Update: KNVB reageert na afwezigheid bij bekerwinst SC Cambuur

Maandag, 7 mei 2018 om 22:11

Jong SC Cambuur heeft maandagavond de bekerfinale voor reserve-elftallen gewonnen, alleen was er niemand van de voetbalbond aanwezig om de trofee uit te reiken. Er was zelfs geen beker aanwezig. Na de 1-3 overwinning op PEC Zwolle in het MAC³PARK stadion stonden de spelers van Cambuur vol verwachting op het veld, maar gingen zij met lege handen de kleedkamer in.

Foeke Booy, technisch directeur van Cambuur, spreekt tegenover het Algemeen Dagblad van een schande. Hij vond het vreemd dat er niemand van de KNVB was om de beker uit te reiken. De bekerfinale voor reserve-elftallen is immers een officiële KNVB-aangelegenheid.

Cambuur stond maandagavond al na een half uur spelen op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Noureddine Boutzamar en Furdjel Narsingh. Namens de Zwollenaren deed Rogier Benschop na rust wat terug, waarna Yordi Schols in de laatste minuut de eindstand op 1-3 bepaalde.

Update 7 mei 22.11 uur - KNVB reageert na afwezigheid bij bekerwinst SC Cambuur
De afdeling wedstrijdzaken van de KNVB laat weten dat het uitblijven van een bokaal voor beloftenteams inmiddels gebruikelijk is. “We hebben in alle voorwaarden meegenomen dat we geen prijzen uitreiken. Dit is al drie jaar zo en dat is ook bij iedereen bekend. Dit is vooraf ook afgesproken met de teams."Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door barryballs)

Er gaat geen jaar voorbij zonder dat de KNVB gigantische blunders maakt. Amateuristisch gedoe weer zeg.. man man man.

7 mei 2018 om 22:16

Het is al 3 jaar zo en echt helemaal niemand bij de beloften weet hier van af? Foeke Booy mag het boetekleed wel aan doen, ook weer dom dit.

Ik weet niet of er normaal gesproken wel iemand aanwezig is bij die bekerfinale? Mocht dit wel zo zijn dan is het een echte schande van de bond om dit keer niemand te sturen

Toch wel heel pijnlijk. Blijkbaar kijkt niemand om naar dit toernooi en geven ze er werkelijkwaar niks om. Jammer voor die jongens en de club Cambuur, kan me best voorstellen dat zoiets leeft in de groep en je hier naar uitkijkt. -1 voor de KNVB, hopelijk hebben ze een goede reden

Een KNVB-bekerfinale zonder beker? Een nieuw dieptepunt vanuit Zeist. Wat een gepruts daar zeg...

7 mei 2018 om 22:48

Het is maar net wat je een dieptepunt wil noemen. Blijkbaar is dit al drie seizoenen niet meer voorgekomen en is het bovendien gecommuniceerd naar alle clubs (knvb gebruikt zelfs het woord afgesproken).

Dan nog hoeft Foeke het daar niet mee eens te zijn, maar het is duidelijk dat hij gewoon niet op de hoogte was. En als dit daadwerkelijk is afgesproken is dit eerder een schandalige vertoning van Booy dan van de Knvb. Want hij nagelt de bond aan de schandpaal, terwijl deze niets verkeerd gedaan heeft.

8 mei 2018 om 01:00

Ze doen misschien niks verkeerd als het zo gecommuniceerd is.
Maar kom op zeg.
Een toernooi zonder beker???
Schaf dan gelijk dat toernooi af.

8 mei 2018 om 11:30

Dat schijnt afgesproken te zijn door clubs en bond. Als je als club dan toch een beker wil moet je dat ten eerste niet afspreken en kan je als alternatief altijd zelf een bekertje kopen als de finale gespeeld gaat worden. Eventueel in samenwerking met de andere finalist. Blijkbaar vond men dat dus toch niet zo belangrijk. Verder gaat een toernooi niet zozeer om de trofee die ergens in de kast zijn rustplaats gaat vinden, dan het feit dat je het maximale bereikt hebt en beter bent dan de rest. Al is iets tastbaars niet verkeerd.

Dan zie je gewoon dat de Knvb niet deugd en dat een baan daar krijgen waarschijnlijk niet heel moeilijk is.

8 mei 2018 om 00:03

Misschien een goed idee voor Foeke om daar te solliciteren dan. Die gooit hier ondeugdelijke informatie de wereld in.

Het is vandaag maandag ipv woensdag VZ

Maar valt het hele beloftenvoetbal buiten de piramide eigenlijk officieel nog wel onder de Knvb?

7 mei 2018 om 22:03

Ja natuurlijk, waar zou het anders onder moeten vallen?

7 mei 2018 om 22:12

Nee, dit valt onder de DFB.

7 mei 2018 om 22:12

Alles valt onder de KNVB, ook je kleine voetbalclub in de buurt valt daar onder.

Wederom een fout van de Knvb. Hoe heeft dit in vredesnaam kunnen gebeuren? En dit moet het betaald voetbal in Nederland vertegenwoordigen. Stelletje amateurs daar in Zeist.

Ik stel me dan zo voor dat de bewuste Knvb official wakker wordt in zijn hotel, drie hoeren uitgeteld in zijn bed, vijf lege flessen champagne op de vloer, een tijger en een Knvb beker - "shit is het al zo laat?".

7 mei 2018 om 22:02

Ja sorry daarvoor. Het zal niet meer gebeuren

7 mei 2018 om 22:03

Zou de beste uitleg zijn.

7 mei 2018 om 22:06

Hangover

Je doet je naam eer aan als je daar meteen aan denkt
Zou wel een mooi verhaal zijn.

7 mei 2018 om 23:34

De tijger -in het kader van Oranje maken we er even een leeuw van- op de badkamer van het hotel ontbreekt dan nog.

de Knvb laat de leeuw in zijn hempie staan!!

Je kan als Knvb zijnde toch gewoon een beker regelen. Van mij part een hele lelijke maar het gaat om het idee dat die gasten het omhoog kunnen houden als prijs zijnde en het kunnen vieren. Kan wel begrijpen dat het voelt alsof je voor Jan Lul voor de beker hebt gevoetbald als er niet eens iets is wat op een beker lijkt.

8 mei 2018 om 01:11

Sowieso is al het zilverwerk lelijk hier. Die bekers in Spanje en Engeland! Daar wil je echt voor spelen. I.p.v. een fruitschaaltje en een dennenappel

Ik zie het probleem niet, voorgaande jaren werd ie ook niet uitgereikt. Tenzij er iets anders gecommuniceerd is, is het eigenlijk een blunder van Cambuur zelf

De enigen die hier een modderfiguur slaan zijn Foeke en alle 'experts' hier.

7 mei 2018 om 22:49

En Jong PEC uiteraard, gefeliciteerd Cambuur.

7 mei 2018 om 23:08

Nou inderdaad hè. Iedereen meteen z’n oordeel klaar.

Quizvraag aan de KNVB. Wat is precies een bekertoernooi?

Schijnbaar gebeurt het al langer niet. Wel apart, een bekertoernooi, een finale, maar dan geen beker als je wint... Beloftenteams of niet, dat klopt natuurlijk niet. Ook de beloften moeten het winnen van een toernooi kunnen vieren met een prijs.

Word er uberhaupt nog wel een prijs gegeven?

Een beker van 30 euro kan er niet vanaf? Geen excuses voor het niet uitreiken van een prijs, dat is het minste wat de knvb kan doen! Stel desnoods een oud voetballer van de winnende club aan die de prijs uitreikt. Die zal dit met liefde doen. Wederom een dikke faal!!

Als er nooit een beker wordt uitgerijkt en dit ook afgesproken is met de teams is het dus ophef om niks. Voetbalzone had dan wel wat beter hun huiswerk mogen doen voordat ze de knvb (blijkbaar onterecht) zwart maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Telstar613
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Pieter BosKeeper00
Mathias SchilsVerdediger00
Jordy van DeelenVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Na het ontslag van Gus Poyet heeft Girondins de Bordeaux met Thierry Henry gesproken over zijn opvolging. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren