Feyenoord neemt afstand van uitspraken Kuyt: ‘Het is zijn verhaal’

Maandag, 14 mei 2018 om 12:14

Dirk Kuyt brengt maandag zijn boek Het geloof in succes uit en beschrijft daarin onder meer zijn laatste seizoen bij Feyenoord, dat hij vorig jaar zomer afsloot met de eerste Rotterdamse landstitel in achttien jaar. De voormalige aanvoerder haalt echter ook een aantal zaken aan die volgens de club niet zo zijn verlopen en Feyenoord laat in een reactie aan het Algemeen Dagblad weten dat het ‘zijn verhaal en vooral zijn herinneringen zijn. Dat is iets anders dan dat het werkelijk allemaal zo is gegaan.’

“Velen die er bij waren, onder wie de technisch directeur en de hoofdtrainer, herkennen zich nadrukkelijk niet in hoe sommige zaken volgens hem zijn verlopen. We gaan er verder niet op in. Dat willen we niet. Wij koesteren vooral dat we samen kampioen zijn geworden”, reageert de club tegenover de ochtendkrant.

Kuyt vertelt in zijn boek onder meer dat het soms ‘een speeltuin’ was bij Feyenoord, waarbij spelers 'letterlijk lagen te rollebollen in de kleedkamer’. De oud-spits schrijft daarnaast over de confrontaties met trainer Giovanni van Bronckhorst, die hem vaker wisselde dan Kuyt lief was: “Ik kon maar niet op één lijn met de trainer komen dat ik in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler was.”

In wat de kampioenswedstrijd voor Feyenoord had kunnen zijn tegen Excelsior (3-0 verlies) deed zich volgens Kuyt eveneens een voorval voor. Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena zouden hem hebben gevraagd een peptalk te houden, waarna Van Bronckhorst echter besloot om zelf voor de groep te gaan staan: “Ik accepteerde het, maar voor mijn gevoel kwam het niet aan en de spelers hadden ook zoiets van: Dirk zou dit toch doen?”, beschrijft Kuyt.Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door kapsteyn)
14 mei 2018 om 12:31

Dat niet maar zijn aandeel was wel erg groot, kijk naar dit seizoen..

14 mei 2018 om 12:32

Maar een echte grote meneer had dit achteraf niet zo hoeven brengen. Team staat altijd voorop, achteraf zo'n trap na geven is gewoon droevig

14 mei 2018 om 13:22

Er zijn gewoon wat sterke krachten vertrokken en de spelers die gehaald zijn, brengen nog niet volledig wat men verwacht had. Bovendien is het altijd wennen als je een aantal nieuwe spelers moet implementeren binnen het elftal.

Zonder Kuyt waren ze ook wel kampioen geworden vorig seizoen. Jorgensen was erg goed vorig seizoen en dat kwam absoluut niet door Kuyt. Ik denk dat geen speler zal zeggen dat hij een betere speler is geworden vanwege Kuyt, ook al zal Kuyt dat zelf wel denken.

14 mei 2018 om 13:25

Kuijt zal inderdaad gemist worden, maar op het veld werden vooral Elia en Karsdorp gemist. Elia dwong constant dubbele dekking door de tegenstander af. Daardoor werd hij misschien soms uit de wedstrijd gespeeld, maar Jörgensen kreeg daardoor meer ruimte, waardoor hij MVP van de Eredivisie kon worden. Zeker als Karsdorp aan de andere kant ook constant opstoomde en er dus meer mankracht en intensiteit nodig was om ook die flank af te stoppen. Dit seizoen was er beduidend minder mankracht en intensiteit nodig om Larsson/Boëtius en Diks/Nieuwkoop/St. Juste af te stoppen en prompt draaide Jörgensen en veel moeizamer jaar.

14 mei 2018 om 13:57

Sirius, ik moet je hier toch echt even een halt toeroepen als Feyenoorder, want Feyenoord was nooit en te nimmer kampioen geworden zonder Kuyt. Het moment dat Kuyt terugkeerde, kon hij een bepaalde honger en een bepaald verlangen overbrengen op de groep wat resulteerde in een fantastische mentaliteit binnen de groep. Wedstrijden die ze normaal verloren, werden puur en alleen op inzet en hard werken gewonnen. Je ziet gewoon dat dit jaar diezelfde pit er veel minder in zit en je een gigantische achterstand hebt opgelopen. Leuk dat we weer de beker winnen, maar dat verbloemt de schandalige competitie eindstand voor mij niet. Mensen hier onderschatten juist de waarde die Kuyt had of praten hem bewust naar beneden, maar het is in de periode voor hem en na hem pijnlijk duidelijk geworden dat bepaalde jongens gewoon niet de pit en strijd kunnen brengen zonder Kuyt.

14 mei 2018 om 14:09

"maar het is in de periode voor hem en na hem pijnlijk duidelijk geworden dat bepaalde jongens gewoon niet de pit en strijd kunnen brengen zonder Kuyt."

Met Kuyt verloren we ook gewoon 7 wedstrijden op rij he. Ook pijnlijk duidelijk. Daar had Kuyt net zoveel invloed op als het kampioenschap. Marginaal dus.

14 mei 2018 om 15:04

@jonafr12. Er zijn meer spelers vertrokken. Kuyt speelde ook tijdens die 7 nederlagen op een rij. Dat was ook geen best seizoen.

14 mei 2018 om 12:32

Niet in zijn eentje, maar wel de belangrijkste factor. Kuyt speelt dit seizoen niet meer, en kijk even hoe van Bronckhorst het er heeft afgebracht met een versterkte selectie. (bekerwinst? Had ook gekund door Ajax, PSV en AZ, met dezelfde loting en het thuisvoordeel in de finale.) Eigenlijk heeft Kuyt dus wel een heel goed punt, maar je moet het wel willen zien....

14 mei 2018 om 12:45

Dat komt voornamelijk door de blessuregolf achterin, in die periode waar ze hun vier beste verdedigers misten zijn de cruciale punten verloren. Maar Dirk is ongetwijfeld in het kampioensjaar eblangrijk geweest in de kleedkamer, op het veld was hij zeker niet uitzonderlijk goed en stond er regelmatig (terecht) naast.

14 mei 2018 om 14:07

Die onzinvergelijking met dit seizoen altijd.

Het seizoen waarin Feyenoord 7 keer op rij verloor zat Kuyt ook al bij Feyenoord, maar daar hoor je nooit iemand over.

14 mei 2018 om 12:34

Dat zag je toch al na die kampioenswedstrijd en de huldiging op de Coolsingel. Kuyt was dat laatste half jaar, waarin toch echt definitief het kampioenschap werd binnen gehaald, niet meer dan een reserve, maar maakte van het feest op het veld en de huldiging op de Coolsingel een persoonlijk familie Kuyt feest, inclusief Getruide en kinderen, waarbij hij op misselijk makende wijze de werkelijke uitblinkers van dat seizoen, Al Ahmadi, Jörgensen, Berghuis, Toornstra, Vilhena, Elia schoffeerde.
Dirk Kuyt is een beetje vergeten waar hij vandaan komt en vooral dank zij wie hij een mooie carriere kunnen opbouwen.

14 mei 2018 om 15:04

Helemaal mee eens met JMPR, ook al denk ik dat kuyt wel gelijk heeft in het stukje professionaliteit. Maar dat ontbrak bij zo'n beetje alle nederlandse clubs afgelopen jaren, en wordt nu wel weer wat beter heb ik het idee. Kuyt zal die professionaliteit er behoorlijk hebben ingebracht, maar dat hij denkt dat hij feyenoord kampioen heeft gemaakt, is een grote misvatting. Gvb vind ik ook een waardeloze trainer. Die 2 bekers die hij heeft gepakt, vind ik geen echte prestatie, dat zijn 5 wedstrijden per jaar die grotendeels thuis werden gespeeld en het publiek ze erdoorheen heeft gesleept. Op het kampioenschap heeft hij denk ik ook weinig invloed gehad, omdat dat dat gewoon een heel volwassen team was en mentaal heel sterk waren.

14 mei 2018 om 12:46

Je haalt de woorden uit mijn mond. Die kerel heeft het echt hoog in zijn bol. Bij de schaal ook als laatste willen en zelfs Bronckhorst die hem voorging wat een droevig persoon

Best een sneer naar Feyenoord vind ik dit. Maar ja een boek zonder sappige verhaaltjes verkoopt natuurlijk niet. Snap niet met welk doel je zulke verhalen deelt met de wereld. Meer sympathie krijgen?

14 mei 2018 om 12:40

Je zegt het zelf al, voor de verkoop

14 mei 2018 om 13:54

Mwah, als dit de sappigste verhalen uit het boek zijn, dan valt het allemaal wel mee... Ik zou een boek over Ajax dit seizoen overigens wel heel in interessant vinden...

14 mei 2018 om 13:04

Waarom dan uberhaupt nog een boek uitbrengen?

14 mei 2018 om 16:30

Geld.

14 mei 2018 om 13:07

Wat die nou roept, schrijft haalt de glans van het kampioenschap af. Meneer vindt zichzelf de koning keizer en admiraal van de Kuip. Als ik Feyenoord was, zal ik hem niet in de staf of welke functie dan ook willen hebben bij de club. Te groot ego, die denkt dat alles bij Feyenoord om hem draait. zoals Jmpr al aangaf, alle aandacht eisen, terwijl de echte uitblinkers en van Bronkhorst te kort worden gedaan. "niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord" Maar als het aan Kuyt ligt, word dat clublied herschreven in "niets is sterker dan dat ene woord, Kuyt". Jammer hij heeft het totaal niet nodig dit, verliest alleen maar sympathie die gast.

14 mei 2018 om 17:02

Koning keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal. Kuyt is ook maar een mens.

Toch een tikkie ondermijnend naar Gio dit, jammer dat hij dit zo brengt.

14 mei 2018 om 12:58

Het is Kuyt's goed recht om zijn verhaal te doen. Gio ligt hier echt niet wakker van hoor, dit hebben zij onderling al besproken. Dit is ook geen ondermijning.. het is kritiek. Van kritiek wordt men alleen maar sterker, het lijkt wel alsof in de voetballerij nooit iets gezegd mag worden.. echt een mentaliteitsprobleem van niks kunnen hebben (in mijn ogen). Al die ex-voetballers met boekies zeuren over dingetjes die ze niet leuk vonden, waarom zou dat niet mogen? Storm in een glas water weer

14 mei 2018 om 13:18

Ach, iedereen kan zien dat Gio soms te lief is.

Persoonlijk denk ik dat Gio moeite had met Kuyt vanwege Dirk zijn eigenschappen. Hiermee bedoel ik de wil om te winnen overbrengen, motivatie etc die paar extra procent bij andere naar bovenhalen en een echt team vormen. Kuyt heeft daar een groter aandeel in gehad dan gio.

Is ook gewoon een redelijk amateuristische bende bij Feyenoord,zie je dit seizoen weer toch? In plaats van te zeggen dat Kuyt liegt kunnen ze beter is naar zichzelf gaan kijken in het Maasgebouw.

14 mei 2018 om 12:47

Ik vind het wel knap dat die amateuristische bende van een miljoenschuld nog geen 10 jaar geleden, nu bijna gezond is en op sportief vlak 4 prijzen in 3 jaar wint. Dan doe je toch wel wat goed zou je zeggen?

14 mei 2018 om 13:08

Hij bedoelt gewoon vier officiele prijzen, de enige vier prijzen waar Nederlandse clubs nog om zullen kunnen spelen in het hedendaags voetbal.

14 mei 2018 om 13:11

Hahahah, blijf anders kinderachtig. De Beker is gewoon een prijs, of de ajacieden het nou vinden of niet. De Ajax supporters klinken altijd bijzonder teleurgesteld als ze wederom worden uitgeschakeld in het bekertoernooi. En zo zien de spelers er ook uit. Wat heeft ajax ondertussen gewonnen in de afgelopen seizoenen?

Blijf maar lekker denigrerend doen over de Beker, dan winnen wij hem met alle plezier. Ondertussen de gouden Titel, de gouden Super Cup en de gouden Beker gewonnen, als enige in de Eredivisie. Staat heerlijk in onze prijzenkast.

Aju!

14 mei 2018 om 13:16

Weet je wat een prijs is waar niemand belangstelling voor heeft The Bright One (proest)? De e-sportsprijs, of de prijs voor beste jeugdopleiding. De beker, de fruitschaal en de titel zijn gewoon prijzen. Vind het flauw dat jij die nu naar beneden wilt praten alleen omdat Ajax al zo lang zonder prijzen zit. Accepteer gewoon zoiets, wij Feyenoorders hebben nog langer zonder gezeten en gedroegen ons toen een stuk volwassener.

14 mei 2018 om 14:15

Ach ook met Kuyt verloren ze 7 wedstrijden op rij. Zo groot is de invloed van de oh zo fantastische Kuyt dus niet.

Mocht hij dit gezegd hebben, dan is dit precies de reden waarom hij wissel stond. Het team is namelijk belangrijker dan het individu. Ik vraag me wel af in hoeverre je dit moet geloven, aangezien hij nog steeds actief is bij Feyenoord en waarom zou je dan zoiets schrijven?

14 mei 2018 om 12:37

Het verklaart wel een beetje waarom Berghuis zo openlijk Gio bekritiseert.. Kennelijk heeft Gio niet de autoriteit en uitstraling die bijvoorbeeld Advocaat wel heeft.

14 mei 2018 om 13:17

Waarom zou dit niet waar zijn? Meneer leest neem ik aan het boek, voordat het word uitgebracht? Anders is het een nog domme ventje dan die nu laat blijken.

Stel nou dat dit laatste waar is he, dat de twee spelers dut aan Kuyt gevraagd hebben. Waarom miet je dat nu in een boek naar buiten brengen... je hebt zo'n pracht status verworven. Je hebt zelfs nog samen gespeeld met Gio in het Nederlands elftal en dan moet je nu toch nog even je gelijk krijgen omdat je een aantal keer gewisseld bent dat laatste seizoen. Ik vind dit echt heel erg jammer. Gun Gio meer dan dit en eigenlijk het hele Feyenoord van afgelopen seizoen. Kuyt laat zich hier flink kennen.

14 mei 2018 om 12:36

@zinedane: Als het op de waarheid berust, waarom zou je het dan achterhouden? Het is voor de verandering smullen om te lezen hoe het er in de kleedkamer aan toe gaat. Zulke verhalen komen vroeg of laat toch wel naar buiten. Kijk naar de verhalen van Zlatan tegen V/d Vaart over Sylvie Meis. Spelers worden geleefd. Daar horen zulke verhalen bij.

14 mei 2018 om 12:46

Haha was het niet zo dat diverse passages in het Zlatan boek verzonnen waren?

14 mei 2018 om 14:23

@hangover96: klopt ja. Maar dit nieuws neem ik graag voor waar aan . Van Sylvie is namelijk bekend dat ze een weg zocht naar geld en roem, Zlatan een vrouwenverslinder was en dat het niet boterde tussen V/d Vaart en Ibra.

Vond Kuyt de held van Rotterdam tijdens de kampioenswedstrijd, maar dit doet daar flink aan af. Jammer.

14 mei 2018 om 12:36

Wees Kuyt dankbaar dat hij een punt belicht, dat vanwege gene tegenover van Bronckhorst niet mag worden benoemd. Kan een club alleen maar de ogen openen. Voorbeeld: kijk naar Ajax, daar blijven de beleidsmakers ook zitten, ondanks alle aanwijsbare fouten. En wat is/wordt het resultaat? Geen prijzen!

14 mei 2018 om 12:46

Er is een verschil tussen iets kenbaar maken of het publiceren van een autobiografie (dus gekleurd) dat in de verkoop gaat.

14 mei 2018 om 15:07

Ik vind Gio vaak wel wat laf maar Kuyt ernaast zetten (die ook niet goed speelde toen) was dat juist niet. Het is ook de goede keuze geweest want dit maakte Kuyt getergd, blijkt wel uit dit boek ook.

De verhalen van dominee Dirk.. Geef mij maar Van Persie.

14 mei 2018 om 12:38

Haha hoe is dit dan weer dominee Dirk? Als deze uitspraken iets niet zijn is het wel correct gepreek. Jij bent in dit geval de man van de dooddoener.

14 mei 2018 om 13:53

Ik vroeg me af of je de docu van hem hebt gezien? Bijna prekend en groepsknuffelend in de jacuzzi met zn maten, ik heb weggezapt vanwege plaatsvervangende schaamte. Wat me verbaast is dat het credo "bescheidenheid siert de mens" kennelijk niet gehanteerd wordt door dominee Dirk (ik begrijp de alliteratie van Coen wel), immers "ik was in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler." Dat vind ik op mijn beurt weer dooddoeners.

Inderdaad geef mij maar Van Persie, maar ja, dat is mijn mening natuurlijk, niet dat die nu doorslaggevend is.

14 mei 2018 om 16:21

Dat zegt meer over jou dan over Dirk.

Ik snap echt niet wat Kuyt hiermee wil bereiken. Zijn cluppie in diskrediet brengen? Zichzelf belangrijker maken dan die eigenlijk was? Gio even de les lezen? Wat een zwakte bod zeg, dit boek. Als het al waar is, dit soort dingen gebeuren achter de schermen en daar houd je ze. Zo smerig om uit te halen naar mensen in een boek, alleen maar om te verkopen.

14 mei 2018 om 12:47

Klopt maar nu weten we hoe het achter de schermen eraan toe ging. Sommige mensen kunnen de waarheid niet aan, dit doet natuurlijk niks af aan de misplaatste arrogante gedrag van fc kuyt. Hij was gewoon niet meer heel erg top maar moet zeggen dat toornstra dit jaar nog wel slechter is.

Dan zeggen ze altijd dat hij zo politiek correct is Ik vind dit echt een storm in een glas water. Zulke interne strubbelingen lijken mij heel normaal als een winnaar als Kuyt gepasseerd wordt. Ik had het erger gevonden als hij dat gelaten hadden geaccepteerd. Volgens mij koestert hij ook verder geen wrok naar Gio, anders had hij Gio niet uitgenodigd om in zijn afscheidswedstrijd mee te spelen. Kuyt was pissig en dat was zijn goed recht, maar Giovanni maakte wel de juiste keuze.

14 mei 2018 om 12:44

In interviews is die ook haast altijd politiek correct. Maar boeken moeten verkopen dus dan durven zelfs spelers als Kuijt wel met zulke uitspraken te komen.

Overigens is het inderdaad een stom in een glas water. Ik zou als club zijnde hier niet eens op reageren. Dat maakt de discussie alleen maar groter.

14 mei 2018 om 12:52

Ja ach, welke speler is niet correct in zijn interviews? Misschien Kramer, maar die wordt daar vervolgens ook meteen op afgerekend door pers en publiek. Ik vind het met Kuyt altijd een beetje gezocht. Hierboven staat ook weer een reactie met Dominee Dirk. Nou, als er iets niet "Dominee Dirk" is, zijn het deze uitspraken wel. Dirk krijgt al zijn hele carrière te horen dat het een saaie, correcte domineeszoon is. Nu hij dat laat varen en in zijn boek kritiek uit (waar je het mee eens of oneens mag zijn) krijgt hij daar weer kritiek op. Het is wat dat betreft ook nooit goed.

14 mei 2018 om 14:05

Ik heb mezelf nooit gestoord aan Kuijt en vind het een prima gast die altijd hard heeft gewerkt voor zijn clubs en Oranje. Maar Johan Derksen roept 2x per week het is een dominee of dorspastoor en het wordt daarna door half Nederland overgenomen.

Weet niet of dit de bedoeling is van Dirk, maar het komt op mij over als dat hij nog even extra credits voor de titel van vorig jaar wilt ophalen. Want hij zag het allemaal goed, terwijl de trainer hem niet begreep, het een speeltuin in de kleedkamer was en de trainer voor de kampioenswedstrijd een zwakke motivatiespeech zou hebben gegeven.

Volgens mij heeft Dirk voldoende credits voor die landstitel gekregen. Hij heeft natuurlijk ook een hele belangrijke rol gespeeld. Dit soort dingen vind ik echter niet nodig, om nog even een trainer te bekritiseren.

Wat een zielige reacties van jullie allemaal. Kuyt was toch gewoon super belangrijk. Gio is en blijft gewoon geen goede trainer. De bedoeling van een boek is toch om je h3lemaal te kunnen uiten. Iedereen wilt toch graag weten wat er inside gebeurt. Doet iemand t gaat iedereen weer zeuren dit had binnenskamer moeten blijven. Die mensen verdienen miljoenen en soms weet ik niet op basis waarvan... maar t zij zo... Met al die salaris moeten ze niet zijken als er iets naar buiten lekt... dan moeten ze maar een andere baan gaan zoeken..

14 mei 2018 om 12:50

Tsja Dirk wil altijd spelen, dat is ook logisch. Met zo’n winnaarsmentaliteit ga je al snel klagen als je ernaast wordt gezet. Maar Gio zag het toch ook goed dat jaar, dat Kuyt er gewoon een paar keer naast moest staan want Toornstra was in bloedvorm, en dat heeft ze gewoon een titel opgeleverd. Je kan nooit iedereen tevreden stellen.

Dirk begint een beetje eng te worden. Toch niet echt nuttige informatie, maar toch wel wat sneertjes naar Gio. Onnodig, maar als het voor zijn boek is, zal hij vast ook wel wat overdreven hebben. Toch jammer dat ie zo doet, zo’n grote speler en dan achteraf klagen om een peptalk die hij niet mocht geven, zonde.

Jammer ik had dit persoonlijk niet gedaan als ik Kuyt was, in iedergeval niet zo snel, de trainer waar het over gaat zit er nog en de selectie is grotendeels nog hetzelfde dus dit zorgt alleen maar voor wrijving.

Apart dat Kuyt niet de zelfreflectie heeft om in te zien dat de wissels en zijn bank wedstrijden gewoon totaal logisch waren, voetballend voegde die vaak gewoon niet veel meer toe en kon het ook niet altijd belopen meer, het enige wat hij bracht in de ploeg was karakter en dat heeft de ploeg er in moeilijke wedstrijden vaak doorheen gesleept zoals Roda uit en natuurlijk Heracles thuis.

Er zijn ook vaak wedstrijden geweest dat Feyenoord beter voetbalde met Toornstra als aanvallende middenvelder in plaats van met Kuyt, Toornstra bracht meer dynamiek en meer loopvermogen als Kuyt en verkeerde daarnaast in bloedvorm. Kuyt vertraagde het spel geregeld en daarom was de keuze om Kuyt te laten banken voor Toornstra totaal logisch.

Dat over die peptalk kan ik nog wel begrijpen, ik denk dat Kuyt een betere spreker is als Gio, daar is niks mis mee maar dit insinueert eigenlijk dat hij een nederlaag had kunnen voorkomen als hij de boel had opgepept.

Goede actie van Gio. De trainer hoort voor de groep te staan, en al helemaal in de kampioenswedstrijd.

“Ik kon maar niet op één lijn met de trainer komen dat ik in deze fase misschien niet de beste, maar wel de belangrijkste speler was.”

“Ik accepteerde het, maar voor mijn gevoel kwam het niet aan en de spelers hadden ook zoiets van: Dirk zou dit toch doen?”

Meneer vindt zichzelf de grootste, het belangrijkste wat er in jaren bij Feyenoord is geweest. Een soort God voor alles en iedereen bij Feyenoord. Volgens mij is en was van Bronkhorst trainer. Dit soort uitspraken laat zien wie de echte Dirk is. Teveel lof gekregen! Ook dat verhaal dat die weer ging spelen bij Quick Boys. Hij vindt zichzelf de held van Katwijk, de held van Feyenoord en als het even kan de messias van Nederland. Jammer heeft die niet nodig, nu krijgt de landstitel van vorig jaar toch een naar gevoel wat betreft Kuyt. Ik zal als ik Feyenoord was hem ook niet bij de club willen hebben, straks gaat die zelf de lijnen bepalen, gaat alleen maar voor onrust zorgen.

Wat een enge man is dit eigenlijk. Net doen of je zo lekker gewoon bent gebleven, maar ondertussen jezelf boven de groep en club stellen. Kuyt heeft heel veel aan Feyenoord te danken gehad, en niet andersom. Maar meneertje lijkt dat vergeten te zijn.

Toen ik hoorde dat Jaap de Groot dit boek ging schrijven wist ik al dat het niveau van De Telegraaf niet zou worden ontstegen. En zie hier, een imposante loopbaan als die van Kuijt blijft volledig onbelicht, maar de kritiek op nog steeds zittende Feyenoordtrainers wordt wel uitgebreid beschreven. Ik hoop dat Kuijt er goed voor heeft gevangen, want De Groot lacht in zijn vuistje nu hij onrust bij de door hem zo diep gehate club kan veroorzaken.

14 mei 2018 om 13:14

Oke, dus nu heeft de Groot het gedaan? Die schrijft letterlijk op wat Kuyt zegt.neem aan dat Kuyt het boek wel even gelezen heeft, voordat het uitgebracht word? De citaten komen van Kuyt, hij geeft toestemming het erin te zetten, dus een waarheid. Dat de Groot dit dus opschrijft, is niet zijn fout, maar de fout van Kuyt zelf. En ook de onrust, word niet door de Groot in de Wereld geholpen maar door de heer Kuyt.

14 mei 2018 om 13:19

Ja, net zoals De Groot altijd letterlijk opschreef wat Cruijff zei. Maar als die werd geconfronteerd met zijn uitspraken uit zijn column dan herkende Cruijff die niet meer ineens. Ik vind het heel kwalijk van Kuijt dat hij zich inlaat met zo'n figuur, dus Kuijt is zeker fout hier!

14 mei 2018 om 13:26

Kuyt laat nu zijn werkelijke aard zien en soms liet hij die al zien, zoals vorig jaar zijn ego als de kampioenen maker van Feyenoord, alle credit willen hebben en de rest naar de zijkant verwijzen. En dat de Groot soms onzin verhalen schrijft, ach dat doen toch alle journalisten. Ook bij het Rotterdamse AD word wel eens iets gepubliceerd wat niet klopt. Als het maar verkoopt en ja ik ben ook niet dol op de Telegraaf, ze schrijven allemaal onzin, Fake Nieuws!

14 mei 2018 om 13:28

Het AD is ook een prutkrant, ontstijgt nauwelijks het niveau van De Telegraaf. Er staat vandaag een mooie recensie in de NRC over dit boek, daar ben ik het roerend mee eens.

14 mei 2018 om 13:19

Hoe kan je De Groot de schuld geven? Dat is echt struisvogelpolitiek.

14 mei 2018 om 13:26

Omdat dat altijd al een schrijver van bedenkelijk allooi is geweest. En Kuijt heeft hier zeker schuld aan, die had zich nooit met zo'n intrigant in moeten laten. Kijk eens hoe Jaap de Groot zijn rol was in de bestuurlijke chaos van Ajax de afgelopen jaren, en dan ook met Van de Boog, Jaakke etc. Hij is daar de katalysator geweest die expres op conflict uit is omdat dat goed is voor de losse Telegraaf verkopen.

14 mei 2018 om 14:40

Waarom is het zo erg wat Kuyt heeft geschreven? Vorig jaar hoorde ik jullie steeds roepen hoe belangrijk hij was en nu wordt hij verguisd?

14 mei 2018 om 15:59

Wat Jaap de Groot betreft heb je wel gelijk. Maar ik mag toch aannemen dat Kuijt eerst zijn fiat moet geven voordat er gepubliceerd wordt.

zijn we wel af van de opmerking: ik heb Dirk nog nooit op een afwijkende mening/opmerking kunnen betrappen

Wel bijzonder dat Kuyt dit oprakelt.

Tja, uiteindelijk komt de ware aard van het beestje altijd naar boven. Met een carriere als de zijne moet je ook gewoon last hebben van grootheidswaanzin als je terugkeert in de Eredivisie. Dat siert hem natuurlijk niet en met name omdat hij zich heeft geprofileerd als de nuchtere jongen die nooit een slecht woord zou reppen.

Echter is dit heel voorspelbaar. Verder was het al heel duidelijk dat Kuyt meer speeltijd zou willen en dat niet meer kreeg. Ik heb het nooit echt met Kuyt gehad als speler en persoon, maar dat is persoonlijke smaak. Jezelf de belangrijkste speler noemen is overigens sowieso niet bepaald respectvol naar de ploeggenoten toe. Zonder Kuyt hadden ze het ook wel gehaald.

Beetje erg raar. Altijd zeggen Feyenoord is mijn cluppie en dan zo natrappen. Waar is dat nou voor nodig. Jezelf de belangrijkste speler vinden vind ik wat hoog gegrepen. Vergeet niet dat de eerste wedstrijd dat je gepasseerd werd tegen AZ uit, Feyenoord één van de beste wedstrijden van dat seizoen speelde. Je vond het mooi dat Feyenoord won maar dat je er naast stond was in jou ogen niet terecht en hoe vaak zei je niet voor de tv dat de trainer het bepaald? Dus niet de ego-tripper ut gaan hangen. Je wint het nooit van een instituut als Feyenoord. Je was een belangrijke schakel waar nodig maar even kijken op welke plaats je geéindigd bent bij de verkiezing voetballer van het jaar? Elke vergelijking met het afgelopen seizoen zoals sommige doen is niet aan de orde. Wie zegt mij dat het niet hetzetfde was geweest want dat je erg veel gespeeld had staat voor mij wel vast. Sterker nog. Ik wil eerst wel eens zien hoe jij het er af gaat brengen als trainer.

14 mei 2018 om 13:33

Ach die documantaire over Dirk zag je ook al hij moest de belangrijkste man zijn en zijn vrouw vloeken en tieren op de tribune. Jammer Dirk dat dit nu moet.

haha zoiets zei ik bij t vorige artikel al en oh oh wat kreeg ik toen een hoop commentaar.
beperkte voetballer, maar nog veel nepper persoon

Ik heb die documentaire over Kuyt gezien en daaruit bleek al dat Kuyt niet echt meer een goed zelfbeeld had. Hij zei meerdere keren dat hij in de basis hoorde te staan terwijl er duidelijk betere spelers waren op dat moment. Hij hij dat echt wel waarde gehad hoor maar vooral als ideale 12e man en niet als belangrijkste speler zoals Kuyt dus zelf lijkt te denken. Maarja, zelfoverschatting hoort blijkbaar bij voetballers.

Kuyt wil er met terugwerkende kracht vooral zíjn kampioenschap van maken en plaatst zich doodleuk ook nog eens boven de trainer en zijn medespelers. Misselijke streek. En dat voor iemand die altijd zijn mond vol had over “het collectief”. Hij was een prima wisselspeler om erbij te hebben voor zijn ervaring, niet meer dan dat.

jammer van kuit had hem hoog zitten maar nu komtie de club afvallen

Zal wel waar zijn maar kritiek op feijnoord mag natuurlijk niet. Kuit is niet in zijn eentje kampioen geworden maar zonder kuur was de club geen kampioen geworden.

Gezien de reacties hierboven, dit zegt meer over het daadwerkelijke karakter van Kuyt wat ik nooit van hem had verwacht. De reactie van Jmpr zie boven, ben ik het volledig mee eens.

Ik had Dirk Kuyt al niet heel hoog zitten en dit boek bewijst het gelijk. Dirk "moraalridder" Kuyt neemt zichtzelf wel heel erg serieus, vind zichtzelf wel ontzettend goed, geweldig en fantastisch en is waanzinnig vol van zichzelf. Waarschijnlijk krijgt hij bij zijn afscheidswedstrijd een eigen kleedkamer, want de kleedkamers in de kuip lijken me niet groot genoeg voor Kuyt, het ego van Kuyt en alle andere spelers

Kuyt en Van Bronckhorst kennen elkaar toch al zo lang. Als speler samen ook heel veel meegemaakt. Waarom moet Kuyt dit dan op deze manier brengen? Dan praat je daar toch over met Gio? Dat van die professionaliteit kan ik zeker inkomen en ook dat hij de belangrijkste speler was in de ruime zin van het woord, maar de directe aanval op Gio lijkt me onnodig en dom. Zeker wanneer je bekijkt dat ze samen bij Feyenoord aan de slag gaan.

Van Weghorst wordt altijd gezegd dat het een zwakke voetballer is die het maximale uit zijn carrière haalt. Klopt. Maar bij Kuijt was dat ook zo. Enorme drive maar technisch uitermate beperkt. Nog steeds een blunder van Louis om hem tegen Argentinië voorzetten vanaf de flank te laten geven. Tegenwoordig moet elke sporter blijkbaar een boek schrijven en daarmee voor commotie zorgen. Kansloos. De enige goede biografie die ik gelezen heb is die van Federer.

Zo zonde dit, iedereen zou hem toch wel al de held herinneren. Dit doet afbraak eraan.
Ibrahimovic zou dit kunnen zeggen, maar bij Kuyt past het niet.

Ik geloof nooit dat Kuyt dit boek echt helemaal geschreven heeft. Hij is een geweldige speler geweest die teams beter kon maken door zijn inzet binnen en buiten het veld, maar ik geloof gewoon niet dat hij daarnaast ook nog eens schrijver is.

Wat ik vermoed is dat een journalist wat gesprekken met hem heeft gevoerd en daar verhalen van heeft gemaakt. Deels wat aangedikt met leuke verzonnen details.

Ik ben geen fan van Feyenoord, maar heb altijd genoten van Kuyt. Toen hij die goal tegen mijn cluppie (ajax) maakte was ik stil van bewondering. Wat een geweldige speler! Kuyt en niemand anders is verantwoordelijk voor dit kampioenschap. Het is hem meer dan gegund!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
295 fans
Aanvaller, 38 jaar
SeizoenClubW
2016/2017 Feyenoord 31 12 2 0
2015/2016 Feyenoord 32 19 5 0
2014/2015 Fenerbahçe 32 8 3 0
2013/2014 Fenerbahçe 32 10 3 0
2012/2013 Fenerbahçe 31 8 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hoffenheim is onder de indruk en aast op toptalent van Feyenoord’

TSG Hoffenheim is zich momenteel aan het oriënteren op de transfermarkt en naast directe versterkingen is de Bundesliga-club ook op zoek naar toekomstige sterspelers. Volgens Sky Deutschland komt de Duitse club...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
AS Roma heeft een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op Leon Bailey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren