidelijking voor iedereen die dacht dat hij weer vieze spelletjes zou spelen oid.

Lijkt me een sterk verhaal, zou ook niet weten waar hij zou moeten komen te spelen. Overigens gun ik hem het beste, heeft zijn leven volgens mij echt gebeterd en alles nu wel op een rijtje. Ik was m iig niet gaan uitfluiten al ie terug was gekomen.

15 mei 2018 om 08:17

Die was komen te spelen op de plek waar hij had gewild.
Bij PSV absoluut een basisspeler geweest. Denk alleen niet dat PSV 7 miljoen heeft

15 mei 2018 om 09:15

Ik denk dat jij je flink vergist in de financiële gezondheid van PSV.

15 mei 2018 om 09:46

Gaan we nu iedere keer roepen dat PSV geen geld heeft omdat ze vorig seizoen (vanwege niet behalen van Europees voetbal) 1x eerst verkocht hebben voordat ze iemand kochten om de balans op groene cijfers te krijgen? PSV kan 5+2 miljoen makkelijk betalen als ze dat willen, óf ze het willen is een tweede. Dit jaar zijn ze ook al zeker van de groepsfase EL dus dat zal verder geen financiële nood opleveren zoals vorig jaar.

"ik heb daar (utrecht) bijna voor niks gevoetbald".
Arme jongen, wat zal hij verdiend hebben? 800 a 900 Euro bruto per de maand? Of zal hij de realiteit een beetje kwijt zijn en niet door hebben dat je ook bij Utrecht prima verdiend voor twee uurtjes per dag trainen en in het weekend lekker achter een bal aan hobbelen?
Voor de eredivisie een prima speler, geen idee hoe hij zich opstelt als hij op de bank terecht komt want ik kan me niet voorstellen dat hij gehaald is voor de basis.

15 mei 2018 om 08:32

Wat een simpele reactie zeg. Zoveel voetballers doen niet zoveel stappen achteruit in salaris. Bij Sporting had hij? 1.5 mil en nu 250 duizend euro waarvan ook nog 55 procent naar de belasting gaat. Dan kan ik me wel voorstellen dat dat voelt als voor niets inderdaad.

15 mei 2018 om 08:41

Dus de realiteitszin uit het oog verloren?
Doet mij denken aan van Basten toen hij bij AC Milan speelde die in een interview zei dat hij dacht dat een bijstandsuitkering in Nederland toch wel minimaal 5000 gulden in de maand was.
Ook bij Utrecht verdien je gewoon een uitstekend salaris voor het tegen een balletje aan schoppen. Dat hij in het verleden meer verdiende is leuk geweest voor hem maar dat zegt niet dat hij bij Utrecht bijna niets verdiend.

15 mei 2018 om 09:08

Riuajax

Ik vind jouw reactie erg simpel.
Labyad moet dankbaar zijn voor een Utrecht-salaris op het moment dat hij flopte bij Sporting en Fulham en niet nu achteraf gaan miepen en de zielige jongen uithangen. Alsof hij in de goot heeft gelegen zeg en droog brood moest eten. Wat Tornado hier ook zegt, door dit soort dingen te zeggen heb je echt niet in de peiling dat mensen ook in armoede leven in dit land.
Als hij ergens anders dan bij Utrecht meer kon verdienen toentertijd had hij het zeker gedaan, dat zegt hij er alleen niet bij. Hij had gewoon geen opties meer dan Utrecht.

Verder vind ik het een bijzonder vervelende jongen met een nare uitstraling waarbij de transfer naar Sporting smerig was en het spugen naar de camera me ook nog helder op het netvlies staat. Die ik niet in mijn team had willen hebben. En nee, ook bij mijn club niet. En nee, ik heb niets tegen Marokkanen, voordat ik dat te horen krijg.

15 mei 2018 om 10:31

Hij zal ook vast Utrecht dankbaar zijn dat zij hem nog een kans hebben gegeven al veranderd dat niks aan dat hij flink heeft moeten inleveren. In de goot gelegen niet maar wel bijna uitgekotst door een jeugdige actie waar hij zijn excuses voor heeft gemaakt. Hem nu nog een vervelende jongen daarom vinden vind ik best droevig. Spugen naar de camera? Wow erg man. Ik zie elke wedstrijd de roggels rondvliegen. Als de spelers het lekker vinden om door roggels heen te glijden moeten ze dat lekker doen toch?

15 mei 2018 om 10:48

Riuajax

Dat spugen naar de camera en iedere kijker minachten, is niet hetzelfde als het spugen op de grond wat de rest van die overbetaalde goorlappen doen.
Het feit dat hij uitgekotst wordt heeft hij aan zichzelf te danken. Verder vind ik hem gewoon geen sympathieke uitstraling hebben, en zie ik hem rondlopen met een air alsof hij net zo groot als onze lieve heer is, dat mag jij droevig vinden.

Ik heb overigens wel sympathie voor Ajax, maar denk dat Labyad en Ajax een heeel ongelukkig huwelijk gaat worden afgaande op gevoel en afgaande op het feit dat Ten Hag ook niet het eeuwige leven bij Ajax gaat hebben.

15 mei 2018 om 12:47

Dat mag allemaal maar ik heb gisteren zijn interviews bekeken en hij kwam op mij 100 procent beter over dan Hakim Ziyech. Iemand die wel normaal kan antwoorden en wel de interviewer recht in de ogen aan kan kijken. Dat jij je mening teveel op gevoel baseert kan ik verder niks mee.

15 mei 2018 om 23:46

Ik baseer mn mening op zijn gedrag in het verleden en zijn uitstraling tegenwoordig die bij mij rillingen oplevert. Ik kan net zo weinig met jouw mening gebaseerd op interviews. Ik kijk meestal naar iets leuks op tv. Maar fijn dat hij er een fan bij heeft en succes ermee!

Snap ik wel dat als je mag kiezen dat je naar Ajax gaat.
Verdien je stukken meer en ik verwacht dat PSV ook geen 7 miljoen in kas heeft.

15 mei 2018 om 08:36

Ik denk wel dat PSV voor een echte topper 7 miljoen in kas heeft maar ik snap PSV goed dat ze het m niet gaan betalen voor een speler van Utrecht. Dat natuurlijk buiten het feit dat Labyad zelf naar Ajax wilde.
Ik vind het toch een aparte aankoop van Ajax. Leuke voetballer maar toch niet voor de basis van Ajax? Als ik de berichtgeving moet geloven was het ook meer de wens van ten Hag dat Labyad naar Ajax kwam dat dat hij door Overmars en van der Sar zo gewenst was.

15 mei 2018 om 09:19

PSV doet toch ieder jaar transfers van zulk soort bedragen? Ik zie niet in waarom er voor zo'n transfer geen budget zou zijn, zeker gezien er wel met 100% zekerheid gezegd kan worden dat PSV nog wel een speler gaat verkopen. Daarnaast verdienen spelers bij Ajax volgens mij helemaal niet meer maar juist minder te minste als je de geruchten moet geloven over bijvoorbeeld de Jong en Guardado.

15 mei 2018 om 09:57

Wordt langzamerhand een beetje moe van het "PSV heeft geen geld" geroeptoeter. Een cursus bedrijfseconomie zou velen goed doen om een beter beeld te krijgen van de financiën van voetbalclubs

15 mei 2018 om 11:27

Je verdiend even veel bij Ajax en psv? Ik snap niet dat mensen psv altijd minder inschatten

Gewoon een truukje om Ajax meer te laten betalen. Nu gaat er een kwart miljoen naar PSV. Anders zou ik de interesse niet kunnen verklaren. PSV heeft betere spelers.

15 mei 2018 om 08:57

Yeah right, omdat Cocu hem een apje doet en Brands bij hem persoonlijk heeft geã¯nformeerd? Er is niets in de media gebracht, dus hoe kunnen ze in Eindhoven dan de prijs hebben opgevoerd..

PSV heeft inderdaad betere spelers, net zoals Ajax en Feyenoord dat heeft. Maar er staan wekelijks spelers opgesteld die absoluut een klasse minder zijn dan deze jongen. Als Labyad de statistieken bereikt die gelijkwaardig en of beter zijn dan dit seizoen, snoert hij direct alle monden.

15 mei 2018 om 12:50

Ze moesten daarvoor eerst onderzoeken of Labyad open zou staan voor een terugkeer. Stel dat hij ja had gezegd dan had het wel invloed kunnen hebben op de transfersom. Dan hadden ze Ajax en Psv tegen elkaar uitgespeeld

Labyad als vervanger van Ziyech is slecht nieuws voor ajax fans. Gigantische 'downgrade' in alle opzichten. Dan vind ik die Mount van Vitesse eigenlijk een leukere speler.

15 mei 2018 om 08:57

Mount is onbetaalbaar voor Nederlandse clubs. Daarbij wil Chelsea waarschijnlijk dat hij bij verhuur in de PL en onder grotere weerstand ervaring op gaat doen. Mount voetbalt wel heel makkelijk mee in de eredivisie voor een knaapje van 19.

Lekker slijmen bij de nieuwe trainer dat Ten Hag zijn keuze zoveel heeft beinvloed. Na ja zal hetzelfde gedaan hebben 😀

Uitspraken om zieltjes te winnen. En zo te lezen hier lukt dat aardig.

Goede keus heer Labyad, bij PSV was je een weinig welkom geheten denk ik. Als voetballer een meer dan welkome versterking, maar die deur heeft hij toch mede zelf gesloten.

Met zijn 25-jaar al een behoorlijke clubhopper.

Was bij ons in Arnhem behoorlijk wisselvallig, geweldige momenten werden afgewisseld met slaapmomentjes... Heeft het bij Utrecht goed gedaan. Maar dat telt niet in Amsterdam, daar verwachten ze vaak nog meer.

Ik ben benieuwd hoe het publiek gaat reageren als het even niet bij hem loopt. En ook op welke positie hij gestald zal worden...

15 mei 2018 om 15:35

"ik ben benieuwd hoe het publiek gaat reageren als het even niet bij hem loopt."

Waar ik eigenlijk nog benieuwder naar ben, is hoe hij zelf gaat reageren als het even juist wel goed loopt. Ik gok dat hij dan onmiddelijk in elke beschikbare microfoon openlijk gaat solliciteren naar een stap omhoog, net zoals hij bij FC Utrecht steeds schaamteloos heeft gedaan.

Ik geloof hem niet. Zie niet in waarom Brands en/of Cocu een speler als Labyad bij de selectie wilt hebben. Kijk naar het potentieel wat er loopt bij Psv. En dan zou je Labyad benaderen... nou misschien dat hij bij Ajax op deze manier de supporters voor zich wilt winnen, maar PSV komt echt niet meer voor dit ventje.

Eerlijk gezegd geloof ik hier niks van. Toen hij bij vitesse zat. Wou die ook terug en toen hadden ze hem afgewezen

Ik geloof dit verhaal ook niet , anders zou het wel een vorm van natrappen zijn nee dit kan ik niet geloven.

15 mei 2018 om 12:56

Ik snap dat jullie het niet geloven gezien jullie namen en logo's. Ik zie geen reden voor Labyad om hier onzin te verkondigen eigenlijk. Hij gaf gelijk aan dat een andere topclub uit Nederland ook interesse had wie had dat anders moeten zijn?

Voordat hij naar Sporting ging: "alles komt goed, ik ga mijn contract verlengen". Een week later was hij alweer vertrokken. Paar maanden later zei je dat je Brands niet eens zou aannemen als een conciërge... Zo een iemand ben je dus. Alsof jij zelf of mensen in jouw familie die jou al die richtingen hebben geduwd stuk voor stuk academici zijn........
Vorige week nog zonder enige emotie in zijn gezicht: "nee geen keuring geweest, geen contractbesprekingen, niets". De rest is historie.
Een paar maanden geleden: "de top 3 van NL is waar ik naar toe wil". En vandaag: " nee Ajax is de grootste club. Bij PSV heb ik een bepaalde geschiedenis...."
En nu in de categorie "laat ik de ajax supporters voor me winnen, dit.
Nee meneer Labyad, ook dit leugentje voor de ajaxsupporets bestwil, wordt niet geloofd, zeker als je dat nog steeds zegt met een naar blikje in je ogen wat je altijd al hebt gehad.

15 mei 2018 om 13:33

Helemaal mee eens. Deze opsomming laat zien wat voor houding deze jongen heeft. Als hij bij Ajax op de bank belandt, wat ik wel denk, zal hij ook daar wel eens voor rotzooi kunnen gaan zorgen.

Vorige keer orakelde Gerbrands dat hij ooit door Ajax was benaderd en niet lang daarna deed Brands dat nog een keertje over. Nu is het weer Labyad die het nodig vindt om te vertellen dat hij ook door PSV is gepolst. Ik alle drie de gevallen, ontgaat me de relevantie van een dergelijke mededeling omdat het niet om een contractaanbod ging, maar om te informeren of de persoon in kwestie interesse had. Clubs als Ajax en PSV polsen per jaar tientallen spelers om te kijken of ze geinteresseerd zijn in een overstap, terwijl die overstap er uiteindelijk veel vaker niet dan wel van komt. Ook als de speler in kwestie wel interesse heeft.

Deze jongen heeft zichzelf afgelopen jaren ongeloofwaardig gemaakt.
Gekozen om bij Utrecht te spelen, ondanks het ' weinige' geld (wat voor ons allen waarschijnlijk nog steeds een riant salaris zou zijn)? Dat snap ik nog, na een aantal jaar gecasht te hebben in Portugal.
Weet me ook nog een interview in, ongeveer november als ik het goed heb, te herinneren, bij Andy van der Meyde toevallig, waar die zei in winter al over te stappen naar een top 3 club. Bleek ook niks van waar.
Wie weet was het 'appje' van Cocu simpel met de vraag hoe het met hem gaat? Ik vind het persoonlijk geen enkele manier van omgang door dit op deze manier zo de wereld in te slingeren,.
Hoop voor hem dat die het goed gaat doen, maar vind het al een aantal jaar erg byzonder rond zijn persoon.

Veel plezier met Viergever, wij hebben Labyad!!

15 mei 2018 om 11:29

En dat is helemaal prima zo! Viergever heeft voor mij meer waarde en een veel betere mentaliteit.

15 mei 2018 om 13:35

Ik denk dat afccruyff dit sarcastisch bedoelt, zonder dat hij het zelf door heeft

15 mei 2018 om 15:37

Liever Viergever gratis dan Labyad voor 7 miljoen...

Lijkt me een beetje raar dat PSV zijn nummer nog heeft. Overigens als het waar zou zijn (wat ik niet geloof) ben ik blij dat ie naar Ajax gaat zie hem liever niet meer bij PSV spelen. Veel plezier in Amsterdam zakaria.

Niet zo erg dat ie niet naar PSV komt. Ik vind hem namelijk niet van het niveau dat PSV zou moeten nastreven. Mijn ongelijk mag ie natuurlijk bij Ajax laten zien....
Daarbij vind ik hem ook te duur ten opzichte van zijn kwaliteit. PSV kan we wat beters vinden.

Zon speler wil je toch niet hebben.
Een jeugdspeler die niet al te fraai is weggegaan en dan ook nog eens een voorkeur heeft voor Ajax.
Zon speler hoef ik niet meer bij mijn club te zien spelen.
Of het allemaal waar is wat ie beweerd is ook maar de vraag. Grote kans dat het uit de context gehaald wordt.

15 mei 2018 om 13:09

Een beetje zoals Malen die nu bij PSV voetbalt en ook in de jeugd bij Ajax niet fraai is weggegaan.

16 mei 2018 om 15:25

Uhm Labyad zat al in de selectie van Psv.
Van Malen niet bij Ajax.
Dat is nog wel een verschil.

Ik vind het altijd zo goedkoop scoren als je naar topclub A gaat om te zeggen dat je ook naar topclub B kon maar hebt gekozen voor A.
Zeg gewoon dat je blij bent dat je naar A gaat.

Labyad liegt wel vaker, laatst nog over zijn overgang naar Ajax. Niet serieus te nemen dit. Doet de telegraaf altijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 FC Utrecht 32 15 8 0
2016/2017 Sporting Portugal 0 0 0 0
2016/2017 FC Utrecht 18 3 2 0
2016/2017 Jong FC Utrecht 2 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Labyad heeft het heel goed gedaan, ik zou wel zo iemand kunnen zijn’

Oussama Tannane trok twee jaar geleden met hoge verwachtingen van Heracles Almelo naar Saint-Étienne, maar zijn avontuur in Frankrijk verliep niet helemaal zoals gehoopt. Inmiddels is de aanvaller, die tussendoor ook...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren