Verhaal over Ricksen overtrokken: ‘Hij is afgeschreven, terwijl dit niet zo is'

Dinsdag, 8 mei 2018 om

Fernando Ricksen is er niet zo erg aan toe als dat de berichtgeving dinsdagochtend deed vermoeden. De Telegraaf citeerde vriend en biograaf Vincent de Vries: "Hij kan niet meer praten, niet meer whatsappen en hij staart op zijn balkon in Valencia voor zich uit. De enige communicatie die nog met hem plaatsvindt, gaat via zijn knipperende ogen." De Vries laat dinsdagmiddag aan het Algemeen Dagblad weten dat de ALS-patiënt nog relatief kwiek is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door az_haarlem)

Dat snap ik dan niet. Hij laat eerst zelf aan de telegraaf weten dat hij alleen nog met zijn ogen kan knipperen, om vervolgens in het AD datzelfde verhaal weer af te zwakken?
Is hij dan verkeerd geciteerd of weet hij eigenlijk niet zo goed waar hij het over heeft?

8 mei 2018 om 14:36

Leg eens uit hoe de telegraaf iemand citeert die alleen maar met zijn ogen kan knipperen? Ik ben benieuwd!

8 mei 2018 om 15:48

De Telegraaf “citeerde” De Vries..

9 mei 2018 om 08:54

@Gohf, als je nou bijdehand gaat doen, zorg dan dat je weet waar het over gaat. Nu kom je behoorlijk dom over. De Telegraaf citeerde namelijk de Vries, niet Ricksen.

Kortom de Telegraaf is weer bezig met sensatiejournalistiek en draait gegevens naar haar hand (verbuigt waarheden)? Erg kwalijk als dit het geval is natuurlijk, maar ja, ik lees al tijden die troep niet meer.

Dus het vorige artikel kan de prullenbak in? Hé? Wat is het nou? Waarom zou je als media zijnde zo'n artikel uit verband trekken en het neerzetten alsof zijn einde nabij is. Wat een schande. Hopen dat het goed gaat en hij nog in staat is om wedstrijden te bezoeken, ALS is echt een vreselijke ziekte..

Verschrikkelijk als de Telegraaf deze onwaarheid echt de wereld in heeft geslingerd. Je gaat toch niet je portemonnee vullen met het verdriet van een hele voetbalnatie? Knullig en ongepast.

Voor mijn werk moet ik ook regelmatig interviews geven voor lokale bladen maar tegenwoordig neem ik ook het hele interview op. Ik ben nog geen enkele journalist tegengekomen die niet zijn eigen draai aan een verhaal geeft en het allemaal wat spannender maakt dan het is.

Het ergste is dat ze ook altijd weigeren om het aan te passen en jou als boosdoener aanwijzen, tot je ze er aan herinnert dat er afgesproken wat het interview ook op te nemen.

Het zijn natuurlijk mijn eigen ervaringen maar ik verwacht dat hier ook een journalist al dan niet bewust zaken verkeerd heeft verwerkt. Gelukkig gaat het dus een stuk beter met Ricksen dan verwacht, ik hoop dat hij zijn voornemens waar kan maken om de wedstrijden tegen de topclubs te bezoeken!

Het kan natuurlijk prima allebei waar zijn. Dat hij alleen nog in staat is met zijn ogen te knipperen, betekent niet dat hij niets meer kan. Kijk naar een andere ALS-patient, als Stephen Hawking die meer dan 20 jaar enkel nog maar met zijn ogen kon knipperen, maar de meest bijzondere inzichten (en humor) ten toon wist te spreiden.

Wil om te leven is een onvoorstelbare kracht en ik hoop dat Fernando aller eruit haalt wat er nog in zit.

Laat onverlet dat het een afschuwelijke ziekte is.

8 mei 2018 om 16:53

Mijn zwager heeft het en die kolere ziekte is onomkeerbaar waar geen medicijnen voor bestaan.

8 mei 2018 om 17:12

Mijn tante is er aan overleden (inmiddels al weer 10 jaar geleden), absoluut een vreselijke ziekte. En ook Ricksen zal uiteindelijk sterven (en waarschijnlijk zal hij het niet zo lang volhouden als Hawking, dat was een uitzondering), maar de manier waarop hij nu nog steeds in het leven staat (althans, datgene wat we via de media vernemen) is positief.

8 mei 2018 om 18:07

Je hoeft er niet aan te sterven, zelfs als de longspieren zijn aangetast kan je geïntubeerd en dus beademd worden. Dat "knipperen" met de ogen in het artikel is (heel toevallig??) vaak het laatste wat een ALS patiënt nog kan, men noemt dat het zogeheten lockdown syndroom.
Een zeer wrede ziekte, zeker als je in beschouwing neemt dat de hartspier de enige is die de dans ontspringt en maar door blijft pompen.
Veel patiënten -zoals mijn broer- kiezen vanwege het ondraaglijke en uitzichtloze karakter van hun bestaan voor euthanasie; in veel vd gevallen is dat een verlossing.

8 mei 2018 om 21:25

Ik vraag me dan altijd af wat is exact de reden dat mensen vertellen dat hun familieleden zijn overleden op een voetbalforum. Ik snap dat het erg is, maar het heeft er tog niks mee te maken.

8 mei 2018 om 22:34

Omdat het ook voor hen lekker is om er over te schrijven!! Als je het vervelend vind zegt het veel over jou en ga je in ieder geval hier niks over posten!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.VVV-Venlo5-13
16.FC Emmen3-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. JanssenVerdediger60
L. RotaVerdediger60
A. KoşelevKeeper60
Z. FlemmingMiddenvelder62
E. HanssonMiddenvelder61
M. SeuntjensMiddenvelder61
G. CoxVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

Nederland
14 fans
Verdediger, 44 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren