Jahanbakhsh bevestigt vertrekwens: ‘Een ongelooflijk goed seizoen gedraaid’

Donderdag, 10 mei 2018 om

Alireza Jahanbakhsh steekt zijn vertrekwens niet onder stoelen of banken. De topscorer van het afgelopen Eredivisie-seizoen wil niet te ver vooruitkijken, maar acht zichzelf wel rijp voor een stap hogerop. Zijn zaakwaarnemer bevestigde deze week al dat Napoli geïnteresseerd is en voegde eraan toe dat er 'heel veel belangstelling' is voor zijn cliënt.

"Ik kan nog niet zeggen dát ik sowieso een stap ga maken, maar ik wíl wel graag een stap maken", erkent Jahanbakhsh voor de camera van Voetbal Inside. "Ik heb een goed seizoen gedraaid en ben er echt klaar voor. Vorig jaar was het ook een goed seizoen voor mij, maar dit seizoen was ongelooflijk goed. Ik heb fantastische wedstrijden gespeeld."

Jahanbakhsh, die op de laatste speeldag een hattrick maakte tegen PEC Zwolle (6-0), was het afgelopen seizoen goed voor 21 doelpunten en 12 assists. Mede door zijn productiviteit eindigde AZ als derde in de Eredivisie en reikte de club tot de finale van de KNVB Beker. Zijn eigen seizoen noemt Jahanbakhsh 'ongelooflijk'.

"Voor mij is dit het mooiste wat er is. Ik wil m'n teamgenoten, de staf, de fans, m'n ouders en iedereen bedanken dat ze iedere wedstrijden achter me stonden. Ik kan het niet echt uitleggen, maar ik ben echt blij", aldus de Iraniër, die deze zomer naar het WK zal gaan. Zijn contract bij AZ loopt door tot de zomer van 2020.


Poll

Alireza Jahanbakhsh kan het best …


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door 993410)

Zie hem toch graag bij Feyenoord maar zal wel te duur zijn..miss een ruildeal, Bilal Vejinovic + paar mil??

10 mei 2018 om 13:20

Wat heb jij gedronken gisteren.....ruildeals zijn uit en al zeker niet als je een Bilal erin opnoemt

10 mei 2018 om 13:21

Denk niet dat AZ zit te wachten op die spelers. Als Ajax en Psv de CL halen dan hebben die meer kans denk ik. Maar ik verwacht dat hij liever naar het buitenland gaat als hij een goeie aanbieding krijgt.

10 mei 2018 om 13:28

Er staat dat hij een stap wil maken, daarmee bedoelt hij niet een stap achterwaarts of opzij.

10 mei 2018 om 14:07

Achterwaarts nog wel, net zoals jullie beste speler van vorig seizoen Haps zeker niet naar Feyenoord zou willen overstappen..

10 mei 2018 om 14:13

Feyenoord is geen stap achteruit, maar Haps was nu ook weer niet onze beste speler.

10 mei 2018 om 14:14

Toen was Feyenoord net kampioen geworden. Haps wou CL voetbal spelen met Feyenoord. Nu zal een speler van AZ niet zo snel naar Feyenoord gaan, omdat de 2 teams sportief gezien ongeveer hetzelfde zijn.

10 mei 2018 om 15:51

Sportief ongeveer hetzelfde, mwah. Feyenoord wint de onderlinge duels met AZ met gemak en weet wèl prijzen te winnen. Dat ze nu een seizoen boven Feyenoord zijn geëindigd....tsjah Bovendien blijft Feyenoord in alles groter. Tis maar wat je een stap zijwaarts noemt, maar dat geen enkele club uit de traditionele top 3 hem gaat halen, staat vast. Heb hem sowieso niet gezien in de topwedstrijden, net als heel AZ. Doe mij Berghuis maar.

10 mei 2018 om 18:51

Dan heb je niet gekeken, want Ali speelde in de 2-3 tegen Psv wel een hele belangrijke rol, maar helaas heeft de verdediging dat toen nog weten te verknallen.

Ali beste jongen. Wat hebben we vooral dit seizoen van je genoten in het stadion. Uiteraard ga je straks een mooie buitenlandse transfer maken, want er is geen top 3 club die jou kan betalen. Uiteraard gaat er hier een Vincent Jansen achtig bedrag bijgeschreven worden op de bankrekening van Az, mede mogelijk gemaakt door de "nieuwe" bizarre markt en je nog 2 jarige contractduur gekoppeld aan jou aantal goals als buitenspeler en assists. Hoop dat je ook gaat schitteren op het WK zodat je met een mooi gevoel bij je nieuwe club aan de slag kan gaan. Mede door de productiviteit van Wout Weghorst heeft AZ dit seizoen de bekerfinale bereikt overigens.

10 mei 2018 om 13:33

Ja, na het Vincent Jansen debacle zal elke andere buitenlandse club zich we twee keer achter de oren krabben zo'n som uit te gaan geven. In Duitsland zal hij best terecht kunnen in de middenmoot, waarschijnlijk beter als Ziyech via twee jaar Ajax naar een grotere buitenlandse club. Want eerlijk is eerlijk zelfs vanuit de NL top is de Europese subtop een grote stap geworden, laat staan vanuit een club als AZ, met alle respect

10 mei 2018 om 13:46

Natuurlijk is dit grote onzin omdat als het zo werkt, bijvoorbeeld Ajax ook geen cent meer krijgt na het "Klaassen fiasco" en Psv er ook slecht op staat na Depay-ManU. Die jongens zijn gewoon allemaal bij de verkeerde club gekomen. Jansen functioneert weer prima bij Gener na zijn blessure van ruim een half jaar en ook Depay bloeit weer bij de juiste club. Ook Klaassen zal bij een goede club weer stralen. Maar begrijp mij niet verkeerd hoor, ik als supporter wil graag dat hij blijft, want 30 miljoen of 2 euro....ik zie er helemaal niets van.

10 mei 2018 om 15:33

Alleen kan ajax daar een eriksen, sanchez, verthongen, suarez tegenover zetten die allemaal wel presteren nadat ze bij ajax vertrokken zijn. Daar letten clubs wel oo.

10 mei 2018 om 17:51

Oh en vergeet niet de reeks Pienaar, vd Vaart, Sneijder, Ibra, Maxwell, enz.
De laatste speler die bij AZ vertrok en het redelijk gedaan heeft was die Zweed die naar Cska Moskou ging, Wernbloom

10 mei 2018 om 19:25

Wesley Hoedt. Prima gedaan bij Lazio en nu basisspeler bij Southampton. Dus die doet het ook wel redelijk.

10 mei 2018 om 19:36

Wat zou zijn transferwaarde zijn? 15-20 mln? Van de top 3 denk ik dat Ajax dat als enige wel kan betalen... PSV wellicht als Chucky voor goed geld vertrekt. Of deze clubs dat willen is iets anders, maar geld is r vlgs mij wel...

10 mei 2018 om 19:38

Az kan makkelijk 25a30 miljoen voor hem vangen. als zulke bedragen voor neres worden geboden waarom niet voor ali. ok neres is in potentie beter maar ali staat er direct.

10 mei 2018 om 20:56

Ik weet niet precies hoeveel er op de bankrekening staat bij Marc Nettomars, maar volgens mij zal Jahanbaksh wel haalbaar zijn. Het is dan meer de vraag hoeveel Ajax interesse heeft en hoe ver ze willen gaan, en ik denk niet dat ze ver genoeg willen gaan vergeleken met buitenlandse clubs.

Begrijpelijk, heeft inderdaad veel goede wedstrijden gespeeld. Denk dat Napoli wel echt een stapje of drie te hoog is voor hem, maar voor de Nederlandse top zal hij niet echt haalbaar meer zijn.

Een van de weinige eredivisiespelers die direct een toevoeging zou zijn bij de top 3 clubs. Helaas ook een speler die waarschijnlijk niet meer te betalen is door die clubs.

10 mei 2018 om 14:55

Ach man, houd toch op. Neres, Lozano en Berghuis zijn veel beter dan deze jongen die ontzettend beperkt is in de kleine ruimte. Leuk voor AZ, maar absoluut geen toegevoegde waarde voor Ajax of PSV, laat staan voor de Europese subtop.

10 mei 2018 om 16:05

Refereer je nou aan de zinsnede waarin ik zeg dat hij beter is dan Neres, Lozano en Berghuis? Want ik zie het niet staan. Alhoewel, Jahanbakhsh is qua goals en assists superieur aan bovengenoemde spelers, en dat bij een kleinere club. Knap dat je nu al kan oordelen dat hij niets toevoegt aan de top 3.

10 mei 2018 om 17:28

Ik reageer op de opmerking dat hij een directe toevoeging zou zijn voor de top 3 clubs. Daar ben ik het niet mee eens. Hij heeft qua statistieken inderdaad een goed jaar gedraaid, maargoed Bas Dost heeft er ook wel eens 30 ingeschoten en die kan er ook geen kloot van. Ik denk op basis van zijn spel gewoon niet dat de top 3 veel interesse in hem heeft, heel misschien Feyenoord. We zullen zien.

10 mei 2018 om 17:30

Wat een kansloze opmerking. Impulsief, niet relevant, niets toevoegend.

Wij in Alkmaar genieten, lopen niet te blazen. Hahahahaha..... Fans genieten, spelers genieten. Geen gejengel, geen hulp van scheidsrechters, op eigen kracht een resultaat neerzetten. Wat moet ik om jou lachen................

10 mei 2018 om 20:53

Je hebt het over samenhangende verhalen maar niet over argumentatie? Jij zegt alleen dat Neres, Lozano en Berghuis beter zijn en dat hij in de kleine ruimtes beperkt is.daarnaast noem je zijn doelpunten op en gebruik je het argument : '' hij scoort veel maar Dost scoort ook veel en hij kan er geen klote van ''. Dit laat zien dat jij ook geen klote van voetbal snapt. Het is zo simpel dat een kind op de basisschool het ook snapt. Een speler die veel scoort is ontzettend belangrijk omdat het uiteindelijk draait om scoren in het voetbal. Zonder doelpunten win je niet, en eigenlijk is het idioot dat ik dit nog moet zeggen.

Jahanbakhsh is veel belangrijker voor zijn team geweest dan Lozano, Neres en Berghuis. Neres is van een veel lager niveau dan Jahanbakhsh in elk opzicht naast techniek.

Geef mij maar een Jahanbakhsh die scoort en belangrijk is voor zijn team dan een trukendoos als Neres, of een Eredivisie versie van Arjen Robben die heel wisselvallig is. Geen enkele buitenspeler van PSV of Ajax is van het niveau Jahanbakhsh naast Lozano.

Ben benieuwd, als hij dezelfde stap maakt als Vincent Jansen, of hij het gaat redden. Bij AZ, vooral tegen de clubs buiten de top 3, heeft hij mooie dingen laten zien, maar in de top wedstrijden was hij veel minder goed. Het is vergelijkbaar met Vincent Jansen. De stap blijkt vaak dan toch te groot te zijn, waardoor zij in de blessures gaan lopen of op de bank terrecht komen. Zou zonde zijn van zijn potentie, dus denk dat een stap naar de top 3 toch verstandiger zou zijn. Denk dat de druk die een topclub met zich meebrengt behoorlijk word onderschat. De media, concurrentie, supporters, bestuur etc. kunnen het behoorlijk lastig maken.

10 mei 2018 om 17:46

Stop eens met de snor napraten.. Ik begrijp je punt, maar het is altijd een gok om naar het buitenland te gaan. Spelers als Dembelé, Dost, Honda, De Roon en nog een zooi spelers die niet in de Nederlandsetop hebben gespeeld hebben het ook gererd. Net zoals veel spelers van een topclub in Nederland het in het buitenland ook niet hebben gered. Kans bestaat ook dat de stap naar een Nederlandse topclub de verkeerde stap is en dat je juist daardoor in de vergetelheid raakt. De beste jongen zou zeker een toevoeginn zijn voor elke topclub in Nederland en ik denk dat veel fans deze speler dan ook in hun clubshirtje willen zien spelen. MAAR: prijskaartje dat Alireza heeft is gewoon te hoog voor de Nederlandse clubs en dus gaat het een transfer naar het buiteland worden. Dat hij dit jaar niet goed gepresteerd heeft in topwedstrijden, zoals de meeste AZ spelers, neemt niet weg dat hij in zijn Europese campagne van het jaar ervoor wel weer heeft gepresteerd. Wat ik wil zeggen is dat je geen garantie hebt dat je straks naar de subtop kan gaan via de topclubs in Nederland. Een garantie die hij wel heeft is dat hij altijd kan terugvallen op de Nederlandse competitie mocht hij het niet halen. Talent heeft hij zat, zijn vraagprijs zou wel hoog zijn en we gaan wel zien wat er uit de onderhandelingen gaan komen.

Overmars wakker worden! Kluivert verkopen, alireza halen

10 mei 2018 om 15:29

Denk niet dat Ajax 25M neertelt. AZ heeft al 19m van de winter afgeslagen van Napoli. Sindsdien alleen maar meer gaan scoren.

10 mei 2018 om 18:32

jan

Denk dat Ajax geen interesse heeft, past totaal niet. Je ziet duidelijk dat hij ruimte nodig heeft en dat is niet erg, maar dan gaat het bij Ajax niet werken. Wellicht iets voor een team dat wat meer op de counter speelt en niet super dominant is. Bij AZ is die ruimte er geweest maar bij Ajax zou die die niet hebben. Wellicht een team als Schalke/gladbach?

10 mei 2018 om 19:06

Ik ben het met je eens hoor, dat Alireza niet echt past in het voetbal van Ajax, maar dat is niet iets waar Ajax over het algemeen mee bezig lijkt te zijn, als het gaat om scouting.

Er is al zo vaak een speler die het bij een andere club goed of uitstekend deed, gehaald door Ajax, terwijl die helemaal niet in het spel paste, dat het er op lijkt dat ze daar niet op letten.

Laatste uitstekende voorbeeld daarvan van AZ was Gudelj. Die had Ajax nooit moeten halen.

10 mei 2018 om 19:08

@ajaxf1, net alsof AZ op de counter speelt. Wat een onzin.

10 mei 2018 om 19:08

Hij kan voorzetten geven zonder te passeren, een bijzondere kwaliteit. En ruimte nodig? Veelal stuurde jahanbaksh juist svensson, til, Idrissi of weghorst diep. Maar is te duur voor Nederlandse clubs

10 mei 2018 om 19:27

Az95

AZ speelt minder dominant dan Ajax, tegenstanders graven zich minder in. Er is dus meer ruimte voor hem om zijn ding te doen. Zeg nergens dat AZ op de counter speelt alleen dat het bij AZ makkelijker is.

10 mei 2018 om 19:30

Jan

Wat denk je dat hij oplevert dan? Denk toch niet meer dan 15 miljoen? Janssen was jonger en een spits. Zelfs al gaat die naar Napoli dan zullen die niet zo veel betalen als voor Janssen.

10 mei 2018 om 22:26

Weet niet of je alleen nog dvd kijkt maar mensen blijven een beetje hangen bij die gedachte dat Ajax een vreselijk dominante ploeg is waar tegenstanders er heel af en toe uit kunnen glippen... Ik denk dat menig Ajacied het met me eens moet zijn dat een speler als hem genoeg ruimte krijgt om te presteren. Kluivert krijgt toch ook de ruimte om te versnellen in de diepte...heeft alleen veel minder rendement. Daarnaast heeft deze jongen ook nog een behoorlijke goede pass en voorzet in huis.

11 mei 2018 om 07:32

Fcknudde Heb alle wedstrijden van dit seizoen gezien en vrijwel elk team groef zich in. Alireza is gewoon minder dan Neres in de kleine ruimte en ook dan Kluivert. Dat zou gewoon geen gelukkig huwelijk worden. Misschien Everton met Brands, al denk ik dat Duitsland de beste optie is.

Jammer dat Ajax bereidt is 7 miljoen te betalen voor Labyad. Als ze één voetballer van de Eredivisie moeten kopen is hij het wel.

10 mei 2018 om 21:09

Alleen kost jahanbaksh het 3-4 voudige

10 mei 2018 om 22:51

Heeft er al een club buiten napoli interresse getoond?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.AZ225
7.Vitesse225
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

48 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 10 december
Na een halfjaar moet Everton mogelijk alweer afscheid nemen van Richarlison. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren