Guardiola vol lof over Nederlanders: ‘Hij zal het beste uit jonge spelers halen’

Zondag, 13 mei 2018 om 12:55

Josep Guardiola is de Nederlandse voetbalcultuur nog altijd zeer dankbaar. De manager van Manchester City, die met zijn club dit seizoen met overmacht kampioen werd in de Premier League, zegt in gesprek met Ziggo Sport dat hij veel heeft geleerd van de Nederlanders waarmee hij in contact is gekomen gedurende zijn spelers- en trainerscarrière.

"Het gaat om de filosofie. Ik ben vroeger omringd door Johan Cruijff en Louis van Gaal. Ik ben erg beïnvloed door het Nederlandse voetbal", aldus de oefenmeester van the Citizens. "Hoe we willen spelen, de posities, het overspelen... Iedereen moet begrijpen waarom er op een bepaalde manier wordt gespeeld. Het moet aantrekkelijk zijn voor de fans. Daarom zal ik altijd dankbaar zijn voor jullie cultuur."

Guardiola kan niet goed aanwijzen waar het met Oranje verkeerd is gegaan. "Ik weet niet wat er nu fout gaat in het Nederlandse voetbal. Ik ben er niet bij. Maar als je erin blijft geloven, kom je terug", aldus Guardiola, die het opneemt voor bondscoach Ronald Koeman: "Hij weet het beste hoe hij zijn spelers kan laten spelen. Ik weet zeker dat het beter zal gaan. Ronald zal het beste uit de jonge spelers halen."


Poll

Verwacht jij dat Oranje zich voor het volgende eindtoernooi gaat kwalificeren?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door geert vs)

Is dit een verkapte sollicitatie van Guardiola om bondscoach te worden bij Oranje? A man can dream, right?

13 mei 2018 om 13:18

Zie hem niet snel als een bondscoach, het lijkt me echt een trainer die elke minuut van de dag nodig heeft om zijn filosofie over te kunnen brengen, en als bondscoach heb je dat niet. Niet dat het ooit gaat gebeuren, maar ik zou het wel mooi vinden als hij ooit Ajax coacht en dan kijken of hij met zijn visie de Eredivisie kan domineren. De eigenwijsheid van Ajax die graag willen spelen als Barca hebben we de afgelopen jaren vaak genoeg gezien, wellicht dat dit beter tot uiting komt als de maestro zelf de boel gaat leiden.

13 mei 2018 om 13:26

Met zijn visie zal die de Eredivisie met 2 vingers in zn neus en 2 vingers in zn kont domineren. De vraag is hoe ver hij Europees zou kunnen komen. Bosz is tot de finale Europaleague gekomen. Denk serieus dat hij de groepsfase CL door zou kunnen komen. Ajax heeft geld zat echter hoeven ze er dan niet mee te strooien omdat Ajax dezefde visie hanteert als Pep.

13 mei 2018 om 14:02

Guardiola is net als elke andere coach afhankelijk van zijn spelersmateriaal. het City van vorig jaar had een betere selectie dan die Ajax ooit zal hebben en daarmee presteerde Pep ook niet geweldig. hij had tijd en geld nodig om te kunnen doorselecteren wat dit seizoen zijn vruchten afwerpt

zet Pep neer bij pakweg een Roda JC en hij speelt ook gewoon onderin de Eredivisie, daar ben ik van overtuigd. daarom denk ik ook niet dat Ajax met een Pep Guardiola opeens een rol van betekenis zou spelen in de Champions League

13 mei 2018 om 17:17

Barca speelt net als Ajax the cruyff stijl of teminste willen ze beiden. Als 1 club iemand na doet is het niet Ajax. Maar zou hem graag bij ajax zien net als Wenger

Ik denk ook zeker dat we het echt goed gaan doen. We hebben een goede lichting en er komen spelers er aan die in de toekomst van waarde kunnen worden. Het team is echt goed op diverse plekken. Koeman moet wel zorgen voor creativiteit op het middenveld. Als we dat hebben in combinatie met Depay en Promes moet het goedkomen. Bergwijn en Kluivert komen er ook aan.

13 mei 2018 om 13:20

Eens. Zo slecht is het allemaal niet, we hebben de afgelopen 6 jaar alleen de pech gehad dat bijna alle talenten een verkeerde stap in hun carriere hebben gemaakt. Zou fijn zijn als we de komende jaren daarin iets meer geluk hebben.

13 mei 2018 om 13:32

Bazoer en El Ghazi hadden er nu moeten staan als voorbeeld. Helaas Indi is het ook niet geworden. Gelukkig dat Depay zich herpakt.

13 mei 2018 om 13:35

Combinatie van meerdere zaken. Spelers als Willems, Van der Wiel, Stekelenburg hadden nu op een hoger niveau kunnen of eigenlijk moeten zitten gezien hun talent. Spelers als De Vrij en Strootman hadden te maken met blessures. Bij spelers met zeker bepaalde kwaliteiten als Janssen, Klaassen, Blind, Cillessen, Karsdorp loopt hun loopbaan op dit moment ook niet lekker.. We hadden nu een veel mooier team kunnen hebben, maar als Nederland blijven we zoveel talent voortbrengen jaarlijks dat het een kwestie van tijd is voor de puzzelstukjes weer in elkaar vallen.. Met talenten als Til, Malacia, Bergwijn, De Ligt, Kluivert, Frenkie de Jong, Van de Beek gaat dat ook weer de goede kant op.

13 mei 2018 om 13:40

@detoekomst afgezien van De Ligt en Van De Beek vind ik dat geen hele bijzondere talenten allemaal hoor. voor Eredivisiebegrippen wel maar ik zie internationaal veel grotere talenten lopen in die leeftijdscategorie

13 mei 2018 om 13:38

hoe moet Koeman zorgen voor creativiteit op het middenveld? die spelers moet je wel voor handen hebben en die zijn er niet. noem mij maar een Nederlandse speler anders met de kwaliteiten van bv een Ozil of Modric of op een iets lager niveau een Ziyech. die zijn er simpelweg niet momenteel

13 mei 2018 om 14:15

Dat kan nog komen. Modric is ook gegroeid net als Ozil. Niet ieder toptalent speelt gelijk op het allerhoogste niveau. Onze opleidingen zijn nog steeds goed en de geschiedenis leert ons dat vrijwel ieder land last heeft van mindere generaties. Niks nieuws dus. Je moet je pas zorgen maken als we geen voetballers meer afleveren die mee kunnen draaien in de (sub)top van Europa.

13 mei 2018 om 14:21

natuurlijk kunnen voetballers beter worden maar een niet creatieve speler gaat niet opeens wel een creatieve speler worden, die eigenschappen zitten in het DNA van een speler of niet. ik zie bij ons die spelers niet lopen. Wijnaldum bv doet het goed in Engeland en is wel degelijk beter geworden maar dat gaat niet opeens een creatieve voetballer worden. die jongen heeft weer andere kwaliteiten

heel misschien zou Frenkie De Jong die creatieve speler kunnen worden maar die moet eerst nog de grote man zien te worden bij Ajax. ik vind dat een speler van zijn leeftijd wel al de grote man moet kunnen zijn in een matige competitie als de Eredivisie, daarom hoop ik dat hij aankomend seizoen definitief gaat doorbreken

13 mei 2018 om 13:48

Ik denk dat het nooit meer zo goed wordt als het ooit was, door de simpele reden dat de jeugd verwend en liever lui dan moe is; men gaat liever een potje Fifa spelen dan voetballen op straat. Het is dan ook echt zo slecht als dat het lijkt.

De generatie van onze jonge trainers(koeman, de Boer, etc) en spelers die nu afzwaaien (als Robben en van Persie, Sneijder en v/d Vaart) waren nog elke dag elk uur wanneer het mogelijk was op straat om een balletje te trappen, maar dat is niet meer. Alleen in de armere wijken in de grote steden wordt nog veel gevoetbald. Er gaat dus heel veel talent verloren en onze aantallen zijn te klein om dat verlies op te vangen. Het is echt noodzakelijk om vanaf kindsafaan heel veel te voetballen om goed te worden. Met drie keer per week trainen kom je er niet mee; als je ergens in wil uitblinken moet je naast het hebben van bovengemiddeld talent er minstens 10000 uur in steken. Dat ga je niet halen met trainen alleen.

Het ligt dan ook niet aan bondscoach Jantje of Pietje dat we er sinds 2014 niet meer bijzijn, maar aan de kwaliteit van de spelers. Ik zie daar nauwelijks verbetering in komen. De spelers die jij noemt zijn ook geen wereldtop en zullen dat nooit worden; je wint echt de oorlog niet met Depay en Promes en ook niet met andere waterdragers die her en der bij subtopclubs als Liverpool en Roma spelen.

We zullen ons af en toe kwalificeren, gewoonweg omdat er tegenwoordig 32 landen meedoen bij kampioenschappen en we zullen heus nog wel een keer beter zijn dan Iandjes als Ijsland en Zweden, maar meedoen met de grote jongens, zoals Duitsland, Spanje, Brazilie en Frankrijk, doen we nooit meer. Hun inwonersaantallen zijn gewoonweg te groot, waardoor ze grotere spelersaantallen en dus betere spelers hebben, en door onze welvaart voelt de jeugd geen noodzaak meer om te sporten om zich uit de lage sociale economische bevolkingslaag te worstelen, wat je bv in Zuid Europa, Zuid Amerika en zelfs de V.s. nog wel hebt.

13 mei 2018 om 13:54

@doncoxxx ik ben het helemaal met je eens. iedereen is nu lyrisch over een goede oefenpot tegen Portugal maar ik voorspel toch weer een moeizame kwalificatie. je kan niet verwachten dat De Ligt en Van Dijk iedere wedstrijd het spel kunnen verdelen zoals in die wedstrijd want het blijven verdedigers.

zonder creativiteit in je elftal word het gewoon moeilijk want met hard werken en een goede teamgeest alleen ga je het niet redden. je hebt spelers nodig die structureel het verschil kunnen maken en die zie ik niet echt in dit Oranje. we hebben geen enkele aanvaller of middenvelder die beslissend en bepalend is bij een Europese topclub

probleem is dat we al jaren geen geweldige lichting meer hebben gehad. de laatste goede lichting die we hadden was die van Sneijder, Van Der Vaart, Robben en Van Persie. we hebben nu dan wel eindelijk wat goede verdedigers maar op het middenveld en in de aanval missen we echt teveel creativiteit en daar horen eigenlijk de spelers te lopen die het verschil maken

V/d Sar heeft duidelijk aangegeven dat op Kluivert en Ziyech na geen enkele speler meer te koop zijn, de spelers met een vertrekwens hebben allemaal met volle verstand tot na 2020 getekend. Een bod van 50 miljoen daar knipperen ze bij Ajax niet meer van omdat ze in een luxe positie verkeren dat ze de centen niet meer nodig hebben. Nu hoop ik dat ze zich ook aan deze woorden zullen houden.

Kwestie van tijd. De O15 en 17 winnen o.a. van Duitsland en Spanje. Er komt genoeg kwaliteit aan. Met de opleiding is niks mis.

Ondertussen lopen er toch wel aardige spelers rond: Cillessen, De Vrij, Van Dijk, Blind, Van Aanholt, Wijnaldum, Strootman, Promes, Depay, Dost.

Eigenlijk komt Oranje aanvallend wat tekort. Snap Dost ook wel, die gaat geen aanvoer krijgen van de ego's Promes en Depay. Hollandse school werkt ook niet met die twee, misschien moet Oranje 4-4-2 gaan spelen met die twee in een vrije rol voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

53 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje
Laatste voetbalnieuws

‘Ik ben het met Mourinho eens: je kunt geen klasse kopen’

De documentaire Manchester City: All or nothing is niet goed gevallen bij José Mourinho. Op de video wordt de wedstrijd tussen Manchester United en City aangekondigd als ‘Guardiola versus Mourinho: balbezit...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Sean Klaiber heeft besloten om nog een jaar bij FC Utrecht te blijven, ondanks de nodige interesse. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren