‘We praten bij Cristiano thuis niet over Messi, hij is daar beschermd’

Zaterdag, 12 mei 2018 om

Cristiano Ronaldo won eind vorig jaar zijn vijfde Ballon d’Or en evenaarde daarmee rivaal Lionel Messi, die de prijs eveneens vijf keer in de kast heeft staan. De twee sterren van Real Madrid en Barcelona ontmoeten elkaar ieder seizoen meerdere malen op het veld en hun prestaties worden daarbuiten gedurende het hele jaar met elkaar vergeleken. Zus Katia Aveiro geeft aan dat Ronaldo daar thuis verder niet aan herinnerd wil worden.

“We praten bij hem thuis niet over Messi. Cristiano weet dat als hij hier binnenkomt, de storm gaat liggen en dat hij beschermd is. Dit is waar hij zijn batterijen op kan laden”, legt Aveiro uit in gesprek met L’Équipe. De familie Ronaldo woont bij elkaar in de buurt in Madrid en ook moeder Dolores Aveiro is meestal bij haar zoon in de buurt. Zij gaat echter niet naar al zijn wedstrijden in het Santiago Bernabéu: “Cristiano weet dat mijn gevoeligheid voor problemen kan zorgen als ik in het stadion ben.”

“Dat zou alleen maar voor stress zorgen en ik kijk de wedstrijden liever op tv. Hij zegt vaak: ‘Mama, je kan nu beter thuisblijven”, vertelt zij. “Of ik hem weleens op zijn kop geef? Ja, als hij slecht speelt of een fout maakt, zoals iedere moeder doet met haar kind. Maar ook nu nog moet hij soms getroost worden als dat nodig is. Als er iets niet goed zit, hebben we dat snel door en proberen we hem te helpen.”

De 33-jarige Ronaldo ligt nog tot medio 2021 vast bij de Koninklijke en zijn moeder denkt dat hij dat contract in ieder geval gaat uitdienen: “Hij is erg gefocust, hij zit in zijn eigen bubbel. Maar hij is ook enorm gespannen, hij ziet iedere wedstrijd al voor zich in zijn hoofd en bedenkt dan hoe de dingen zullen verlopen. Er zijn spelers die doorgaan tot hun 37e. Cristiano is geen machine, maar hij zal zolang doorgaan als hij kan, ik denk nog drie of vier jaar. Cristiano is altijd een perfectionist geweest, hij wil altijd de beste zijn, er alles aan doen om te winnen. Maar buiten dat is hij erg terughoudend.”


Poll

Denk jij dat Cristiano Ronaldo over drie jaar nog voor Real Madrid speelt?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door marchello020)

Echt een op en top prof. Hij heeft zoveel talent gecombineerd met een super dosis eigen ontwikkeling op welk gebied dan ook. Zeker een sieraad voor de sport.

12 mei 2018 om 15:10

Precies, het eigenlijk niet normaal meer. Maar we zijn er zo aan gewend dat we het normaal zijn gaan vinden alleen dat is het niet. Wat deze twee heren elk jaar laten zien is niet van deze planeet. Al ruim 10 beide de beste en motiveren zij elkaar om de beste te zijn. Vind het ook zeer netjes van Ronaldo om zo terug te komen in de strijd met Messi door de laatste twee ballon dors te winnen en ook nog eens een EK. Echt abnormaal, we zouden nog goed moeten genieten van deze grootheden want voor we het weten zullen we afscheid van hen moeten nemen.

12 mei 2018 om 16:44

Mensen vergeten vaak ook dat Ronaldo al 33 is (messi wordt binnenkort ook 31). Wat die twee laten zien is buitenaards op deze leeftijd. Wie komt er uberhaupt ook bij hun in de buurt? Ik schat spelers zoals Neymar en Hazard nog altijd 2-3 niveaus lager in en zij zullen ook nooit het niveau van een Messi halen. Dat gaat weer even duren voordat iemand zo goed voorbij komt.

12 mei 2018 om 16:55

Neymar is misschien wel een niveau lager. Maar Hazard is 5 lager.

12 mei 2018 om 15:16

Buiten dat hij een top prof is ook een echte familie man. Een van de weinige echt (top)spelers waarbij je echt vaak zijn ouders (moeder) ziet.

12 mei 2018 om 18:27

Dat kan natuurlijk ook komen omdat niet alle ouders behoefte hebben aan al die media aandacht.

12 mei 2018 om 20:08

Denk niet dat zijn moeder meegaat naar bijvoorbeeld zijn Ballon D'or uitreiking omdat ze aandacht wil, maar omdat ze heel trots is op haar zoon.

Maar als ik zo denk, is er eigenlijk helemaal geen andere voetballer waarvan je de ouders ziet.

12 mei 2018 om 20:56

Ik zeg ook niet dat ze het opzoekt, maar ze krijgt hrt natuurlijk wel.

12 mei 2018 om 16:33

Ronaldo vind ik het ultieme voorbeeld wat je kan bereiken als je elke dag volledig inzet en heel veel motivatie hebt om de beste van de wereld te willen worden. Want laten we eerlijk zijn, het is duidelijk dat Messi meer talent heeft dan Ronaldo en des te knapper het is dat Ronaldo het zover geschopt heeft in zijn carrière.

12 mei 2018 om 22:32

Waar baseer je “meer” talent op ?

12 mei 2018 om 22:32

Waar baseer je “meer” talent op ?

12 mei 2018 om 22:32

Waar baseer je “meer” talent op ?

12 mei 2018 om 22:33

Waar baseer je “meer” talent op ?

12 mei 2018 om 22:33

Waar baseer je “meer” talent op ?

12 mei 2018 om 16:39

Dat is zeker waar, ik irriteer me soms mateloos aan zijn maniertjes maar heb aan andere kant ook veel respect voor hoe hij met zijn carrière omgaat, daar kunnen de meeste spelers een voorbeeld aan nemen. Hij heeft niet zoveel talent als Messi maar dat maakt hij met zijn inzet meer dan goed en buiten dat hebben mensen vaak ook een verkeerd beeld van hem door zijn houding op het veld want de dingen die hij buiten veld qua liefdadigheid doet kan je ook je pet voor af nemen, dan kan je zeggen dat hij daarvoor genoeg verdiend en dat is ook zo maar dan hoef je het nog niet te doen. Persoonlijk wordt ik moe van de vergelijking met Messi, het zijn beide 2 enorm goede sportmensen en waarom steeds de vergelijking. Geniet gewoon van hetgeen beide laten zien. Spelers vergelijken vind ik onzin, ieder heeft zijn eigen kwaliteiten, de ene is beter in het een dan de ander. Wees blij dat we deze 2 geweldenaren aan het werk kunnen zien. De discussie tussen beide vind ik dikke onzin, ze zijn beide geweldig op hun eigen manier

12 mei 2018 om 18:04

Eens, echter dat eeuwige gemekker en verongelijkte en het narcistisch weer dat six pack tonen na een close escape tegen Inter, hoeft van mij niet

12 mei 2018 om 19:21

Snap niet waarom dit belicht moet worden, want de meeste voetballers praten thuis juist niet over voetbal

12 mei 2018 om 19:34

En een goede en liefdevolle omgeving zoals dit interview met de moeder ook weer duidelijk maakt. Dat mogen we niet onderschatten

De beste man is al 33 jaar oud en laat nog steeds op deze leeftijd zien dat hij 1 van de allerbeste ter wereld is. Hij en Messi laten al zo lang zo’n hoog niveau zien dat het echt ongekend is.

12 mei 2018 om 15:11

cies, het eigenlijk niet normaal meer. Maar we zijn er zo aan gewend dat we het normaal zijn gaan vinden alleen dat is het niet. Wat deze twee heren elk jaar laten zien is niet van deze planeet. Al ruim 10 beide de beste en motiveren zij elkaar om de beste te zijn. Vind het ook zeer netjes van Ronaldo om zo terug te komen in de strijd met Messi door de laatste twee ballon dors te winnen en ook nog eens een EK. Echt abnormaal, we zouden nog goed moeten genieten van deze grootheden want voor we het weten zullen we afscheid van hen moeten nemen.

12 mei 2018 om 15:36

Klopt, de grootheden van vroeger waren groot, maar rond de 30 jaar(of ervoor) al op hun retour. Zoals ronaldo en Messi het tot nu doen zie ik ze tot kleine 40 jaar door gaan

Terecht ook dat ze thuis niet over Messi praten, ik zou het ook helemaal zat zijn als iedereen, altijd en overal over je concurrent zou beginnen. (zelfde geldt voor Messi)

Elke man is geluukig/blijkbaar altijd een kind van zin moeder #Komkommertijd,.... En ja : ik begrijp het. Voetbalzone

Het is niet zo dat de familie Ronaldo, Messi als slecht persoon zien. Integendeel oudste zoon van Ronaldo is groot fan van Messi, maar ik begrijp zeker dat daar thuis verder niet over gesproken word aangezien hij daarbuiten altijd vergeleken word met Messi.

Is ook verder niet relevant. Thuis moet je je zoals gezegd lekker opladen en kunnen genieten van andere dingen dan voetbal.

Hij mag nog niet de schoenveters van Messi vastmaken

Dat is zijn pech: tegelijk met Messi geboren worden

Ik heb hem nog nooit de weergaloze solo's van Messi zien maken, en tegenstanders keer op keer voor schut zetten

En Messi is sympathiek, leuk, aardig terwijl Ronaldo arrogant, narcistisch, en in het veld onuitstaanbaar is

Ik heb mijn keus wel gemaakt, maar er is eigenlijk geen keus omdat het honderd procent andere voetballers en mensen zijn

Maar na dat gejuich na de penalty tegen Juventus ging ik wel even verschrikkelijk over mijn nek

Net zoals vorig jaar

12 mei 2018 om 15:50

Zou het geen pech noemen, ik denk dat ze elkaar juist naar dit niveau duwen

12 mei 2018 om 15:53

P.s. Als jii die goal had gemaakt had je minstens zo hard gejuicht. Maar ja, het zit nou eenmaal in de mens om hypocriet te zijn!

12 mei 2018 om 16:03

Hij speelde een draak van een wedstrijd, lag alleen maar op de grond te janken, en gaat dan zijn Torso showen als hij een penalty er in schiet

Echt de overtreffende trap van zielig

Veel zieliger heb ik het niet gezien de laatste jaren, ondanks 5 Bollon D'ors

12 mei 2018 om 17:06

Ja iedereen speelt wel eens een draak van een wedstrijd. Verder was dat DE kans om naar de halve finale te gaan zonder verlening. Daarbij komt ook nog kijken dat hij 3 minuten vol wordt afgeleid door van alles en iedereen en de penaltystip ook nog met de hak van een Juve speler wordt ingetrapt. Als je dan zo ontzettend geconcentreerd moet blijven en mentaal zo sterk blijft dan mag je daarna wel alle emotie eruit gooien van mij. Vooral na zo een onhoudbare penalty. Kijk, in de finale tegen Atletico, de 4-1 die hij maakte snap ik dat het als zielig wordt gezien, maar dit als zielig zien is gewoon puur om Ronaldo af te kraken zonder simpel na te denken. Wat maakt het nou weer uit dat hij een draak van een wedstrijd speelde. Wat wil je dat hij doet na zo een goal? Nederig terug joggen naar eigen helft? Ronaldo is flink veranderd de laatste jaren in positieve zin. Zijn egoïsme en streven naar (persoonlijk) succes heeft hem ook zo ver gebracht.

12 mei 2018 om 15:55

Jij hebt Ronaldo blijkbaar niet zien spelen als je geen solo goals gezien hebt. En hoe weet jij dat hij narcistosch is? Iedereen die Ronaldo persoonlijk kent zegt anders..

12 mei 2018 om 16:12

Ik weet dat hij prive heel sociaal is en veel doet voor mensen

Maar hij is ook wel verschrikkelijk vol van zichzelf, hij is de mooiste, de knapste, de gespierdste, de beste

Hij kan niet de dingen die Messi kan, en traint zich eigen de blubber om maar aan dat niveau te komen

Terwijl Messi gewoon een beetje loopt te wandelen en wacht op het geniale moment

Ik zie echt een enorm klasseverschil in die twee

Wat Messi wekelijks laat zien is geniaal, en daar komt Ronaldo in de verste verte niet bij in de buurt

Dat is mijn mening

12 mei 2018 om 18:34

Messi kan ook de dingen niet die Ronaldo kan. Ronaldo speelt binnenkort zijn 6e Champions League finale en is all time topscorer en all time assist gever op het hoogste Europese podium. Messi staat op slechts 3 Champignons League finales. Ronaldo heeft meer internationale prijzen , meer records verbroken en meer indivuele prijzen gewonnen dan Messi.

12 mei 2018 om 15:58

'hij mag nog niet de schoenveters van Messi vastmaken.'

Over wie heb je het hier precies? Ik weet namelijk 100% dat je het niet hebt over een vijfvoudig Ballon D'or-winnaar en Europees kampioen.

12 mei 2018 om 16:05

Ja die bedoel ik... Rolando toch?

12 mei 2018 om 17:12

Ik vind Messi de beste voetballer, maar we hebben het hier niet over de linksbuiten van ADO Den Haag. Als er iemand de veters van Messi mag strikken, is het Ronaldo wel.

12 mei 2018 om 16:52

Tja en andersom heb je Messi nooit de dingen zien doen die Ronaldo doet, het zijn beide gewoon verreweg de beste spelers van de laatste jaren. Waarom steeds vergelijken, ze hebben beide kwaliteiten waar de rest niet aan kan tippen. Kijk laatste ch League waar was Messi, helemaal nergens waar Ronaldo ook niet goed was maar toch zijn ploeg bij de hand neemt ondanks hij niet goed was. Ik ben geen type dat Messi boven Ronaldo zet of omgekeerd maar er mag echt wel wat meer respect voor beide kampen zijn ongeacht wie je voorkeur heeft. Zijn 2 geweldenaars met ieder hun eigen kwaliteiten, waarom steeds die vergelijking. Zijn met afstand de 2 beste spelers van laatste jaren, wat meer respect voor 1 van de 2 wat je favoriet is is ook geen ramp toch. Ik ben geen Messi of Ronaldo fan, voetbal is een teamsport en zonder hun team genoten komen ze ook niet tot de prestaties die beide nu halen

12 mei 2018 om 18:19

Waarom is het zo moeilijk om van beiden te genieten,

Mijn voordeel is dat ik noch voor Barca, noch voor RM ben. Ik ga gewoon onbevooroordeeld kijken en hoop dat de beste wint.
Zo ook met Ronaldo en Messi, beiden geweldige voetballers, maar beiden met hun minpunten.alsof Messi wel onze lieve heer is. Zo is dat natuurlijk ook niet. Maar mij maakt dat niets uit. Ik ga kijken en geniet van beiden.

Zou mooi zijn mochten de twee vriendschap opbouwen naast het veld, ondanks de hevige rivaliteit op het veld tussen de twee. Allicht is dat een romantische gedachte dat weinig reëel lijkt.

Voor mij is hij de aller beste speler ooit! Zoveel jaren behoort hij tot de absolute top en nog steeds. Met zoveel talent plus hard werken en een goeie mentaliteit heeft hij dit allemaal kunnen bereiken. Pure kracht en zonder enige vorm van groeihoremonen met bijwerkingen of iets dergelijk. Een pracht voor de sport en complimenten voor zijn moeder en zus die hem door dik en dun steunen!

12 mei 2018 om 16:36

Jammer dat je het over groeihormonen hebt. Daarmee geef je dus een stiekeme sneer naar Messi. Wat je waarschijnlijk niet snapt is dat ieder mens groeihormonen aanmaakt. Messi maakte echter te weinig groeihormonen aan en zou zonder kunstmatige groeihormonen ongeveer 1m40 zijn geworden. Maar als jij wilt geloven dat dit de reden is dat Messi zo ongelooflijk goed is, dan moet je vooral je zelf voor de gek houden en dit geloven. Alles om je eigen held maar te beschermen toch?

12 mei 2018 om 16:41

Pure kracht is ook niet waar, want ook Cristiano heeft 'middelen' moeten nemen om op dit niveau te komen. Legale middelen, net als Messi legale middelen kreeg. Denk dat veel mensen niet begrijpen wat doping is en wat groeihormonen zijn.

De echte sportman. Hoe hij al jaren leeft voor de sport is echt verbazingwekkend. Zelfs nu op 33-jarige leeftijd merk je niks aan zijn conditie. De benen doen niet meer die gekke bewegingen als voorheen, maar de goals blijven komen. Ben benieuwd hoe lang hij dit nog kan brengen, samen met die andere topper.

Beste ooit voor mij. wat ga ik hem missen als die stopt😭

Ronaldo is een dikke jankend. Wat dat betreft passen Ronaldo en Neymar goed bij elkaar twee arrogante kwallen bij elkaar .

Ok laat ik het anders zeggen: Ronaldo is pure power en wilskracht, Messi is pure finesse en schoonheid

Ik heb mijn voorkeur, maar dat hadden jullie al begrepen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4230 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3122
2.Sevilla2811
5.Alavés241
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3778 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 15 10 1 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Pochettino gaat in op Kane-geruchten: ‘Coutinho werd ook weggehaald’

Mauricio Pochettino denkt dat Barcelona, of een andere club, Harry Kane zou kunnen ‘stelen’ van Tottenham Hotspur. Kane werd de afgelopen weken regelmatig in verband gebracht met een overstap naar Barcelona,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 december
Napoli heeft groen licht gegeven voor een transfer van Elseid Hysaj naar Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren