Weidenfeller haalt uit naar Dembélé: ‘Dan heb je gewoon geen manieren’

Vrijdag, 11 mei 2018 om 22:47Dominic Mostert • Laatste update: 22:54

De manier waarop Ousmane Dembélé afgelopen zomer vertrok bij Borussia Dortmund, zit Roman Weidenfeller nog altijd niet lekker. De aanvaller liet verstek gaan op trainingen om een vertrek te forceren; uiteindelijk zag BVB zich genoodzaakt om mee te werken aan een transfer naar Barcelona voor 105 miljoen euro. Weidenfeller vindt dat Dembélé zich egoïstisch en 'stijlloos' opstelde.

De 37-jarige keeper, die zijn carrière deze maand beëindigt, heeft in zijn voetballoopbaan veel gezien. De affaire-Dembélé was voor hem echter nieuw. "Voordat dit gebeurde, had ik me zoiets niet kunnen voorstellen. Op zijn negentiende kreeg Dembélé de kans om zichzelf op de kaart te zetten bij Dortmund. Hij is hier uitgegroeid tot een speler die Barcelona wilde hebben. In plaats van dankbaar te zijn, besloot hij naar huis te gaan, te staken en zijn ploeggenoten te verlaten. Dan heb je gewoon geen manieren", foetert Weidenfeller in gesprek met ESPN.

"Je gaat gewoon niet zo weg bij een club. Het zorgde voor enorme onrust, die door niemand verholpen kon worden. Dit is een teamsport, het is niet als tennis. Hij haalde niet eens zijn voetbalschoenen op. Dat is belachelijk", aldus de routinier. Weidenfeller voegt toe te begrijpen dat een jonge speler verleid kan worden door een grote club. "Daar is niks mis mee. Maar als je wilt vertrekken, zijn er ook andere opties. Je kunt op zoek naar een oplossing waar alle partijen mee kunnen leven."

Dembélé deed woensdagavond van zich spreken door twee keer te scoren tegen Villarreal (5-1). Zijn eerste maanden zijn echter tumultueus verlopen; Dembélé kampte met blessureleed en zou aanpassingsproblemen hebben gekend. Barcelona besloot onder meer een privé-kok in te huren, zodat de jongeling niet teveel fastfood zou gaan eten en fit zou blijven. Donderdag meldde El Confidencial dat Dembélé de kok heeft ontslagen, omdat hij zich bespioneerd voelt.


Poll

Ben je het eens met Roman Weidenfeller?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Geef hem gelijk, wat Dembélé gedaan heeft niet hoort niet. Maar ik denk dat het de enige manier was om BVB te laten meewerken aan een transfer. Keur het niet goed, maar het is de "vieze" business wereld.

12 mei 2018 om 03:19

Het is vooral een gebrek aan fatsoen, normen en waarden (betreft de voetballerij). Het probleem is dat iedereen die dit soort dingen doet, het gooit op "de grote boze voetbalwereld". Niet alleen spelers, maar ook voetbalclubs. Natuurlijk een heel slecht excuus en vooral leuke woorden voor een voetballer/club om het trieste gedrag te verbloemen. Als je op 19-jarige leeftijd dat soort dingen uithaalt, zegt dat iets over hem als persoon en als voetballer. De grote voetballers op deze wereld halen dat soort streken namelijk niet uit.

12 mei 2018 om 11:44

Ik snap het betoog wel van fatsoen en normen en waarden, naar we leven helaas niet in dergelijke utopie als er dit soort bedragen bij komen kijken. Ik denk dat 90 % zijn principes overboord gooit als het om dergelijke bedragen . Zeker als.je zon jonge gast bent. En uiteindelijk is het nou niet alsof er verliezers zijn. 105 miljoen had je goede versterkingen van kunnen halen en Dembélé zijn droomtransfer.

12 mei 2018 om 14:12

Dit is echt iets van de laatste jaren hoor. Te Jonge broekies die kwijlend achter het grote geld en status aanhollen en normen en waarden aan hun laars lappen.
Ikke, ikke, ikke...want ik heb het zo moeilijk gehad in mijn jeugd of welk kulargument ook gebruikt wordt.
Mannetjes die een heleboel geld hebben verwarren met een succesvolle carrière.

11 mei 2018 om 23:08

Weinig klasse? Noem het puur onfatsoenlijk en onbeschoft!

12 mei 2018 om 03:28

Je kunt Barcelona natuurlijk niet de schuld in de schoenen schuiven. Het gebeurt de laatste twee jaren overigens wel vaker dat een speler een transfer forceert als het Barcelona betreft, maar dan mag men toch vooral de speler en z'n zaakwaarnemer bekritiseren.

Als je bij deze poll op NEE drukt ben je een onfatsoenlijk en respectloos persoon. Zulke spelers zijn mij geen knip voor de neus waard!

12 mei 2018 om 09:00

Het zijn allemaal Barcelona fanboys die "nee" drukken op de poll. Niks verrassends aan. Wel erg subjectief

12 mei 2018 om 12:12

Dus wat je eigenlijk wil zeggen is dat je andere meningen niet kan waarderen. Omdat Weidenfeller dit zegt moet het wel waar zijn. Er spelen meerdere factoren tijdens zo’n transfer he, die jongen kan je niet alles verwijten. Zo werkt het nu eenmaal, niks onfatsoenlijk aan maar de keiharde zakenwereld.

Heeft de stap naar Barcelona veels te vroeg genomen. Moest nog minstens 1 à 2 seizoenen blijven, leek daar echt op zijn plaats te zitten en speelde echt geweldig.

Zijn manier van vertrekken was gewoon respectloos en onbeschoft. Dortmund is nu wel de club die hem de kans heeft gegeven om te spelen in CL en hij heeft zich daar ook echt goed ontwikkeld. Jammer dat het zo moest gaan.

Ik kijk al uit naar volgend seizoen naar wat deze jongen gaat brengen.

12 mei 2018 om 03:25

Tja, helaas verliezen dit soort jongens (zeker bij mij) de gun-factor. Dit moet men niet te overdreven opvatten, maar betreft de manier waarop hij z'n transfer naar Barcelona bewerkstelligde, was zijn fysieke gesteldheid dit seizoen nog veel te weinig. Dan hoopt men (of in ieder geval ik) toch op een karma-momentje waardoor zo'n jongen na gaat denken over de domme keuzes die hij heeft gemaakt. Niet de transfer naar Barcelona uiteraard, maar de manier waarop. Ik was een fan van Dembele, maar inmiddels hoop ik nog steeds op een karma-momentje (bijvoorbeeld een gebrek aan basisplaatsen en een aantal wedstrijden op de bank als toeschouwer).

Vind dit wel makkelijk praten ook. Hij geeft aan dat als je wil vertrekken je samen met de club moet zoeken naar een oplossing. Echter wilde dortmund helemaal niet verkopen (hun goed recht). Het is eigenlijk nooit goed. Als je niet weer verlengen omdat je je contract wilt uitdienen dan word je op de tribune gezet omdat de club niet te vreden is over het feit dat ze niks aan je gaan verdienen en als je weg wil en geld kan opleveren dan mag het niet want je hebr een contract

12 mei 2018 om 03:14

Een 19-jarige speler die na 1 seizoen al weg wil en eigenlijk alles nog te bewijzen heeft is natuurlijk lachwekkend als de betreffende speler ook nog eens een transfer forceert. De situaties die je opnoemt zijn niet van toepassing op Dembele en zelfs als Barca-fan moet je toegeven dat die jongen de zaken alles behalve goed heeft opgelost.

Dit vind ik ook gewoon niet kunnen. Je dient je aan je contract te houden en dan te doen wat ze zeggen en sws je moet gewoon opdagen bij trainingen ook al is de verleiding groot. Weggaan als beide partijen tevreden zijn.

Tja, diegene die Weidenfeller ongelijk geeft, snapt waarschijnlijk niet wat teamsport nou exact in houd. Hij slaat de spijker op z'n kop (zoals zovelen betreft dit onderwerp) en voor mij was de gun-factor bij Dembele al weg toen bekend werd dat hij had getekend bij Barcelona (overigens niets ten nadele van de club). Een transfer forceren vind ik sowieso uiterst kwalijk en zeker bij een speler van 19 jaar.

Ik denk dat Dortmund wel kan leven met dat monsterbedrag. Wat Dembele probeerde ging er wel over, maar als Barca komt is het meestal een done deal.

Hij heeft hierin groot gelijk en daarom zouden grotere clubs wat meer aangepakt moeten worden want je ziet het tegenwoordig vaker dat spelers van grote clubs ingezet worden om transfertargets het hoofd op hol te brengen. Dat je als speler ambitie hebt is begrijpelijk maar de grotere clubs moeten zich ook aan regels houden. Ik neem nu Barcelona als voorbeeld, gaan janken om de manier waarop Neymar weg ging maar halen wel op dubieuze manier dezelfde Neymar binnen en zelfde met dembele en coutinho. Dit zou op deze manier gewoon niet moeten kunnen. De transfersom van Neymar vanuit Brazilië is ook meerdere malen aangepast dus ook niet zuiver, dembele en coutinho het hoofd op hol gebracht maar zodra PSG dit doet is het hek van de dam. Gewoon elke club die buiten de regels om spelers benaderd keihard aanpakken en of je dan een grote of kleinere club bent moet niet uitmaken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. DahoudMiddenvelder50
J. BellinghamMiddenvelder51
A. WitselMiddenvelder50
E. HaalandAanvaller57
G. KobelKeeper50
D. MalenAanvaller50
M. AkanjiVerdediger50
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

40 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren