FC Groningen heeft ‘beste papieren’ in strijd om Ajax-aanvaller

Maandag, 7 mei 2018 om 07:28

Mateo Cassierra speelt vanaf volgend seizoen mogelijk voor FC Groningen. De Telegraaf schrijft dat de club uit het noorden ‘de beste papieren’ heeft om de 21-jarige aanvaller op huurbasis over te nemen van Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou FC Groningen een geschikte club zijn voor Mateo Cassierra?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door siepie)

Dit zal voor Groningen een hele goed tijdelijke aankoop zijn. Hij kan mee voetballen en van afstand schieten. Alleen hij moet wel goed opgevangen worden gezien hij Colombiaans is, en volgens mij spreekt niemand in de selectie van Groningen Spaans toch?

7 mei 2018 om 07:42

Zou Cassierra onderhand geen Nederlands spreken? Hij is hier al twee jaar en heeft alle tijd van de wereld gehad om het te leren in het tweede team. Als hij nu nog Nederlands moet leren zou ik dat heel vreemd vinden, dan snap ik ook wel dat hij zo wordt genegeerd door de coaches van Ajax.

edit: Bij Groningen zal die Mexicaanse huurling van Man City wel Spaans spreken, maar of hij dat dan weer in het Nederlands kan vertalen betwijfel ik.

7 mei 2018 om 07:45

Geen idee hoe het zit. Maar misschien wel een paar woorden. Voor zo ver ik weet niet. Maar misschien is hij niet heel makkelijk die een nieuwe taal kan leren. Bijvoorbeeld Neres spreekt een paar woorden.

7 mei 2018 om 07:49

Volgens mij zijn Bruno Silva, Luis Suarez en nog zo'n andere Urguyaanse jongen ook prima opgevangen in Groningen..

7 mei 2018 om 08:02

Hij leert volgens mij geen Nederlands, maar Engels.

7 mei 2018 om 08:05

Cassierra spreekt basis-Engels. Over zijn Nederlands kan ik niet oordelen maar alle Spaanstalige bij Ajax verkiezen Engels over Nederlands. Niet gek natuurlijk, want Engels moeten ze erbij leren als je in Europa speelt, ze spreken al Spaans dus kunnen overal wel aan de bak.

7 mei 2018 om 08:13

Op zich begrijpelijk als het de eerste vreemde taal is, meteen twee nieuwe talen leren zal dan wel pittig zijn. Aan de andere kant, Cassierra lijkt nu pas in zijn vierde jaar een kans te gaan krijgen bij Ajax op zijn vroegst (als hij aankomend jaar wordt verhuurd), het is niet alsof er een grote speler binnenkwam die binnen twee jaar een stap naar de top zet en daardoor Nederlands niet nodigt heeft. Ik kan me voorstellen dat het voor Ten Hag een reden is om hem minder vaak te gebruiken. Spits is een lastige positie, ook of juist in het ajaxsysteem, daar hoort veel uitleg bij.

7 mei 2018 om 09:58

Ah, het befaamde Ajax systeem. Het systeem dat zo uniek is in de wereld, dat praktisch alleen Ajax het kan spelen. Extreem lastig, het duurt soms wel 2 jaar voordat een speler kan wennen aan dit bizarre en altijd succesvolle systeem.

7 mei 2018 om 11:37

Piep piep hoi, niemand heeft het over een Ajax systeem. Die jongen is als tiener aangetrokken en hij is gewoon te goed voor Jong Ajax inmiddels (aan het begin moest hij nog wat wennen aan de centrumspitspositie in een 4-3-3 wellicht ja, speelde in Colombia enkel in 2-spitsensysteem). Heeft met Huntelaar en Dolberg gewoon 2 spelers voor hem die beter zijn en het is voornaam dat hij dit seizoen minuten gaat maken op ED niveau, ik zou als Groningen fan blij zijn met de komst van zo'n spits want het leeuwendeel wat er nu bij jullie voorin rondloopt bakt er vrij weinig van. Maar even voor de goede orde he TimMatavz7, waar zag jij nou mensen over het 'befaamde Ajax systeem' spreken? Ik hoor het graag van je!

7 mei 2018 om 11:40

Edit: excuus, laatste deel van m'n reactie kan je als niet geschreven beschouwen (kan niet bewerken op mobiele versie..), de reactie van Baardgrasmus werd nog niet weergegeven toen ik mijn eerste reactie plaatste!

7 mei 2018 om 12:29

Baardgrasmus is niet eens voor Ajax dus ik weet niet waarom je zo grappig probeert te doen?

7 mei 2018 om 12:35

Excuses, ik bedoelde er niets mee verder, alleen maar dat het wennen aan een 3 spitsensysteem lastig is. Ik had het misschien niet ajaxsysteem moeten noemen, want Ajax heeft zelf juist erg verschillende typen spitsen de laatste tijd. Maar meer dus dat een spits ook moet kunnen meevoetballen, moet kunnen koppen, bij de eerste paal opduiken en middenvelders laten aansluiten. Daarnaast heeft hij een belangrijke rol bij het drukzetten.

7 mei 2018 om 08:50

Antuna spreekt Spaans

7 mei 2018 om 08:57

Als we ons redden met een Japanner dan zullen we ons ook wel redden met een Columbiaan denk je niet??

7 mei 2018 om 10:05

Dat is afwachten. Veel Japanners spreken Engels, in Latijns Amerika zijn mensen die Engels spreken zeldzamer.

7 mei 2018 om 12:17

Doan sprak geen Engels voordat hij naar Groningen kwam. Leert het pas sinds hij in Nederland is.

7 mei 2018 om 15:16

Sorry hoor maar japanners zijn over het algemeen even slecht in engels als zuid amerikanen. Verlaten niet snel hun land en laten helemaal niemand toe.

7 mei 2018 om 10:41

Ze hebben natuurlijk wel ervaring genoeg in Groningen met Spaanstalige spelers, of spelers uit Zuid - America. Ik denk dat je daar geen zorgen over hoeft te maken

7 mei 2018 om 10:44

Volgens mij spreekt Cassiera zelf Engels inmiddels. Dus dat moet wel goed komen.

7 mei 2018 om 18:04

Antuna zit volgend seizoen ook nog bij FC Groningen, dus dat komt wel goed. Bruno Silva en Suarez werden ook goed opgevangen.

7 mei 2018 om 18:14

Assistent Peter Hoekstra spreekt zo'n beetje vloeiend Spaans. Begeleidt Antuna ook al het hele jaar. Dat zit wel goed. En als het met Doan gelukt is, moet dat met Cassiera zeker geen probleem zijn

Ben best nieuwsgierig of hij bij Groningen goed gaat presteren. Hij moet nu inderdaad veel aan spelen gaan toekomen want anders is het zonde. Waarschijnlijk had hij ook wel meer kansen gehad als Huntelaar er niet was geweest maar logisch dat Ajax Huntelaar haalde toen dat kon. Zo vaak kun je niet een dergelijk ervaren speler krijgen die het prima vindt om stand-in te zijn (achter Dolberg).. En als Dolberg een goed seizoen draait is die weg en Huntelaar ook weer een jaartje ouder.. Dus wellicht volgende zomer zo maar 2 nieuwe spitsen bij Ajax 1 (sierhuis en Cassiera) dan...

Maar dan mag je (indien je het ziet zitten in Cassiera) wel direct z'n contract met een jaartje of 1/2 verlengen

Vraag me een beetje af wat Ajax eraan heeft om deze speler aan Groningen te verhuren. Het is een stap hoger qua niveau, maar Groningen is nou niet echt een elftal waarbij ik als eerste denk aan aanvallend voetbal met veel druk naar voren en veelvuldig op de helft van de tegenstander. En juist dat moet deze speler nog veel meer ontwikkelen.

7 mei 2018 om 08:26

Nou kijk naar Daley Blind die kwam als herboren terug uit Groningen. Dit is juist een ideale situatie. Een seizoen spelen op een niveautje hoger dan Jong Ajax tegen sterkere tegenstanders dan in de JL.

7 mei 2018 om 09:43

Of langer geleden naar een Michael Reiziger

7 mei 2018 om 09:23

Probleem is dat Cassierra eigenlijk beter past bij het spel van Groningen dan dat van Ajax

7 mei 2018 om 12:21

Dat zullen we nog niet weten want hij is nauwelijks getest bij het eerste. Bij Jong Ajax was hij prima!

8 mei 2018 om 10:31

Maar hij heeft ook nog bij Deportivo Cali gespeeld. Daar speelde hij standaard in een 4-4-2 en daarin was hij beter. Je ziet nu ook nog dat hij op zijn best is als hij wordt weggestuurd met een steekpass. Met zijn rug naar de goal is het allemaal niet zo best. Met die kwaliteiten past hij gewoon beter bij de speelstijl van Groningen dan bij die van Ajax. Ik denk dat als Cassierra om Van Weert heen gaat spelen, hij daar echt een sensatie kan worden.

Wel met een clausule dat hij niet meedoet tegen Ajax uiteraard

7 mei 2018 om 12:19

Volgens mij mag dat niet eens volgens de regels. Zou overigens ook zwaar belachelijk zijn.

7 mei 2018 om 14:56

Mag niet maar een onderlinge afspraak mag gewoon maar Ajax doet dat meestal niet.

Er zijn meer spelers van Ajax bij Groningen geweest en die zijn ook sterker geworden. Oa Blind Reiziger.
En hij gaat minuten maken. Die zekerheid heeft hij niet bij Ajax. Goed nieuws voor Groningen.

Nou groningen nu Maher er bij halen

7 mei 2018 om 11:16

Nee lijkt me geen optie. Haal liever Ben Rienstra van Willem II. Diepgaande middenvelder met scorend vermogen.

7 mei 2018 om 11:37

Lijkt me alleen van orde bij een vertrek van Yenssen en of Bacuna. Aangezien we dan de ontwikkeling van onze talenten in de weg zitten die het nu gewoon hartstikke goed doen ( Van de Looij, Bacuna en Reis)

Verhuur deze jongen maar een jaar. Is uit het juiste hout gesneden, zeurt niet en heeft in de Jupiler League zijn stinkende best gedaan. Groningen is een mooie optie om zich een jaar te laten zien in de eredivisie. Hij treft daar Zeefuik, dus geen eenzame bedoeling. Perfect voor Kan Sierhuis die dan aankomend seizoen zijn minuten bij het eerste kan gaan maken.

Groningen zou geen spelers meer gaan huren als er geen koopoptie op zou zitten, das al weer de volgende belofte die gebroken is. Groningen begint steeds meer een ajax enclave te worden. Spijkerman moest ook per se daar heen en assistent wordt, terwijl Joop Gall veel betere papieren daar voor heeft.
Als speler is het wel een aardige optie, maar dit kunnen natuurlijk niet de gewenste versterkingen zijn. Ben benieuwd of die aankomende zomer weer met een nieuwe speler komt die de Messi van de Balkan is, of de nieuwe Suarez. De scouting is echt uit elkaar gevallen over een aantal jaren en daar mogen ze eerst eens in gaan investeren ipv spelers huren.

7 mei 2018 om 12:23

We hebben net 2 miljoen betaald voor Doan en waarschijnlijk gaan ze Zeefuik ook definitief overnemen. Veel geld voor directe versterkingen is er dan niet meer. Ben ook geen voorstander van huren maar, en al helemaal niet zonder optie tot koop, maar een goede spits heb ik wel gemist afgelopen seizoen. Wellicht zijn andere opties momenteel onbetaalbaar. Ik zou er wel vrede mee hebben, mits ze Zeefuik vastleggen en Bacuna (en wellicht Padt) nog weten te verlengen.

Lijkt me een nuttige versterking. Wellicht dat ze ook Leon Bergsma kunnen aantrekken, die is ook wel uitgeleerd bij Jong Ajax en aangezien zowel Memisevic als Larsen vertrekken hebben we ook centraal achterin nog versterking nodig.

Dat de spelers van Ajax komen maakt me geen bal uit, in het verleden hebben we ook goede ervaringen met spelers als Reiziger, Blind en Kappelhof.

Snap sowieso dat haten op clubs niet. Haat is zo zonde van je spaarzame tijd dat je op deze planeet bent,

Dat je uiteindelijk als de tijd begint te dringen besluit een dergelijke speler te gaan huren, oke... Maar t zeizoen is net 1 dag afgelopen. Is dit dan weer werkelijk t enige waar de scouting mee op de proppen kan komen? Doek die scouting dan ook maar gelijk op. Als t nou nog es met optie tot koop zou zijn....ik snap hier weer bijzonder weining van

7 mei 2018 om 11:36

Waarom niet? Je hebt nu Mahi, Veldwijk en Van Weert. Je moet eerst proberen Mahi en Veldwijk zien te lozen wil je een nieuwe spits halen. Het lijkt mij sterk dat er nu clubs in de rij staan voor die 2. Bij uitval van Mahi en of Van Weert hebben we gewoon niks achter de hand. Mits Buijs opnieuw wil beginnen met Veldwijk. Plus deze jongen doet het goed in Jong Ajax dus een goede keuze van oonze kans.

Ze zouden iets meer geduld moeten hebben met hem . Hij is een hele goede speler

Ik hoop dat Groningen dan 4312 gaat spelen. met doan op 10. Dan heeft Groningen echt weer een mooi elftal om mee te doen voor Europese plekken.

Suárez was ook een topper daar, dus een goede keuze

Heerenveen loopt weer s achter de feiten aan.. Veerman wil en Reza gaat weg, hoe moeilijk kan het zijn. Meteen nog een paar meenemen Eiting of Matusiwa voor Odegaard en Schaars, kom je weer eind verder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
AS Roma heeft een bod van veertig miljoen euro uitgebracht op Leon Bailey. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren