Ödegaard kondigt afscheid aan: ‘Mijn tijd bij de club is voorbij’

Zondag, 13 mei 2018 om 15:58

Martin Ödegaard heeft zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen gespeeld. De huurling van Real Madrid laat op Instagram weten dat de nederlaag tegen FC Utrecht (2-1) in de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal 'jammer genoeg' zijn laatste wedstrijd was voor de Friezen. De Noor werd vanaf januari 2017 voor anderhalf jaar gehuurd door Heerenveen.

"Het verlies betekent dat mijn tijd bij de club voorbij is. Ik heb zoveel geleerd gedurende mijn tijd hier en ik zal altijd met een glimlach op mijn gezicht terugkijken op mijn periode hier. Ik wil al mijn medespelers bedanken voor alle geweldige momenten die we samen hebben gedeeld", aldus Ödegaard, die ook trainer Jürgen Streppel, de technische en medische staf en de rest van de club bedankt.

"Ik wil ook mijn dank uitspreken naar de fans voor hun support gedurende mijn tijd hier en dat ze steeds bij onze wedstrijden aanwezig waren, zowel thuis als uit. Het was een groot plezier! Dank je wel en tot ziens", besluit de de twaalfvoudig international, die sinds januari 2017 43 duels afwerkte voor de Eredivisionist, met 3 goals en 5 assists als resultaat.


Poll

Martin Ödegaard heeft het goed gedaan bij sc Heerenveen


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door falcao)

Deze man is totaal niet beter geworden, was bij madrid gewoon beter dan dat die nu is. Bij real kan hij zich weer omringen met betere spelers die hem weer beter begrijpen waardoor het voetballen makkelijker word. Ik denk dat die uiteindelijk het niveau van vazquez wwl kan evenaren in de toekomst

Leuk dat hij voor Heerenveen heeft gekozen destijds. Met deze cijfers kan hij meteen in de basis bij Real.

Mooi dat Odegaard beseft dat er meer is dan voetbal in het leven. zijn carriere was kort,maar kan wel zeggen samen met Ronaldo te hebben getraind,en gespeeld bij de mooie club uit Friesland,heerenveen.

13 mei 2018 om 16:18

Hij blijft gewoon voetballen hoor. Alleen niet bij Heerenveen.

13 mei 2018 om 16:38

Haha gap waar heb je het over

Liet bij vlagen zijn klasse zien, maar liet vooral zien het niveau van Real of überhaupt de top-3 Nederland nog niet aan te kunnen.

Zie deze jongen niet slagen in de top. Tuurlijk hij is nog heel erg jong maar ben niet onder de indruk geraakt sinds hij bij Real zit. Hij kon beter ff in Noorwegen blijven en wedstrijden meepikken maargoed dat is achteraf praten.

13 mei 2018 om 16:14

Ik weet niet of je zoveel beter wordt van Noorwegen dan van de Eredivisie.

13 mei 2018 om 16:54

ja maar ik bedoel voor dat ie naar Real ging.

13 mei 2018 om 17:16

Je weet dat hij op 16-jarige leeftijd heel erg gewild was. Hij pakt 4 tot 5 miljoen per jaar. Ik denk ook dat beter voor hem was om in Noorwegen te blijven maar als je binnen 3 jaar 15 miljoen kan pakken moet je dat doen. Geen risico nemen met blessures, gewoon gebruik maken van de hype.

13 mei 2018 om 17:19

Die verdient echt geen 4-5 miljoen per jaar hoor, onzin. Misschien 1-1,5

13 mei 2018 om 17:24

Je gelooft toch zeker zelf niet dat die jongen 4 á 5 miljoen per jaar verdient bij Real?

13 mei 2018 om 17:26

3.5m per jaar op een 3-jarig contract, schijnbaar.

Als ie nou meteen voor Heerenveen of Ajax had gekozen.... dit komt niet meer goed. Ook een mooi voorbeeld voor Kluivert hoe het niet moet.

13 mei 2018 om 18:31

Als ie meteen voor Heerenveen of Ajax had gekozen dan had ie nu geen miljoenen per jaar verdiend. Mooi voorbeeld voor Kluivertje dus ja, aangezien dat ook zijn doel lijkt te zijn

Had er persoonlijk meer van verwacht en gehoopt. Vraag mij ook af of hij als speler hier veel aan gehad heeft. Zijn doel is tenslotte om te slagen bij Real Madrid. Denk niet dat dit doel dichterbij is gekomen.

jammer dat hij weg gaat, een van de leukere spelers om naar te kijken op de Nederlandse velden

verder vind ik al die reacties van zijn stap naar Real Madrid een beetje overdreven. die jongen heeft zich via Real zich waarschijnlijk nu al financieel onafhankelijk gespeeld. mocht zijn sportieve carriere zich dan toch niet zo spectaculair ontwikkelen, wat je bij voorbaat nooit weet bij een jonge speler zit hij financieel de rest van zijn leven goed.

ik vind het daarom juist heel slim dat hij die keuze heeft gemaakt. voor hetzelfde geld was hij naar Ajax gegaan, was hij daar geflopt en had hij nu weer in Noorwegen gespeeld voor een karig salaris terwijl die jongen nu waarschijnlijk al multi miljonair is

13 mei 2018 om 16:26

Mooie analyse, veel kuddo's voor jou! Ik snap die verongelijkte reacties wat dat betreft ook niet altijd.

13 mei 2018 om 16:35

Dat ook, en hoe groot is de kans dat je vanuit Noorwegen een transfer maakt naar zelfs maar een Eredivisie ploeg?

13 mei 2018 om 16:39

Groot want Heerenveen haalt vaak spelers uit Noorwegen/Scandinavië

13 mei 2018 om 16:58

@kevivan Aerle maar Heerenveen is geen Real Madrid. als jij vroeger het mooiste meisje uit de klas kon krijgen had je er ook waarschijnlijk voor gegaan, zonder eerst na te denken of een langdurige relatie met een mooie toekomst erin zat of niet. als een club als Real komt moet je wel van hele goede huize komen om daar nee tegen te kunnen zeggen. vooral op jonge leeftijd

13 mei 2018 om 16:40

Mee eens Japie. Een dergelijke droomclub komt vaak maar een beperkte aantal keer langs. Kijk waar Drenthe nu is. Ryan Babel, Elia, Arnautovic, Quaresma waarbij die laatste in mijn ogen uitzonderlijk meer talent had dan C. Ronaldo. Wie hieraan twijfelt is vermoedelijk te jong.

Carrieres lopen nu eenmaal zeer onvoorspelbaar. Hij kan er nog altijd komen maar zal vanaf nu een zeer goede vervolgstap moeten maken. Denk dat de middenmoot in Spanje zijn vervolgstap moet zijn en zich daar in de basis moet spelen. Als hem dat lukt binnen 2 jaar dan is er van alles mogelijk en is hij nog steeds volgens pas 22 jaar.

13 mei 2018 om 17:19

Dat is altijd koffiedik kijken. Misschien had hij via Ajax nu juist wel in de belangstelling gestaan van de grootste clubs uit Europa of had hij het pad van Eriksen bewandeld. Zo kunnen we even doorgaan. Hij heeft veel talent en normaliter moet je dan gewoon veel spelen op het hoogste niveau. Ajax had dan een betere keuze geweest denk ik. Maar inderdaad, hij is financieel nu waarschijnlijk binnen en dat is ook wat waard. En mogelijk kan hij nu alsnog naar een club als Getafe en daarna nog een stapje hoger

Ik ben bang dat de druk te hoog is voor Ödegaard. Werd gebombedeerd tot toekomstige wereldtopper. Maar heeft geen stijgende lijn doorgezet in de eredivisie. Voor hem is het te hopen dat hij dat alsnog gaat doen anders zie ik het somper in. Bij vlagen zie je wel talent. Maar moet veel constanter en gecombineerd met rendement

Voor het nederlandse voetbal toch wel jammer dat hij weggaat. Hij liet bij vlagen wel leuke dingen zien maar wel te weinig. Volgend seizoen zullen we waarschijnlijk zien of hij echt zo goed is. Er gaan in Spanje sterke geruchten dat Real hem 2 seizoenen gaat verhuren aan Valencia. En dat is natuurlijk een prachtige kans om zich te bewijzen.

Wat is iedereen negatief rondom deze jongen. Nog maar 19 en iedereen kan zien dat hij genoeg tecniek heeft. Als hij nog meer direct gaat spelen en meer assists en goals gaat maken dan wil ik deze jongen niet afschrijven voor de top.

13 mei 2018 om 17:03

@blancosd dat zal er mee te maken hebben dat hij Ajax heeft afgewezen destijds of omdat het geen Nederlander is. Frenkie De Jong bv heeft niet eens heel veel meer laten zien als deze Odegaard in de Eredivisie maar dat is volgens iedereen een supertalent na een paar aardige acties, waar deze Odegaard nu al praktisch word afgeschreven

13 mei 2018 om 17:05

Ikzelf schat Ödegaard ook klasse hoger in dan frenkie.

13 mei 2018 om 17:06

Maar een Frenkie de Jong doet dat wel bij een topclub waar de druk veel groter is. Een aanvallend ingestelde speler met 2 goals en 1 assist zit bij Ajax na een paar weken op de bank of speelt bij Jong Ajax. Verder vind ik het allebei geen supertalenten.

13 mei 2018 om 17:10

Heb je Japie weer over Frenkie. Heeft hij vroeger je vriendinnetje afgepakt ofzo? Frenkie geeft 8 assists in een half seizoen van CV. Dit wereldtalent 1 assists als rechtsbuiten in driekwart seizoen.

13 mei 2018 om 17:20

heeft Odegaard jou vriendinnetje afgepakt want jij benaderd hem nu ook kritisch?

13 mei 2018 om 17:40

Ehm nee, maar zie je mij elke kans grijpen om odegaard af te zeiken? Onder elk artikel van Frenkie of onder een artikel waar zijn naam valt sta jij vooraan om hem te bekritiseren. Als je de statistieken van Frenkie vergelijkt met odegaard en op welke positie ze spelen kan je niet ontkennen dat Frenkie veel meer heeft laten zien.

13 mei 2018 om 17:57

alsof jij dat niet doet met Kluivert. als ik zie dat Frenkie De Jong zogenaamd naar Barcelona gaat of dat hij een supertalent is en ik zie het nog niet dan mag ik toch reageren en het er mee eens zijn of niet? volgens mij is dat heel het doel van dit forum

ik heb helemaal niks tegen Frenkie De Jong en ik hoop zelfs dat het een grote speler word zodat we in Oranje eindelijk ook wat creativiteit hebben. ik vind alleen wel dat iedereen die bij Ajax 3 ballen naar de goede kleur speelt gelijk word bestempeld als supertalent waar een Odegaard word afgedaan als iemand die niet kan voetballen omdat hij toevallig een Spaanse club verkoos boven een Nederlandse club

13 mei 2018 om 18:21

Lekker appels met peren vergelijken met je statistieken. De Jong speelt in een ploeg die zijn meeste wedstrijden wint, ook een heel aantal ruim, meestal beter is en in ploeg die maar liefst 41 doelpunten meer heeft gemaakt dan Heerenveen. Ja pak je zelf ook sneller je assistjes en doelpuntjes mee.

Odegaard moest het doen in een ploeg die een matig seizoen achter de rug heeft en zelden ruim wint. Ook moest het samen doen met harken zoals Reza, Veerman, Thorsby, v Amersfoort en Vlap. Tel daar bij op dat hij rechtsbuiten moest spelen ipv op 10.

Ik had zelf ook meer van Odegaard verwacht en kon niet zijn stempel drukken op Heerenveen. Iets wat bijvoorbeeld Djuricic wel deed op 17/18/19 jarige leeftijd bij Heerenveen. Maar om hem zomaar ff met wat statestiekjes van een andere speler bij een andere club te vergelijken is wel erg kort door de bocht.

13 mei 2018 om 19:28

Dat de Frenkie hype overdreven is/was dat klopt zeker, maar Frenkie is gewoon basisspeler van Ajax en was in mijn optiek tot zijn blessure onze beste speler, dus het is complete onzin om Frenkie af te vallen in zulke artikelen. Dat jij het niet in hem ziet ligt meer dan jou. Dan zou ik als ik jou was alle potjes van Ajax in november, december en januari terug lijken. Dan zie je vanzelf Frenkie's klasse. Die odegaard is 1 jaartje jonger en die zie ik volgend seizoen niet zo presteren bij een team als Ajax zoals Frenkie dit seizoen. Dat ik Kluivert afval is ook onzin. Ik ben juist altijd wel positief over hem, maar dat hij na 10 goede wedstrijden in Ajax 1 op zijn 18de al denkt dat hij Ronaldo moet opvolgen bij Real vind ik ook te ver gaan. Laat hem eerst maar is 2 seizoenen constant zijn bij Ajax. Dat die assisten appels en peren zijn dat klopt. We hebben het over een centrale verdediger die geen spelhervattingen neemt met 8 assists en een rechtsbuiten die alle spelhervattingen neemt met 1 assist. Die centrale verdediger speelt tegen geparkeerde bussen en die rechtsbuiten speelt met minstens 30 meter ruimte achter de verdediging. En het is ook niet alsof Huntelaar en Siem De Jong de soepelste zijn en Kluivert en Neres er al 5 jaar 20 inleggen.

13 mei 2018 om 19:42

we zullen moeten afwachten wie van die twee het verst komt. ik vind Frenkie De Jong een leuke speler om naar te kijken net als Odegaard maar ze hebben zich nog niet onmisbaar kunnen maken ondanks hun voetballende talent. beide spelers moeten nu wel gaan opstaan en zorgen dat ze geen eeuwig talent gaan blijven. ze hebben nu de leeftijd om die extra stap te gaan zetten

13 mei 2018 om 22:57

Inderdaad. Veel mensen zien het totaal niet meer in perspectief. Zie Ödegaard volgend jaar gewoon lekker ballen bij pakweg Hoffenheim of RB Leipzig.

Wellicht slim om nog minstens een seizoen bij Heerenveen te blijven. Hij is absoluut niet beter dan een aantal van z'n leeftijdsgenoten hier in de Eredivisie en z'n rendement is echt heel erg matig voor een aanvallend ingestelde speler.

Er had wel gewoon meer ingezeten. Ik denk dat als hij beter was gebruikt, dus op 10, dat je dan veel meer aan hem had. Met Rojas op rechts kan hij dan op beide vleugels de bal (diep) spelen. Stiekem hoop ik dat hij nog een jaartje hier speelt. Want hij kan echt wel geweldig voetballen

Nu ga je weer veel analisten en kenners horen dat zulke spelers te vroeg de stap naar de top hebben gemaakt en dat vroeger je eerst hele maal ontwikkelde als speler, zodat je met meer bagage en zekerheid naar een (top)club in het buitenland kon gaan. Maar die kenners staan er niet altijd bij stil dat er vroeger niet een tekenbonis van paar miljoen op je lag te wachten als een Real Madrid aanklopt op je 17e of 18e en in zijn geval zelfs 16e geloof Ik!! Ik had precies het zelfde gedaan als Odegaart. Financieel onafhankelijk en trainen en leren van de grote jongens. En dan hangt het van jezelf af hoe jij je nog gaat ontwikkelen als speler, maar het geld is al geen issue meer.

Al met al toch uitgelopen op een teleurstelling deze verhuur. Iedereen, Heerenveen supporter of niet had toch wel hoge verwachtingen van hem. Ben benieuwd waar hij nu terecht komt,want het lijkt mij stug dat hij volgend seizoen in de Spaanse hoofdstad actief zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

23 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 0 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vitesse troeft Heerenveen af en strikt Ödegaard’

Niet sc Heerenveen maar Vitesse wordt mogelijk de nieuwe club van Martin Ödegaard, zo melden de Gelderlander en Omrop Fryslan dinsdagmiddag. Volgens het dagblad wil de Arnhemse club de middenvelder annex...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Karim El Ahmadi wilde graag zijn carrière afsluiten bij Feyenoord en zijn contract verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren