‘Als Justin overtuigd is van zijn kwaliteiten om elders te slagen, waarom niet?’

Dinsdag, 8 mei 2018 om

Ricardo Kishna verliet Ajax in 2015 op twintigjarige leeftijd voor het Italiaanse Lazio. Zijn dienstverband in Rome is voorlopig nog niet al te succesvol gebleken, mede door blessureleed. Desondanks geeft de 23-jarige aanvaller, dit seizoen verhuurd aan ADO Den Haag, Justin Kluivert geen ongelijk als hij nu al voor een buitenlands avontuur kiest.

“Ik ging naar een prachtig voetballand, naar een mooie club. De eerste twintig wedstrijden speelde ik. Toen raak­te ik geblesseerd. Vooral dát was mijn pech, niet zozeer mijn keuze. En over Justin: als hij overtuigd is van zijn kwaliteiten om elders te slagen, waarom niet?”, zegt Kishna in gesprek met het Algemeen Dagblad. Er zijn meer voorbeelden van spelers die op jonge leeftijd naar het buitenland vertrokken, maar daar niet wisten te slagen.

“Maar dan kan ik ook Nathan Aké, Karim Rekik en Jeffrey Bruma noemen. Dan zou het alleen maar moeilijker zijn om te slagen. Maar kijk nu naar Aké. Dit seizoen in de ­Premier League uitgeroepen tot speler van het jaar bij Bournemouth”, countert de aanvaller. Ook Art Langeler, de nieuwe directeur voetbalontwikkeling van de KNVB en voormalig hoofd jeugdopleidingen van PSV en bondscoach van Jong Oranje, begrijpt wel dat spelers op jonge leeftijd zwichten voor een aanbieding uit het buitenland.

“Nee zeggen tegen een contract waarmee je financieel compleet onafhankelijk wordt, is moeilijk”, zegt Langeler. Hij stelt dat Europese topclubs altijd een ‘mooi verhaal’ klaar hebben. “Als je tekent, pas je altijd in de plannen van de trainer. Maar de praktijk is een stuk weerbarstiger. Ik raad talenten de Memphis-route aan. Hij groeide uit tot de ­beste speler van de Eredivisie, vertrok met een prijs en dat leverde ­de club PSV nog een mooi transferbedrag op ook.”


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert volgend seizoen nog bij Ajax speelt?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door conti)

Tja een bournemouth is toch heel wat anders dan een Man Utd...

8 mei 2018 om 08:46

Klopt maar verdiend daar wel veeeeel meer dan hier bij Ajax en je speelt tegen de beste Vd wereld

8 mei 2018 om 08:54

Alsof hij daar veel zou spelen..

8 mei 2018 om 08:57

Gaat t niet om !

8 mei 2018 om 09:07

Denk toch eens logisch na, alsof Kluivert ook maar een kans krijgt in de grootmacht van United.. Misschien een inval beurtje in de beker, voor de rest is het veel banken en of plaats nemen op de tribune. Leuk dat je kan mee trainen met grote spelers maar dat mocht Odengaard ook bij Real Madrid en die speelt nu ook bij Heerenveen waar die zich niet eens wekelijks kan onderscheiden.

Justin is in verre nog niet klaar voor een topclub als Man United. Sterker nog, hij is niet eens klaar in een competitie waar het niveau met het jaar meer terug loopt.

Ik hoop nog steeds dat ze water bij de wijn doen en hij een nieuw contract ondertekend, het zou dan ook zonde zijn als hij zo vroeg Ajax zou verlaten. Blijven de eisen hetzelfde, dan moet Ajax zijn rug rechten en hem deze zomer verkopen.

8 mei 2018 om 09:20

Waarom als hij geen kans maakt elders willen jullie hem bij Ajax houden ?? Laat lekker gaan als.jullie een goede linksbuiten hadden gehad had hij niet eens gespeeld

8 mei 2018 om 09:33

Onzin Richard, Kluivert is voor Ajax een prima buitenspeler. Zeker als hij in zijn eigen tempo constanter kan worden en daar in Amsterdam alle tijd voor krijgt.

Bij clubs als United verwachten ze dat je er meteen staat, dat is Justin gewoon weg nog niet.

8 mei 2018 om 09:53

Jij zegt een prima buitenspeler terwijl de rest van de aanhang zegt dat hij er niks van bakt , beetje tegenstrijdig allemaal , maar snap wel wat je bedoeld !

8 mei 2018 om 11:08

Wat? Niemand zegt dat Kluivert er niks van bakt Richard, althans dat zullen er nooit veel zijn. Kluivert is een prima talent voor bij ons in de ploeg maar voor een club als United komt hij nog zwaar tekort. Komop man, Rashford zit daar de helft van de tijd zelfs op de bank.. Ik vind het doodzonde dat 1 van de grootste talenten uit eigen opleiding die nu bij het eerste zit weer gaat vertrekken maar Justin heeft het er zelf naar gemaakt. Hij toont 0,0 respect naar de club die zijn opleiding verzorgde en hem op 18-jarige leeftijd al een basisplaats bood in de top van de Eredivisie. Wat krijg je er voor terug, een werkelijke idiote salariseis en nog gekkere eis van 20% voor die bloedzuiger van een Raiola bij een latere transfer. Ga gauw een eind fietsen, dit kan je toch gewoon niet maken?! Als je heel de Eredivisie op z'n kop zou zetten met 20 goals en 20 assists, oke dan viel er misschien nog wat van te zeggen, maar nu? Nee..

8 mei 2018 om 09:14

Wat een gelul allemaal.....alsof de beste spelers van Europa allemaal van de Ajaxschool afkomen. Nou.....werkelijk geeneen. Als ie nou weggaat komt er niks van deze jongen terecht? Eriksen is volgens mij de laatste. En dan nog zoiets....eerst maar eens een kampioenschap halen met je eigen club...? Dus dan is Kluivertje afhankelijk van de resultaten van de direkte concurrent, of ie wel of niet mag gaan. Dus als PSV weer met hetzelfde sprankelende voetbal kampioen wordt volgend jaar, moet ie nog een jaar wachten? .....voetballers willen voor prijzen voetballen, op het hoogste niveau. Dan ben je 19 en komt er een of twee Europese topploegen die jouw graag willen inlijven, waarbij je jezelf financieel onafhankelijk kan voetballen.welke arrogante Ajacied heeft besloten dat dat niet mag, want ze moeten nog maar bijtekenen en verder ontwikkelen bij hun club en meevechten in de voorrondes van de CL om te kijken of ze Europoees op het hoogste niveau mee mogen doen. De laatste die dat deed was Klaasssen....ik zit liever op de bank bij MU dan bij Everton

8 mei 2018 om 09:15

Bournemouth is PL, Kluviert gaat een verhuur programma in, dat is Belgie, Nederland, tweede divisie Duitsland of Engeland of Serie B.

8 mei 2018 om 09:35

@ speedyAFC om vervolgens wel verhuurt te worden aan een PL club. Daar word hij een sensatie en speelt het jaar daarop in de basis van zijn top club. Of is dit een onmogelijk scenario?

8 mei 2018 om 10:01

Ja dat is een onmogelijk scenario als je naar zijn prestaties kijkt. Neres, Jahambakhsh, Bergwijn en Lozano hadden ongeveer dubbel zoveel goals/assists dan Kluivert.

Er is echt geen enkele maar dan ook echt helemaal geen enkele PL club geintereseerd in Kluivert als selectie speler. De meeste clubs hebben allang veel betere voetballers, de andere clubs spelen typisch Engels met grote beren en fysiek spel om zo te overleven in de Pl.

Degradanten in de PL hebben spelers van het nivau Tadic. Die zat in de eredivisie op 16 goals en 14 assists voor die vertrok. Justin haalt krap aan de helft daarvan. Daar waar Neres het wel laat zien bij Ajax.

Justin is ongelofelijk gehyped maar qua prestaties als buitenspeler middenmoot in de eredivisie dit seizoen. En dan volgend jaar tegen veel fysiekere tegenstanders ineens de pannen van het dak spelen, onmogelijk.

8 mei 2018 om 10:25

Kan Psv hem over een jaar of 2 toch weer huren. Net zoals Bruma en Rekik die de eredivisie uiteindelijk gewoon nodig hadden om verder te komen maar dat is Kishna even vergeten.

8 mei 2018 om 10:34

Zij hadden de Eredivisie inderdaad nodig, maar hebben alsnog een mooie club gevonden. Mede doordat zij een verleden hadden als jeugdspeler bij een topclub, dat speelt echt wel mee. En daarnaast hebben ze al die jaren een salaris gehad wat in NL op die leeftijd ondenkbaar is.

8 mei 2018 om 10:54

PSV heeft al betere buitenspelers dan Kluivert, Feyenoord kan wellicht een optie zijn, Berghuis op rechts is wel beter maar wellicht kan hij de concurrentie aangaan met Boetius?

Anders zal Kluivert buiten de top drie gaan vallen. Dat hebben een Bruma of rekik niet gedaan, die werden kampioen met Psv.

Je kan ook altijd nog bij Ado voetballen, ik zeg doen!

8 mei 2018 om 09:08

Ja die Kishna had puur pech met z'n blessure, anders had hij nog wel bij Real gespeeld denk...not

8 mei 2018 om 09:23

Wat is dan de reden dat hij volgens jou bij Ado voetbalt?

8 mei 2018 om 10:29

Nou Kishna barst van het talent hoor. Maar met zijn blessure geschiedenis zouden 99 van de 100 Nederlandse talenten nu al lang niet meer op professioneel niveau spelen of in ieder geval niet de eredivisie.

8 mei 2018 om 10:55

En Bouy, een veel groter talent dan Kishna. Waarom speelt die onderin de Spaanse tweede divisie?

Kluivert mag lekker doen wat Kluivert zelf wil gaan doen. Ik zie hetzelfde als dat ik bij Kishna zag in het veld. Gaat het niet redden. Teveel van hetzelfde en te weinig variatie voor een buitenspeler.

Als Ajax zijnde zou ik Kluivert verkopen en gewoon Raiola als zaakwaarnemer weren. Die man zorgt alleen maar voor onrust. Hebben we ook bij Tete gezien. Helemaal klaar met Kluivert en ook met Raiola.

8 mei 2018 om 08:30

Was het nou je allerbeste spelen waar het om draait in het team dan zou ik het nog aandurven, maar zo'n jochie van 18 hoort eigenlijk gewoon een krantenwijkje te hebben. Belachelijk, als hij dat wilt doen, prima. Het geld komt vanzelf wel in de loop van de jaren maarja, meneertje Kluivert voel zich te hoog.

8 mei 2018 om 08:36

Hij heeft een paar wedstrijden leuk gedaan. Maar dit vind ik nou zo'n jongen die het in het begin leuk doet omdat niemand hem kent. Daarna zal het snel minder worden omdat deze jongen elke keer hetzelfde doet en totaal geen overzicht heeft. Als ik hem was had ik vooral vlieguren gemaakt. Maar goed het type zaakwaarnemer zegt ook wat over de omgeving van deze jongen. Volgens mij gewoon niet de juiste mensen om zich heen.

8 mei 2018 om 08:31

Het probleem is dat Kluivert dat helemaal nog niet kan. Je merkt aan alles dat hij geen idee heeft op zakelijk vlak wat er gebeurt. Als je die interviews ook ziet. Puur ingesproken reacties door iemand die het hem heeft ingefluisterd.

8 mei 2018 om 08:37

Dat je dingen niet kunt is niet altijd een probleem. Als je maar de juiste mensen om je heen verzamelt. En dat doet hij blijkbaar niet. Blijkbaar heeft hij ook geen omgeving die hem hierin goed kan helpen.

8 mei 2018 om 08:40

Nou wat mooi dat jij het een top match vindt. Helemaal prima. Onder het succesverhaal versta jij iets van 8 uitleenbeurten? Want dat is hetgeen wat ik hem zie doen als hij op dit moment in zijn loopbaan naar United gaat.

8 mei 2018 om 08:51

Ja en ??? Lekker uit laten lenen dan wat maakt jou dat uit , als je een nieuw contract tekent wil je er ook op vooruit gaan tis maar wat de club er mee doet , en dat uitlenen lekker belangrijk als je maar niet in de ed speelt waar niks te winnen valt

8 mei 2018 om 10:47

Je maakt je wel druk he om Ajax. Als Kluivert zijn contract zou verlengen is het zeker een arrogant blaaskaakje? Ik snap dat jij het nooit mee zal maken dat er dergelijke topclubs zich melden bij spelers van jou club. Hou je lekker bezig met Nec die hebben het meer nodig.

Langeler heeft hier wel gelijk in.
Kluivert speelt gewoon met vuur voor zijn carriere. Hij komt hooguit op de bank bij een grotere club. Daarbij heeft Kishna ongelijk: hij noemt spelers als geslaagd waar dat wel bij meevalt. Bruma was bijvoorbeeld een drama toen hij bij PSV kwam. Daar heeft hij wel wat bijgeleerd, maar speelt nu degradatievoetbal in Duitsland. Rekik speelt ook vrij anoniem in Duitsland. Ake speelt ook in de onderste regionen van de Premier League. Ik vraag me af of deze spelers niet beter geworden waren bij een andere keuze voor hun carriere.
Kishna overdrijft ook nog eens over zijn eigen transfer. Hij was invaller met weinig basisplaatsen en deed het zeer wisselvallig daar...

8 mei 2018 om 09:57

Kisna zit ook in de stal van Raiola en probeert recht te praten wat krom is. Is er in het buitenland ook niet aan te pas gekomen

8 mei 2018 om 12:21

Bournemouth is gewoon een prima middenmotor. Daarnaast is ake ook maar 23 jaar en heeft er gewoon al 2.5 volle seizoenen pl voetbal erop zitten. Een wijnaldum deed het minder bij newcastle en die heeft ook een prachtige transfer gemaakt. Tel daarbij op dat ake homegrown is, ik zie hem nog wel een transfer van 40/50 miljoen maken

Zou financiële onafhankelijkheid nu echt zo belangrijk zijn als je 18 bent, en je vader - mag ik hopen - zich al rijk heeft gevoetbald?
Ik snap niet dat Langeler daar begrip voor op kan brengen. Kluivert jr. kan al een godsvermogen verdienen bij Ajax. Als hij bij Ajax weggaat omdat hij elders meer kan verdienen, dan heeft hij geen realiteitszin.

8 mei 2018 om 08:41

Tja Langeler heeft altijd een waasje voor zijn hoofd als het over Ajax gaat. Zal ook nooit iets positiefs kunnen zeggen. Droevige man

8 mei 2018 om 10:58

Hij is hier toch neutraal?

8 mei 2018 om 12:15

Klopt! Mijn kritiek was puur en alleen gericht op het 'begrip kunnen opbrengen'. Ik kan namelijk 0 begrip opbrengen voor iemand die heel veel geld verkiest boven veel geld als enige motivatie om ergens anders te gaan voetballen. Geen probleem met Langeler verder.

Zie hem graag vertrekken, heeft het verbruid. Is daarnaast verre van onmisbaar voor Ajax. Succes en tot ziens! Zal vast bij een Ado/pec/nac nog wel aan de slag kunnen in de toekomst.

Oja Kishna was ook zo'n geweldenaar. Ook zo'n jongen die wel mooi in dat rijtje past met spelers die niet al te snugger over komen en die makkelijk te bewerken zijn door Raiola. Ik denk dat het besef over een jaar of 10 wel komt ook bij jou.

Afspraken maken met de spelers om geen zaken te doen met Raiola. Deze man is niet meer en niet minder dan een moderne slavenhandelaar die ten faveure van zijn eigenbankrekening spelers van de ene naar de andere club brengt. Of dit ten koste gaat van het sportieve gedeelte maakt hem niets uit. Wordt tijd dat de clubs de koppen eens bij elkaar steken en dit soort mensen boycotten en zodoende de prijsopdrijving een halt toe roepen. Voor Kisna wat heeft hij eigelijk bereikt ? Bij Ajax en in Italie niets. Is nu weer terug bij af. Noem eens de spelers op die het niet bereikt hebben in het buitenland.

8 mei 2018 om 09:00

Het is goed dat je het inziet dat voetballers als Slaven worden behandelt. Maar hier zorgt de zaakwaarnemer dat de Slaaf veel meer voor zichzelf eruit kan halen. Je kan toch niet 20jaar lang zaakwaarnemer zijn en het 19 jaar lang fout doen? Anders waren spelers wel gestopt met hem op te zoeken. De tijd dat de clubs het voor het zeggen hebben is voorbij. En met deze houding van Ajax,zal Ajax alleen maar een springplank zijn Dat weten ze en dat hebben ze ook graag. Over clubleden moet men het niet hebben Was mijn werk maar zo Omdat ik niet bijtekent mag ik niet werken en moet ik thuis blijven.😂😂😂

8 mei 2018 om 09:53

Laat hij eens een voorbeeld nemen aan spelers die wel op latere leeftijd naar het buitenland zijn gegaan en het wel gemaakt hebben. Neem eens een voorbeeld als Zlatan, Suares, van Basten, Rijkaard, enz.enz.

Mijn hemel... alweer een bericht over Kluivert op Voetbal Zone. Zoveel aandacht... geen wonder dat die jongen de weg een beetje kwijt is.

Ik denk dat zn moeder teveel dollartekens ziet en kontakt heeft gezocht met die pizzabakker. Zulke figuren maken het voetbal kapot. Acht miljoen van de transfersom nog afgezien wat hij krijgt van de club waar Kluivert heen gaat. Was het nou een ster maar zoveel heeft hij nog niet laten zien. Wordt tijd dat de clubs eens om de tafel gaan om de zogenaamde zaakwaarnemers aan te pakken. Zakkenvullers zijn het niets meer en niets minder.

Grappig dat hij die namen noemt, hebben het allemaal niet bij City en Chelsea gemaakt, je moet je eerder afvragen, hoe ver waren deze spelers geweest als ze meer voor hun ontwikkeling hadden gekozen en minder voor hun geld. Via Ajax kun je ook bij deze clubs terecht komen en vaak nog wel een stapje hoger. Ajax moet geen tijd en energie meer steken in spelers van Raiola, dan nog liever een minder getalenteerde speler met wel de juiste focus. Kluivert is met alles bezig, behalve presteren en na een waardeloos seizoen.

Met 800.000 per jaar ben je nog niet financieel afhankelijk, er zijn genoeg mensen die in 16 jaar net zoveel verdienen en dan zit je al ruim boven modaal. Met goed fin. management kun je met een 5 jarig contract van 800.000 een uitstekend leven hebben, Kluivert heeft als hij zich nog 1-2 jaar doorontwikkeld nog veel betere kansen op de markt, dan zou hij ook meer profiteren van een doorverkooppercentage.

Het grappigste is nog eigenlijk, had pak em beet Neres een linksbuiten geweest had Kluivert lekker kunnen banken. Dat hij overtuigt is van ze eigen kwaliteiten is leuk maar uiteindelijk die kwaliteiten daadwerkelijk bezitten is een heel ander verhaal.

mensen kunnen wel zeggen sportief is de stap te groot maar wat nou als dit een jongen is die veel geld verdienen op korte termijn een belangrijker aspect vind? in dat geval is het gewoon logisch dat hij naar het buitenland wil. Cilissen speelt ook amper bij Barca en dat wisten we ook al op voorhand dat dat zou gebeuren, maar over die stap hoor ik niemand klagen

8 mei 2018 om 13:33

Cilissen ging naar Barca omdat hij hoopte Ter Stegen eruit te kunnen spelen. Daarnaast had hij hier al het een en ander bereikt. Hij was een uitstekende keeper. Wat heeft Kluivert bereikt?

8 mei 2018 om 14:17

Cilissen was een degelijke keeper maar elk weldenkend mens wist toen ook wel dat hij tekort komt om als eerste keeper van Barcelona te kunnen fungeren dus ik zie het verschil niet zo tussen Cilissen zijn overstap naar Barca of de eventuele overstap van een Kluivert naar een grotere club. afgezien van het salaris dat Kluivert eist maar daar kan je als club gewoon nee tegen zeggen om hem vervolgens te verkopen

Als ik vd Sar goed beluisterde zijn ze er bij Ajax helemaal niet zo rouwig om als Kluivert zou vertrekken. Ajax zal het, niet ten onrechte, belangrijker vinden om de veel evenwichtigere, slimmere en beter begeleide De Ligt en v/d Beek ten koste van behoorlijk veel te behouden.

En wie was Kishna zijn zaakwaarnemer ook alweer?

Als Richarlison gekomen was had Kluivert niet gespeeld of was verhuurd aan PEC. De club waar Bouy en Mastour door het ijs zakten. Als PL club zou ik nog steeds Richarlison nemen. Enfin, onderin PL heeft Kluivert niets te zoeken en op de bank bij topclub ook niet. Wellicht mag ie Martial vervangen, das lekker dan.

8 mei 2018 om 12:24

Bouy deed het prima bij Zwolle hoor. Speelde alles. Redelijk wat assist en goals terwijl hij soms zelfs op een vreemde positie als centrale verdediger speelde

Kan Ajax gewoon niet met spelers die met Raiola in zee gaan in gesprek gaan en vertellen dat ze niet meer gaan spelen als ze hem als zaakwaarnemer houden zou een hoop gezeik schelen.

Wat Kishna zegt klopt al niet....
Bruma en Rekik slaagde pas in het buitenland, toen ze bij PSV hun goede dingen deden. Daarvoor was t ook gewoon huilen met de pet op.
Juist die twee voorbeelden, geeft aan dat het slimmer is om in NL te blijven en hier een grote jongen te zijn en niet als jeugdige speler gelijk naar t buitenland te trekken.

Er zijn er maar 3 op te noemen imo die heel jong naar het buitenland zijn vertrokken en er zijn geslaagd: Seedorf, Ake en v Persie.
Om je daar nou aan vast te houden...… De rest van de jongens die voor hun 20e naar t buitenland zijn vertrokken, zijn stuk voor stuk mislukt en met hangende pootjes terug gekomen of zelfs bij de amateurs terecht gekomen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3638
2.Ajax3132
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

116 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 november
Barcelona kan de komende twee jaar niet winkelen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren