‘Ajax maakt vaart met ‘Licha’ en heeft plan B van zes miljoen achter de hand’

Zaterdag, 12 mei 2018 om 06:48Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 10:48

Ajax zet vaart achter de komst van Lisandro Magallán, zo meldt De Telegraaf zaterdag. De 24-jarige centrale verdediger van Boca Juniors wordt al maanden met de club uit Amsterdam in verband gebracht en is inmiddels tot de verdedigende transfertarget nummer één uitgegroeid.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door scepticus)

Misschien overdreven maar waarom niet beide, de beste ben je volgend seizoen toch weer kwijt met veel marge..

12 mei 2018 om 07:30

Omdat je in principe met De Ligt, Schuurs, Wöber en dus 1 van die 2 genoeg CV's hebt. Daarachter nog wat reserves uit de jeugd.

Als de Ligt vertrekt kun je altijd nog kijken voor een extra verdediger maar speel deze 2 clubs eerst maar even uit tegen elkaar zodat je geen hoofdprijs betaald.

12 mei 2018 om 07:41

Daarmee kan je in de CL nog helemaal niets, wel verstandig om Boca te laten weten dat er een einde zit aan het bieden van Ajax door te laten weten dat er een alternatief is.

12 mei 2018 om 07:43

Daarbij is Mathijs de Ligt zo goed als weg..

12 mei 2018 om 08:03

Moet je eerst maar eens zien de CL te halen. Twee voorronden overleven zie ik niet gebeuren.

12 mei 2018 om 08:20

Kom op Nico, beetje positief zijn 😉

12 mei 2018 om 08:32

Klopt, daarom zeg ik genoeg ervaren spelers halen want die zal je in voorroode's hard nodig hebben.helemaal als je je beste verdedigers verkoopt..

12 mei 2018 om 08:51

Maak daar maar drie voorronden van.

12 mei 2018 om 09:34

Nico - we hebben dit jaar zelfs 3 voorrondes 😧

12 mei 2018 om 09:37

Dat is hij niet. Er is geen transfer, geen biedingen, geen nadrukkelijke interesse. Ik verwacht dat de Ligt blijft, maar als er een club komt die een astronomisch bedrag betaald, dan laat Ajax hem wel gaan. Minimaal 50 mil.

12 mei 2018 om 09:41

De Ligt is al zo goed als weg lees ik? Geloof dat hij een vertrek niet uitsluit, maar in zijn geval heeft Ajax een ijzersterke onderhandelingspositie. Stel ze willen 60 miljoen voor hem zien, dan zal een club daar een eind in de buurt moeten komen. Hij heeft 9 maanden geleden zijn contract verlengd en ligt nog 4 jaar vast. Zelfs Raiola kan daar weinig mee, die is vooral gespecialiseerd in het verwoesten van relaties tussen speler en club lopende het voorlaatste contractjaar.

12 mei 2018 om 10:35

@losblancos en Maykel24
Ja dat weet ik. Ik zei dat ik niet zie dat ze twee voorrondes overleven.

Mocht de ligt blijven, zal dit voor het eerst sinds jaren worden dat alle verdedigende posities dubbel bezet zijn (Sinkgraven als back gerekend).

12 mei 2018 om 09:59

Tja.. Sinkgraven is echt geen back. Daarvoor moet je eerst goed een mannetje kunnen uitschakelen. Hij is gewoon een middenvelder.

Wel goed dat Ajax spelers zoekt die de leeftijd van 24 tot 27 hebben. Geen talenten die hebben we genoeg maar fitte middelervaren spelers.

12 mei 2018 om 08:47

Beter hadden ze er gewoon voor gezorgd dat ze die middelervaren spelers hadden behouden. Nick Viergever was gewoon bruikbaar geweest en 10x goedkoper dan die Magallan wat geen geweldenaar is of gaat worden voor 8.5 miljoen.

12 mei 2018 om 09:59

Mee eens, en dan ook niet verder kijken. Er zijn veel talentvolle en goede verdedigers in Argentinië en dan gaan ze steeds achter dezelfde aan. Logisch dat Boca meer wil aangezien Ajax hem zo ''graag'' wil.

12 mei 2018 om 11:05

Hou toch op man met je Viergever. Bijna iedere wedstrijd wel verantwoordelijk voor een tegendoelpunt. Altijd achteruit lopen zodat de tegenstander tijd heeft om te versnellen en iets creatiefs te verzinnen. Vergelijk dat een met Tagliafico, echt een wereld van verschil.

12 mei 2018 om 11:43

Dat valt reuze mee Nl_modric. Dat Viergever geen geweldenaar is, daar is iedereen het over eens, maar die Magallan is dat ook niet. Dus geen idee waarom daar 8,5 miljoen voor moet worden betaald.

Tagliafico is ijverig, maar ook geen wereldwonder gezien de kaarten die hij praktisch wekelijks pakt. Verdedigend net zo zwak als Viergever, maar hij brengt aanvallend iets meer.

12 mei 2018 om 12:43

MasterD, volgens mij denk jij dat je Real Madrid support. Taglio is de beste linksback sinds jaren ellende op die plek. Verdedigend en aanvallend goed, en die kaarten neem ik voor lief. Dat kan gebeuren als je iedere wedstrijd 100 procent geeft.

12 mei 2018 om 13:16

In Argentinie had hij 2/3de van die kaarten nooit gepakt. Net zoals van bommel die toen terug kwam in Nederland en iets van 12 gele kaarten pakte waar hij er in Italië of Duitsland maar 6 of 7 had grekegen voor identieke overtredingen.

12 mei 2018 om 14:24

Wat een geneuzel zeg, even vergeten dat ajax met Van der Hoorn en Viergever in het centrum kampioen was geworden als het gewoon had gewonnen van de graafschap??

12 mei 2018 om 21:46

@LinkinPark13
Geneuzel is dat iemand uitgaat van iets dat nooit gebeurd is maar als argument "als" hanteert. In topsport telt "als" niet

Als ik het zo lees en ook af ga op meningen van journalisten uit Zuid Amerika zou ik 'Licha' lekker links laten liggen en voor Balbuena gaan. Licha schijnt een redelijke mandekker te zijn maar erg zwak met ruimte in de rug, vrij traag en hoort zeker niet bij de betere van Zuid Amerika. Balbuena is wat ouder en is tevens aanvoerder van 1 van de grootste clubs van Brazilie, als die dan ook nog een stuk goedkoper is kan je beter die gok wagen lijkt me. Dat Magallan puur en alleen maar interessanter is door zijn restwaarde zegt al weer genoeg dat het puur een handelshuis is en geen voetbalclub..

12 mei 2018 om 09:25

@diego_forlan

Je schrijft: "dat Magallan puur en alleen maar interessanter is door zijn restwaarde zegt al weer genoeg dat het puur een handelshuis is en geen voetbalclub".

Wat een onzin! Ajax heeft slechts beperkte middelen en de enige manier om financieel in de plus te blijven, is door af en toe wat spelers te verkopen. Om de selectie te kunnen versterken en spelers te kunnen te kopen, is geld nodig en dat zal je eerst moeten verdienen, voor je het uit kunt geven. Balbuena verdient volgens diezelfde journalisten 2 miljoen netto en zal dus normaal gesproken sowieso niet naar Ajax komen. Als die werkelijk als alternatief wordt gezien, is dat hoogst waarschijnlijk alleen zo om de prijs voor Magallan binnen de perken te houden.

12 mei 2018 om 09:54

Nou he he, die magallan is echt geen topper! Balbuena maakt een veel betere indruk op me!

12 mei 2018 om 10:19

Zijn salaris van 2 milk euro zou ook wel eens het probleem kunnen zijn

12 mei 2018 om 10:19

Zijn salaris van 2 milk euro zou ook wel eens het probleem kunnen zijn

12 mei 2018 om 10:41

Compenseren met tekengeld. Misschien een optie.

Lijkt me als de aankopen niet presteren dat het volgende zomer einde verhaal is voor Overmars / VdSar. Tot nu toe nog niet veel vertrouwen in het aankoopbeleid.

Gaf het een paar dagen geleden al aan, maar heb inmiddels liever dat Ajax doorschakelt naar een andere centrale verdediger, ipv continu te blijven bieden op Magallán.

Over Magallán zijn er sowieso al twijfels en als Ajax hem koopt, dan zal hij waarschijnlijk rond de 10 miljoen moeten gaan kosten. Balbuena is een stuk goedkoper, maar dat komt doordat hij wel een paar jaar ouder is.

Desondanks dat Balbuena een paar jaar ouder is, zie ik hem liever komen dan Magallán. Hij heeft meer dan genoeg ervaring opgebouwd, behoort al meerdere jaren tot een van de betere verdedigers van dat continent en speelt ook al jaren bij een van de betere clubs van dat continent.

12 mei 2018 om 11:31

@rochester

Je schrijft: "over Magallã¡n zijn er sowieso al twijfels en als Ajax hem koopt, dan zal hij waarschijnlijk rond de 10 miljoen moeten gaan kosten. Balbuena is een stuk goedkoper, maar dat komt doordat hij wel een paar jaar ouder is".

Dat er twijfels bij jou zijn, hoeft niet automatisch te beteken dat die er ook bij Ajax zijn. Het lijkt me zelfs uitgesloten dat die er zijn, omdat men anders niet zoveel energie in zijn komst zou hebben gestoken en tegen de 10 miljoen voor zijn komst over zou hebben. Dat Magallã¡n de voorkeur heeft boven Balbuena hoeft niet perse iets te maken te hebben met leeftijd. Spelers dienen zelden hun contract uit bij Ajax en als hij zo goed is als jij vind, levert hij ook over een jaar of 3 als hij nog maar 30 is, minimaal het aankoopbedrag op. Balbuena verdient echter naar verluid 2 miljoen netto bij Corinthians en dan ga je natuurlijk niet voor minder dan de helft naar Ajax overstappen. Als hij inderdaad zoveel verdient, is de kans dat hij naar Ajax komt nihil.

12 mei 2018 om 11:51

Er zijn niet alleen twijfels bij mij. Zelf volg ik het voetbal in dat continent en veel Argentijnse journalisten en dergelijke zouden het voor Boca Juniors een topdeal vinden als Ajax inderdaad rond de 10 miljoen zal betalen. Magallan is 24-jaar en pas sinds dit seizoen basisspeler, maar geregeld maakt hij nog wat fouten. Ook kan hij niet echt met ruimte in z'n rug verdedigen en heeft hij regelmatig concentratieverlies.

12 mei 2018 om 15:41

@rochester

Je schrijft: "magallan is 24-jaar en pas sinds dit seizoen basisspeler, maar geregeld maakt hij nog wat fouten. Ook kan hij niet echt met ruimte in z'n rug verdedigen en heeft hij regelmatig concentratieverlies".

Ik geef toe dat ik niet iedere week naar de Argentijnse competitie kijk, maar volgens mij wordt er daar toch wel iets meer van een verdediger gevraagd dan in NL. Het lijkt me daarom wel een beetje kort door de bocht om de prestaties die een speler in de ene competitie levert 1 op 1 te vertalen naar de andere. Vooral als het om de Nederlandse competitie gaat waar de verdedigers niet bepaald van de buitencategorie zijn en waardoor je al snel met het hoofd boven het maaiveld uitsteekt als verdediger. Verdedigers die geen fouten maken, bestaan niet en als ze wel foutloos zouden zijn of zelfs maar bij benadering, zijn ze veel te goed om in de Nederlandse competitie te spelen. Daar kan je dus niet zoveel mee. Concentratieverlies bij een speler kan meerdere oorzaken hebben en het hangt van de oorzaak af hoe zwaar je dat moet laten meewegen. Bij Frank de Boer was het bijvoorbeeld uit nonchalance en dan is het moeilijk af te leren. Toch kan hij terug kijken op een prima carriere als voetballer. Het is me niet duidelijk wat je bedoeld met je uitspraak dat hij niet met ruimte in de rug kan verdedigen. Ik weet niet of je daarmee wil zeggen dat hij niet al te snel is of dat hij positioneel niet sterk is. En dat maakt natuurlijk wel wat uit omdat het ene is aangeboren, terwijl je het andere door er specifiek op te trainen, kunt aanleren.

Ik vraag me af of je de lat niet een ietsje te hoog legt omdat je behoorlijk kritisch bent en het naar mijn mening behoorlijk onrealistisch is om te verwachten dat een club als Ajax een speler kan halen waar niet het een en ander aan mankeert. En als dat per ongeluk een keertje wel lukt, is die binnen een jaar weer vertrokken en schiet je er in sportief opzicht derhalve ook weinig mee op.

Ajax denkt alleen maar weer aan eventuele restwaarde, mhmm had Mino tcoh een punt. Dat zou niet leidend moeten zijn vervolgens roepen ervaren spelers willen niet komen, tegenstrijdiger kan haast niet. Ervaren spelers 27+ maar ook een enorme restwaarde willen. Ze hebben nooit eraan gedacht dat zo'n spelers het team beter laat functioneren en de zo gewilde restwaarde uit de prestaties en dus indirect prijzengeld gehaald kan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse36-1
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

48 jaar
136 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kritiek op Susan Lenderink van Ajax: ‘Bergwijn was 10 miljoen meer waard’

Henk Spaan is kritisch op de vermeende rol van Susan Lenderink in het mogelijk laten afketsen van de transfer van Steven Bergwijn. De financieel directeur van Ajax had directeur voetbalzaken Marc...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren