Eto’o ziet opvolger van Messi: ‘Ik zou graag een keer met hem willen praten’

Dinsdag, 8 mei 2018 om

Lionel Messi viert volgend jaar zijn 31e verjaardag en zal waarschijnlijk nog een jaar of vijf meekunnen op het hoogste niveau. Voormalig ploeggenoot Samuel Eto’o denkt echter dat de opvolger van Messi al weleens klaar zou kunnen staan. De spits van Konyaspor ziet in Kylian Mbappé iemand die in zijn voetsporen zou kunnen treden.

“Hij is de volgende Messi als hij om weet te gaan met zijn status en doorheeft wat er allemaal om hem heen gebeurt”, begint de 37-jarige aanvaller in gesprek met France Football. “Er spelen zoveel factoren mee in een grote carrière die niets te maken hebben met voetballende kwaliteiten, zeker als we het over buitengewone spelers hebben. Ik zou graag een keer met hem in gesprek willen.”

“Kylian kan in ieder geval inspiratie putten uit Messi’s bovenmenselijke mentale kracht. Ik zag hem opgroeien bij Barcelona en hij blijft wedstrijden makkelijk maken door elke seconde iets te creëren. Hij is uniek, maar hij is altijd dat jochie gebleven dat ik in 2004 ontdekte, respectvol en discreet. Anderen zouden gek zijn geworden als ze uitgegroeid waren tot een wereldster”, sluit Eto’o af.

De negentienjarige Mbappé beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak bij AS Monaco en maakte afgelopen zomer de overstap naar Paris Saint-Germain, dat hem in eerste instantie huurt en in de aankomende transferperiode voor 160 miljoen euro definitief in moet lijven. In zijn eerste seizoen in het Parc des Princes kwam de aanvaller tot 21 doelpunten en 16 assists.


Poll

Denk jij dat Kylian Mbappé net zo goed zal worden als Lionel Messi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door naku)

Waarom altijd spelers met elkaar vergelijken? Iedereen heeft zijn eigen manier van spelen en zijn eigen kwaliteiten.

Ik vind dit een enorm scheve vergelijking. Dat Mbappã© een topper is, daar ben ik het mee eens. Maar dat hij met Messi vergeleken wordt, vind ik onzin. Het zijn zo'n enorm verschillende type voetballers. Dan kun je hem i.m.o. beter vergelijken met Cr7.

8 mei 2018 om 12:35

Ook niet. Als je hem vergelijkt dan is er maar 1 voorbeeld; Henry. Die twee bezitten exact de zelfde skilz. Mbappe zijn grootste krachten zijn; snelheid en klinisch. Monsterlijke spits/vleugel mits hij het waarmaakt.

8 mei 2018 om 19:14

Ook niet waar. De Franse pers vergelijkt ze, maar qua speelstijl verschillen Henry en Mbappe elkaar erg veel. Mbappe is gewoon Mbappe net als Henry gewoon Henry was.

Had gewoon naar Real moeten gaan, maar koos voor de grote zak geld bij Psg.

8 mei 2018 om 12:37

Kan me inbeelden dat je daar als Barca-fan niet rouwig om bent?

8 mei 2018 om 12:41

In zekere zin niet, aan de andere kant; ik kijk alleen naar Nederlands en Spaans voetbal, en pak soms een Engelse wedstrijd mee. Dus hoe meer kwaliteit in Spanje, hoe mooier voor mij om te kijken. Ik kijk geen enkele Franse wedstrijd en ben dat voorlopig ook niet van plan te gaan doen. Dus ik krijg niks mee van al die mooie toppers bij Psg. En daar baal ik toch wel een beetje van.

8 mei 2018 om 13:48

Als je er van baalt kun je er toch gewoon naar gaan kijken? Wat een drogreden. Het is een genot om deze jongen aan het werk te zien.

8 mei 2018 om 15:01

Het is allemaal zo eenzijdig dat het gewoon niet interessant is. Heb ik ook met de Duitse competitie.

9 mei 2018 om 12:32

Wat een onzin, ik kijk wedstrijden niet voor 1 speler specifiek. En daar is alles mee gezegd.

8 mei 2018 om 12:42

Bij Real had hij zeker een mager salaris gehad...het kan toch gewoon zijn dat hij als Fransman liever bij PSG speelt dan bij Real?

8 mei 2018 om 12:51

Naja volgens mij was het overal te lezen dat Real 8 mil bood en PSG 17.5. Je gelooft zelf toch niet dat je als speler liever voor PSG dan voor Real kiest? Dat geloof ik niet. Ik kan me wel voorstellen dat ie denkt, naja, liever Real, maar als PSG zoveel geld biedt en ik daar samen met Neymar kan speler dan is PSG een leuk alternatief. Maar eerste keus absoluut niet.

8 mei 2018 om 12:55

Hahaha dan weet je niet dat hij nij real even hoog salaris als ramos wou

8 mei 2018 om 16:17

Niet mager, maar nog niet eens de helft van wat PSG bood. Hij vroeg aan Madrid om een soortgelijk bod te doen omdat hij liever naar Spanje wou maar dat wilde de club (helaas) niet.

8 mei 2018 om 13:37

Je weet toch wel dat Mbappe in Parijs geboren is en altijd al fan is geweest van PSG? Alsof Real een club is dat weinig uitbetaald aan spelers...

8 mei 2018 om 13:41

Naku heeft gewoon gelijk. Mbappe had vroeger posters van ronaldo en real in zijn kamer. Enige reden waarom ie niet speelt bij Real is om het feit dat zij hem geen 17.5 mil willen geven. Ik zie mbappe sws wel bij real eindigen

8 mei 2018 om 14:22

De reden is niet alleen geld. Zijn vader wou heel graag dat ie naar Paris ging omdat ie daar een vaste basisplaats zou krijgen en zich rustig verder kon ontwikkelen. Daarbij komt ook kijken dat Mbappe in de buurt van Parijs is geboren.

Er bestaat een kans dat we in ons hele leven niemand maar zien met de expliciete kwaliteiten die Leo bezit, die unieke dribbel, balvastheid, passnauwkeurigheid en vermogen om af te ronden met links en rechts, ongekend! Het zou wel heel toevallig zijn als 'de nieuwe Messi' gelijk op zpu staan na diens pensioen. Hoeft ook helemaal niet, van Mbappé kunnen we ook genieten als hij net iets minder goed dan Messi was.

8 mei 2018 om 14:44

Precies. Er is ook nooit een nieuwe Cruijff gekomen, of een nieuwe Pele, of een nieuwe Maradona, of een nieuwe Van Basten, of een nieuwe Platini, etc etc. Ook in andere sporten niet. Alle echte toppers zijn juist "de eerste" in hun soort.

8 mei 2018 om 19:18

Precies dit inderdaad! Een keer in de zoveel jaar komt er een exceptionele speler om de hoek kijken waarvan je direct al ziet dat hij iets speciaals heeft en de beste gaat worden. Toevallig hebben we er nu twee rondlopen, maar dat is best uniek.

Ik moet ook eerlijk zeggen dat ondanks het feit dat spelers als Neymar of Mbappe best 3 keer op rij de Ballon d'or zouden kunnen winnen als Messi en Ronaldo niet meer op niveau zijn, het toch spelers zijn die ik op de 1 of andere manier niet spelers vind waarover over 50 jaar nog word gepraat , in tegenstelling tot Messi en Ronaldo.

Mbappé gaat het voetbal de komende 10 jaar domineren. Deze jongen is zo getalenteerd. Na Messi en Ronaldo is het Mbappé die Ballon D’ors gaat opeisen. Hoop dat Real Madrid hem deze zomer koopt. Voerhoede met Ronaldo en Mbappé lijkt me geweldig!

8 mei 2018 om 12:40

Dat is maar de vraag he. Veel factoren kunnen roet in het eten gooien, levensstijl, blessures etc. En bovendien denk je zeker dat er weer een speler komt die even 4-5 Balon d'ors gaat winnen? Moet ik je er aan herinneren dat voor Messi en Ronaldo alleen Platini, Cruyff en Van Basten hem 3 keer wonnen? We denken zeker dat er elke 5-10 jaar een nieuwe Messi en Ronaldo opstaat. Hou op, we zijn ontzettend verwend in deze tijd. Na Messi en Ronaldo zal het voetbal weer normaal worden. Het zou mij heel erg verbazen als Mbappe voetbal zomaar even 10 jaar lang zal domineren zoals Ronaldo en Messi dat deden.

8 mei 2018 om 12:43

Het is ook inderdaad afwachten. Maar we kunnen niet ontkennen dat deze jongen ontzettend getalenteerd is. Mocht Mbappé echt voor het voetbal gaan leven en blessurevrij vblijven, zie ik hem wel het voetbal domineren. Misschien niet zo als Messi en Ronaldo maar ik zie hem wel zeker 2 Ballon D'ors winnen in zijn carrière.

8 mei 2018 om 12:49

Dan moet ie wel uit die Franse competitie vertrekken zodra z'n contract afloopt...

8 mei 2018 om 13:06

Idd. Ik hoop dat Real Madrid hem komende zomer koopt!

8 mei 2018 om 14:24

Paris koopt hem aankomende zomer omdat ze dat verplicht zijn. Mbappe blijft dus lekker in de Franse competitie. En mocht Real hem willen dan zullen ze wel meer dan 200 miljoen mogen neerleggen want het lijkt me niet dat Paris verlies wil maken mochten ze hem ooit verkopen.

Op basis van wat zou Messi nog 5 jaar, tot zijn36e, door kunnen in de top als Iniesta op z’n 33e al moet afzakken naar een beduidend lager niveau?

8 mei 2018 om 16:58

Omdat Messi natuurlijk een betere voetballer is met alle respect naar het fenomeen Iniesta toe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

86 fans
Aanvaller, 38 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 november
Clubs die Zlatan Ibrahimovic willen vastleggen, moeten voldoen aan stevige salariseisen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren