Fans schreeuwen om vertrek Lijnders: ‘Ik ga alles reflecteren’

Zondag, 13 mei 2018 om 18:15

Pepijn Lijnders hoopte NEC naar de Eredivisie te loodsen, maar dat is de trainer niet gelukt. De club uit Nijmegen won zondag met 4-1 van FC Emmen, maar dat was na de 0-4 nederlaag in Drenthe niet voldoende. Dat doet Lijnders ‘gigantisch pijn’.

“We startten goed, speelden volle bak en maakten twee supergoals. Het is zonde dat we de 2-1 incasseerden. Dat was ook buitenspel, ongelooflijk. Dan zit alles tegen. We kregen nog honderdprocentkansen. Ik ben er trots op dat we onze rug hebben gerecht. Je verliest het niet hier, dat is wel duidelijk”, aldus Lijnders tegenover FOX Sports.

De coach haalde zich tijdens de wedstrijd nog de woede van de fans op de hals (‘Lijnders, rot op!’) toen hij verdediger Guus Joppen liet invallen voor Ole ter Haar Romeny. “Ik had geen aanvallers op de bank en Ole zat er doorheen. Het gaat echter niet alleen om mijn relatie met het publiek, maar ook om de relatie van de spelers met het publiek. Als dat in de toekomst niet verandert… je moet meer positiviteit creëren.”

Volgens Lijnders was het ook ‘een probleem’ dat weinig mensen meer geloofden in een ommekeer: “Als er een tegenslag is, geloven mensen er niet meer in. Dat zal wel snel beter moeten.” Of Lijnders volgend seizoen nog de coach is in De Goffert, daar wilde hij niet op ingaan: “In de zomer ga ik alles reflecteren, maar dat is niet anders dan in andere jaren.”


Poll

Denk jij dat Pepijn Lijnders volgend seizoen nog de trainer is van NEC?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door sirius)
13 mei 2018 om 18:24

En als ze elke wedstrijd spelen zoals de vorige wedstrijd, degraderen ze. Het probleem van NEC is het grote verschil tussen thuis en uit wedstrijden

13 mei 2018 om 18:27

Wat heeft NEC net als sommige Ajax supporters die alles wat een trainer uit of zegt per direct kapot maken. Als je heel nuchter kijkt mogen de prestaties beter. Maar zal een nieuwe trainer het alles beter maken. Je kan beter gaan bouwen. Zo slecht is hij ook weer niet. Je hebt gewoon pech dat een Fortuna een heel goed seizoen draait en dat Ajax met een matige selectie kampioen wordt.

13 mei 2018 om 18:30

Nee, maar een oude trainer wel. Waarom een trainer (bogers) vervangen als die gewoon goed werk verricht?

13 mei 2018 om 18:33

Bogers wou zelf geen hoofdtrainer zijn, was gehaald als assistent. Daardoor moest je een vervanger zoeken

13 mei 2018 om 21:19

Juist ja jong ajax met een matige selectie waar spelers in staan die voor het eerste zijn gehaald?

13 mei 2018 om 20:13

Volgens mij beginnen mensen Lijnders zielig te vinden.

Lijnders heeft hier natuurlijk volkomen gelijk. Er zijn dit jaar een hoop fouten gemaakt door de leiding bij NEC en hemzelf maar een deel van het publiek heeft zich zelden als een ondersteunende factor getoond. Dat zijn wat mij betreft de grootste schuldigen dit jaar: 3x de bus opwachten, de helft van het uitvak dat in de rust vertrekt, eigendommen van spelers vernield, spelers bij het minste of geringste uitgejouwd. Het is echt ongelofelijk triest. Bij GAE stonden ze het hele jaar onderaan en daar heb je, op dat gedoe tegen De Graafschap na, weinig negatiefs over gehoord. Ben echt helemaal klaar met dat groepje "supporters". Mensen moeten gewoon accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals je van te voren verwacht. Een verstandig mens kan z'n woede hierover vervolgens in perspectief plaatsen en het een plaats geven. Dit groepje kan dat duidelijk niet en heeft totaal niet door dat ze ons volledig voor lul zetten voor de rest van Nederland. Bedankt heren!

13 mei 2018 om 18:40

Dat clubje supporters moet inderdaad eens leren dat het hier om NEC gaat. Ik begrijp dat hard werken hoog in het vaandel staat, ook bij mij, maar een bus opwachten heeft nog nooit positief effect gehad. Verder ben ik helemaal klaar met de arrogantie van bepaalde figuren binnen onze club, met name bestuurders die de club volledig de afgrond instorten.

13 mei 2018 om 18:47

Dat zijn dezelfde fans die die sympathieke trainer Hyballa eruit hebben gewerkt. Kan volgend jaar nog wel eens leuk worden in de JL met Twente en Nec supporters.

Off Topic, is die Gerard de Nooijer niet een uitstekende trainer voor een Fc Twente of Nec? Weet zijn ploeg goed te motiveren en is rustig en praat altijd goed en duidelijk voor de camera.

13 mei 2018 om 19:46

Het is erg knap wat Dordrecht liet zien in de play-offs, maar ze zijn aan de andere kant ook niet voor niets 12e of 13e (of in elk geval zo laag) geëindigd in de Jupiler League. Eerder dit jaar stond hij nog onder zware druk.

13 mei 2018 om 20:53

je ziet dat wel vaker, helemaal omdat ze niet kunnen degraderen, enkel voor de vorm de wedstrijden spelen en dan in de nacompetitie alles op alles geven, ook meer uitgerust zeg maar.

13 mei 2018 om 20:23

Helaas is dat een vrij aanzienlijke groep bij jullie nimma. Dat zijn dezelfde types die steeds rellen of supporters van andere clubs aanvallen.

13 mei 2018 om 20:28

Ben ook echt klaar met dit zelfde groepje steeds. Zorgen het gehele seizoen all voor allemaal negativiteit. Denk je nu dat het moreel van de spelers beter wordt door ze iedere keer weer op te wachten? Hopelijk stralen ze volgend seizoen wat meer positiviteit uit, zoals bij bijv. De Graafschap.

14 mei 2018 om 07:09

Vind jij dat oké vreemd maar goed een trainer die gaat roepen ik verdien 5x minder dan bij Liverpool en dan gek vinden dat supporters er klaar mee zijn het is al 4 jaar een puinhoop bij de club echte supporters die al 20/30/40 jaar gaan kunnen zich niet meer terugvinden in de club belachelijke politie optredens op een ondernemer en dan gek vinden dat supporters er klaar mee zijn da hele zooitje moeten ze op bossen en opnieuw beginnen is enige manier om weer gezonde Club te worden met jongens aan het roer met nec DNA

Ik heb zo'n hekel aan zulke arrogante fans... Lijnders heeft als non-voetballer heel veel bereikt. En nu gaan andere non-voetballers die zelf geen fuck hebben bereikt denken dat ze het beter weten. Arrogantie ten top dit

13 mei 2018 om 18:30

Dat is toch heel normaal?! Waarom zouden non-voetballers geen mening mogen hebben? Dan kan elke supporter of voetballiefhebber beter z'n mond houden.

13 mei 2018 om 20:56

Je hoeft je mond niet te houden, maar dat is wat anders dan als supporter altijd maar te denken het beter te weten. Er spelen gebeurt zoveel achter de schermen waar je als supporter helemaal niks van af kunt weten, dat moet je je goed realiseren. We denken alles mee te krijgen omdat er zoveel kanalen zijn waar vanalles wordt verteld, maar 90% is non-informatie op basis van mediatraining praatjes.

13 mei 2018 om 21:24

Bij supporters opwachten denk je aan óf de eencelligen die een Ajaxbus opwachten, of de droeftoeters bij Nec. Wat een idioten daar zeg. Ik zie nog steeds de beelden van Hyballa voor me. En maar schreeuwen.... Ipv vroeg je bed in om de volgende dag weer te gaan werken....

13 mei 2018 om 23:01

Ja, en deze non-voetballer, zoals je zelf zegt, geeft een voorsprong van 7 punten uit handen. Heel leuk dat je kritiek levert, maar onderbouw het dan ook.

13 mei 2018 om 23:21

Ze denken niet zozeer dat zij het beter weten, maar ze denken wel dat er andere trainers beschikbaar zijn die het wel beter weten. Dat is iets heel anders.

Ongeschikte trainer.. in de 70e minuut wanneer je nog doelpunten nodig hebt de spits eruit halen voor een back. In de vorige match de twee beste spelers in de rust wisselen. Dan zit er toch wel een steekje los. Helaas weer een jaar in de juup...

13 mei 2018 om 18:51

Volgens mij legt hij uit dat hij geen aanvallers meer op de bank had zitten en die jongen zat er kennelijk helemaal door heen. Had hij alternatieven op de bank zitten?

13 mei 2018 om 19:55

Oh dat heb ik niet meegekregen. Maar Ipv een back had je Kevin Jansen er toen in kunnen zetten, dynamische middenvelder. Achabar linie op laten schuiven terug de spits jn.. Lijnders heeft wel vaker een raar wisselbeleid

Dat krijg je als je jezelf profileert als een soort van expert in de voetballerij. Je kunt wel een leuk CV hebben als assistent, maar bij het vak hoofdtrainer komt toch meer kijken. Als het dan niet geweldig gaat, is de kritiek veel heviger. Ik heb het idee dat Lijnders zichzelf nogal overschat op dat gebied.

13 mei 2018 om 19:36

Dat is echt een beeld dat door de media is geschetst volgens mij hoor. Op basis waarvan denk je dat? Door zijn houding? Vind ik nogal simpel gedacht.

13 mei 2018 om 20:05

Derksen volgers. Nu wil ik niet beweren dat Sirius dit is, maar alles wat die heren bij VI zeggen wordt door het overgrote deel klakkeloos overgenomen. Daardoor heeft deze man al de schijn tegen. Jammer dat een aantal supporters niet zelf kunnen denken en fatsoenlijk kunnen blijven.

13 mei 2018 om 20:09

Heb je zijn commentaar na de wedstrijden wel eens aangehoord? Hij doet net of ie het wiel heeft uitgevonden.

13 mei 2018 om 20:18

Ja, dus? Doet Van Gaal dat niet? Doet Mourinho dat niet? Nu wil ik hem niet met deze toptrainers vergelijken, maar het is wel normaal dat een trainer overtuigd is van zichzelf. Ik weet het, het is moeilijk om te accepteren dat een 'snotneus' zelfverzekerd over komt, maar het valt juist te prijzen dat hij deze eigenschap bezit. Dat soort types komen vaak verder dan meesten.

13 mei 2018 om 20:24

Mourinho is al lang geen toptrainer meer. Is meer een karikatuur van zichzelf geworden. Grootste clown in de voetballerij.

13 mei 2018 om 22:31

De manier waarop hij praat. Ik heb sowieso nooit wat met trainers die over voetbal praten alsof het puur en alleen een wetenschap en hogeschool-wiskunde is. Betreft het argument van Juicher baseer ik m'n mening in ieder geval absoluut niet op wat men bij VI zegt. Die drie neem ik zelden serieus.

14 mei 2018 om 01:35

Dus door zijn houding overschat hij zichzelf? Lol. Hij zegt hier letterlijk dat hij een stuk zelfreflectie gaat doen. Zelfkritiek/reflectie staat echt haaks op zelfoverschatting.

Ik hoop ook dat hij mag blijven , het spelers materiaal is gewoon niet goed genoeg , laat hem een team opbouwen want als je halverwege komt moet je het met de spelers doen die er zijn nu kan hij zelf een team samenstellen

Geef die Lijnders toch wat tijd. Constant in zijn nek hijgen gaat ook niet werken.

13 mei 2018 om 19:19

Amen !!! Hier hebben ze altijd wat te zeiken en te nuilen , als je voor NEC bent moet je maar leren om met tegenslagen om te gaan kun je dat niet , word dan maar voor de top 3 .

Hij komt zonder ervaring als hoofdtrainer binnen en heeft meteen een grote bek. Als hij zich in het begin anders had opgesteld dan waren de supporters nu niet om zijn ontslag aan het roepen.

13 mei 2018 om 19:33

Zoals ik het zie zijn het juist een paar tientallen 'supporters' die vanaf minuut één een grote bek hebben en alles beter weten. Die denken dat je een team steunt door ze continu negatief druk op te leggen. Wat ik er van mee krijg is dat zeker onderdeel van het probleem. Best mogelijk dat Lijnders dat zelf ook is, maar welke trainer gaat het op de rit krijgen als je het probleem in een deel van de zogenaamde aanhang niet opgelost krijgt?

13 mei 2018 om 20:06

Ah, dus een hoofdtrainer moet zijn bek houden als hij nog redelijk onervaren is. Wat een logica!

De Nec Supporters zijn nu eenmaal nuilers en zeikers. Dat is altijd al zo geweest. Het glas is meestal half leeg. I.p.v half vol. Lekker klagen op de tribune. Dit is pure frustratie. Ze weten en voelen dat ze de aankomende jaren met Twente erbij het alleen maar moeilijker gaat worden. Hoe langer het duurt voor dat ze promoveren hoe meer het Fortuna senario in beelt komt. Dan kan je zomaar 15 jaar weg zijn. Dat weten ze maar donders goed. Er zal snel iets moeten veranderen daar. Maar ja wie gaat dat doen?

Nec zal de aankomende jaren in de Jupiler league blijven. Er zit ook geen voetbalcultuur in de gemeente. Het is 1 groot zooitje in het bestuur. Hopelijk kunnen ze wel elk jaar in het rechter rijtje eindigen.

Nou ik snap dat alle nec supporters zwaar teleurgesteld zijn. Maar jullie gaan ervan uit dat je na degradatie direct weer even promoveert. Zo werkt dat helaas niet. Heel anders voetballen tegen vervelende tegenstanders is niet makkelijk. Daarbij heeft nec een prima selectie maar ook weer niet zo goed dat ze er met kop en schouders bovenuit steken. En of met bogers of met lijnders veranderd dat niet veel. Als je er dus blind vanuit gaat we promoveren dit seizoen dan komt de klap dubbel aan als dat niet zo is. Schouders eronder , goede selectie neerzetten,hard werken en dan zijn er weer nieuwe ronde nieuwe kansen. Succes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Karim El Ahmadi wilde graag zijn carrière afsluiten bij Feyenoord en zijn contract verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren