Sparta komt met schrik vrij en bereikt finale van play-offs

Zondag, 13 mei 2018 om

Sparta Rotterdam heeft de finale van de play-offs bereikt. Het team van Dick Advocaat maakt het zondag heel spannend tegen FC Dordrecht, want na 26 minuten keek men tegen een 0-2 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 2-2 en dat was na de 1-2 overwinning aan de Krommedijk voor Sparta voldoende om de eindstrijd te bereiken. Komende donderdag gaat Sparta op bezoek bij FC Emmen.

Dordrecht had niet veel tijd nodig om Het Kasteel stil te krijgen, want na zeven minuten werd het 0-1: Denis Mahmudov werd gevonden door Daniël Breedijk en hoewel zijn schot niet hard was, bleek de van richting veranderde inzet doelman Leonard Nienhuis wel te machtig. Sparta kwam niet tot grote kansen en kreeg na een klein half uur voetballen de tweede treffer om de oren: Jeremy Cijntje profiteerde van geblunder van Nienhuis en schoot de 0-2 tegen de touwen. Het gezicht van Advocaat stond op onweer en de trainer voerde na 33 minuten zijn eerste wissel door: Kenneth Dougall werd vervangen door Thomas Verhaar.

Sparta moest nodig in de achtervolging, maar kwam in de eerste helft niet verder meer dan een vrije trap in het zijnet van Verhaar en een gevaarlijke voorzet van Sherel Floranus. In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Ilias Alhaft, die na een voorzet helemaal vrij stond maar over mikte. Even later deed Mahmudov van afstand een poging, maar die zeilde rakelings naast. Na 57 minuten was het raak, maar dan aan de kant van Sparta: Deroy Duarte mikte de bal in de hoek en sleepte er een virtuele verlenging uit voor de Kasteelheren.

Sparta rook bloed en ging op jacht naar de gelijkmaker: een schot van Verhaar werd gepakt door Bryan Janssen en even later stuitte ook invaller Stijn Spierings op de doelman. Na 78 minuten viel de 2-2 alsnog: Robert Mühren frommelde de bal in de goal en liet Het Kasteel ontploffen. Duarte had de gastheer kort daarna op 3-2 kunnen zetten, maar stuitte op Janssen en Verhaar raakte in blessuretijd de paal. Aan de andere kant liet Mahmudov een enorme kans liggen en daardoor bleef het bij 2-2 en kon Advocaat opgelucht ademhalen.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door wmrc01)

Erg jammer dat Dordrecht de 0-2 voorsprong die ze in de eerste helft hadden niet hadden kunnen vasthouden. Ik had graag een mooie finaleronde tussen Emmen en Dordrecht gezien maar ik heb er wel vertrouwen in dat Emmen ten koste van Sparta gaat promoveren want ik vond Sparta erg matig vandaag en ik gun de provincie Drenthe ook wel een Eredivisieclub.

13 mei 2018 om 18:44

Sparta hoort in de Eredivisie, Emmen niet. Voor het niveau van de Eredivisie heb ik liever dat Roda en Sparta erin blijven...

13 mei 2018 om 18:50

Als je nacompetitie speelt zoals Sparta en dan nipt doorgaat hoor je ook niet in de eredivisie.

13 mei 2018 om 18:51

Een beetje vernieuwing in de Eredivisie vind ik wel mooi. Elk seizoen vechten Sparta en Roda om degradatie en ik vind het wel mooi als er met Emmen en Almere City 2 clubs promoveren die nooit in de Eredivisie hebben gespeeld. In Spanje heb je ook kleine clubs als Eibar en Leganes die promoveren en die zich met goed beleid van absolute degradatiekandidaat naar middenmoter hebben toegewerkt in korte tijd. Ik denk dat Emmen en Almere City wel instaat zijn om hun voorbeeld te volgen in de Eredivisie.

13 mei 2018 om 18:51

Blijkbaar wel want ze winnen toch over 2 duels

13 mei 2018 om 18:52

Heb je een beter alternatief? Van de clubs die er nu staan schat ik Roda en Sparta wel het hoogste in. De andere clubs zorgen ook niet bepaald voor een hoger niveau.

13 mei 2018 om 19:08

Jij hebt echt last van iets of niet Dirkje? Je noemt Telstar-Almere een droomfinale en hoopt dat Emmen en Dordrecht ook in de Eredivisie komen terwijl dat toch clubs zijn met weinig supporters en een minder stadion.

13 mei 2018 om 19:16

Ja als je zo denkt horen de nummers 6-7-8 ook niet in europa

13 mei 2018 om 19:20

@false9 niveau? Welk niveau? Deze Mickey mouse competitie we zijn al niet meer te redden, laat Emmen het lekker proberen want van Roda en Sparta word je ook niet vrolijk

13 mei 2018 om 19:22

Ik denk last van aandachtsgebrek graafschapfan.
Ik zou het wel leuk vinden wanneer Emmen promoveert, vooral omdat ik er vroeger vaak kwam. Echter hebben ze compleet niets in de eredivisie te zoeken. Club en bedrijvigheid in de regio is er veel te klein voor

13 mei 2018 om 20:25

De regio Emmen is groter dan de regio Doetinchem. Bovendien is het de enige club uit Drenthe. Indien Emmen promoveert zal het stadion vol zitten en zullen er meer sponsors bijkomen, de bedrijvigheid zal veel groter zijn. Ik zie ze het niet redden, maar iets anders zou een keer leuk zijn. Een Sparta en De Graafschap degraderen constant, waarom zou een andere club het niet eens mogen proberen?

13 mei 2018 om 23:48

Misschien dat het Emmen wel lukt maar de achterban van Almere is echt te klein. Als er daar 1500 man zitten is het volle bak

13 mei 2018 om 19:07

Sorry hoor maar kan het niet met jou eens zijn. Als je ziet hoe klein en laag Dordrecht staat en als club is. Ik ben blij dat Sparta het gehaald heeft. Mocht Sparta de finale halen is er echt heel wat werk aan de winkel, als je ziet hoeveel moeite ze al hebben met de nummer 13 uit de jupiler.

13 mei 2018 om 21:15

Maar het is natuurlijk wel al belachelijk dat de nummer 13 van de Jupiler League een káns maakt om te promoveren. Dat gaat toch helemaal nergens over? Zijn er nog andere landen met zo'n idioot systeem? 6 wedstrijdjes maximaal presteren en je kan promoveren.

Vanuit mijn perspectief hoop ik dat alle kunstgrasteams uit de eredivisie degraderen. Hoe kan een club met zo'n cultuur en geschiedenis als Sparta nu in godsnaam op plastic voetballen? Belachelijk. Vandaar dat ik het toe zou juichen als Almere City promoveert. Die hebben een hoop goodwill gekweekt door over te stappen van kunst naar echt gras... Hulde. Dat de rest snel mag volgen.

Wat een thriller was dit zeg. Nu hopen dat Emmen vandaag veel energie heeft verspeeld. Het gaat nog een hele kluif worden om die te verslaan.

13 mei 2018 om 18:47

Dit zegt alles, als je in de eredivisie speelt en weer in wilt spelen dan moet je Emmen oprollen. De spelers van sparta zijn ontzettend slecht, die mamudov en calcan zouden makkelijk bij sparta mee kunnen ook cijntje. Wilt sparta zich volgend jaar handhaven dan zouden ze het beste maar wat spelers huren zoals vitesse dat doet. Het kunstgras moet zo spoedig mogelijk weer gras worden dan zouden we bijvoorbeeld cassiera kunnen huren

13 mei 2018 om 21:06

Sparta huurt o.a al Nelom, Kramer en Friday. Al is Kramer er door eigen toedoen niet bij deze po. Nog meer huren lijkt mij niet wenselijk.

13 mei 2018 om 21:16

Naja het geld hebben ze niet friday is jupiler league niveau net zoals nelom. Dos santos speelde beide wedstrijden niet eens, is gewoon bankzitter dat ze huren is vereist maar het moet wel kwaliteit zijn.

Ongelooflijk. Wat een wedstrijd heb ik gezien. Vooral het laatste kwartier/10 minuten heb ik mn adem ingehouden maar helaas. Maar we moeten reëel zijn, deze play-offs wedstrijden tegen Sparta waren gewoon een leuk extraatje waar we dankbaar voor mogen zijn, want ik heb genoten van mn club. Gefeliciteerd aan de Spartanen, ik duim voor jullie donderdag.

Het was niet best wat sparta liet zien zeg. Tegen emmen zouden ze normaliter moeten winnen, maar als ze volgend jaar niet een paar betere spelers halen dan zijn ze echt degradatiekandidaat nummer 1.

Beetje dubbel gevoel ik gun het Sparta in de eredivisie te blijven. Maar een nieuwe club in de eredivsie is ook niet verkeerd. Misschien dat Almere kan stunten vanavond. Eventueel gaan Roda en Sparta het moeilijk krijgen in de finale.

Leuk weer voor Muhren. Sympathieke gozer.

Knap niet in paniek geraakt door Sparta. Was zeker een spannende wedstrijd maar uiteindelijk denk ik dat sparta de verdiende winnaar is.

Kunnen we ook gewoon doen dat ze allemaal in de jupiter gaan spelen. Wat een armoe.

Ik moet zeggen dat het wel genieten is met de playoffs. Normaal vind ik deze wedstrijden weinig meer dan een ietwat smakeloos toetje om het "zwarte gat" na het einde van de competitie een beetje uit te stellen, maar het zijn dit seizoen stuk voor stuk hartstikke vermakelijke wedstrijden. En ik ben blij dat Sparta door is. Wat mij betreft hoort die club gewoon in de eredivisie. Mooie traditieclub die bovendien tot 2002 naast Ajax, PSV en Feyenoord de enige club was die elk seizoen in de eredivisie speelde.

Maar die Nienhuis, wat een koekenbakker blijft dat, zeg. Ik vond hem bij Cambuur al dramatisch. Samen met Mickey van der Hart de slechtste keeper die ik in de recente geschiedenis gezien heb in de eredivisie. Maar goed, het zegt wel genoeg dat hij inmiddels derde keeper van een degradatiekandidaat is.

13 mei 2018 om 20:13

Je vergeet Fc Utrecht, voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

14 mei 2018 om 08:19

"je vergeet Fc Utrecht"

FC Utrecht is nooit gedegradeerd, maar heeft niet alle seizoenen in de eredivisie gespeeld (want werd pas in 1970 opgericht).

14 mei 2018 om 11:30

Op het moment dat FC Utrecht opgericht is, Hebben zij altijd in de hoogste divisie gespeeld. Dus nee, FC Utrecht heeft nooit een divisie lager gespeeld en is ook nooit gedegradeerd.

Als je kijkt naar voor de fusie dan weer wel vanwege Velox en Elinkwijk

Wat heeft Sparta toch een zwakke ploeg zeg. Vind die Floradus ook echt slecht, en die centrale verdedigers zijn ook niet al te best

13 mei 2018 om 20:05

Ik weet niet waar ik moet beginnen om de spelers af te kraken dus laten we naar het positieve kijken dan vind ik alleen muhren goed. De rest is hooguut middelmaat of slechter. Zelfs die duarte ben ik niet echt van onder de indruk, leuk dat die scoort maar het is tactisch en technisch zo slecht gesteld met sparta. Ongelofelijk veel domme keuzes en niemand waarvan je echt op aankunt. Fred friday was opzich nog wel dreigend maar ze lieten in de rust goed zien hoe ongelofelijk lui die man is. Laat de sjeiks maar naar spangen komen het is hard nodig

14 mei 2018 om 01:11

Nouja Duarte kan er technisch gezien als je kijkt naar het hele elftal zeker wat van. Nee idd, het is geen materiaal top 3 eredivisie maar hij heeft wel potentie om met de subtop mee te kunnen. En Muhren is sowieso een slimme spits die zijn goaltje altijd wel pakt

Sparta is gewoon heel erg slecht en hoort sportief gezien eigenlijk niet eens in de Eredivisie thuis, maar ze hebben het geluk dat het in de Jupiler League dit seizoen ook he-le-maal niets is... Ik zie Sparta die finale wel winnen, misschien zelfs wel met enig gemak. Die Jupiler League-clubs zijn allemaal veel te wisselvallig, ze kunnen nauwelijks twee wedstrijden achter elkaar goed spelen. Dat Emmen is uiteindelijk ook met geluk doorgegaan tegen Nec. Maar als Sparta erin blijft is dat ook goed nieuws voor mijn clubje, betekent toch weer minimaal 4 tot 6 punten in de pocket komend seizoen ;-).

niet dat sparta zo denderend bezig is, maar het had toch niet gekker moeten worden als de nummer 13 van de juplier league was gepromoveerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. PintoVerdediger90
B. VriendsVerdediger90
A. HarrouiMiddenvelder94
L. ThyAanvaller96
M. HeylenVerdediger80
A. AuassarMiddenvelder80
S. MijnansMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

Nederland
8 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Manchester City wil graag langer door met Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren