Rutten neemt voorbeeld aan Hiddink: ‘Ik zie het probleem niet’

Maandag, 14 mei 2018 om 10:16

FC Twente bracht maandagochtend naar buiten dat Fred Rutten toetreedt tot de raad van commissarissen. Hij zal deze rol bij de club van een afstand vervullen, omdat hij tevens trainer van het Israëlische Maccabi Haifa blijft. Rutten zegt in gesprek met TC Tubantia dat het niet raar is dat hij de functie vanuit het buitenland gaat bekleden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat FC Twente Fred Rutten op deze manier als commissaris heeft aangesteld?


Gerelateerd

5 reacties (laatste reactie door sirius)

Het probleem Fred, is dat het gebeurt bij een club die al jaren negatief in het nieuws is. Het is niet gebruikelijk om een ‘dubbele rol’ te bekleden (men klaagt dan al snel of focus en prioriteit zonder zich er in te verdiepen), daarbij wordt elke beslissing van Twente nu vele malen zwaarder gewogen en bekritiseerd door de buitenwereld. Dat is logisch, of zelfs terecht te noemen, dus daar zal je mee om moeten leren gaan. Het gaat een loodzwaar seizoen worden, verwachtingen zijn gigantisch hoog, terwijl het werkelijk te besteden geld nog wel eens vies tegen kan vallen. Driekwart van de selectie gaat lopen/wordt de deur gewezen, organisatie krimpt gigantisch is, nagenoeg geen jeugd op Juup niveau, en ik verwacht dat de andere ploegen tegen Twente graag dat beetje extra willen brengen. Nu zal de rol van Rutten geen direct invloed hebben op het beleid, maar ik hoop dat in de loop der jaren zijn hand in positieve zin duidelijk kan worden. Zet ‘m op Fred, zet ‘m op Twente. Cote!

14 mei 2018 om 10:59

Precies dit, deze dubbelrol kan in de media nog weleens tegen hem gaan werken. En vraag me daarnaast af of we in deze dubbelrol wel iets aan Rutten's inbreng gaan hebben. Maar aan de andere kant: er is nu 0 voetbal know-how in de organisatie en gelukkig komt daar nu in ieder geval iets voor terug. Ik hoop dat hij alsnog volgend jaar weg kan daar en fulltime zijn tijd in Twente kan stoppen.

Zoals je ook zegt gaan we wederom gewoon weer een rukseizoen tegemoet waarbij we echt niet zomaar even winnen van iedereen. Sterker nog: ik verwacht dat we niet direct promoveren. Toch heb ik ergens wel weer zin in het volgende seizoen, mooi een beetje zeuren, zaniken, schreeuwen en zingen in het stadion met mensen die zich de laatste jaren net zo hard genaaid voelen als jijzelf blijft toch het leukste wat er is. Nu alleen op vrijdagavonden.

14 mei 2018 om 14:01

Twente mag blij zijn want hij had het al aangegeven toen ze nog veilig waren. Nu ze zijn gedegradeerd hebben ze ineens wel zijn hulp nodig. Niet raar dat die dan niet de volledige focus op twente zal hebben ze hebben het daar zelf een zooitje van gemaakt.

14 mei 2018 om 14:48

@protheus

Rutten geeft toch zelf al aan waarom hij alleen als lid van de RvC naar FC Twente komt?! Hij heeft een belofte gedaan en die komt hij na. Hij heeft geen enkele reden om daarover te liegen. Bovendien had hij die aantal reisjes naar Nederland ook niet kunnen doen en gewoon bij de club kunnen blijven waar hij trainer is. Rutten wist heus wel dat degradatie een hele realistische mogelijkheid was.

14 mei 2018 om 14:46

Jongens als Trotman en Fernandes zouden het in potentie wel kunnen redden. Echter staat de druk erop dit seizoen en dat is niet fijn spelen als je het debuutseizoen moet gaan spelen. Ik betwijfel dus of zij veel gaan spelen in de Jupiler League. George is heel onvoorspelbaar. Hij heeft talent, maar het komt er wel heel weinig uit in het eerste elftal.

Betreft het aankomende seizoen blijft het inderdaad gissen. Het is zeer lastig in te schatten wat de mogelijkheden zijn, wie er allemaal vertrekken (ik verwacht eigenlijk dat elke relevante speler vertrekt) en wie er naar FC Twente willen komen. Zelfs concurreren met clubs als Excelsior of NAC om spelers gaat heel lastig worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

43 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Na het ontslag van Gus Poyet heeft Girondins de Bordeaux met Thierry Henry gesproken over zijn opvolging. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren