Seizoen van Ajax gaat als een nachtkaars uit in Dubai

Vrijdag, 11 mei 2018 om

Ajax heeft vrijdagavond geen beslag kunnen leggen op de vriendschappelijke Champions Golden Cup. In Dubai verloren de Amsterdammers door een laat tegendoelpunt met 1-0 van de kampioen van Egypte. Het was voor Ajax de afsluiting van het seizoen 2017/18. Aanwinsten Perr Schuurs en Hassane Bandé maakten hun officieuze debuut; eerstgenoemde had een basisplek.

Ajax verblijft tot en met zondag in Dubai en trof daar met Al -Ahly een Afrikaanse grootmacht. De achtvoudig winnaar van de Afrikaanse Champions League nam voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van Hossam Ghaly, die stopt als voetballer. De voormalig middenvelder van Feyenoord werd uitgebreid uitgezwaaid en daardoor begon de wedstrijd zo'n 25 minuten later dan gepland. Behalve voor Schuurs was in de basiself ook plek voor talenten als Mitchel Bakker, Noussair Mazraoui en Jurgen Ekkelenkamp.

In de eerste helft werd niet gescoord, hoewel dat wel had kunnen gebeuren. Een reflex van André Onana op een volley van dichtbij voorkwam een vroege 1-0. Namens Ajax schoot Mazraoui voorlangs na voorbereidend werk van Justin Kluivert. Al-Ahly kreeg veel ruimte van Ajax, maar maakte daar amper gebruik van. Beide ploegen opereerden slordig en ondanks wat kansen over en weer bleef het voor rust bij 0-0. In de rust bleven Onana, Donny van de Beek en Kluivert achter in de kleedkamer; Norbert Alblas, Azor Matusiwa en Hassane Bandé maakten hun entree.

Na rust voerde Erik ten Hag nog wat wissels door. De wedstrijd kabbelde langzaam voort, totdat Dani de Wit twee levensgrote kansen kreeg. Eerst dacht hij bij de tweede paal binnen te koppen, maar de bal werd door de keeper van Al-Ahly ternauwernood uit het doel gehouden; volgens de arbitrage had de bal de doellijn niet gepasseerd. Vervolgens slaagde De Wit er niet in een prachtige Ajax-aanval af te ronden. Al-Ahly profiteerde van de missers, want acht minuten voor tijd maakte Salah Mohsen uit de draai het enige doelpunt van de wedstrijd.


Poll

Verdiende Ajax meer?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door pinko)

Perr Schuurs en Noussair Mazraoui waren anders lichtpuntjes in deze wedstrijd

11 mei 2018 om 20:23

Nou, moet je nagaan..

11 mei 2018 om 20:32

Matusiwa vond ik ook goed. Rest middel- of ondermaats.

11 mei 2018 om 20:32

Eens, maar ik bij de 1-0 was Schuurs wel te laat.

11 mei 2018 om 20:38

Waar, maar De Ligt wordt begeerd door Europese top en geeft ook goals weg tegen Excelsior en wisselde vandaag ook goede met slechte momenten af. Er is hoop!

11 mei 2018 om 20:47

Zeker, ik schijf hem ook niet af hoor, zeker niet op basis van 90 min oefenen in de woestijn, Zelfs Kristensen en Orejuela kunnen nog een succes worden.

Wat een slechte wedstrijd zeg. En die Bandé mag wel heel hard zijn best gaan doen. Wie niet eigenlijk..

11 mei 2018 om 20:25

Schijnt dat die Kristensen super slecht deed.

11 mei 2018 om 20:29

Klopt, dat soort aankopen zijn echt doodzonde, eigen jeugd is beter

11 mei 2018 om 21:20

Hoe weet je nou of eigen jeugd beter is. We kochten omdat niemand klaar stond. Totale onzin van je.

11 mei 2018 om 21:42

@JasonRhijn Als iets totale onzin is dan is het wel jouw reactie. De meest simpele plek in een elftal is wel de backpositie. Iedere mislukte buitenspeler of middenvelder kan back spelen. Kijk naar Bogarde, Reiziger en noem maar op.

11 mei 2018 om 22:06

Nico nico nico, zet jezelf nou niet voor lul. Bij een voetballende club is vandaag de dag de backpositie helemaal niet zo makkelijk als jij het schetst. Verder was vandaag een oefenwedstrijd, waar iedereen 0 inzet toonde en zelfs de normaal gesproken sterkhouders als de ligt een zaadpot speelden. Ik hoop trouwens wel dat ze Neres nooit meer een vrije trap laten nemen...

11 mei 2018 om 22:22

Mazroui heeft 1 (?) wedstrijd rechtsback gespeeld en liet meer zien dan Kristensen tijdens zijn speeltijd heeft laten zien.
Dat is gewoon een matige aankoop. Misschien was een goede rechtsback aankopen wel nodig, maar Kristensen is dat niet.

12 mei 2018 om 02:23

Nico, de meest simpele plek? Tuurlijk. En daarom waren Ajax en PSV zo lang op zoek naar een goede LB. Wat een onzin.

12 mei 2018 om 07:52

Haha, backs de meest simpele positie op het veld? Moderne back is juist een van de moeilijkste posities.

Drama Kristensen: bang om te verdedigen en meer jupiler niveau. Zoveel waardeloze aankopen. Niveau word alleen slechter en slechter. Beginnend bij ten Hag wat een waardeloze trainer zonder enige ideeen

Schakelde laat in en zag alleen nog maar jong Ajax op het veld staan en kansen missen.

Mazraoui en Onana een goede wedstrijd gespeeld, Bande niet echt van gecharmeerd....

Het was voor Ajax de afsluiting van het seizoen 2017/18 en de laatste mogelijkheid om het voetbaljaar nog met een prijs af te sluiten. Prijs? Alsjeblieft zeg. Volgens mij is de schrijver van dit stukje de enige op deze aardbol die zo'n bokaal als een prijs ziet. Het seizoen was al klaar voor Ajax.

11 mei 2018 om 20:26

Haha ja precies. Dit is gewoon een verkapt oefenpotje. Meer niet. Die prijs stelt geen ene moer voor.

11 mei 2018 om 20:32

Eigenlijk meer een wedstrijd om te zien welke spelers mogelijk komend seizoen iets kunnen betekenen in de A selectie. Lijken me lastige keuzes.... Perr speelde goed, maar volgend jaar een basisklant in de A selectie of beter bij Zwolle stallen ofzo? Tja...

11 mei 2018 om 20:36

Hij kan ook beginnen als bankspeler. Laat hem maar uitvechten met die anderen daar achterin.

11 mei 2018 om 20:54

@andrenijmeijer Zelfs daar is dit totaal geen wedstrijd voor.

11 mei 2018 om 20:57

Kunnen wij vinden, maar Ten Hag is eigenwijze trainer hé

11 mei 2018 om 20:32

Hahaha wauw, ik wist ook echt niet wat ik las!! Het moet wel heel triest gesteld zijn, akkoord 4 jaar, wil je dit oprecht als een prijs zien.. Misschien was het wel een megafeest geworden in de stad vanavond bij winst😂

11 mei 2018 om 20:34

Haha dat zou wel mooi zijn toch? Maar goed, jullie hebben de E-divisie nog. Ik zou de eigenaren van de woonboten maar vast adviseren deze weg te halen

Om het even on topic te houden: ik snap niet waarom je nu na de competitie zo'n wedstrijd gaat spelen. Ja, je kan er ongetwijfeld wat knaken rapen, maar laat die jongens gewoon nog een weekje aftrainen in NL en dan op vakantie. Het seizoen is al lang en zwaar genoeg geweest.

11 mei 2018 om 20:37

Haha zolang ze geen 2e plaats gaan vieren, vind ik alles best 😉

11 mei 2018 om 20:52

Haha auw. Goeie comeback

11 mei 2018 om 21:14

Ik denk dat je de sponsor belangen onderschat. Ook al heb je miljoenen op de bank staan, een wedstrijdje in deze contreien levert veel geld op...

Geschrokken van Bande, die deed werkelijk alles fout. Kristensen was, weinig verassend, zeer matig. Helaas waren er meer die ondermaats speelde vandaag.

Einde van het seizoen in stijl zullen we maar zeggen.

Matusiwa lichtpuntje tussen de middelmaat. Al zegt deze wedstrijd natuurlijk niet alles, maar degenen die telkens tegenvallen kun je er zo uithalen. Bande voor het eerst in een wedstrijd bezig gezien. Een dikke acht miljoen was op geen moment zichtbaar in zijn acties, al geldt ook voor hem, het was “maar” een oefenwedstrijd. Maar om nu te zeggen dat hij een paar leuke acties in huis heeft, ik heb ze niet gezien. Mazraoui en Matusiwa lijken wel eerste selectie waardig. En over die Kristensen hoeven we het niet meer te hebben. Overmars voortaan alleen de verkopen laten doen. Mag blij zijn dat de eigen opgeleide spelers zo veel opbrengen, waardoor zijn missers vooral financieel worden gecompenseerd. Meneer ontvangt voor dat grote deel wanbeleid dus ieder seizoen/jaar een vette bonus. Wisselen graag....

12 mei 2018 om 02:25

Dezelfde Overmars heeft Sanchez gekocht...

12 mei 2018 om 02:35

Tja een kapotte klok staat ook twee keer per dag op de goede tijd, als je begrijpt wat ik bedoel.

Krisstensen drama eerste klas. Wie deze gast heeft gescout direct ontslaan. Geen greintje talent te bekennen. Erg luie indruk en weinig spelinzicht. Deze wedstrijd ook weer zichtbaar duidelijk. +- nu 7 wedstrijden van deze speler gezien 5.5 miljoen man man man. Hoe kan je afzwakken.

Ik snap wel dat Ten Hag niemand van jong Ajax wilde gebruiken dit seizoen. Wat een bedenkelijk bedroevend slecht niveau zeg... Daar gaan er niet veel het eerste van halen. Dan te bedenken dat dit de kampioen van de jupiler league is,hoe slecht is die wel niet. Ajax zal flink moeten investeren in nieuwe spelers als ze mee willen gaan doen volgend seizoen. Afwerken op doel trainen ze ook niet op denk...

Waarom trekken mensen conclusies uit deze wedstrijd?

* Oefenwedstrijd
* Met deze temperatuur
* Op dit veld
* Spelers die gewoon klaar zijn met dit seizoen.
* Geen blessures op willen lopen met het oog op de zomerstop en evt. WK (dolberg)
* Grotendeels met een B-elftal

11 mei 2018 om 21:18

Bedankt! Scheelt mij een hoop typewerk en jullie een lap tekst lezen.

Ongelooflijk, wat mankeert mensen in hemelsnaam om werkelijk aan de lopende band, dag in dag uit, alles tot op de enkels af te zagen? Zelfs uit zo'n veredelde uitlooptraining in de woestijn worden oordelen geveld en conclusies getrokken.

Leuk dat Bandé alweer wordt afgezeken, terwijl hij net 2 dagen ofzo bij de selectie zit en al met weinig zelfvertrouwen voetbalt omdat zijn vorige club is gedegradeerd. En dan is het ook nog slechts in een oefenwedstrijd aan het eind van een voor hem moeilijk seizoen. Way to go...

En de wedstrijd werd gespeeld in Abu Dhabi, niet in Dubai

11 mei 2018 om 23:42

Niemand vindt het erg dat hij iets van zijn veronderstelde klasse laat zien, gerelateerd aan het aankoopbedrag. Maar misschien hoeft dat niet, net zoals bij Kristensen. Je telt deze spelers gewoon als volwaardig mee in je selectie, en plotseling ontdek je aan het eind van het seizoen dat je met lege handen staat. Hoe zou dat nou kunnen?;-))

Wat was de gemiddelde leeftijd waar Ajax mee speelde? ik ben wel benieuwd!

Ik lees veel reacties dat het maar een oefenpot is, en dat het in de woestijn gespeeld wordt. Er lijken alleen maar excuses vanuit het Ajax kamp te komen, het begint echt tragisch te worden met de filosofie van Ajax. Je verliest van een simpel team omdat dat van te voren wordt gezegd, maar het is een heel degelijk team waar Ajax van verliest. Het ligt altijd aan andere teams.

11 mei 2018 om 21:00

Al ahli een simpel team? Wie dat zegt is echt niet goed snik. Dat is by far de beste afrikaanse club van de afgelopen 25 jaar. Dat is een echte topploeg uit egypte die in de eredivisie gewoon meedoet om de titel. Vergeet niet dat het voor hun ook een oefenwedstrijd is. Het doelpunt laat zien dat dit een echt goede ploeg is. Aanname en handelingssnelheid meteen na de aanname. Nee dit is echt een simpel ploegje hoor

Ze speelden wel tegen de kampioen van Egypte en dat zijn geen koekenbakkers uit Egypte komen wel altijd goede ploegen die ook de Afrikaanse CL gewonnen al speelde Ajax met de A ploeg hadden ze ook niet gewonnen

11 mei 2018 om 21:23

Nou dat betwijfel ik. Ik denk dat je met bijv. Ziyech, Tagliafico, Neres en Huntelaar wel had gewonnen.

11 mei 2018 om 21:37

Deze ploeg had in Nederland gewoon om de titel meegedaan hoor Salah is ook Egypte onderschat hun voetbal niet

11 mei 2018 om 21:38

Vergeet niet dat Al Hly ook met een b ploeg speelde. Azaro hun topscorer en Ajay en Saïd en nog wat internationals deden niet mee door blessures. Dit Al Ahly heet vorig jaar ook As Roma verslagen. Al met al wil ik duidelijk maken dat zei ook niet op volle oorlogssterkte speelde.

11 mei 2018 om 23:07

Die kunnen iets beter met de temperatuur omgaan. Ajax heeft een stel scandinaviers en nog een heleboel andere witte spelers die het met 23 graden al veels te warm vinden. Neres, Matisuwa, Onana en Mazraoui waren wel goed, geen toeval.

Kom op zeg, een oefenwedstrijd.. laatste kans op een prijs? Kluivert schroeft daarin nog even zijn marktwaarde op? Dit was een potje om des keizers baard..

Ach het is maar een oefenwedstrijd waar maken we ons druk om.
Volgend seizoen staat Ajax er weer 😉

Hoe bedoel je geen prijzen voor Ajax? Jupiler league vergeten?

Wel grappig dat sommige heel serieus omgaan met deze wedstrijd en weer eens lekker negatief zijn over Ajax. Het is gwn een oefenpot waar een paar nieuwelingen en talenten de kans krijgen. De rest heeft ook niet veel zin meer in zo'n wedstrijd, die willen ook gwn vakantie vieren en voorbereiden op volgend seizoen.

12 mei 2018 om 00:06

Een oefen potje wil ik als voetballer ook graag winnen hoor.....

Uit boosheid heb ik mijn clubcard &lidmaatschap opgezegd.mij zal je voorlopig niet meer in die klote aerna zien om te huilen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5358
3.Feyenoord4219
4.AZ4020
5.Vitesse336
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

52 fans
Middenvelder, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 22 5 0 0
2017/2018 Ajax 34 11 4 0
2016/2017 Ajax 19 0 1 0
2015/2016 Ajax 8 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Vaart over ‘de motor van Ajax’: ‘Hij heeft zich terug geknokt’

Hakim Ziyech is volgens Rafael van der Vaart de beste speler van Ajax en de Eredivisie. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler maakte afgelopen woensdag een goede indruk in de Champions League-wedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren